2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ez történt ma, ér röhögni :)

      Ha úgy érzed, hogy nehéz napod van, képzeld el, hogy éppen sterilre varázsoltad a lakást, és zárómozzanatként, még a wc sterilizálása előtt kiöntesz egy nagyobb adag sűrű kaját, tapasztalat szerint semmi probléma nem lesz. Másnap reggel még nem megy le a víz. Ráeszmélsz, hogy ideje beruházni életed első wc pumpájába. 4 boltból egyben találsz, de legalább rózsaszín.

      Délután 3 óra. Férfias pumpálásod eredménytelensége arra enged következtetni, hogy a patinás csőrendszer, ami annyi mindent látott már, most két adag levessel szemben elesett. Nyakonöntöd egy jó adag Domestossal, tapasztalat szerint ripsz-ropsz feloldja.

      Délután 6 óra. További pumpálás némi vízszivárgást eredményez a helyes irányba. Endorfinok változatos elegye önti el a tobozmirigyed a részleges siker láttán. Tennivalóid következtében megfeledkezel a további ellenőrzések elmaradhatatlan mivoltáról.

      Este negyed 8. Bő vízzel mosogatsz, fektetéshez készülsz, egyszer csak megpillantasz valami csillogót a padlón. Lenézel, meglepődve látod, hogy a konyhaszőnyeg is vizes alattad. Oldalra pillantva a szemed elé tárul, ahogy az egész konyha ázik és valami oda nem illő dolog úszkál a vízben a wc-től indokolatlanul messze. Első gondolatod, hogy bekiabálj a gyereknek, hogy maradjon bent, de már hallod, ahogy a vízben totyog az előszobában lévő ázott szőnyegen. Gyors zoknicsere után karantén alá helyezed a mamával.

    Folytatás...

    IO.sys 3 éve 60

  • HiFi tápolás VI. - Etalon a mérőpadon és megtápolás I.

    HiFi tápolás I. - Mean Well dugasztáp választáshoz segítség
    HiFi tápolás II. - Zajmérős kalandok
    HiFi tápolás III. - Csöves kaland
    HiFi tápolás IV. - iFi iDAC2 megkínálása dedikált táppal és mérés
    HiFi tápolás V. - Topping DX3 Pro - WOW!

    Disclaimer:
    Minden, amit írok vagy írtam korábban, egy erősen depresszív árú fejessel a fejemen születik. A line (DAC) kimenetről értelmes hangfalak és az irántuk való komolyabb érdeklődésem hiányaban nincs szó.
    Disclaimer II.:
    A legcsúcsabb érzést JRiverrel értem el, de egy egyszerű youtube zene is irracionálisan komoly zenei élményhez juttat egy olcsóbb, kínai dachoz képest.

    Folytatás...

    IO.sys 3 éve 0

  • HiFi tápolás V. - Topping DX3 Pro - WOW!

    HiFi tápolás I. - Mean Well dugasztáp választáshoz segítség
    HiFi tápolás II. - Zajmérős kalandok
    HiFi tápolás III. - Csöves kaland
    HiFi tápolás IV. - iFi iDAC2

    Disclaimer:
    Minden, amit írok vagy írtam korábban, egy erősen depresszív árú fejessel a fejemen születik. A line (DAC) kimenetről értelmes hangfalak és az irántuk való komolyabb érdeklődésem hiánya miatt nincs szó.

    Mojo cikk írásnak álltam neki, de kaptam minap ALE kollégának hála egy DX3 Pro-t meghallgatni, ami ma van nálam utoljára. Azt hittem, könnyen túl leszek rajta, sose volt szimpatikus még a márka se, de sejtettem, illetve reméltem, hogy azért mutat majd valami meglepőt. De nem, ez jó. Ennyire kellemesen még nem sültem be. Az AK DAC tényleg tud igencsak jó is lenni.

    Folytatás...

    IO.sys 3 éve 3

  • HiFi tápolás IV. - iFi iDAC2 megkínálása dedikált táppal és mérés

    Előző:
    HiFi tápolás I. - Mean Well dugasztáp választáshoz segítség
    HiFi tápolás II. - Zajmérős kalandok
    HiFi tápolás III. - Csöves kaland

    Ugye ennek a jószágnak nincs tápaljzata, csak az USB tápvonalon jut delejhez.

    Legalább a kipróbálás kedvéért mindenképp meg akartam kínálni komolyabb táppal, az iUSB3 funkcióit megvizsgálva volt is reális esély a sikerre. Megcsapoltam egy USB3.0 kábelt és azon töfködtem be a Mean Well táp 5V-ját. Nem lepődtem volna meg, ha a DAC le akarta volna kommunikálni az iUSB-vel - ha lenne, hogy ki ő, mint a telefon az okostöltővel, de szerencsére nem így volt. Bootolt, működött. Mérés előtt pár napig hallgattam és tapasztalatom szerint egész apró dolgokat meghallok, de most nem hallottam semmit. Annál kíváncsibb lettem, hogy mit fog mutatni a szkóp.

    Folytatás...

    IO.sys 3 éve 0

  • HiFi tápolás III. - Csöves kaland

    Előző:
    HiFi tápolás I. - Mean Well dugasztáp választáshoz segítség
    HiFi tápolás II. - Zajmérős kalandok

    Ahogy korábban említettem, jött a csöves alá is Mean Well, mert a gyári tápjáról már akkor lehetett tudni, hogy nem túl kifinomult, amikor még az elején rosszul volt beállítva a szkóp.

    Szeretném megköszönni a PH! fórumozóknak és a FB-os DAC és hifi csoport tagjainak a segítséget, akik tanácsokkal segítettek az előző mérések megszületése óta, nagyon sok okosat tanultam Tőletek. :R

    Szóval itt van ez a táp, 12V/15W: GS15E-3P1J (80mVp-p, ±0.5%)

    Gyári kábellel a zaja terheletlenül kb. 200mVp-p. Biztos vagyok benne, hogy kábel nélkül tudná a gyári specifikációt.

    Folytatás...

    IO.sys 4 éve 6

  • HiFi tápolás II. - Zajmérős kalandok

    Előző:
    HiFi tápolás I. - Mean Well dugasztáp választáshoz segítség

    Az előző bejegyzésben leírtam, hogy én hogyan választottam az átláthatatlan Mean Well választékból a DAC-hoz tápot. Kiderült röpke 6 óra táblázatnézegetés után, hogy nem is olyan veszélyes.

    Az egészhez az adta az apropót, hogy sikerült a DAC-ról leválasztani a gépből jövő USB kábel tápját, amihez a negatív (GND) vezetéket kellett megszüntetni. Egy jóképű kábel született belőle, ebben 4 helyett csak 3 vezeték van. Sajnos nem minden DAC ért egyet a dologgal, pl. az uDSD-nek minden vezeték kell, különben nem indul el.

    Szóval lett a DAC-hoz az 5V/12W-os GS15E-1P1J, aminek néhány nap elégedett zenehallgatás után tőben elvágtam a kábelét, mivel a készülékházat nem lehet roncsolásmentesen bontani. A kábel meglepően minőségi, jó vastag a pozitív vezeték, az árnyékolás hasonlóan.

    Folytatás...

    IO.sys 4 éve 7

  • HiFi tápolás I. - Mean Well dugasztáp választáshoz segítség

    Nemrég előtört belőlem a milyen tápot vegyek fájás és arra jutottunk, hogy mérjem meg a jelölteket a köz javáért. Egyetértek, de kéne egy referencia. Legyen ez a MeanWell, mivel jók a nagyfrekis szűrésben, ami audio cuccoknál nem hátrány.

    Viszont MeanWell téren se egyértelmű, mi micsoda, fellelni se lehet a neten. Csak az 5V-os mezőnyben 6 fajta táp van. Úgy láttam, hogy másoknak is volt már korábban ilyen fájásuk, úgyhogy végeztem egy kis kutatómunkát.

    Megpróbáltam összeszedni egy táblázatba, hogy melyik sorozatnak mi a lényege:

    Jelmagyarázat:
    +: van
    ?: ellenőrizni kell az adatlapon
    MTBF: meghibásodások közt átlagosan eltelt idő (100Khrs = 100.000 óra)

    Felfedeztem ezeken kívül még pár különbséget, de azok már a kevésbé érdekes tartományba estek. A munka során készült összehasonlító képet is megosztom, itt a 4 fő típus van összetolva egymás mellé. Mindegyiknél a 18V-ost vettem alapul, mert mindegyik sorozatnál van belőle.

    Folytatás...

    IO.sys 4 éve 9

  • Huawei P9 Lite bootloader unlock (root)

    Mióta a Huawei megszüntette a bootloader unlock programot, már nem nagyon foglalkoznak a modderek a gyártó telefonjaival. Feltúrva a netet azért mégis van megoldás, az alábbi utat végigjártam, működik. A módszerhez 4€ beáldozására szükség van.

    A bootloader nyitás veszélyes. Elő tud állni olyan helyzet, hogy a telefon nem indul többet, ezért mindenki a saját felelősségére vágjon bele! Fontos a jól érintkező USB kábel, mert a recovery írás közben megszakadó kapcsolat egy drága papírnehezékké változtathatja a telefont.

    A bootloader unlock után a telefon legelső dolga a Factory reset, ezért az adatok lementése a legelső és legfontosabb lépés! Ehhez megfelelő program a gyártó hivatalos manager programja, a HiSuite, amit amúgy is fel kell tenni a kommunikációs driverek miatt.

    A P9 Lite exotikus helyet foglal el a bootloader nyitás világában, ezért, aki először csinálja, nem ezzel érdemes kezdenie. De, mivel tudom, hogy hogy megy ez, némileg részletes az útmutató. Angoltudás és BL unlock tapasztalat viszont nélkülözhetetlen.

    A recovery a P9 Lite, Honor 5C, 6X és Honor 8 Lite telefonokra rakható fel. De nem tartom kizártnak, hogy P8 Lite is menne. Az Elite TWRP EMUI 5.0-tól kompatibilis.

    Folytatás...

    IO.sys 5 éve 0

  • Eszközök hi-res audio rendszerhez

    Ez egy saját részre készült lista abból az időből, amikor próbáltam kitalálni, hogy miből milyet vegyek, vagy miről ne feledkezzek el, ha cserélek valamit. Nyilván nem tartalmaz sok mindent, illetve, mire valamit leírok, már van jobb/olcsóbb/újabb, de azzal senkinek se ártok, ha itt van. Az időközben megismert dolgok mellé írok majd ezt-azt, az update idejét pedig itt jelzem:
    Frissítve: 2023.07.13.

    Erősítő
    Vincent SV-227 MK ~550.000.-

    Fejes
    Final Audio Sonorous VI ("zárt végállomás")
    Audio-Technica ATH-A1000Z
    Audio-Technica ATH-A990Z
    Audio-Technica ATH-M50x
    Beyerdynamic Amiron Home
    NAD Viso HP50
    Yamaha HPH-MT7 (meglepően jó) 47000.-

    DAC
    iFi ZEN DAC - 50k-ért jó tér meg minden, frissítve még jobb
    iBasso DC01 - hordozható olcsón, állítólag Mojohoz közeli hanggal
    Chord Mojo - elképesztően jó színpad, transzparencia
    AudioQuest DragonFly Cobalt - állítólag Mojonál picit jobb hang olcsóbban
    Questyle Twelve - mikrodinamikában legjobb (AK high-end)
    Chord Hugo 2 - ellentmondó rewievek, lottónyeremény után érdemes
    Human Audio Muto-X - részletes, transzparens, kis dinamika(?) (magyar, nincs usb)
    SMSL M300 (balanced out)

    Folytatás...

    IO.sys 5 éve 2

  • Huawei Ascend Y550 magyar root tutorial (Bootloader unlock, [KingRoot])

    Újra van unlock kód! (Frissítve: 2016.06.16.)

    Az idők változnak, a kínaiak meg egyre keményebbek...
    Szívemen viselem a bootloadert nyitni vágyók sorsát. Ezért írtam ezt a cikket, javítottam és bővítettem, ahogy fordult a kínai szél. És bizony fordult, néha hetente.
    Nem jöttek meg kódok, megváltoztak linkek, aztán kiderült, hogy az abszolút failproof megoldásom is csak 2 telefonig működik. DE MOST azt hiszem, rögös és viszontagságokkal teli utam végre végére ért.
    Nem tudom, meddig fog élni ez a megoldás, ráadásul más alternatívát már nem igazán látok. Kívánom, hogy használd eredménnyel az útmutatót, elég sok utánajárásba került eljutni ide.

    Az új információkkal kiegészülve újra használható ez az útmutató.

    Megváltozott (megint) az unlock kódos oldal címe, újra a kínai oldal működik csak. Nem írom át a cikket miatta, minden működik ugyanúgy, csak kínaiul.

    Olvasd figyelmesen és kövesd pontról pontra a receptet, mert elég sok a fail a félreolvasások miatt.

    Tartalom:
    ─ Kamu root
    ┬ Manuális root
    ├ Fastboot beszerzése
    ├ Unlock kód generálás
    ├ Bootloader unlock
    ├ TWRP recovery felrakása
    ├ SuperSU telepítése
    └ Örülés

    ▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬

    Kamu root (nem nyit bootloadert)

    Folytatás...

    IO.sys 9 éve 47

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.