2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vasárnapi szösszenet

    Gondoltam megosztom a mai tartalmas napomat. Aki nem kíván időt szánni az ilyen jelentéktelen dolgokra, az kihagyja. Menjünk szépen sorban, fejezetekre osztva a bejegyzést.
    Azért 1-2 kiegészítést is rakok hozzá. Most mit tehetnék? Hát írhatnékom van na!

    Ébredés:

    Visszanyúlunk éjfél előttre egy órácskával. Öcsém elment a barátaival bulizni, Én befeküdtem az ágyába, mert nálam nincs kábeltévé és néztem a hülye rajzfilmeket a Comedy-n. Family Guy, Furcsa Amcsik...két óra felé bealudtam. Reggel az ágyamban keltem. ”Nofene, hogy kerültem ide?”

    A nyomozást csak akkor tudtam fojtatni, miután öcsém volt kegyes felkelni délután fél kettőkor. ”Hogy a rákfenébe kerültem az ágyamba?” Ő küldött oda. Nézek...gondol, gondol...nem ugrik be. Pedig Én éber vagyok általában.

    Utoljára akkor volt ilyesmi képszakadás, mikor életemben először csúnyán berúgtam velük. Mikor az alkohol tartalmú folyadék elérte kellő hatását, fogtam magam és leültem az utca közepére beszélgetni egy fehér cicával. Nem volt kíváncsi a hülyeségemre, faképnél hagyott, cserébe megátkoztam. Arra emlékszem még, hogy haveroktól elköszöntünk, elindultunk lefelé a szomszéd utcában.

    Reggel szintúgy kérdeztem öcsémet, mit csinátam. Szerinte nagyon nehéz volt tőlem elkérni a lakáskulcsot.

    Mosógép:

    Folytatás...

    JetiRulez 13 éve 7

  • RCA-DIN videókábel készítése

    Sziasztok!

    A következő retró projektemhez szeretném a segítségeteket kérni. Pontosabban azok segítségét, akik valamennyire jártasak különböző kábelek készítése terén.

    Van egy Videoton televízióm (rajta a szükséges DIN bemenettel) és egy 5 ágas DIN csatlakozó, amit egy régi billentyűzetről vágtam le; illetve egy sztereó RCA kábel maradványa (a másik vége már hiányzik). Ezt az RCA-t gondoltam bedugni pl. egy DVD lejátszóba.

    A gond ott kezdődik, hogy gőzöm sincs mit mivel kössek össze. Keresgéltem a neten bekötési utasítások után. Ezt a leírást találtam a leghasznosabbnak keresgélésem során. Mégse kezdem még hozzá, mert elbizonytalanodtam a kábelek más-más színei miatt. A DIN csatlakozóm végén ott az 5 drót (sárga, szürke, barna, piros és egy csupasz), és az RCA csatlakozók végén 2-2 drót (piros, sárga, 2 csupasz). Szerintem a GND (föld) lesz, ami kimarad.

    Várom az ötleteiteket! :R

    Peti

    JetiRulez 13 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.