2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Minimál konfig hétvégi játékosoknak (AMD)

    Én is a hétvégi játékosok sorait erősítem, nem vagyok hardcore Gammer, de ha időm engedi, lazítás/kikapcsolódásként szívesen játszok, de hogy valóban kikapcsolódás legyen nem egy agyonbutított grafikával és diavetítéssel szeretnék küzdeni, hanem egy kellemes medium beállítások mellett szeretem futtatni a játékokat.

    Régen az apa bement egy számtech boltba és kérte az eladót, hogy ajánljon neki valami gépet, de nem kell túl drága, mert csak a gyereknek kell játszani :) Ilyenkor szokott elborulni az eladó agya...
    Manapság ez már nem is olyan lehetetlen dolog, Lássuk csak.

    Először is szükségünk van egy gépházra 5-6 ezer forintért tudunk ízlés szerint válogatni,
    a következő lépés egy jó minőségű táp ami pl. FSP350-60APN 350W szintén 5-6 ezer forintból megoldható, nincs szükségük 350W-os tápnál nagyobbra.
    A processor és a VGA kérdés volt eddig a legnagyobb költség és most ezeken tudunk nagyot spórolni,

    Folytatás...

    kisza25 14 éve 4

  • K50AB CPU upgrade, megéri?

    Már írtam egy cikket erről a notiról, az első 2 hónap utáni tapasztalataimról, azóta eltelt újabb 3 hónap és továbbra is meg vagyok elégedve a géppel, de csak nem hagyott nyugodni a kisördög, mire is lenne képes a gép egy erősebb procival.
    Az ASUS oldalán a megemlített legerősebb CPU a Turion X2 Ultra ZM-84-es, azóta már ZM-88-ast is lehet kapni, ami 2,5Ghz-en ketyeg és megjelent egy újabb M-es processzorcsalád amiben már a regor magos asztali CPU-k átdolgozott változatai kerültek, sajnos azokhoz egy újabb foglalatot készítettek az S1g3-mat, a szóban forgó géphez pedig még S1g2-es foglalat tartozik, ezért kénytelen voltam a ZM szériából választani, ami a K8 és K10 es asztali processzor család keveréke, egészen pontosan a ZM-84-nél maradtam, mert ezt tudtam a legjobb ár/érték arányban megvásárolni, 30.000.- jó magyar forintért, ami szerintem elég korrekt ár egy OM mobil prociért.

    A processzor amit leváltott egy Athlon X2 QL-65-ös 2,1Ghz-es 2*64KB első szintű és 2*512KB másodszintű gyorsítótárral, 2000Mhz-es HT-val és 667Mhz-es kétcsatornás memória vezérlővel rendelkezett, a TDP-je pedig 35W



    Folytatás...

    kisza25 14 éve 37

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.