2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 1 éve regeltem!

    Tegnap volt egy éve, hogy megkezdtem fórumozói karrierem, és közben Senior Taggá is váltam valamikor, észrevétlen. Ez idő alatt 59 közösségi, és 786 szakmai hsz-t sikerült produkálnom, nagyrészt a Mobilarenán, de az IT Cafén és talán a PH!-n is szóltam hozzá témákhoz.

    johny dragon 13 éve 7

  • Mobiltörténeti krónika - Gyártók 1.

    Mobiltörténelmi sorozat, szubjektív megjegyzésekkel.

    Hanyatló óriás
    Ha a legendás készülékek számát nézzük, a Nokia toronymagasan vezet. Ha a piaci részesedést, már nem olyan nagy előnnyel szintén első. Azonban ezt az első helyét egyre jobban fenyegetik a koreaiak.
    A Nokia története a 19. századba nyúlik vissza, azonban, hacsak nem érdekel minket a Nokia gumicsizmák fantasztikus históriája, nekünk elég a '60-as évekig visszautazni, amikor is piacra dobtak egy autotelefon-szabványt. Természetesen készültek hozzá telefonok is, majd a '80-as évektől mobilokat kezdtek gyártani. A kilencvenes évek végén lettek nagy gyártó, azóta is piacvezető, azonban a részesedése egyre csökken, és, hacsak nem változik a WP7 hatására a Nokia sorsa teljes fordulattal, el fogja veszteni a piacvezetői tisztét.
    És miért? Az állandó jellegűvé vált t*kvakarás miatt. NEm érdekelte őket, hogy a többi OS felülete felhasználóbarátabb, a mostani nagy frissítés is csak átdizájnolt ikonokat hozott, majd a Belle, nade könyörgöm, ha az kijön ősszel, akkor is egy évet minimum késett. Az N9 ígéretes, de sajnos sok piacon nem kerül forgalomba, a WP7-re vár a piac.

    Folytatás...

    johny dragon 13 éve 3

  • Ez Magyarország!

    Kb. egy hónapja töröltem magam az iWiW-ről. Mivel khm. nem vagyok nagy iWiWező, ezért én annyiban érzékeltem ezt, hogy ha véletlen az iWiW.hura tévedtem, a bejelentkező oldalra jutottam, nem pedig automatikusan beléptem az elvileg törölt profilomba.
    Aztán pár napja kaptam egy e-mailt az iWiWtől. Ma pedig megpróbáltam belépni az iWiWbe - és sikerült!
    Ennyit az iWiWről...

    Edit: Ja, és persze eltűnt a törlés gomb.

    johny dragon 13 éve 7

  • Kémkedik-e az Apple?

    Nemrég napvilágot látott egy hír, mely szerint az Apple kémkedik az iPhone-júzerek után. Elvileg benne volt az SDK-ban, és Handrás szerint nem is a GPS-koordinátákat, hanem az adótornyokat méri.
    Most Handrásnak kell igazat adnom. Olyan pontatlanságok vannak, amik GPS-szel vércikik (100 méter, heló) de az adótornyok mérésébe simán beleférnek. Ő még írt valami magyarázatot is, nekem picit kusza volt, akit érdekel, az keresse fel a handras.hu-t!
    Akármire használja is az Apple ezeket az adatokat, a lényeg az, hogy tárolja. A kérdésem annyi: na és? Ki az a naiv majom, aki azt hiszi hogy a Google nem rögzíti a keresési információink? Ki nincs azzal tisztában, hogy a szolgáltató tudja, hol vagyunk, vagy a bank, hogy hol vásárolunk? Véleményem szerint amíg nem sértik ezek a dolgok a személyiségi jogaimat (értsd: nem megy oda a bank a reklámcéghez, hogy nézd, itt és itt vásárol, majd megadja a címem, amire aztán célzott hirdetést kapok), addig őszintén szólva lesz*rom, hogy most eggyel több vagy kevesebb cég tud rólam mindent. Persze ha visszaél vele, az más tészta. Az ilyen adatokat azonban, köszönhetően a személyiségi jogoknak és az ombudsmanoknak, jelenleg csak névtelenül adják ki, ráadásul kutatási célokra (jó, ha kéri a Rendőrség, az megint csak más tészta). Hogy érthető legyek, odaadja a szolgáltató a Józsiról őrzött adatokat a tudósoknak, csak kiveszi belőlük Józsi nevét és számát.

    Folytatás...

    johny dragon 13 éve 12

  • Macally Metro iPod Touch 2G/3G tok gyorsteszt

    Az Apple kiegészítők terén igen neves Macally cég Metro nevű terméke egy nem túl olcsó (6000 Ft. a Saturnban, de van, ahol 14$) iPod touch tok. Ezért az árért kapunk a tok mellé egy védőfóliát is (amit sikerült ügyesen bekoszolnom, így használhatatlan lett, szerencsére az üveg elég strapabíró). Maga a tok puha tapintású, de kemény műanyagból készült, ami értelem szerűen matt fényű. Ha felpattintjuk a hátlapra, ott is marad, hacsak nem választódik szét az előlap két szélére felnyúló tartórész a hátlapot védő plasztiktól. A műanyagot három helyen kilyukasztották, alul a Dock Connector és a fülhallgató nyílásához férhetünk hozzá, oldalt a hangerőszabályzókhoz, felül a kikapcsoló gombhoz. Utóbbi kényelmesen használható is, de a hangerőszabályzókat kezelni valami borzalmas. Az egész tok fekete, ennek ellenére mégsem sivár, mind a négy sarokban van egy-egy bevágás (gyaníthatóan a rögzítéshez kell), a hátlapi rész bordázva van, közepén pedig (ahol normál esetben a kiharapott alma van) ott figyel a Macally logó. Aki az iPodját csak többek között új barátnő beszerzésére/parasztok vakítására használják, válasszák ugyanezen tok átlátszó változatát, a Metro Cleart.
    Összességében nagyon megelégedtem ezzel a tokkal, szép is, jó is. Ha skáláznom kéne, kapna 7/10-et, mert tényleg nem túl olcsó, de hát ezt egy Apple-kiegészítőtől megszokhattuk.

    johny dragon 13 éve 0

  • Ennyit a Symbianról...

    Ezt Bog írta, akiről sok mindent el lehet mondani, de hogy egy Android-fan troll lenne, azt nem. A Symbian ugyanis egyszerűen jelenlegi formájában életképtelen. Ahhoz, hogy akár csak megtartsa a helyét a mobilpiacon, a mostaninál kicsit nagyobb UI-váltásra van szükség, illetve egy erős hardveres erősítésre. Pl. alap lenne a Cortex-A8 egy N8-ban. Ami meg a fenti hozzászólást illeti: a Galaxy Gio sok szempontból sokkal jobb mint akármelyik S^3 telefon, na meg mindnél olcsóbb is.

    johny dragon 13 éve 1

  • Miért töröltem magam azt iWiW-ről?

    A következő üzenettel indokoltam magam a törlésemkor:
    Az utóbbi 1-2 évben megfigyeltem, hogy az iwiw.hu domainen elérhető iWiW közösségi portál egyre több és több funkciót másol le külföldi (de itthon is igen népszerű) konkurenseitől (elsősorban a facebook.com-ról). Később már nem csak funkcióit tekintve vált másolással vádolhatóvá az iWiW, hanem az új felületnek köszönhetően felhasználói felületének tekintetében is. Az új GUI-ban ugyanis... fogalmazzunk úgy, hogy a szakavatott és kevésbé szakavatott szem igen hamar kiszúrhat jónéhány azonosságot. E dolgok külön-külön még elmennének, de együtt már súrolják a pofátlanság határát.
    Persze értem én, hogy haladni kell a korral, a modern közösségi portál szó és a Facebook közé pedig nyugodtan betehetjük az egyenlőségjelet. Értem én, hogy a felület már nagyon ósdi volt, a regisztrációm (2006 tavasza) és 2010. decembere között nem változott érdemben a felület. Értem én, hogy a közösségi média irányában megnövekedett igényeket csak ilyen kevésbé eredeti funkciók integrálásával tudják kielégíteni. És ez nem is lenne olyan nagy baj, ha az iWiW nem lenne ugyanolyan lassú mint pár éve. A sebesség ugyanis nagyon nem felel meg a mai megnövekedett igényeknek. A mobilos oldal 240 pixel szélesre sikerült, ami egy mai modern okostelefon esetén elég kellemetlen tud lenni, és emellett még a magától frissülés magas labdáját sem csapták le.

    Folytatás...

    johny dragon 13 éve 18

  • Nintendo 3DS+iPod tanács

    1. Akiknek az iPod touchukon (vagy más iOS alapú készülékükön) elkezdene besz*rogatni a WiFi, restartolják. Ugyanez igaz a gyakori laggolásra és lefagyásra (appból kilépésre).
    2. Nintendo 3DS launch. Én személy szerint sose akartam beszerezni, de azért itt kifejteném a véleményem.
    -3D: Sikerült a fél foknyi bemozdulástól térhatását elvesztő 3D-t alkalmazni, gratulálok!
    -Rezisztív kijelző: WTF? 2011-ben? Ez komoly?
    -Augmented reality: Ez jónak tűnik.
    -Szebb grafika: Hát, mivel a DS-t bármelyik felsőkategóriás telefon verte grafikában, ideje volt.

    johny dragon 13 éve 3

  • A jó édes anyukádat, MS!

    Windows XP júzer vagyok (illetve voltam), és ma reggel jelezte a gép, hogy újra kell indítani. Ezt megtettem, majd készenlétibe raktam, és eltettem. Amikor hazaértem bejelentkezés után a szokott módon újracsináltam, a Skype kapcsolódott, de a böngészőben minden b*szott bejönni. Sebaj, újraindítás, belépés, wifi újracsinálás, és ugyanez történt. Aztán átbootoltam a másodlagos OS-emre (Ubuntu), és lám-lám, működik. Asszem maradok a Linuxnál, az MS pedig nagyon leírta magát nálam.

    Johny D.

    Ui.: A problémát Google Chrome (legújabb) és Firefox 4.0 beta 11 böngészővel is tapasztaltam.

    johny dragon 13 éve 28

  • Elop, aki elcseszte a Nokia utolsó esélyét

    A Nokia és a Microsoft tegnap megállapodást tett. A megállapodás véleményem szerint elég egyoldalú lett. A Nokia beleszerkeszthet a WP7-be valamelyest, míg cserébe a Nokiákon a Bing lesz az alap kereső, a Bing Maps-be beépül az Ovi Maps, a Marketplace-be pedig integrálják az Ovi Storet. Ha a Nokia az Androidot választja (vagy kiadja a tervek szerint a MeeGo-t), akkor simán beintegrálhatták volna Nokia only az Ovi Storet (ilyet már láttunk), az Ovi Mapset, a MeeGo felületét, és jóval függetlenebbek maradtak volna. De így csak eladták magukat az MS-nek egy OS-ért cserébe, és közönséges hardvergyártóvá vetkőztek le, ráadásul a WP7-et futattató mobilok között véleményem szerint leginkább ár alapján szokás dönteni.
    Tisztelt moderátorok! Ha a cím nem felel meg a házirendnek, jelezzétek a kommentek között, és javítom.

    johny dragon 13 éve 2

  • Elop, a Nokia utolsó esélye

    Gondolom mindenki hallott már Stephen Elop-ról. Aki nem annak elmondanám, hogy a fentebb nevezett úriember jelenleg a Nokia vezére, régebben az MS-nél tevékenykedett. Elop nemrég (valszeg tegnap) tett egy nyilatkozott, amivel teljesen megdöbbentett, jó értelemben. A Nokia vezére ugyanis rendkívül objektíven látja a dolgokat. Tisztában van azzal, hogy cége (az ő szavaival élve) egy "égő platformon" áll, ahonnan el kell menekülnie, mielőtt túl késő lenne. Tisztában van azzal, hogy felhasználói élményben az iPhonet 4 éve nem képesek behozni. Tisztában van azzal, hogy tele vannak jobbnál-jobb fejlesztésekkel, csak ezeket nem dobják piacra. Tisztában van azzal, h a Symbian rohadtul nem versenyképes, még a középkategóriában sem. Tisztában van azzal, hogy most valami radikálisat kell lépniük.
    Ilyen radikális útból pedig három van. A MeeGo, a WP7 és az Android. A MeeGo-t biztos befejezik, belevágtak, befejezik. Ezzel kipipálták a high-endet. A középkategóriába marad a WP7 és az Android. A WP7 jelenleg erősen high-end OS, de elemzésem szerint a Snapdragon proci (és vele a WP7) az MWC-re várható dual-core roham után lesüllyed majd a középkategóriába. Én jelenleg a WP7-es Nokiára látok nagy esélyt, de az Androidoson se csodálkoznék.
    [forrás]

    johny dragon 13 éve 3

  • Android téma jött ki Gmailre!

    Húgom jelezte felém, hkijött egy Androidos téma Gmailre. Természetesen első dolgom volt megnézni, h mit is jelent ez. Nos, a zöld robotos rendszer névadója nem sokat szerepel, a Gmail logó kapott egyet, a levelek listája fölé került egy, a csevegésre elérhető ismerőseink listájának alján van egy picike bábú, végül az oldal legalján táborozik egy nagy rakás logó-körvonal. A fej- és láblécben emellett a chipek felületére emlékeztető mintázat van, a feliratok pedig zöldek.

    johny dragon 13 éve 8

  • Mindenszenteki telefon ajánló

    November elseje van, Mindenszentek (nem Halottak napja!), és eljött az ideje, hogy írjak egy készülékajánlót. Nem kifejezett készülékeket fogok mondani, hanem típusokat és márkákat.
    Nagyiknak és technofóboknak Ez a kategória a legegyszerűbb, nekik elvileg BÁRMIT ajánlhatok, ami képes telefonálni. De a valóság az, hogy ennek a kategóriának a nagy része nem boldogul a bonyolultabb rendszerekkel (pl. a nagymamám fél éve szarozik a Win XP alapjaival). Tehát nekik ún. low-end készüléket kell venni. Ezek nagyon olcsó (kártyásan max 10.000 Ft.) modellek, az árhoz passzoló tudással. ;) Ha a nagyszülő, akinek vesszük, már használt egy másik mobilt, de már tönkrement (nagyim nokiája 6-7 éves, valszeg hamarosan cserélni kell), akkor ugyanazt a márkát vegyük (Nokia->Nokia, Samu->Samu), de vehetünk kifejezett nagyimobilt is. Ezek picivel drágábbak, mint a low-end modellek, de a betűmérteük nagyobb, nem csak azért egyszerű használni őket, mert kevés a funkciójuk, hanem mert direkt "easy-to-use"-nak tervezték őket. A legnagyobb nagyimobil-gyártó az Emporia.
    Nagyon kispénzűeknek, és kisgyerekeknek első mobilnak Low-end cuccok. De itt már szóbajöhetnek olyan modellek is, mint a Voda 541. Fontos, hogy az első telefonnak low-end modell (ha a Voda 541-et nem vesszük low-endnek) csak kamaszkor előtt jó, alsóban, mert később már felsőben szükség lehet a zenelejátszó, kamera, bluetooth funkcióra.

    Folytatás...

    johny dragon 13 éve 0

  • Halloween-i vegyesfelvágott tökpite mellé

    1. Ma Halloween van, aki nem tudná. Ez az angolszász (és kelta) eredetű ünnep. Eredete szerint a szellemek ilyenkor hagyták el a földi világot, és mentek el a túlvilágra. Innen van a szellemekkel, mágiával való összefüggés. Halloweeni szokások a töklámpáskészítés, a beöltözés, az almahalászat (szájjal), és a trick-or-treating (tudjátok, mennek a gyerekek, és a "Trick or treat?" kérdéssel cukrot csórnak a felnőttektől). A Halloween elsősorban az angol nyelvterületen terjedt el (meg Írországban), de már itthon is egyre többen tartják. Az ünnepet számos film is megörökíti, a személyes kedvencem Tim Burton Karácsonyi lidércnyomás című filmje, ami Halloweenváros lakóiról szól.
    2. Most egy picit beszélnék egy fura mobilról is. LG BL 40, alias Chocolate, egy alapvetően nőknek készített telefon. Igen ám, de a képernyő 4". igen jól olvasod. 4 HÜVELYK EGY NŐNEK OLYAN, MINT EGY FÉRFINAK 5 HÜVELYK. Ma láttam egy nőt a mtrón, akinek az iPhone (3,5") is hatalmas volt. Hát akkor hogy is van ez?

    johny dragon 13 éve 3

  • iPod touch pro és kontra

    Pro
    -Gyönyörű design, szép fémből készült hátlap.
    -iOS 4.1-re frissítve kapsz magyar nyelvet meg mappákat.
    -A zenei résszel meg voltam elégedve gyári fülessel is.
    -Egyszerűen kezelhető menürendszer, rendezhető ikonok.
    -App Store
    -A böngésző nekem bejön, tud tabokat, landscape mmódot (opera asszem nem tud), viszonylag gyors is
    -HTML5 szabványt támogatja

    Kontra
    -A hátlap karcolódik, mint állat, zsebben is, bár én tokban hordom, így nem tűnik fel. De az érdekes, hogy a kicsomagoláskor is picit karcos volt.
    -De nem kapsz multitaskot és háttérkép beállítási lehetőséget.
    -De nem is klasszikus zenét hallgatok.
    -A mozgatás az oldalak között nem megy, egyszer véletlen áthúzom, direkt meg soha nem megy.
    -Máshonnan nem lehet letölteni, csak az App Storeból, és tele van fizetős cuccokkal
    -Nincs flash, ami egészen addig nem is zavaró, amig csak Youtube-videók vannak egy oldalon (meg gondolom azokkal is elbodogul amiket QuickTimeba tessznek fel az Apple oldalára), de a két legnagyobb hírportálhoz (Index és Origo) tartozik saját videómegosztó, így egy indexes videó elindítása esélytelen.
    -Hiába szabvány, sőt, tudtommal még a flashnél is szabványabb, nem terjedt még el.

    johny dragon 14 éve 5

  • iPod touch 3G 8GB teszt (iOS 4.1-re frissítve)

    Külső

    Az iPod külsejét illetően csak jót tudok szólni. Az előlap gyakorlatilag egy üveglap, amibe beleraktak egy kör alakú gomot. A hátlap pedig FÉMBŐL van, csak a wifi antennát fedő rész van műanyagból. De az első generációval szemben nem zavarja a szemet. A dobozról is csak jót tudok mondani. Mivel ajándék tok is járt hozzá ingyen tok, annak a dobozát kellet elsőnek kibontanom, ugyanis abban volt az iPod doboza. LOL. A tok semmilyen doboza után jött az iPod plexiből készült doboza, ami még elég kicsi is. A doboz felső része átlátszó, itt van a készülék, az alsó részt pedig papír takarja, ott vannak a tartozékok, a matricák, és a leírás. Az iPodhoz egyébként adatkábelt, fülhallgatót és dokkolóadapter adnak.

    Oprendszer

    Bár a készülék 3 -as OS-el jött, az első syncel feltettem rá a 4.1-et. Annak ellenére, hogy az iPodokra való frissítés nem tartalmazza a multitaskot és a háttérképet, érdemes felrakni a mappák miatt. Nálam pl. minden mappákba van. Az App Store reg fizetős, de 2€ nem vészes. Ja, és a billentyűzet rohadt jó, most is arról írok.

    Internet, App Store

    Folytatás...

    johny dragon 14 éve 44

  • Ááááááá! különkiadás: Mért olyan drága az Edigital?

    Most kivételesen nem a sorozat fő témáját, a kínai f_szságokról, hanem a forgalamazójuk pofátlanságáról lesz szó. Az még OK, hogy az iPod touch alig drágább ott, mint az XMS-ben, meg hát az első Ááááááá! cikknél leírt sz_rok se érnek 10000 magyar forintot. Nade 200 K-t kérni egy iPhone 3Gs-ért enyhe túlzás. :Y Megsúgom, annyiból vehetsz egy iPhone 4-et a T-nél kártyásan, és még függetlenítteted is. :O Komolyan ennyit kell elkérni egy kifutott, 1 éves modellért? Kártyáfüggetlen aktuális modell áráért? Na neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Meg hát az iPhonehoz kell a netes előfizu is. Szóval az Edigital egy enyhén nagyon pofátlan cég. Ha valaki tudja a díjszabás okait, írja meg kommentben!

    Közben kész az iPod teszt, már csak át kell esnie a moderáción

    johny dragon 14 éve 6

  • Ááááááá! 2.: Mi az anyám az az MP5?

    Az Ááááááá! mostantól egy sorozat címe lesz, amiben a kínai technika apró-cseprő baromságairól írok. Ennak alapján modosítottam az első cikket. Plusz hamarosan jön az iPod touch-tesztem is.

    Az iPod-kopikat nézegetve az Edigital oldalán találkoztam egy MP5-lejátszóval. Igen, jól olvasod. MP5. Bár már hallottam az iPodomra azt, hogy MP196, de az nyilván poén volt. De ez halál komolyan le van írva. Na, beírtam az angol wikipédiába, ahol szinte minden fent van, hogy MP5. A gépfegyverek alatt ott volt az, hogy MP5-player. Katt. Hol kötök ki? Hát az MP4-szócikknél. LOL. Most komolyan el lehet adni valamit azzal, hogy nem MP4, hanem MP5? Ma ráadásul láttam egy férfit, aki egy ilyen "MP5" dobozával menőzött.
    Kommentbe várom, ha valaki többet is tud.

    johny dragon 14 éve 29

  • Ááááááá!: Az iPod-kopik esete

    Figyelem, ez a szerző szubjektív véleménye az iPod nano kopikról, látatlanban. Ha más a tapasztalatod, írd meg kommentben!
    Nos, gondolom mindenki ismeri az iPod család nano nevű tagját. Annak is 4. és 5. generációját. Ha nem, akkor google képkeresőben nézzétek meg ezeket, (főleg a 4. generációt), mielőtt elolvassátok.

    Na, szóval ma megláttam egy terméket. Egy terméket, amit sokan akár iPodnak is néznek, én is azt tenném, ha:
    1. nem lennék techmániás
    2. még nem láttam volna iPod nanot.
    De mivel láttam már, (sőt, ki is próbáltam), és még techmániás is vagyok, nem vert át. Egy kínai (gondolom) MyAudio nevű cég termékéről van szó Edigitalba kapható is az igazi 5G nano árának töredékéért. Hát a kritikákhoz no comment. Vagy 4 csillag (nemtom mért) vagy 1. Na, szóval mi értelme egy kínai iPod kopinak? Hát megmondom: a design. Míg az igazi iPodoknál fontos tényező a design, addig itt ezaz egyetlen előny. Mert ezek szépek, bár az igazi szebb (szvsz). Amúgy van shuffle kopi is, 300 ft, és nincs benne memória. Na az a pazarlás. Ja, és még valami. Az iStyleban a legújabb shuffle csak 7000-el drágább, mint ez a rettenet. És ugye tudjuk, hogy az iStyle/StarKing/XMS kombónál csak olcsóbb iPod-lelőhelyek vannak. Jó, legyen 9000, mert az előbb a 4gb modellhez hasonlítottam a 2gb modell árát.

    Folytatás...

    johny dragon 14 éve 9

  • iPod touch 3G 8GB előzetes

    Bevezető, történet

    Nos, hol is kezdjem? Bár nem hiszem, hogy szükség van rá, de a rend kedvéért kezdjünk törivel.
    Az Apple nevű kaliforniai céget Steve Jobs és Stve Wozniak alapította. Az első gépüket még kézzel rakták össze, de a második gépüket (Apple 2) már rendesen, sorozatban gyártották. Ezeken a gépeken azonban még parancssor volt. A parancssor világából való kitörés és a számítástechnikai áttörés a Macintosh volt, ami grafikus felületet kapott. Ekkor jelent meg az egér a nagyközönségnek. De Steve Jobs kirúgása szinte csődbe vitte a céget. Amikor Jobs a 90-es években visszatért a céghez, kiadták az első iMacet, és nekiláttak a Mac OS X-hez is. 2001-ben pedig kihozták az első iPodot. Az iPodok körül kialakult egy kultusz, szinte minden cég, megjelent saját mp/mp4 lejátszójával (a Sony még a Walkman márkanvet is újjáélesztette). Az iPodokat egy ClickWheel nevű érintős kerékkel kellett vezérelni (kivéve a gombokkal rendelkező shufflet)...
    ...Egészen 2007-ig, amikor az Apple piacra dobta az iPhone, egy forradalmian új érintős felülettel, amit későb iOS-nek neveztek el. És kiadták a "kistesót" (meg később a "nagytesót") is, a telefon, GPS és kamera nélküli iPhonet, az iPod touchot. Ennek már 4 generációja van, én ebből a harmadik generációs modellnek leszek boldog tulaja hétvégétől. Na, szerintem bevezetőnek ennyi elég is lesz, térjünk hát a lényegre.

    Miért is kell?

    Folytatás...

    johny dragon 14 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.