2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vérfagyasztó árak

    A hűtőnkben ("természetesen" pár hónappal a garanciális idő lejárta után) el kezdett villódzni a belső világítás. "Természetesen" már nem cserélhető fényforrás van benne (pl. a szokásos E14-es hűtő izzó - ilyenből is van már LEDes), hanem egy egyedi panel, SMD LEDekkel.

    "Természetesen" a márka alkatrész webshopjában nem kapható (ami a többi, filléres előállítású alkatrész árát elnézve nem olyan nagy kár), csak a márkaszerviz tart belőle raktáron. Akik "természetesen" nem veszik fel a telefont egész nap.

    Itt a négyből a két első vagy sötét marad (ez a jobb, a maradék is elég fényt ad), vagy villog, mint egy stroboszkóp.

    Fura a dolog, mert mint látható, nem űrtechnológia: az egész egy előtét-ellenállás, és két LED - szorozva kettővel. A vezetékezés kb. fél centi széles, oldalfényben jól látható. A LEDek sajnos körbe vannak öntve.

    A nyák túloldalán csak a csatlakozó van (ennek a beforrasztásán van középen az a nagy gumó).

    Mi a fene tud elromlani ezen?

    joghurt 5 hónapja 12

  • Mennyi az annyi?

    Most csak egy rövid rövid kiegészítést tennék múltkori GNSS-es írásomhoz, számszerűleg mire számítsunk, ha telefonnal vagy sportórával megyünk futni.

    A helyszín a Városliget, ahol a gumiburkolatú futókör hossza pontosan 2000 méter. (Lemértem rendesen.) A kör egy részén nyitott, egy részén fákkal közepesen takart, de magas házak közötti szűk utcák sehol sincsenek – azaz viszonylag jó a kilátás a műholdakra. És egy pontosan georeferált ortofotón (azaz nem műholdképen, hanem légifotón) nagyon jó felbontással látszik a futókör.

    Versenyzőink egy nadrágzsebben vitt Redmi mobiltelefon [egysávos vevővel], egy Garmin epix (Gen2) Sapphire [L1/L5 vevő], illetve a jól megszokott uBlox C00-F9P [L1/L5 vevő RTK korrekcióval]. Ez utóbbival mentettem nyomvonalat FloatRTK fixszel (azaz amikor a vevő nem tudott pontos geometriai megoldást számolni), és "rendes" RTK fixszel is.

    Az egyből látszik, hogy a mobil [fekete] a szokásos pontosságot (?) hozza: jóval odébb van, és ide-oda ugrálnak a pontok. Mind oldalirányban, mind menetirányban, pedig egyenletes tempóval futok.

    Folytatás...

    joghurt 9 hónapja 3

  • "És azóta az órám keresem..."

    A Mobilarenán időről időre jelennek meg okosóra-sportóra tesztek, persze nem igazán az én szempontjaim szerint. Megosztanám, úszáshoz milyen tudásra lenne szükségem. Nem érdekel a divatos kinézet, az értesítések, AMOLED vs translucent, hogy tudok-e vele fizetni, van-e benne GNSS, wifis zenefeltöltés, análvibrátor, miegyéb. Csak úszni szeretnék, beltéri uszodában.

    Ha valakinek bármilyen órával van pro/kontra tapasztalata bármely kérdésben, kérem, ossza meg!

    • Pontos hossz számlálás (de legalább lehetőség rá, hogy utólag javítsam a hiányzó/téves hosszokat). 1. Mérnöki szempontból triviálisnak kellene lennie. Egyszer odafelé úszok, aztán meg visszafelé. 2. Viszonylag állandó sebességgel úszok. Ha egy hossz mondjuk 50 másodpercig tart, akkor ne szórakozzon velem azzal, hogy a következő 100 másodpercig tartott! Vagy hogy két hosszt úsztam 15+35 másodperc alatt (világcsúcson belül...) Nem érdekelnek a technikai nehézségek. Józan paraszti ész.

    • Nettó idő. Általában ismétléseket úszunk, pihenőkkel köztük. Engem ezek ideje érdekel, nem a teljes idő. Ugyanígy, a sebességembe ne számolódjanak bele a pihenők! Az rendben, ha meg kell nyomnom egy gombot, hogy most megálltam (így ne gerjedjen rá a falnál mozgásra, szemüveg-igazításra stb.), de az nem OK, ha nekem kell leállítani az időmérést a falhoz érve.

    Folytatás...

    joghurt 10 hónapja 23

  • Üzleti modell

    A képen látható anomáliára valami tipp?

    (Egyébként pedig visszafelé irányban átszámítva 14 fontért hoznák. Szóval már önmagában is egy kb. tízszeres extra szorzót kapok - nyilván mert én nem vagyok kiemelt ügyfél.)

    joghurt 10 hónapja 3

  • A Windows Update szétbarmol

    Ott kezdődik, hogy az amúgy évek óta tök stabil gépem (Windows 10) a héten másodszor is kékhalálba menekült.
    A kiírtak alapján hibás meghajtó lett gyanúsított, így a Driver Verifierrel kicsit megnyúztam a gépet (egyből meg is feküdt, ahogy kell), majd frissítettem az Inteltől letölthető legfrissebb meghajtóra.

    Erre egy nappal később most mi fogad? Hogy a Windows Update újra akarja indítani a gépem. Lássuk csak, milyen foltozás jött le! Ööö... "Intel Corporation - Display - 30.0.101.1338". Ez még annál is régebbi, mint ami a tegnapi frissítés előtt volt fent.

    Összefoglalva: A Windows Update egy büdös kérdés, jóváhagyás nélkül felrakott egy régi Intel meghajtót. Visszacsinálni sem tudom, egyedül újraindítani lehet a gépet.

    Tegnap ugyan készült egy restore point, de feltételezem, hiába állok vissza rá, a Windows Update újból szét fogja barmolni a régebbi meghajtóval.

    Remek.

    joghurt 1 éve 19

  • SVG vs href

    Megesik az emberrel, hogy egy SVG-n belül szeretne hivatkozni valamire. Pl. <symbol>+<use>, vagy átmenetes kitöltésekhez használt <style>+<linearGradient>, netán egy dropshadow-hoz berakott <def>+<filter>.

    Régebben ezzel nem volt gond, a felhasználás helyére bekerült egy xlink:href="#id" attributum, és megvolt az öröm.

    Aztán az SVG2-höz kitalálták, hogy az xlink namespace felesleges, legyen csak simán href. Ezzel sem lenne önmagában baj. (Mondjuk attól eltekintve, hogy 2018 óta csak W3C Candidate fázisban van, elsősorban a böngészőgyártók hozzáállása miatt.)

    Igen ám, de ők kicsemegézték a számukra szimpatikus dolgokat, és ezeket implementálták is (előre). A Google-nek (Meta) pedig megvan az a jó szokása, hogy a böngészőpiacon 2/3-os többséggel erőből egyoldalúan lenyom dolgokat. Szabványok ide vagy oda. A többiek pedig mehetnek utána, mert a webfejlesztők nyilván elsősorban a piac 65%-ára fejlesztenek/optimalizálnak.

    Így történt itt is: A dokumentum hiába SVG 1.0 vagy 1.1, a Chrome a hozzá való XML DTD ellenére konkrétan leköpi az xlink:href-et. Annyira, hogy nem pusztán kihagyja az elemet, hanem hibalapot hoz be "Namespace prefix xlink for href on linearGradient is not defined" üzenettel.

    Folytatás...

    joghurt 1 éve 0

  • Műholdas helymeghatározás az okoseszközökben

    Hogyan működik a "GPS" vétel mobiltelefonokban, okosórákban, fitneszkarkötőkben?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 2 éve 95

  • Google Cloud segítségkérés

    Sziasztok!

    Futnak mindenféle projektjeink a GCP-n, VM/Docker, SQL, Storage stb.
    Múlt hónapban hirtelen megugrott a számlánk 56 dollárral. Amikor ennek igyekeztünk utánajárni, a Billing Reports alatt annyit látni, hogy egy "Network Internet Egress from Finland to EMEA" sor adja ezt az összeget, 464 GB adattal.

    Az egyik "érdekes" dolog, hogy a mi előfizetésünkben elvileg régión belül ingyenes a forgalom a Google cuccaink között.
    A másik maga az adatmennyiség: Ekkora forgalomhoz az összes fent levő adatunkat és adatbázisunkat kb. naponta tízszer kellene letölteni valahová.

    Kérdés: Hol lehetne jobban utána nézni, pontosan kiből kibe (melyik szolgáltatás/konténer/VM stb.) megy a forgalmunk? A Reports-ból nem tudok ennél jobban alátörni, vagy ebből megnyitni egy részletesebb bontást. A Cost Table szintén ilyen részletességgel nem árul el semmit.

    Hasonló a problémám amúgy az SQL disk foglalásával. Maga az adatbázis 320 mega. Volt VACUUM stb. is. A Google szerint mégis 4 GB környékén van a helyigénye. Hogy Fluimucil Ábelt idézve: "De miért?"

    joghurt 2 éve 4

  • Windows-Intel egymásra mutogatás alsó emésztőrendszeri inzultussal

    Időnként ránézek a Windows Update-re. Mostanában kicsit gyakran (értsd: mindig) jött fel az Intel Extension, ami zavarni kezdett. Különösen, hogy pontosan ugyanazzal a verzióval:

    Mivel a Windows Update-ben a frissítés mindig gyanúsan gyorsan végzett (ennyi idő alatt általában a rendelkezésre álló frissítésekről szóló képernyő sem jön be), kezdett gyanússá válni, hogy a fenti kép ellenére igazából nem is történik meg a frissítés.

    A Windows Update Troubleshooter "természetesen" mindent rendben talál. (A Startup Recoveryhez hasonlóan hallottatok már olyan emberről, aki látott már valakit, akinek ez megoldott volna bármit is?)
    De a Feedback lehetőséget választva inkább váratlan hibába menekül. (Ez is olyan tipikus microsoftos dolog, nehogy beszólhass.) A szokásos körök (pl. sfc /scannow) letudva, semmi gond.

    Végül az Event Logben találtam meg ezt:
    Installation Failure: Windows failed to install the following update with error 0x8024200B:
    Intel - Extension - 2129.62.62.0.

    Ismét "természetesen" semmit mondó hibakód, az általános indiai biorobotok "support" javaslatain kívül semmi használható találat rá.

    Folytatás...

    joghurt 2 éve 17

  • Előválasztási támadás

    Ímhol egy szakmai cikk, ami a szombati leállás lehetséges technikai hátterét boncolgatja.

    Egyébként ma is voltak kisebb (10 körül) és nagyobb (13 óra körül) akadozós időszakok, de alapvetően simán mentek az adatok. Szóval azért még most is próbálkoznak némi DoS-szal.

    joghurt 3 éve 16

  • Visszanyal a fagyi

    A legjobb sztorikat az Élet írja.

    Egy ismerősünk régóta birkózik a zsidó felmenői jelentette teherrel. A családi emlékezet része például, hogy nagyanyját Győrnél gyalog terelik nyugat felé, amikor az ország keleti részét már elérték a szovjetek. (A nagymama túlélte, különben ismerősünk sem létezne.) Mindig is visszahúzódóbb, "minket mindenki bántani akar" hozzáállással élte életét, noha ők már nem tartják vallásukat, szokásaikat. A jobbikos-mihazánkos-fideszes kampányoktól fenyegetve érzi magát.

    A múlt héten viszont a másik nagyapjáról került elő egy fénykép, amiről óra-perc pontossággal lehet tudni, mikor ért földet a repülőgépük. Bár az ismerős csak "vadászgép"-ként említi, a négyszemélyes mivolta, és hogy a nagyapa géppuskás volt benne, inkább a Junkers Ju 86K-2 bombázót valószínűsíti. A háborúnak ebben az időszakában már őket is a Dunántúlra vezényelték át, Győr felé is repültek. Ahol akkor a másik nagyanya gyalogolt...

    joghurt 3 éve 31

  • Galaxy Fit 2 - elúszott pénz ez is?

    Még mindig keresem a Szent Grált, azaz egy úszásra is használható kütyüt. Most a Samsung Galaxy Fit 2 került a kezembe.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 3 éve 26

  • Mi Band 5 – nem úszok a boldogságtól

    A marketing feature-ök végigpipálgatása helyett íme a tényleges használhatósági tapasztalatok.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 3 éve 63

  • Hiszti

    Kereken egy hónapja írtam egy címlapos írást. Azóta vár, hogy egy moderátor "korrektúrázza". (Erősen meglepődnék, ha találna benne helyesírási hibát, de hívjuk így ezt a lépést!)

    Azóta – jobb híján – írtam a "Logout.hu észrevételek" és a "Moderátort keresek" topicokba is. Semmi válasz; még annyi sem, hogy túlterheltek a moderátorok, és várjak türelemmel (tudjátok, mint a UPC telefonos ügyfélszolgálat, ahol még egyszer sem sikerült 10 percnél hamarabb ügyintézőt kapnom). Vagy hogy tré az egész iromány, és soha nem rakják ki. Lehetek valamennyire türelmetlen?

    Tippek? Ötletek?

    Elvileg mi csináljuk a logout.hu-n a tartalmat, ami miatt olvassák. Ennyire van megbecsülve egy tartalomgyártó?

    joghurt 3 éve 5

  • Orosz slágerlista

    Volt szerencsém(?) éveken át az orosz könnyűzenei kínálattal szembesülni, így most érdekesség gyanánt összeállítottam ezekből egy fiktív toplistát, kb. 10 évvel ezelőttről. Azért fiktív, mert nem pont ugyanakkor érték el a csúcsot, és azért is, mert néhány helyen a dramaturgia kedvéért az előadó egy másik számát tettem be. Az viszont garantált, hogy mindegyik rendszeres szereplője volt a zenei csatornáknak, a csapból is folyt a maga idejében. Az előadók neve is érdekes, így lefordítottam őket. Jó szórakozást!

    Figyelem! Az alábbiak a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaznak!

    Kezdjük egy számmal, ami a kívánságműsoroknak olyan kötelező része, mint nálunk a Petőfin hétfő 2-től 5-ig az Egy szál harangvirág a névnaposoknak. „A bátyám ma megnősül, most az egész életünk megváltozik.” Ennek klipjében némileg skizoid módon az énekes a menyasszony, viszont a húg szerepéből énekel. Az érzelmi terror után a klip végén váratlan fordulattal öribarik lesznek.

    Краски - Старший брат 2 (Festékek - Báty 2)

    Folytatás...

    joghurt 4 éve 18

  • Megerőszakoltak!

    Ez alapvetően egy szakmai portál. Csalódni lesz kénytelen, aki a cím alapján valami zaftosabb témára számított.

    Lassan vége a tanévnek, vele együtt a digitális távoktatásnak is. Erről lesz most szó. Nem fogom boncolgatni az állami fenntartású intézményekben kötelező Kréta rendszert és használhatóságát – igazából ezt az IT café újságíróinak kellene megtennie, mint az ország többségét érintő informatikai problémahalmazzal, és feltenni kérdéseket az illetékeseknek, valamint a fejlesztőknek. Nem is arról írok, hogy a tanulók nagy részének nem áll rendelkezésére a távoktatáshoz szükséges technikai háttér (okos eszköz, internetkapcsolat, informatikai tudás), ezzel foglalkozott eleget az országos nemkormány-média.

    Az már valamivel izgalmasabb kérdés, hogy sok milliárdnyi EU-s pénzt költött el a kormány az elmúlt években digitális tananyagok fejlesztésére címkézve. Ki látta ezeket? Hol vannak ezek? Miért nem kapták elő őket, hogy a központi egyentankönyvek helyett ezekből legyen a központi egyentávoktatás? Miért a tanároknak kellett saját eszközökkel, saját idejükben előállítani oktató anyagokat (amikért aztán lehet cikizni, vagy büntetni és megszégyeníteni őket)?

    Folytatás...

    joghurt 4 éve 31

  • Minőség

    Egy Magellan Corvus cross váz látható a képen, tíz év használat után.

    Semmi kátyú, csak a szokásos budapesti hepe-hupák. Menet közben pengő fémes hang hallatszott, majd kicsit imbolygósabb érzés volt tekerni. Azt hittem, elpattant néhány küllőm, és tojás lett a kerék. Hazaérve láttam, hogy más volt az oka.

    joghurt 4 éve 17

  • Internetbank biztonság (?)

    Egy ideje kapom már a banktól az sms-eket, hogy a netbankomba az eddig szokásos belépési mód nem lesz jó a PSD2 miatt.
    (Most nem mennék bele, miért nem rakom csak úgy fel a legújabb csilvill androidos appot, hogy boldogok legyenek vele. Abba sem, hogy emiatt háromszor kellett bemennem a bankfiókba, ahol mindig megnyugtattak, hogy ha már nem a régi hardveres tokenem van, hanem mobilapp, akkor az jó lesz. Mint negyedszerre kiderült, a banki alkalmazottakat is tévesen oktatta/tájékoztatta a bankjuk.)

    A régi cucc úgy nézett ki, hogy beírtam egy 4-jegyű PIN-kódot, amire visszaadott egy számsort. A netbank felületén pedig ezzel tudtam belépni.
    Ez nem biztonságos, mert nem azonosít engem személyesen, meg különben is, csak.

    Amit az androidos appon kívül használhatok, az egy külön hardveres token. ("Természetesen" kiemelt ügyfélként is csak havidíjért.) Hogy ez mit csinál?
    Beleírok egy 4-jegyű PIN-kódot, amire visszaad egy számsort. A netbank felületén ezzel tudok belépni.

    Öööö.... Valaki fel tud homályosítani, hogy ez a megoldás miben tér elő a régitől, ennek megfelelően mennyivel biztonságosabb?

    joghurt 4 éve 44

  • Dell Latitude 5591 szubjektív

    Szubjektív értékelés a Dell üzleti laptopjáról: szokatlan billentyűzet, sérülékeny váz és fagyás.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 6 éve 24

  • Sokkoló ébresztés

    HVG cikk (az eredeti Indiegogo oldal)

    Akire már voltak "eleven" gyerekek rábízva (netán ilyenekkel rendelkezik), annak biztosan eszébe jutott már hasonló megoldás, távirányítható kivitelben. Büdös kölök rohan ész nélkül az úttest felé, és nem áll meg, hiába ordít neki az anyja? Sokkolás. Büdös kölök nekiáll püfölni a másik gyereket? Sokkolás. ;]

    joghurt 8 éve 4

  • Csodák márpedig vannak.

    Ha valami az USÁban 36 dollárba kerül, az természetes, hogy az EU-ban ebből 36 euró lesz.
    (Jelenlegi árfolyamok: 290, illetve 316 Ft.)

    Itthon viszont bruttó 8999 forintért lehet megkapni, a magasabb áfa mellett.

    Lehet tippelni, ez hogyan lehetséges.

    joghurt 8 éve 16

  • Automatizált élet

    Belefutottam egy cikkbe, ami – szakmabeliként – elgondolkodtatott több szempontból is.

    • Alapvetően igaza van, nem? A napunk mekkora részét teszi ki az ilyen fostalicska, ami totál automatizálható lenne?
    • Az is gyönyörűen látszik, hogy mekkora egy mókuskerék ez az egész élet, ha ekkora részét algoritmizálni lehet, ilyen könnyen.
    • Bizony, az emberi kapcsolatoknak jelentős része, a másik számára a fontosság fokmérője gyakran az, hogy milyen gyakran "pingelik", vagy hogy az ő nulla fontosságú pingjükre elég hamar kapnak-e választ.

    Ki mit automatizálna még?

    joghurt 8 éve 2

  • Számítógép(alkatrész) adományozás

    Úgy öt éve itt a PH!-n futottam bele egy csapatba, akik rászorulók számára gyűjtöttek alkatrészeket. Mivel ez a kezdeményezés azóta már megszűnt, a kedves fórumtársakat kérném fel egy kis ötletelésre.

    Hogyan is működött ez anno?

    Akinek volt valami felesleges hardvereleme, az Hardverapró, Expressz, számítógépbontó, vagy elektronikai hulladékgyűjtő felkeresése helyett ezt jelezte a többieknek. A lelkes csapat egyik tagja előre megbeszélt helyen/időben átvette a cuccokat, más valaki pedig bevizsgálta, tisztításokat, kisebb javításokat végzett rajtuk. Az ezekből összeállított számítógépeket ezután hátrányos helyzetű települések iskolái kapták.

    Itt a fórumban már sok évvel ezelőtti az utolsó ilyen bejegyzés, és barátom, Google sem dobott ki épkézláb találatot ebben a témában.

    Problémák

    1. Valami olyan hely lenne jó, ami valamennyire leellenőrizhető. Nem pistike123 gépparkját szeretném fejleszteni, vagy a zsebpénzét kiegészíteni az általa eladott adomány dolgokkal, hanem valóban rászorulókhoz eljuttatni.

    Folytatás...

    joghurt 10 éve 30

  • Precision M4600: mobil munkaállomás

    Sikerült kezeim közé kapni a Dell új melós modelljét. Lássuk hát, mire is képes a fémtégla!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 65

  • Napbefőtt

    Bár még messze a karácsony, egy ajándékötlettel rukkolnék elő a kedves kockáknak. Hogy miért épp most...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 57

  • N+1-edik processzorteszt

    Legutóbb egy durvának szánt processzorteszttel jelentkeztem. A visszajelzésekből már akkor...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 25

  • Szerverteszt - durván

    Jött az ötlet, hogy kellene egy komolyabb szerver vasas tesztet csinálni. Nem finoman, durván...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 34

  • Milyen ateistának lenni?

    Milyen ateistának lenni? „Egy barátom kért meg” , hogy rakjam fel ezt a fordítást.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 208

  • Országblamázs

    A rokonságot vittem ma el múzeumba. Egy kisebb szakmúzeumról van szó, gyerekekkel kiváló...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 64

  • A szoftverfejlesztés értéke

    "Will code Java for food." (felirat egy funpic-es hajléktalan előtt) Még régen...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 64

  • Elvették a kedvem. :-(

    Holnap Kritikus Tömeg. Hogy ne akadályozza az autósokat, rövidített útvonalon, mellékutcákba...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 71

  • ''Más farkával...''

    Nemrégiben járt le meghosszabbított hűségszerződésem az ADSL szolgáltatómnál. Gondoltam,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 37

  • Jó is a multi-platform...

    Egyszer régen GSM modemeket programoztam, beleértve SMS-ek küldését PDU formában. Nagyon...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 10

  • Ha már egyszer MSDN Library

    Ha már így szóba került az MSDN Library, egy másik érdekes ''incident'' a tudástárba:

    Az MSDN fogta magát, és megbuzult. Nem indult el; se' kép, se' hang. Kétszer újratelepítettem, ez sem segített.

    Aztán némi vajákolás, és a jó öreg SysInternals-féle FileMon futtatása után kiszúrtam egy file-t, amivel próbálkozott az MSDN, az uninstall viszont fent hagyott.
    %APPDATA%\Microsoft\MSDN\7.0\dexplore.xml
    Belenézve eléggé zakkantnak tűnt, nem igazán rendes XML-nek. Fogtam, letöröltem, voila, meggyógyult az MSDN.

    joghurt 17 éve 0

  • Inverz kelet-európai gettó

    Mindig panaszkodunk, hogy nekünk itt K-Ajrópában mindenből csak a lebutított verzió jut,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 14

  • Vigyázz! Sugároznak! III. rész - Digitális jelen

    Digitális jelen Na, a T. nagyérdemű számára otthonosabb vizeken járunk. Az elektromos...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 9

  • Vigyázz! Sugároznak! II. rész - Analóg közelmúlt

    Analóg közelmúlt Nem említettem még a szinkronizálást: Szép, szép, hogy kitolják a képet,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 3

  • Vigyázz! Sugároznak! I. rész - A kőkorszak

    Egy film-lopós topicban a minap szembesültem azzal, hogy még a számítástechnikában jártasabbaknak...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 0

  • Voodoomagic

    Szolgálati: Csak rövid írások lesznek. Egy-egy szívásom története és megoldása is, hogy más rátalálhasson, ha keres.

    Aki Visual Studiót használ, jó eséllyel találkozott már azzal, hogy a kereső nem talált semmit, még ha az ''orra előtt'' (aktuális ablakban) volt is. Kereső bezár-kinyit, VS kilép-belép, Windows reboot nem használ.

    A megoldás, ami ilyenkor garantáltan segít:

    1. Háromszor körbeforgunk a székkel (nem forgós szék esetén háromszor körbeugráljuk bal lábbal, az óramutató járásával szemben).
    2. Jobb vállunk felett kettőt köpünk kelet felé.
    3. Fejünket megrázzuk.
    4. Megnyomjuk a Ctrl+ScrollLock kombinációt.

    Nyugodtan ki lehet próbálni. Részletekbe nem mennék; akit jobban érdekel, a hálón megtalálja a mélyebb magyarázatot.

    MOD: Mi a francért nincs itt OFF tag?

    joghurt 17 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.