2016. május 24., kedd

Gyorskeresés

Jhonny06 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Idős bácsi és a cukrászdája

  Még véletlenül sem akarok rosszindulatú lenni, de még ebben a rövid videóban is tisztán látszik, hogy a cukrászda "konyha" része kvázi úgy néz ki, mint egy műhely, a tisztasági előírásoknak a legcsekélyebb mértékben sem felel meg. De azért felhördül az egész Facebook, hogy bezáratták. Amikor meg mutatják a híradóban, hogy valamelyik étteremben a húst a földön tárolják, kb. darabokja kapja az internet az éttermet egy percen belül. Nálam ez a cukrászda ugyanaz a kategória, csak ugye van mögötte egy szomorú sztori. Kettős mérce rulez.

  [link]

  Blogbejegyzés 1 hete 276

 • A buszsáv amúgy minek van?

  Tegnap azon gondolkoztam, miközben ültem a dugóban (ami amúgy a BMW Budapest Motors-tól az Árpád hídi felhajtóig tartott), hogy sok helyen baromira nincs végiggondolva, hogy az adott szakaszon vajon van-e olyan buszforgalom, hogy indokolt legyen a buszsáv felfestése. Gondolom sokaknak ismerős az előbb említett szakasz, ahol tegnap is azért alakult ki egy baromi nagy torlódás, mert a felhajtó egyik sávját ügyesen felfestették buszsávnak, pedig az Árpád-híd irányába menő buszforgalom egyáltalán nem jelentős. Mindenki elmegy a felhajtó végéig, majd ott próbál besorolni. Simán lehetne 2 sáv és a busz (ami amúgy is gyök 2-vel megy) mehetne szépen az autók között. Vannak olyak helyek, pl. a körúton, ahol nyilván indokolt egy ilyen sáv, de nem itt.

  A másik szép példa a Batthyány tér irányából a Clark Ádám tér felé menő Fő utca, amit most alakítottak át 1 sávosra (+ bringás sáv), itt is rendszeresen állt a sor a buszsáv miatt, egyszerűen nem indokolta a járatok sűrűsége a dolgot. Egyébként szabályosan közlekedem, de az utóbbi időben abszolút figyelmen kívül hagyom a buszsáv felfestését, főleg olyan helyeken, ahol a végén aztán nem kell pofátlanul besorolni. Ott állnak full kihasználatlanul ezek a sávok, a másikban pedig torlódnak és rohadnak az emberek.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 hónapja 95

 • Far Cry Primal - bejön!

  Szerintem nem én voltam az egyetlen, aki szkeptikus volt az új megjelenéssel kapcsolatban. Főleg a 4. rész után, ami kvázi annyiból állt, hogy a FC 3-ra ráhúztak egy új theme-et. Emiatt (is) voltak aggályok, hogy akkor most ez egy FC 3/4 lesz a kőkorszakban?

  Félelemmel ugyan, de látatlanba megvettem a Collector's Edition-t (ez az első gyűjtői változat, amit valaha vásároltam) és alig sikerült felállni 2 óra után, annyira megfog a hangulata. A képi világ, a hangok, éjszaka brutális, amikor hirtelen rádtámad 2-3 farkas (persze ezek az előző részekben is voltak, de itt ezerszer jobban átjön). Meg amikor az elején kellett a barlangban mászkálni, beszarás tényleg, abszolút hiánypótló játék.

  Blogbejegyzés 3 hónapja 3

 • Raspberry Pi Zero helyett ezt

  [link]

  Persze a support nagy kérdés, de ennyiért nem nagyon lehet megbánni szvsz. Én anno erre is befizettem, de nyár közepére tudják teljesíteni a megrendelést, a Pi Zero meg nem lesz mostanában raktáron, szóval marad ez.

  Blogbejegyzés 4 hónapja 8

 • A szegények warezolnak

  [link]

  "Azt akartuk, hogy azok is lássák ezeket a filmeket, akik nem elég gazdagok, hogy eljussanak moziba"

  A "30mbit-es netre telik, de egy 1k-s mozijegyre nem" című történet.

  Blogbejegyzés 5 hónapja 122

 • CV2 kód lekaparása a bankkártyáról

  Lehet bármi hátrányom abból, hogy lekaparom a bankkártya hátuljáról a CV2 kódot? Elég sok helyen olvastam ezt a megoldást, mint minimális plusz védelem. Így legalább nem lehet azonnal neten vásárolni vele. A kártya alapvetően a bank tulajdona és bár mindent online intézek, nem hiányzik, hogy emiatt újat csináltassanak, ha személyes ügyintézésnél mégis észreveszik.

  Amúgy apró gondolat ezzel kapcsolatban: csak én tartom röhejesnek, hogy a kártyán levő adatokat beírva simán lehet online vásárolni bármilyen azonosítás nélkül? Ezen kifejezetten meglepődtem anno, amikor először vásároltam kártyával. De nem csak én vagyok így ezzel, más ismerősöm is kérdezte, hogy "ez most tényleg ennyi?". Oké, alapvetően nem szabadna idegen kezekbe kerülnie, meg ha a lakáskulcsodat elhagyod, akkor onnantól a házadat is kirabolhatják (riasztó hiányában), de akkor is. Szvsz minimum kéne valami kód ehhez, mint személyes vásárlásnál vagy pénzfelvételnél a PIN kód.

  Blogbejegyzés 6 hónapja 29

 • Facebook és az angol

  Mindig mosolygok, amikor valakinek köze nincs az angolhoz, de próbálja eröltetni, mert az manapság menő. Mostanában azt vettem észre, hogy a profilunkat is fel tudjuk dobni vele, ha olyan munkánk van, ami magyarul szarul hangzik. Néhány példa, amit mostanában láttam: postás? Nem hangzik túl jól.. *ötletel* post delivery! Raktáros? Ciki.. *ötletel* warehouse worker!

  Blogbejegyzés 6 hónapja 10

 • "Feltámadt a magyar foci"

  Utolsóként, nyögvenyelősen, 2 potyagóllal megverünk egy olyan csapatot, amit egyébként már 3 évtizede nem sikerült (azaz statisztikailag szerencse volt) és ezzel éppen, hogy nem esünk ki = feltámadt a magyar foci :F Ok..

  Blogbejegyzés 6 hónapja 65

 • Ezt vajon mennyi idő volt megírni?

  Ezek állatok.. :DDD Ilyen jól fizetnek Új Péterék?

  Blogbejegyzés 8 hónapja 3

 • Kindle reklámmentesítés

  Sokan kérdezik a topicban, így gondoltam összedobok egy gyors segédletet.

  1. Amazon.com-on belépsz, majd a felső vízszintes menüben, a jobb oldalon a "Your account" opcióra klikkelsz:

  2. Behoz egy csomó opciót, nekünk a jobb oldali függőleges menüből a "Kindle Help Home" lehetőség kell:

  3. A bal oldali függőleges menüsor alján van egy szürke "Contact Us" gomb, erre klikk:

  4. Először kiválasztjuk az eszközt, majd a bejövő menüsorból a "Kindle E-reader"-t, utána a "Something else" lehetőséget, majd a szabadszöveges mezőbe beírjuk angolul, hogy mit is szeretnénk, pl. jó sablonszöveg: "Removing advertisements from my Kindle device". Végül a "Chat" gombra kattintunk:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 8 hónapja 5

 • BMW i3 tesztvezetés

  Bejelentkezel ezen az oldalon, tele vannak időpontokkal (a Szentendrei úton legalábbis). Nincs semmi bullshit, hogy komoly vásárló vagy-e, bárki kipróbálhatja. Kb. 30-45 percet lehet vezetni.

  Ma délelőtt voltam és elég odabaszós. Bármelyik komolyabb autót otthagyja a lámpától kigyorsítva, konkrétan beleragadsz a székbe, de igazából olyan a jellege, hogy nem is igazán akarsz száguldozni. Ettől függetlenül jó érzés, hogy van benne erő, ha kell. Fékezni szinte egyáltalán nem kell, fél óra alatt meg lehet szokni, hogy mikor kell levenni a lábad a gázról és egyszerűen megállsz.

  A csomagtartó ugyan kicsi, de belül órási terek vannak, 4 ember legalább olyan kényelmesen elfér, mint egy hatalmas kombiban. A design csillagos ötös, ezekkel a kék elemekkel nagyon durva összhatást értek el, kívül-belül űrtechnológia, megnézik az emberek elég rendesen.

  A magamfajta számítógépbuzik is megkapják a nekik járót, egy hatalmas kijelzőn gyakorlatilag minden beállítást elérünk a legapróbb és leglényegtelenebb opciókig. Az alapok természetesen fizikai gombok formájában is jelen vannak, ha esetleg valaki nem szeret szórakozni.

  Hirtelen ennyi, még túl friss az élmény, majd updatelem a posztot, ha úgy érzem. Inkább tessék kipróbálni!

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 8 hónapja 13

 • Életképtelen bringások #sokadik

  Már párszor kifejtettem, hogy a bringások egy baromi nagy része teljesen figyelmen kívül hagyja a szabályokat és néhány év vezetés után azért ki szokott alakulni egy "leszarom" érzés, amikor már nem tágul a pupillád egy-egy szabálytalanság láttán, de amit nap mint nap látok az utakon, azt tényleg nehéz szó nélkül hagyni. Ugye jó idő is van, meg sokat is vezetek napi szinten, így nyilván rengeteg bringást látok az utakon és már tényleg tapasztalat mondatja velem, hogy mintha nem létezne rajtuk kívül semmi/senki. Az apró bakikra nem ugrok, én se vagyok szent, de _BAZMEG_, amikor csúcsidőben behajt a full forgalmú kereszteződésbe a Szentendrein pirosnál, akkor azért felkapja az ember a fejét, bármilyen hidegvérű is. És ezt nem egyszer láttam, hanem konkrétan hetente sokszor.

  Azért valljuk be, mindenki szokott a megengedettnél kicsit gyorsabban hajtani autóval meg ilyesmi, de a piroson még a legállatabb száguldozók se mennek át, ott azért már van egy félelemérzet az emberben és meghúzza azt a bizonyos vonalat.

  Néha azért megszólítom az ilyeneket melléjük érve, hogy ez mi volt. Valamelyik nem válaszol, valamelyik "elférsz, nem?" (nem ez volt a probléma, de mindegy..) kérdéssel próbálja visszaverni a támadást, stb.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 10 hónapja 85

 • Filmnapló

  Érdemes kipróbálni a Letterboxd szolgáltatását, amiben kvázi naplózhatod és értékelheted a megnézett filmeket, akár timeline-szerűen is, ha napra pontosan logolod, hogy melyik nap melyiket nézted meg. A megnézendő filmeket is tudod gyűjteni, amit gyönyörűen, borító alapján listáz ki. Tulajdonképpen hasonló az IMDb-hez, csak sokkal királyabb és az adatbázisa is eléggé kiterjedt. Ez utóbbira már csak akkor megyek fel, ha egy film leírását akarom megnézni (ebben azért még jobb), de minden másra ott a Letterboxd. Március közepe óta logolom a megnézett filmeket és baromi jó néha visszanézni (mint egy naplót), hiszen amúgy elfelejtené az ember. Itt megtaláltok.

  Blogbejegyzés 1 éve 8

 • Postal 2 Paradise Lost

  Végre megjelent, csak 2k, tessék megvenni. Nagyon jó lett, simán megvan a régi Postal 2 élmény, abszolút nem rontották el. A sztori miatt a környezet eléggé lehalt sajnos, de hát ez van. :)

  Blogbejegyzés 1 éve 8

 • Durván felment a Milka ára :(

  Most voltam a Tescoban, 319.- ft. Szolgálati közleményt hallottak.

  Blogbejegyzés 1 éve 33

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.