2016. május 27., péntek

Gyorskeresés

joysefke blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Kereskedelmi TV, engedély nélküli videó közlés?

  Sziasztok!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire tekinthető jogszerűnek az egyik ker-tv
  eljárása, amelyben a háziak engedélye nélkül adtak le híradóban a ház belsejéről felvételeket.

  A történet annyi, hogy a barátnőmékhez a minap betörtek, nagyobb baja a háziaknak szerencsére nem lett, a rendőrség kiérkezett, helyszínelt.

  Másnap az egyik ker tv riporterei kamerákkal megjelentek interjút kérni. Barátnőm anyja ettől elzárkózott, elzavarta őket és szóban egyértelműen jelezte, hogy nem akarja hogy bármilyen felvétel bekerüljön a TV-be.

  Még aznap a kérdéses ker tv híradójában volt egy rövid bemondás, hogy az adott városban volt egy betörés etc etc és közben bejátszottak néhány képet, a képek bal felső sarkában a forrásmegjelölés a "police.hu"-t adta meg az anyag forrásának. A képek jól láthatóan a rendőrségtől származnak. A képeken sem a háziak nem láthatóak, sem a ház nem azonosítható, csupán a belső térről közöltek néhány felvételt.

  -Ez mennyire jogszerű?

  -Mit lehet tenni?

  -Van értelme reklamálni az adott csatornánál?

  Előre is köszi!

  J.

  Blogbejegyzés 4 hónapja 5

 • Dark Souls akció

  Sziasztok!

  https://www.humblebundle.com/store

  Humbe store-ban most olcsón van a DS, mivel nem játszottam még sem DS sem DS játékkal, szeretnék néhány kérdésre választ kapni, mielőtt megveszem:
  -Mennyire open world ez a játék? Alapvetően gyűlölöm az open world design-okat (Bethesda) és szeretném magam még egy kudarctól megkímélni.

  -Van neki rendes sztorija, feszes, drámai történetvezetéssel?

  -Ugye nem kell össsze vissza bolyongani, ide oda mászkálni? (lóti-futi feladatok)

  -x360 kontrollerrel PC-n tökéletes az irányítás?

  üdv

  Blogbejegyzés 7 hónapja 9

 • HELP Matricával hipermarketbe avagy beleszaladtam a kés élébe?

  Update: Nem kaptam csekket
  ______________

  Sziasztok!

  A soroksári Auchan/Decathlonból jöttem most haza Budapestre és elfelejtettem a nyomorék Lumia GPS-t átállítani, hogy ne tervezzen fizetős utakkal (képtelen megjegyezni) és sikerült felmennem arra a kb 1-2Km hosszú M5 szakaszra ami a soroksári Auchan és Budapest között van.

  A Wikipedia ezt írja az M5-ről:
  A fővárosi bevezető szakaszról a Megapark-Tesco, Soroksár-Pestszentlőrinc-Nagybani piac és Auchan bevásárlóközpont lehajtókhoz vezető gyűjtő-elosztó pályák ingyenesek.

  ezt hogy kell értelmezni?

  Számíthatok csekkre vagy nem?

  Lenne értelme ma este még gyorsan venni egy matricát? (régebben még volt lehetőség úthasználat esetén éjfélig megvenni a matricát)

  Előre is köszi!
  J.

  Blogbejegyzés 8 hónapja 20

 • Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?

  Sziasztok!

  egy kb 45nm-es jó ablakszigetelésű társasházi lakásban élek a párommal. A probléma az, hogy bár letekert, vagy alig nyitott radiátorok mellett sincs hideg (tele van meleg csövekkel a fal), olyannyira, hogy nálam enyhébb téli napokon is a rövidujjú póló van rendszeresítve, de a hideg falak enyhén penészednek, ezt szeretném megelőzni..

  Nézegettem a kálcium-klorid són alapuló passzív (nem elektromos) páramentesítőket, ilyen például a Ceresit, illetve olcsóbb Tescos alternatíváját minap meg is vettem, de nekem ez csak kisegítő lehetőségnek tűnik. Egy 450g-os CaCl2 betét szilárd állapotban max 1/2Kg vizet tud hidrátként megkötni és elfolyósodás után oldatban sem fog nagyságrendileg ennél több pluszban belemenni, míg elveszíti vízfelvevő képességét. Ez nekem önmagában kevésnek tűnik.

  Tehát valami elektomos kütyü kéne.

  Az árgépen illetve árúkeresőn két fajtát találtam: nagyon kicsi, 20-30W-os, nyilván 1 kisebb helyiségre kihegyezve (1/2L-es víztartállyal), illetve jó nagy 300W körüli gép 2-3L-es tartállyal. Lejjebb pár találat a teljesség igénye nélkül.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 19

 • Csendes PC építéséhez kérek tanácsokat

  Sziasztok!

  hosszú ideje érlelődik bennem, most már úgy érzem ki kell mondanom:
  ELÉG VOLT, elég volt a zúgó, hangos PC-kből, legalábbis ami a lakásomat illeti...

  BEVEZETÉS
  Még soha nem volt halk asztali gépem, az ipart egy GlobalWin FOP32-vel kezdtem, a szakik akkoriban azt mondták, hogy ezekhez a nagyteljesítményű processzorokhoz (2000 év vége Duron 750MHz, 34W max hőleadás) kell a brutális hűtés nehogy tönkremenjenek, így egy állandó 5200rpm-en forgó ventivel meg egy vargányával kezdtem a PC-s karrieremet. Azóta volt 3-4 notebookom is, azok mind halkabbak voltak, pedig ott egységnyi térfogatban jóval több hő termelődik.

  Tehát szeretném felmérni, hogy mire lesz szükségem egy halk gép megépítéséhez, milyen komponensekben kell gondolkodnom, ez előre láthatóan mennyi pénzbe
  fog kerülni, az építés illetve a használat során milyen kompromisszumokat kell kötnöm, és végül az egyik legfontosabb: mennyire tudom a hangkibocsájtást
  lecsökkenteni...

  Ehhez pedig szükségem lesz a tanácsaitokra, mivel mint kitalálhattátok, halk PC építésében nem vagyok járatos, sosem szántam még rá elegendő pénzt, figyelmet,
  energiát. Kérek mindenkit, hogy építő, pártatlan hozzászólásokkal segítsetek a tájékozódásban.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.