2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Megjelent a The Vanishing of Ethan Carter

    A lengyel The Astronauts csapat hivatalosan is kiadta az első játékukat, amely a The Vanishing of Ethan Carter címet viseli. Erről a programról már több bejegyzés is született, ahol sok információt találni, így ezeket most nem ismételném el.
    A hivatalos megjelenést szeptember 25-re tervezték a lengyelek, 19 órára, de az időpont előtt néhány órával találtak egy súlyos hibát, melyet mindenképp ki akartak javítani. Emiatt a megjelenés elcsúszott néhány órával, melynek következtében szeptember 26 hajnalán, kb. fél 2-kor vált elérhetővé a program Steam-en. Egy kicsivel később természetesen GOG-ra is felkerült. Ez a kis malőr ugyan sok játékosnak nem tetszett, ezt jól mutatja, hogy a Steam fórumon percenként több tucat komment is született. Úgy gondolom, hogy egy olyan 8 fős fejlesztőstúdiótól, ahol mindössze egy programozó van, ez megbocsátható, főleg, ha az ember figyelembe veszi, hogy milyen elképesztő minőséget reprezentál a program.
    A játék mindössze 19 euróba kerül, de minőség, főleg látvány terén a legtöbb 50-60 eurós AAA címet a földbe döngöl. A kis 8 fős The Astronauts ezzel egy hatalmas nagy pofont adott a legnagyobb stúdióknak. Ne feledjük, hogy a játék a látványt kizárólag DirectX 9 API-val éri el, tehát a nagyon régi géppel rendelkezők is bátran tehetnek vele egy próbát.

    Folytatás...

    huskydog17 10 éve 11

  • The Vanishing Of Ethan Carter: fókuszban a FOV csúszka

    A The Astronauts ismét egy kis betekintést adott a The Vanishing Of Ethan Carter című horror/kaland játékba. Ezúttal a játék Field Of View, azaz FOV beállítását vehetjük szemügyre az animáción. Bizony, jól olvastátok, végre egy olyan játék, ahol a FOV módosítást eredményét azonnal látod a háttérben és nem kell kilépkedni a menüből és megint belépni. Az én szememben ez egy újabb piros pont.

    Azonban még mást is tartogat a frissen kiadott mozgókép, ugyanis néhány alapvető grafikai beállítást is láthatunk, van itt felbontás, képernyő-mód, minőség-profil, V-Sync, textúrák minősége, élsimítás (a kép tanúsága szerint lesz Multisampling támogatás), textúraszűrés, a korábban említett FOV és fényerősség. Alul látható az Advanced felirat, vagyis van egy almenü, ahol a grafikai beállításokat még részletesebben testre lehet szabni. Vajon mi rejtőzhet az Advanced alatt? Legkésőbb 8 nap múlva kiderül :)
    Végezetül álljon itt egy friss screenshot a játékból.

    A program továbbra is gyönyörűen fest. Ne feledjétek, a megjelenés már csak 8 napra van, azaz szeptember 25-én lesz esedékes!

    huskydog17 10 éve 0

  • Ryse: hivatalos rendszerkövetelmények, új trailer, megjelenési időpont és előrendelés

    A Crytek elérhetővé tette a Ryse: Son of Rome PC verziójának hivatalos rendszerkövetelményeit a Steam-en.

    Minimum:
    OS: Windows Vista SP1, Windows 7 or Windows 8 (64bit)
    Processor: Intel Dual-Core 2.8 GHz/ AMD Dual-Core 3.2 GHz or better
    Memory: 4 GB RAM
    Graphics: DirectX 11 graphics card with 1 GB video RAM
    DirectX: Version 11
    Hard Drive: 26 GB available space
    Sound Card: DirectX compatible Sound Card with latest drivers

    Ajánlott (FullHD felbontáshoz):
    OS: Windows Vista SP1, Windows 7 or Windows 8 (64bit)
    Processor: Quad Core or Six Core CPU
    Memory: 8 GB RAM
    Graphics: DirectX 11 graphics card with 2 GB video RAM
    DirectX: Version 11
    Hard Drive: 26 GB available space
    Sound Card: DirectX compatible Sound Card with latest drivers

    Ajánlott 4K felbontáshoz:
    CPU: Quad Core or Eight Core CPU
    CPU Details: SSE1-3, 8+ logical processors
    Memory: 8 GB RAM
    GPU: DirectX 11 graphics card with 4 GB video RAM
    OS: 64 bit Windows (Vista, 7, 8)
    HDD: 26GB
    Display: 4k Monitor (3840x2160 resolution)
    Steam Account and Internet Connection

    Folytatás...

    huskydog17 10 éve 0

  • The Vanishing of Ethan Carter - Szavazz!

    A mai napon a The Astronauts a blogján elérhetővé tett egy publikus szavazást, ahol a játékosok segítségét kérik egy döntésben. Arról van szó, hogy a The Vanishing of Ethan Carter című játékban mi legyen az alapértelmezett "célkereszt". Egész pontosan nem is célkeresztről van szó, hiszen ugye a játékban nem lesznek fegyverek, inkább egyfajta pontról van szó, amely a képernyő közepén helyezkedne el, így szeretnének segíteni olyan embereknek, akiknek gondjuk van az ilyen jellegű orientálódással.
    Szóval a beállításokban mindenképp ki és be lehet majd kapcsolni ezt a pontot, a kérdés mindössze annyi, hogy mi legyen az alapértelmezett beállítás. Lehet kikapcsolt, mindig aktív, vagy "Smart" azaz okos beállítás. Ez utóbbi esetében a pötty csak akkor jelenik meg, ha a közvetlen közelünkben interakcióra van lehetőség. A blog bejegyzésben a három animáció szépen mutatja a három beállítás közti a különbséget.

    A szavazás semmibe nem kerül, még regisztrációra sincs szükség, mindössze egy kattintás.

    A képen látható még, hogy lehetőség lesz a Mouse Smoothing opció finomhangolására is. Végre! Végre egy olyan játék, ahol erre is lehetőség adódik, ebből is látszik, hogy PC-exkluzív cím lesz! :)

    Folytatás...

    huskydog17 10 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.