2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hamburger Day tapasztalatok

    Nem tudom, hogy mindenki hallott-e róla, de 2015. június 18 - 21. között megrendezésre került a Hamburger Day a Millenárison. A párommal úgy gondoltuk, hogy csütörtökön (az első napon) kilátogatunk munka után, hogy együnk és igyunk egy jót vacsora gyanánt.

    A tapasztalataink elég vegyesek. Volt kint minden a hamburgertől elkezdve a kézműves sörökön át a szendvicsekig. Rettenetesen éhesek voltunk, viszont elkeseredve vettük tudomásul, hogy rengetegen látogattak ki. Sebaj, körbejártuk a rendezvényt és mit is mondjak. Az árak az egekben és a méretek pedig a béka feneke alatt, ha szépen akarom kifejezni magam. Nem semmi, hogy egy fél tenyérnyi hamburgerért elkérnek 1500 - 2000 Forintot. Nem tudom mi lehetett benne, de azért ez egy kicsit túlzás. Én egy szendvicset ettem, ahol nem volt akkora a sor. Talán az érte meg a legjobban. Faszénen grillezték a hozzávalókat és nagyon finom volt. A párom egy hamburgerezőt választott. Neveket azért nem írok, mert nem akarok reklámozni se jót, se rosszat. Beálltunk a sorba és majd egy óra hosszán keresztül ott voltunk. Előttünk körülbelül 5-6 ember állt. Mire odaértünk és rákérdeztem, hogy miért vártunk ennyit azt mondták, hogy egy órája elment az áram. :W Természetesen ez nem a kiállítók hibája, de egy kicsit a szervezők is jobban felkészülhettek volna egy ilyen problémára.

    Folytatás...

    Kakaduku 9 éve 10

  • Mad Max - A harag útja, avagy 4DX kalandom.

    Pünkösd hétfő... hm... mit is kezdene az ember magával egy hosszú hétvége utolsó napján... elmenni és megnézni a Mad Max legújabb részét 4DX-ben. :C Imádtam a trilógiát, így számomra egyértelmű volt (barátnőmnek már kevésbé), hogy moziban kell megnéznem az új részt, de még soha nem volt 4DX élményben részem, így gondoltam miért ne. Egyszer élünk.

    Kocsiba be, ablakot le... Átvettük a szemüveget és irány a terem. A film rettentően jó volt és a 4DX élmény is. Az élményhez az is hozzátartozik, hogy volt egy-két jelenet mikor majdnem leszakadt a fejem a szék úgy rángatott, de mindent összevetve rendben volt, attól függetlenül, hogy nem túl sokat vártam a technológiától. A vízpermet, a stroboszkóp, a szél és a székek mozgása tökéletes. Egyedül a "szag" élmény nem volt az igazi, mert egész végig ugyanazt a szagot éreztem, amit nem tudtam beazonosítani. Az ár szerintem nem olyan vészes. Aki teheti az egyszer próbálja ki, megéri.

    Kakaduku 9 éve 13

  • Egy autómosó felemelkedése... és bukása

    A bejegyzésben természetesen saját véleményemet fogalmazom meg. Teljesen szubjektív a dolog, viszont nem egy embertől hallottam már hasonlóan negatív dolgokat a sarkadi autómosóval kapcsolatban.

    A történet egy messzi- messzi galaxisban... :) akarom mondani a rég múltban kezdődik. Pontos dátumot nem tudok adni, de abban a városban ahol felnőttem, melynek a neve Sarkad. Nem volt autómosó abban az időben és egy kedves vállalkozó beruházást indított és megvalósította az ott élő gépkocsitulajdonosok álmát. Helyben lehetett autót mosni. Nagyon szuperül működött a dolog és az utóbbi évekig nem is volt semmi probléma, ám elkezdődött a minőség romlása. Mivel nincs versenytárs a környéken és a városban sem, így monopol helyzetben van a vállalkozó. Nem kell fejlesztéseket végezni és a minőségre sem kell figyelnie, mert aki autót akar mosni és nem akar több 10 kilómétert egy kocsimosásért utazni az megmossa itt.

    A történetem a következő:

    Folytatás...

    Kakaduku 9 éve 20

  • Playstation Now

    A szemfülesebb Playstation tulajdonosok már tudnak róla, aki viszont nem annak itt a nagy bejelentés!

    A Playstation Now a Sony-nak egy olyan szolgáltatása, amelyen keresztül (stream) van lehetőség Ps4 készülékünkön Ps3-as játékokkal játszani. USA-ban már hónapok óta nyüstölik a szolgáltatást, viszont elérkezett az idő, hogy Európába is megérkezzen. Egyelőre csak béta fázisban és csak az Egyesült Királyságban van lehetőség kipróbálni, de reméljük minél hamarabb kiterjesztik a tesztet több európai országba is.
    Első körben csak PS Plus tagok próbálhatják ki, majd a Sony szeretné kiterjeszteni az előfizetéssel nem rendelkezőkre is, viszont a későbbiekben már bérelni kell az általunk játszani kívánt játékot/játékokat.

    Akit részletesebben érdekel a szolgáltatás a hivatalos oldalt látogassa meg, aki pedig esetleg az Egyesül Királyságban él az itt jelentkezhet tesztelni a szolgáltatást.

    Kakaduku 9 éve 0

  • Playstation 4 játékok megosztása

    Sziasztok!

    Felmérést szeretnék készíteni azzal kapcsolatban, hogy lenne-e itt olyan megbízható személy, aki szívesen vásárolna játékokat megosztással. Nem tudom, hogy ismeritek-e ezt a játék vételi lehetőséget, de igazából egy játék árából - megosztással - 2 játékot lehetséges megvenni.

    Akit esetleg érdekelne a dolog, az a bejegyzés hozzászólásánál, vagy privát üzenetbe jelezze felém. :R

    Kakaduku 9 éve 2

  • Ingyenes játék (Origin)

    Az Electronic Arts az Origin On the House programja keretében már eddig is több játékot tett elérhetővé ingyenesen. Többek között Wing Commander, SimCity 2000, Crusader: No Remorse, valamint a Battlefield 3-at. Eljött az ideje, hogy a régi motorosok által jól ismert és a műfajt kedvelők letöltsék a Bullfrog 1997-es játékát a Theme Hospital-t.

    Akik igényt tartanak rá siessenek, mert csak korlátozott ideig elérhető ingyenesen.

    Kakaduku 9 éve 0

  • Boldog Karácsonyt!

    Jacsó Pál Dr. - Gyermekkorunk legszebb álma
    (Karácsony estére)

    Mondd! Mit szeretnél, ha gyermek lennél,
    csak egy napra, ebben a rohanó világban?
    Mondd! Mit tehetnél, ha gyermek lennél,
    csak egy órára még, ebben az életben?
    Mondd! Mit álmodnál, ha gyermek volnál,
    csak egy röpke percre, ezen az éjszakán?
    Mondd! Mit kívánnál, ha gyermek volnál,
    csak egy pillanatra, e szép fényes estén?
    Mikor a repkedő csillagfény áttetszik mind,
    jégvirágos ablakok csipke üvegtestén.

    Benézve egy szobába, ugyan mit is látok?
    Ünnepre készülődvén, az álom családot.
    A ház ura most még épp` a fát faragja,
    - gőzölgő borból int neki a vanília-illat -
    s ettől elszáll majd minden gond - haragja.
    Türelem kell ehhez, - bizony mondom, dejsze`,
    Karcos pálinkával jobban fog a fejsze...

    Mosolygós fiúcska toppan be az ajtón.
    Kintről a sok porhó menten, kavargón
    a fagyos szél szárnyán zúdul utána,
    csillámló játékot fújva a meleg szobába.
    Hol egy szőke kislány, arcán tüneménnyel,
    gurgulázó kacajjal épp` asztal alá bújna,
    a vacsora előtt elcsent, édes süteménnyel.

    Folytatás...

    Kakaduku 9 éve 0

  • Mi ez?

    Most találkoztam MADcat logout bejegyzésében és utána jártam a dolognak, viszont sehol nem találok ilyenről pontos és hivatalos információt, csak kérdéseket és találgatásokat, kétes válaszokat. Íme a szöveg:

    "AZ EURÓPAI UNIÓ ORSZÁGAIRA VONATKOZÓAN 2004.01.01.-ÉN ÉLETBE LÉPETT ÚJ, A MAGÁN ADÁS-VÉTELI JOGOKAT SZABÁLYOZÓ TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN: AZ ÖSSZES AUKCIÓRA BOCSÁTOTT TERMÉK ÉS/VAGY ÁRU ADÁSVÉTELE SORÁN AZ ELADÓT NEM TERHELI SEMMIFÉLE GARANCIA , FELELŐSSÉG , VAGY VISSZAVÉTELI KÖTELEZETTSÉG A VEVŐJÉVEL SZEMBEN. A VEVŐ EZT VÁSÁRLÁSÁVAL ELISMERI ÉS TUDOMÁSUL VESZI. Ennek a figyelmeztetésnek az aukció leírásában, vagy a feltételekben szerepelnie kell, egyébként a magánszemély 1 évig terjedő garanciát kell adjon az eladott termékre."

    Szívességet szeretnék kérni. Ha valakinek van hasznos információja ezzel kapcsolatban az kérem hozzászólásban jelezze. Mivel minden törvénynek van száma, így a legjobb az lenne ha valaki meg tudná adni. Abban az esetben, ha ezt nem tudja senki leírni (órák óta keresem), abban az esetben ez csak egy légből kapott valami.

    Kakaduku 9 éve 3

  • PlayIT Show 2014 - Programok

    Már csak 5 napot kell aludni és végre elérkezik ebben az évben is a várva várt pillanat a PlayIT 2014 Show. Ebben az évben a jegyet megvásárlók nem csak a Showra, hanem a Veletech kiállításra is be lehet jutni.

    További információért keressétek fel a hivatalos honlapot.

    Ebben a posztban a PlayIT-ről szeretnék egy kis szösszenetet írni a helyszínen megrendezésre kerülő programokról, mivel megadatott az a lehetőség, hogy eljussak eme remek rendezvényre. Nekem és a páromnak 2014. november 30- ára (vasárnap) van jegyünk és a következő héten megpróbálkozok egy összefoglalóval, valamint egy kis képáradattal kedveskedni nektek, akik nem tudnak részt venni a SHOWn!

    Standok és programok, melyeket meg szeretnék nézni:

    AMC Stand
    Asus Stand
    Bluechip Stand
    Cat Stand
    Game Channel Stand
    Gamegeek Stand
    Infinity Hosting Stand
    Laptopszalon Stand
    Lenovo Stand
    MesterMC Stand
    Sony Stand

    Pár standot kihagytam, mivel azok nincsenek tervben, illetve nem érdekelnek és szerintem idő szűkében is leszünk még akkor is ha nyitásra odaérünk.
    Ezeken kívül ami tuti program az a konzolháború, mely nem standhoz kötött, hanem az egész rendezvény ideje alatt és helyszínén kell játszani.

    Folytatás...

    Kakaduku 9 éve 0

  • Bemutatkozik a Pinterest

    Az előző bejegyzésemhez hasonlóan egy újabb alkalmazást / honlapot szeretnék nektek bemutatni. Lehet, hogy sokan ismeritek már a Pinterestet, viszont aki nem annak érdemes egy kis időt szentelnie a dologra, mert személyes véleményem szerint hasznos tud lenni.
    Legelsőnek én is kételkedtem benne, illetve azt gondoltam, hogy minek lenne nekem szükségem egy olyan alkalmazásra, ahol össze vannak gyűjtve különböző képek. Barátnőm nyaggatott folyamatosan, hogy nézzem meg a honlapot, regisztráljak egy próbát megér. Beadtam a derekamat és rávettem magam.

    Kezdeti lépések

    A hivatalos honlap címét begépelve megérkezünk a belépő felületre. A Spotify-hoz hasonlóan itt is lehetőségünk van regisztrálni, valamint használhatjuk a facebook fiókunkat is.

    Folytatás...

    Kakaduku 9 éve 4

  • Bemutatkozik a Spotify

    Igazából ezt a bejegyzést címlapos írásnak szántam, viszont nem jött semmiféle visszajelzés a dologgal kapcsolatban, szóval itt publikálom. Remélem sok emberhez eljut így is.

    A recept nagyon egyszerű és nagyszerű. Végy egy programot, amely elérhető a következő platformokon: Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Telia Digital-tv, iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone, S60 (Symbian), webOS, Squeezebox, Boxee, Sonos, WD TV, Roku, MeeGo, és TiVo és hallgass zenét a szinte korlátlan adatbázisból.
    A zenéket online, stream-en keresztül hallgathatod, így internetre szükség van bármelyik platformot választja a felhasználó. Személyes véleményem szerint egy 3G-s mobilinterneten keresztül is akadás mentesen lehet zenét hallgatni, tehát nincs szükség gigabites kapcsolatra az élvezhető zenei élményhez.

    Történeti áttekintés*:

    A Spotify fejlesztését 2006-ban kezdte meg a Spotify AB csapata Stockholmban, Svédországban. A céget Daniel Ek alapította, a Stardoll korábbi műszaki igazgatója, a TradeDoubler társalapítója és Martin Lorentzon. Az anyavállalat már a Spotify Ltd, londoni székhellyel, míg a kutatás és fejlesztés továbbra is a Spotify AB kezében van.

    Folytatás...

    Kakaduku 9 éve 9

  • MÉMveleg (Internyetadó)+ videó - FRISSÍTVE!

    Csak egy kis válogatás és elég aktuális most a téma. Jó szórakozást!

    Ha nagyon sok az érdeklődő, akkor kiadhatom nyomtatva is. Hozzászólásokban címeket kérek, mert a posta olcsóbb mint az adatforgalom! :DDD

    Folytatás...

    Kakaduku 10 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.