2016. május 26., csütörtök

Gyorskeresés

hoffman_ blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • PC update

  jó rég karcoltam ide bármit is. sebaj, kell a hatásszünet. a hét végén munkahelyváltás előtti utolsó pihenőként és lendületvételként kitakarítottam és upgradeltem az itthoni két asztali PC-t. felhúztam öcskös gépét picit az enyémbe pedig került egy új proci. beszéljenek a képek :)

  galéria

  nálam érdemi váltás nem történt:

  i3-2120 --> i3-3220

  öcskösnél már inkább:

  celeron g540 --> i3-2120
  4830 --> 7770
  plusz egy intel 320 160gb ssd

  így már az ő gépét is sikerült felzárkóztatni.

  a bejegyzés mondjuk nem ezért született. sajnos elkapott a gépszíj, így az én gépemet félig bedarálom a használtpiacra és újjáépítem hamvaiból. remélhetőleg hamar sikerül átfuttatni a projektet, mert véges az időm, és ha valamit kitaláltam, akkor nem is szeretem halogatni, ha adottak a körülmények :)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 9 hónapja 1

 • Lisboa Life

  Egy kis szösszenettel igyekeztem összefoglalni a lisszaboni kiruccanásomat az erasmusos félévét töltő barátomnál.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 1 éve 18

 • X360

  beköltözött. 10 évvel a premier után ide is eljutott, ha-ha. így a generációváltás nyomán gondoltam miért ne, majdnem egy kontroller árában köszönt be, amit meg úgyis terveztem venni. thx Zk!

  Blogbejegyzés 1 éve 5

 • Xiaomi Piston 2.1 villámgyorsteszt

  pár sorban meg néhány képpel illusztrálnám a használatba vételt, és az első benyomásokat. világ életemben zenével mászkáltam az utcán, még ma is nagyon gyakran kell valami zene a fülembe. nincsenek extrém igényeim, az egészséges kompromisszum híve vagyok, néha az ár/érték arányt veszem figyelembe, néha nem sikerül. majdnem 10 évig a Sennheiser PX200 szériára esküdtem utcára, egy ilyen fejest el is nyúztam 6+ év alatt, egy pedig még mindig hűen szolgál. a téli napokon azonban bajban voltam, így kellett egy füles. soha nem szerettem az agybadugós füleseket, így évekig nem történt előrelépés, míg nem másfél éve egy nagy hidegben ráfanyalodtam a Lumia 820 gyári fülesére. egy pár hetes időszak után sikerült megszokjam, hogy mégis hogy működik a fülemben, nem hittem volna, hogy eljutok idáig. a hangjával már közel sem voltam így megelégedve. engem már 16 ohmon is ki lehet elégíteni 320kbps tartalommal, bár itthon azért van jó néhány lossless anyag és egy HD555. még ezt sem sikerült a gyári cuccnak. van ereje, viszont erősen doboz hangja van, a mélyekkel sincs túl jóban, bár annyi volt benne, amennyivel beértem.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 7

 • We Plants Are Happy Plants @ Toldi (Witches and Wizards Party)

  Peter Bergmann egy év szünet után újra live szettet nyom. a helyszín a Toldi, a téma pedig az "unspeakable". egy évig vártam rá, nem hiszem el, hogy eljött a mai nap. egyszerűen nem lehet leírni azt a frenetikus érzést, amikor azokat a számokat hallod élőben, amik egyébként évek óta kirántanak a hétköznapokból.

  utolsó WPAHP szett élményem dióhéjban itt, előtte egy picivel pedig a Daft Punk RAM album tiszteletére a mix szett, szintén élőben.

  ma este az új album (a tavaly április 20án, pont egy éve debütáló) évfordulójára. azóta kicsit tisztult, kicsit még jobban zen, kicsit unspeakable. alig várom, holnapra természetesen adta magát a szabi :)

  WPAHP, lehet mazsolázni. mit lehet, ajánlott.

  [másnap-délutáni-update]

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 6

 • számadás #2014

  kicsit megkésve, de a tavalyi évig bezárólag összegzem vázlatosan a dolgokat. bár az igazi cél, hogy a felvázolt, jelenleg hiányzókat vissza tudjam keresni idővel, és a következő számadásnál lássam, mennyit hoztam. ebben nem lesz benne az új tévé, a kocsi, a macska kutya, a nászút, ésatöbbi. azt majd esetleg máskor, itt igyekszem a szakmai progresszióra koncentrálni.

  + bsc villamosmérnök oklevél - pipa (köszönet a Kandónak mindenért)

  + nyelvvizsga, angol komplex közép - pipa

  + full time job szakmában - pipa

  what's next

  - ielts academic angol terv, minimum 7.0 - határidő 2015. augusztus

  - autocad 2D + inventor hivatalos plecsni - határidő 2015. december

  - Aalborg/Koppenhága msc bejutás - határidő 2016. február

  - német és dán középszint - határidő 2016 vége

  2014. március 1.

  Blogbejegyzés 1 éve 12

 • nem megy az alvás?

  baromi frusztráló. volt egy majd' 10 napos betegségem, aminek az eleje elég húzós volt, 3 napig szinte ki se keltem az ágyból, mert fizikailag nem ment. egész héten kimaradt a munka is, ami nem egy sűrű jelenség. egy napom van az egyetemen, az is elmaradt, félútig se jutottam volna. ennek nyomán kicsit átrendeződött a pihenési ciklusom, 10-14 óra alvás, méz, tea, vitamin, gyümölcs. győztem, de az 5:50-es kelés és 22:30-as alvás rutinja nagyjából 3 nap alatt kopott ki, ijesztő. a megszokása hetekig tartott.

  ugyanakkor kezdem érezni, hogy nem itt van a kutya elásva. a mai (pardon, most már tegnapi) nappal megírtam a bsc képzésem legutolsó zh-ját, valószínűleg az utolsó óralátogatásom is megvolt. az utolsó laborgyakorlat is kész, megírtam és leadtam hozzá az utolsó jegyzőkönyvem is. pazar. belegondolni még kicsit fura, de kellemes, nem igazán fogtam még fel.

  a bökkenő máshol lesz. utolsó mérföldkő volt az egyetemi projektmunka, amit szintén leadtam már, remek eredménnyel, csak sajnálatos módon sokkal több időt emésztett fel, mint vártam. emellett majdnem teljes állasban dolgozom, viszont az államvizsga közeleg, a szakdolgozat leadási határidejéről nem is beszélve. az ütemezésem komolyan megcsúszott, és az elképzelésem (a.k.a. szakdolgozat vázlatom) is durva módosításon esett át a múlt heti konzultáción. ennek eredménye, hogy most gyakorlatilag a nulláról kezdem, és január 5-e a határidőm, ha államvizsgázni szeretnék.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 14

 • OTP Faktoring, Bátor Zrt, "tartozás"

  üdv,

  egy kis tapasztalatot, segítséget szeretnék kérni, amennyiben van. a címben jelzett hármas ismerősen hat bárkinek is? befutott ugyanis egy felszólítás egy 8+ millió forintos tartozásról, amit most számon szeretnének kérni. egy 1989(!)-es hitel kapcsán, amit nem is mi kötöttünk, csak érintettek voltunk a szerződésben. az összeg természetesen annak idején a most számon kért összegnek nagyjából 1/20-a volt. fizetve is volt, kezesek is voltak anno, számon kérve is. a helyzet az, hogy 1996-ig van róla emlék, utána egyszerűen eltűnt az ügy, nincsen róla semmilyen emlék, semmilyen papír. utóbbi durva, mert nagyszülőkig visszamenőleg minden papír, emlék, tárgy, emléktárgy megvan, ez pedig hiányzik. történetesen édesapám kötötte, '89-ben még bőven házasok voltak anyukámmal, ő házastársként szerepelt, ezen a címen kívánják most behajtani rajta. a kapcsolódó papírokat is valószínűleg apám tüntette el. (hint: apám gyakorlatilag nem létezik, nem tartjuk a kapcsolatot évek óta, nem fizet adót, nincs címe, nincs állása, nincs tbje, semmi. kb. egy szellem, a durva az, hogy ezt leszarják a magyar hatóságok, el lehet tűnni gond nélkül)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 17

 • htpc projekt

  minimális alaptudással éppen, hogy rendelkezem a témában, de már régóta kéne valami a nappaliba a tévé alá, és most szereztem egy pöpec házat. a lehető legköltséghatékonyabban szeretném felépíteni a dolgot. ezt most főleg saját felhasználásra szánom, hogy lássam egyben, és ahogy halad az idő, esetleg változzon a tapasztalatok nyomán.

  házikó adott: gigabyte t5140

  lap: asrock ad2550-itx - 18k
  ram: 1x2gb ddr3 - 4k
  hdd: 320gb sata - 5k
  90W adapter - 10k
  bill+egér dell km 632 - 5k

  össz: 42k

  faragni kéne...

  Blogbejegyzés 2 éve 23

 • laptop dilemma [updated]

  csak úgy magamnak, hogy lássam a pro-cont egymás mellett, hátha segít dönteni.

  1. Asus N550JK (i5-4200h, 8gb ram, gtx 850m) = 255k +120gb ssd + rack ~ 280k

  + combosabb proci és vga, mindent megeszik
  + HDD és SSD együtt elfér benne
  + matt FHD IPS

  - melegebb konstrukció
  - üzemidő cca. 3,5 óra

  (2 gyári plusz 1 év laptopszalon garancia)

  2. Dell 7537 (i7-4500u, 8gb ram, gtx750m) = 285k + 250gb ssd + rack ~325k

  + jó hűtés, idle néma
  + üzemidő 6 óra+ akár

  - csilivili touch FHD
  - gyengébb hardver(bár elég az igényeimnek)
  - SSD beépítése esetén a HDD kiesik külön rack-be
  - plusz 45k

  (3 év gyári garancia)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 12

 • a kosaras

  turkáltam a vinyón, aztán egyszercsak szembejött LeBron, akinek azóta már - sok közös élmény után - leköszöntek :) egy 2012es ph összeröffenés maradványa, Wyll keze munkáját dicséri :)

  Blogbejegyzés 2 éve 0

 • Songs about the unspeakable

  holnap hajnalban munka, szokásos nem-szeretem-reggeli-rutin. bent már jó, a melót szeretjük. háromkor finis, egy gyors fürdés, és már irány is Pécs a fővárosból. oka csupán annyi, hogy kedvenc magyar zenészem nyomja lent az új lemezbemutatóját, és bizony úgy alakult, hogy beférek mellé lefele a turnébuszba. rajongófaktor ON, a várható élmény leírhatatlan, az eddigi hasonló történések alapján még annál is jobb. a szett után hajnalban irány haza, hogy felérjek, és kinyisson a másik melóhely is, kinek kell az alvás ilyenkor?

  [link]

  Blogbejegyzés 2 éve 2

 • Budapest: Thank You is Köszönöm

  az imént botlottam bele talán a legjobb hangulatú videóba, amit valaha láttam Budapestről. összefoglalja a egyik, számomra legkedvesebb arcát, leginkább a fiatalabb korosztály számára, de persze nincs felső határ. baromira élveztem a videót, ha így látja egy külföldi az nappalaink és éjszakáink, még ha nem is mindig, már boldogság van.

  a kapcsolódó cikk, bár a videóhoz sokat nem tesz hozzá, inkább a kevésbé angol beállítottságúaknak vázolja a történéseket :)

  Blogbejegyzés 2 éve 7

 • Alive 2014 by WPAHP

  ez valami olyasmi volt, hogy a kedvenc itthoni előadom mixelte a kedvenc külföldi előadóm számait egy kegyetlen szettben, én pedig első sorban végigugráltam. az már csak ráadás, hogy a szett után azt is megbeszéltük, hogyan születnek a számai. az életre szóló élmény valahol itt kezdődik.

  Daft Punk - Alive 2014 (presented by We Plants Are Happy Plants)

  Blogbejegyzés 2 éve 0

 • hogyan is állunk

  na hogy. kicsit tanácstalanul. igazából kérdés nincs, már érzem, hogy mélyen belül eldőlt a dolog. csak mégis, számot akarok adni.

  a 8. félévemet taposom jelenleg, villamosmérnöki bsc karon, azon belül is energetikára szakosodva, még mélyebben az energetikai informatika modul utolsó tárgyait görgetem. (zárójeles megjegyzés, az itt ismert informatika szóhoz sok köze nincs a dolognak). igen, két félévvel megcsúsztam. bocsánatos bűn, maradtam államin végig, és óriási bulikat nyomtam, meg úgy alleszusammen nagybetűs egyetemista életet éltem.

  a vízválasztó most jött el. örülök is, meg nem is. bármennyire is igyekeztem kitolni a felnőttlétet, és húzni a dolgot, eddig jártam sikerrel. sajnálom, mert igen csak más súlya van a dolgoknak, kényelem ki, felelősség és kötelezettség be. jelenleg két melóhelyet taposok, egy alja diákmunkát, ami a kifejezés ellenére a diákmunkák között elit mezőnyben van, és nagyon sokat köszönhetek neki, gyakorlatilag életmentő volt nem egyszer, hogy volt lehetőségem csinálni, őszintén hálás vagyok a barátomnak, hogy szólt anno a lehetőségről. immáron lassan egy éve megy, és enélkül a napi szükségleteimet is lazán buktam volna. emellett nem rég felvettek gyakornoknak egy napelemes céghez is, ahol nagyon jól érzem magam, egy az egyben lefedi azt, amit a diploma utáni első éveimben csinálni szerettem volna.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 47

 • aventón @update: KRZBERG

  elméleti gépösszerakó rovatom következik.

  frame: ~ 60k
  fork: valami karbon ~15k
  wheels: gippieme rims + novatec hubs + dt spokes ~ 8+8+7+9+7k
  crank: sturmey ~ 13k
  stem: csepel luxus ~8k
  handlebar: csepel chrono ~0
  brakes: miche performance ~9k
  brake levers: cx ~5k
  seatpost: fsa ~5k
  seat: selle smp ~0

  TOTAL: 154.000

  várható összsúly: 8kg alatt

  [update - 2014.04.09]

  nos, a helyzet az, hogy le kellett tegyek az aventón vázról. nagyon bírom a fixis témát, de csinálni nem szeretem, nekem egyszerűen nem jött át a fix életérzés, én szeretek szabadonfutni, és kész. ez a váz viszont ezt nem preferálja, ennek lévén hátsó fék nyista, anélkül pedig nem túl okos dolog singlespeed bringát összedobni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 24

 • kollath reggeli

  sose voltam híve az ilyen cuccoknak. nem vagyok szkeptikus, de az étkezés nem egy olyan dolog, amiben vagy hiszel, vagy nem. összeraksz valamit, aztán működik. ez tuti. csak sose pakolgattam össze semmit. most is jött egy szembe, ráadásul egy edzőtársam/edzőm, és egyben igen jó barátom is rápróbált, azt mondta, hogy tényleg nem rossz. na, gondoltam nem ez fog földhöz vágni, 4-5 ezer forintból olyan két hétre elegendő reggeli adag is kijön akár. egy próbát megér. az első adagot már összedobtam, had "rohadjon". igazából baromi kíváncsi leszek rá reggel.

  több féle recept van, én a gugli első találatát használtam, de azt is csak úgy szakács-vénámat igény bevéve, hasra ütésre. nálam nincs olyan, hogy gramm, meg deci. ellenben kanál, vagy kancsó, vagy lögybi már igen.

  nagyjából ez a lényeg:

  3-4 kanál rozspehely vagy búzapehely plusz mondjuk egy kanál lenmagpehely/szezámmagpehely
  1 kanál szárított gyümölcs, kezdésnek mazsola, de lehet szilva, körte, amit akarsz
  1 friss alma sem árt, vagy egyenértékű eper, barack, cserkó, ami épp akad
  1 kanál mák, darálttal jobban kijön az íze
  1 kanál dió, apróra törve, kézzel, ahogy jónak érzed, de lehet ez napraforgó mag, mogyi, ilyesmik
  1 kanál citromlé, ideális nem üvegből, hanem a gyáriból

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 43

 • rehab: edzés stádium

  hát, ez is eljött. az augusztus 17-i bukás óta először voltam a hétfő reggeli edzésen. ez most még csak óvatos szintfelmérés volt, de a vártnál jobban szuperált a vállam golyózás során, aminek nagyon örültem, tekintve, hogy szokott fájni csak úgy spontán. jelen edzés kettlebell, primal move, crossfit kombó szokott lenni, nem feltétlen egyenlő elosztásban, és úgy érzem, hogy itt elég hamar újra szinten lehetek. a judo sajnos hosszabb időt vesz igénybe, de talán nyárra teljes értékűen léphetek szőnyegre :)

  nincs is jobb, mint egy friss reggeli, sok narancslével, és egy napalapozó edzés ilyen szép időben! minden könnyebben megy ilyenkor :)

  Blogbejegyzés 2 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.