2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Társadalombiztosítás

    Mint utólag kiderült hiába nincs bejelentett munkahelyem a TB-t fizetni kell. Ha másképp nem akkor önerőből havi 5100Ft-ot.

    Az APEH folyamatosan vezeti azt, hogy hány havi elmaradásban van az ember és egy bizonyos idő után (pl két év) küld egy felszólító levelet, hogy kedves állampolgár legyen már szíves befizetni 120e-t az elmaradt TB járulék miatt.

    Tehát mindenképp fizetni kell a TB-t mivel aki nem teszi az amellett, hogy nem jogosult az ingyenes ellátásra még visszamenőleg kénytelen befizetni az egészet.

    A kérdésem az lenne, hogy ha már mindenképp fizetni kell (ill vezetik az elmaradást) a TB járulékot akkor miért nem jár automatikusan az ingyenes ellátás is?
    Valamint azt sem értem, hogy erre miért nem hívják fel az emberek figyelmét?
    Pl valaki ha elveszti a munkahelyét akkor 2 hónap múlva kap egy levelet az APEH-től, hogy mostantól kezdve köteles fizetni a TB-t.

    Hat emberrel beszéltem erről és mindenki úgy tudta (velem együtt), hogy ha nincs munkád akkor nem vagy köteles fizetni a TB-t, viszont ekkor nincs ingyenes ellátás.

    Folytatás...

    Huma 13 éve 25

  • Karib-tenger kalózai

    Kérdés.
    Jack Sparrow miért mozog úgy mint egy rossz buzi?

    Kedvelem ezt a filmsorozatot, de most a negyedik résznél már nagyon szemet szúrt a dolog. Ez is valami olyasmi mint, hogy minden filmbe kell egy pozitív és vezető pozícióban lévő néger?

    Huma 13 éve 4

  • Ezek emberek?

    Felháborított az amit ma láttam.
    Nő a kislányát a járda kellős közepére pisiltette a Nyugatinál. Tette mindezt úgy hogy pár méterre volt egy parkos rész ahová félre tudott volna vonulni.
    Mivel nem akarom bannoltatni magam csak annyit írok, hogy bele sem merek gondolni abba mi lesz itt mikor pár évtized múlva ők lesznek többségben. :(

    Huma 13 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.