2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Aprópénz

    Komolyan nem értem mi van a mai fiatalokkal.

    A legtöbb már szarba se nézi az aprópénzt, de némelyek még a kisebb bankjegyeket is megvetik. Elég gyakran vagyok szemtanúja, hogy szó szerint szétdobálják a földön az 50, 20, 10, 5 Forintos érméket. Én általában ezeket felveszem, ilyenkor persze a haverok kinevetnek, de rájuk se hederítek, vagy visszaszólok valami hülyeséget, esetleg megpróbálom nekik megmagyarázni, hogy gyűjteniük kéne és nem eldobálni, akkor ez a magyarázat nem jut el sehogy se nekik, és csak kontrázzák rá a hülyeségeiket. Én már nem kevés dolgot fizettem ki ilyen talált pénzekből, mert bizony hamar - pár hét alatt - összegyűlik akár egy lángosra való összeg, vagy az osztálypénzbe megy, stb.

    Nem arról van szó, hogy gazdagok és nincs rá szükségük. Igen is tudom, hogy nem pénzesek, de ők mindig le tudják húzni valami csalafintasággal a szülőket, nevelőket, nagyszülőket.

    Én ezt elvből nem teszem, de ha mégis elkunyerálok párszáz...1-2 ezer Forintocskát, akkor azt azért teszem, mert jól tudom, hogy a szüleim se tudtak soha bánni a pénzzel és elteszem helyettük is a nehéz időkre.

    Peti

    JetiRulez 15 éve 37

  • Bankkártya...

    Voltam ma a bankban lemondani az SMS szolgáltatást. Ezt sikerült is elintézni, de az is kiderült, hogy elfelejtettem a bankkártyám PIN-kódját. Az ügyintéző sajnálattal közölte, hogy ennek nem lehet utánajárni. Vagy megpróbálok visszaemlékezni, vagy csináltatok egy új kártyát. Úgy döntöttem megpróbálom megfejteni, hisz időm van, mint a tenger, de azért haragszom, hogy újat nem lehet generáltatni. :(((

    Végül pár napra rá sikerült megtalálni, úgyhogy öröm és bódottá... :B

    Javítva

    Peti

    JetiRulez 15 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.