2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az AMD bejelentette a Radeon VII-et

    Az AMD mai napon bejelentette a Radeon VII (Radeon Seven) grafikus kártyát, amelyre a világ első, 7 nm-es GPU-lapkája kerül. A Vega 20 GPU 60 compute egységgel (3,840 stream processzor), valamint egy 4096 bites HBM2 interfésszel rendelkezik, és a 7 nm-es gyártástechnológia miatt várhatóan rendkívül magas órajelre lesz képes. A kártyára 16 GB HBM2-es memória kerül.
    Lisa Su elnök-vezérigazgató azt állítja, hogy a Radeon VII versenyképes az NVIDIA GeForce RTX 2080-as kártyájával. A kártya február 7-től, 699 USD áron lesz elérhető.

    Hát... kíváncsi leszek.

    forrás: techpowerup

    Jim Tonic 5 éve 32

  • A Vízhűtés topik galériája

    Közös galériában mutatjuk be a PH! fórumozói által épített vízhűtéseket. Nem, itt sem lesz szó kompaktvízről :)

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 19

  • Egy jól sikerült LIAN LI

    Ezt azért el tudnám képzelni otthon. A LIAN LI DK-04 ára Európában horror (1.269,99£ vs. 1.499$), de egy állítható magasságú asztal önmagában sem olcsó, a motorosak meg még drágábbak.
    Nagyjából mindent tud:

    Videó:

    Forrás: Engadget

    Jim Tonic 8 éve 12

  • Ki korán kel, mechanikus billentyűzetet lel

    Tudom, hogy jó dolog a mechanikus billentyűzet, de én magam azért nem invesztálnék bele akkora összegeket egybe. Munkahelyemen egy IBM/Lenovo SK-8825-öt csépelek, otthon pedig egy Fujitsu KB900-ast. Utóbbi szerintem a legjobb membránosok közül való, de a Lenovot is szeretem (pedig más ligába tartoznak).
    Viszont mi van akkor, ha le kell selejtezni építkezés miatt egy régi raktárat, ahol informatikai eszközök is találhatóak, és gondoljuk, magunk is megnézzük kíváncsiságból, mi gyűlt ott össze az elmúlt 25 évben? Nos, nagyon sok minden, ami megmelengeti az ember szívét, de egy dolog világított az amúgy nem kicsi raktárban.
    Ez:

    Bizony, ez egy IBM Model M. Ráadásul egy Egyesült Királyságban készült, Németországba szánt példány, ami azt is jelenti, hogy van billentyű a hosszú í-nek. :) Egyesek szerint ez volt a billentyűzetgyártás csúcspontja. Én nem értek hozzá, de az tény, hogy óriási a rajongótábor, és rengeteg oldal foglalkozik a renoválásukkal, átalakításukkal.

    Folytatás...

    Jim Tonic 8 éve 18

  • Védőoltás routereknek

    Vannak árnyoldalai is a dolognak, ezzel együtt is azt mondom, hogy ez nagyon klassz: [link]
    A lényege, hogy egy Wifatch nevű vírus megfertőzi a biztonsági rést (Linux) tartalmazó routereket. Ha talál rajta kártevőt, azt kiírtja, ha kell többször újra is indítja az eszközt. Majd feltelepíti a biztonsági frissítéseket. Akár figyelmeztető felhívást is hagy a jelszó megváltoztatására. Állítólag több tízezer eszközön megtalálható.
    Az árnyoldala, hogy maga is csendben települ, tehát nem sokban különbözik ebből a szempontból egy kártevőtől.

    Jim Tonic 8 éve 0

  • BitFenix Prodigy M, második nekifutás

    Szinte pontosan 1 éve jelent meg egy írásom a Logouton a Prodigy M-ről. A külleme, minősége és sok apró részlete nagyon vonzóvá tette a házat, de volt egy nagy hibája, a kábelmenedzsment teljes hiánya.
    Ez nekem is fájt, ezért, 1 évvel később, most befejeztem a projektet.
    A cikk óta a házba belekerült egy MSI R9 270X videokártya (ez utolsónak), egy passzív VGA-hűtő, alulra egy 230 mm-es, a vízhűtőhöz egy 140 mm-es ventilátor. A hűtés tökéletes lett, a VGA idle állapotban 35 °C körül van, terhelt állapotban pedig 60°C a maximum. A vízhűtéshez tartozó ventilátort leszámítva mindent a Recon vezérel, ami egyébként nagyon jó vétel és választás volt. A ventilátorok 500-600 körüli fordulatszámon forognak terheletlenül, játék közben 700-800. Csak egy passzív rendszer halkabb, de a földről ebből se hallok semmit. Azonban oldalablak miatt a HDD/SSD tartólemez azonnal útban lett, a kábeldzsungel pedig fájdalmas látvánnyá vált.
    Ennek megszüntetéséhez sajnos megint a zsebembe kellett nyúlnom, de ha okosabban terveztem volna az elején, akkor sokat spórolhattam volna.

    Folytatás...

    Jim Tonic 9 éve 4

  • Kínában értik, hogyan kell kinéznie egy okosórának

    Rajongok a kütyükért, imádom a technológiát. Okosórára már régóta vágyom, de vagy nem tetsző, vagy nem használható órákra szűkül a kínálat. Eddig egyedül a Moto 360 tetszett, de nem kapott túl jó kritikákat. A többi kb. úgy ronda, ahogy van. A új Peble egyenesen elkeserítő.
    És akkor jön Kína, és tudja, hogyan kell kinéznie egy okosórának.

    Képek:

    Folytatás...

    Jim Tonic 9 éve 10

  • Megjött a quadcore Raspberry Pi 2

    A teljes neve Raspberry Pi 2 Model B. Kinézetre szinte megegyezik a B+ verzióval, viszont négymagos processzor (BCM2836), 1 GB RAM. Must have, azt hiszem.

    Alulra került az 1 GB RAM, mely az Elpidától érkezik.

    Még nagyobb meglepetés, hogy a Windows 10-ből kimondottan Raspberry Pi 2-re igazított verzió érkezik, egészen elfogadható áron (ingyen :) ): [link]

    Képek forrása és további részletek itt: [link]
    A gyártó oldala: [link]

    Jim Tonic 9 éve 13

  • BitFenix Prodigy M bemutató

    A nagysikerű Prodigy után a BitFenix bemutatta az M változatot, mely kívülről megegyezik az előddel, belül viszont gyökeresen eltér.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 47

  • Szerelem első látásra :)

    Bele fantázia szerinti processzor, annak függvényében, hogy home server vagy mini workstation készül belőle. :)
    Még nem elérhető.

    A képek az ASUS oldaláról származnak.

    Jim Tonic 11 éve 14

  • Cooler Master Elite 130

    Az előző is ütős kis mini-ITX kuckó volt, bár a megjelenése nem mindenki tetszését nyerte el. Utódja szerintem sokkal szebb lett, ráadásul a helykínálat is megnőtt.
    Én még mindig a méretes házak rajongója vagyok, de ha leszokok róla, valami ilyesmi lesz az utódja. :)

    [link]

    Folytatás...

    Jim Tonic 11 éve 7

  • Samsung Galaxy S4 Mini Duos Hands-On

    Kb. két éve próbálok normális dual-sim telefont beszerezni. Most sem sikerült igazán.
    Két év után végre a HTC Desire 600 tűnt a tuti befutónak, mivel tudja azt, ami elvárás volt: dual active. A mobilarénás teszt után én voltam az egyik morgolódó, aki próbálta elmagyarázni, hogy az említett funkció mennyire fontos, és miért kerül annyiba, amennyibe. Persze azért én is tisztában voltam vele, hogy nem lett az igazi, ezért vártam az S4 Minit. Kiderült, hiába, mert a várakozásokkal ellentétben a Samsung kiherélte a chipsetet, azaz bár a SOC tudja a funkciót, csak dual standby telefon lett belőle. Nagy volt a szomorúság, de végül Bog válasza után az S4 Mini mellett voksoltam. Valószínűleg jól döntöttem, de jól nem jártam.
    Sajnos pont az lett, amitől féltem. Az édesanyám gyakorlatilag folyamatosan beletárcsázott azokba az intervallumokba, amikor a másik kártyán beszéltem, így gyakorlatilag már a használat első napján a feleségemnél keresett, hogy mi van velem, mert ki van kapcsolva a telefonom...

    Folytatás...

    Jim Tonic 11 éve 31

  • Akkora a baj, hogy csak Bill Gates segíthet

    Akkora bajban van a Microsoft, hogy egyes pletykák szerint még Bill Gates visszatérése a nyugdíjból is szóba került, hogy megmentse a vállalatot. A múlt pénteken az elmúlt 13 év legdurvább egynapos tőzsdei veszteségét elszenvedő (32 milliárd dollár füstölt el a cég piaci értékéből aznap) óriáscég az operációs rendszerek és a tabletek piacán sem úgy teljesít, ahogy az egy szegmens piacvezetőjétől elvárható lenne. A Surface annak ellenére marad alul a riválisok, például az Apple termékeivel szemben, hogy olcsóbb, és számos reklámkampány szerint sokoldalúbb is.

    A közelmúltban Steve Ballmer, a cég vezérigazgatója alapos átszervezéssel próbált új lendületet adni a cégnek, de a sorozatos gyomrosokat nehéz ilyen intézkedésekkel kivédeni. A nyár egyik legnagyobb meglepetése volt például, amikor a játékvilág újdonságait bemutató kiállításon, az E3-on a Sony frissen bemutatott Playstation 4 konzolja szinte minden téren megverte a Microsoft új, sokak szerint már a nevében elhibázott játékgépét, az Xbox One-t. Az esetet követően nem sokkal le is mondott az Xbox One-on dolgozó csapat vezetője, és a facebookos időrabló játékok fejlesztéséről híres Zyngánál vállalt állást.

    Folytatás...

    Jim Tonic 11 éve 53

  • Chenbro SR30169 szerverház bemutató

    Az első saját építésű otthoni szerverem, melynek elkészültét azért sok tapasztalat előzte meg.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 57

  • 10 éve a Prohardveren

    Mi történt az elmúlt 10 évben? Sok dolog.
    Nálam? Diploma, baleset, baleset, nősülés, gyermek, megint egyetem, stb. :)
    Prohardveren? Parciék nagyon jó érzékkel vitték ezt az oldalt sikerre. Az oldal egyre jobb lett, a fórum - bizonyos szemszögből - egyre gyengébb. Ez a velejárója annak, hogy már nem kifejezetten szakmai lap. El kell fogadni, vékony rétegnek szánt kínálattal nehéz lenne megélni.

    Most vettem észre, hogy majdnem percre pontos a blog. Isten éltessen minket! :)

    Jim Tonic 11 éve 9

  • MyAudio Series7 708AG bemutató

    A 7 hüvelykes, 3G-vel felvértezett tablet kiváló példa arra, hogy olykor vehetünk jót is olcsón.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 775

  • Gondolatok a felhőről - kiderül, hogy beborul?

    Már több helyen kifejtettem a véleményem a clouding szolgáltatásokról.
    A számítás alapú szolgáltatást nem vetem el, azonban az adattárolás kérdését erősen aggályosnak tartom.
    Két dolog miatt:
    - Általában a csatlakozáskor lemond az illető az adatairól, azaz a szolgáltató tulajdonába kerülnek a dokumentumai, fényképei, stb.
    - Minden szerver feltörhető. Mindegyik, az is, amiről azt hinné a felhasználó, hogy nem. Pedig de.

    Mindkét pontra mondhatja az ember, hogy csak azokat a dolgokat tárolja fent, amiket nem félt. Csakhogy a clouding tendencia. Minden errefelé terel, egyre kevesebb elővigyázatosságot és félelmet hagyva az emberekben.

    Összeszedtem néhány cikket, általában olyan emberektől, akiket ismer az informatikai világ, esetleg ismertebb weboldalakról. Igyekeztem több megközelítésből összeszedni őket.
    A cikkek angolul vannak.

    Folytatás...

    Jim Tonic 12 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.