2016. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

Hasek blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Noob klub

  Bejegyzésem célja, hogy életre hívjak egy ún. klubbot itt a Logouton, melynek tagjai néhanapján szeretnék elütni szabadidejüket egy kis közösségi/online játékkal.

  Belefáradtam abba, hogy bármelyik ilyen netes játékkal is próbálok játszani, nem adja vissza azt az érzetet önmagában, amelyet egy ilyen közösségi játéknak vissza kellene adnia. Legyen az Battlefield, legyen az WOT, vagy bármi egyéb. Hiába közösségiek ezek a játékok, az ismeretlenség, a trollok, a rengeteg szenny, rideggé és bizonyos szempontból gusztustalanná varázsolja a "játékélményt".

  Ezzel a klubbal egy olyan társaságot szeretnék létrehozni, akik tényleg közösségi játékként szeretnék játszani a közösségi játékokat. Akik még ha személyesen nem is feltétlenül, de így a Logout által valamennyire ismerik egymást. Le merem fogadni, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek ilyen igényei vannak, ezért is vágtam bele ebbe.

  De elég a rizsából. Nem tudom, hogy ha lesz is valami a dologból, akkor a későbbiekben milyen irányba fognak elmenni a szabályok, de most így az elején leszögeznék egykét dolgot.

  1. Én totál noob vagyok. Nem is akarok profi lenni semmiben, én csak szeretnék egy jót játszani. Szórakozni. Az hogy most a pontjaimnál 2 vagy 8000 szerepel, a legkevésbé sem izgat, amíg jól érzem magam. - igen, ez egy szabály :D

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 53

 • Milyen játékot?

  Ritkán tör rám a játszhatnék, de olyankor sajnos az annyiban is marad. A probléma valószínű bennem van, lehet kinőttem már a dolgot, de tény, hogy a mai játékok nem tudnak lekötni. Kipróbálom őket, játszok egy fél órát, aztán annyi. De örökre annyi, többé elő sem veszem, ritka kivételtől eltekintve.

  Aki nagy játék guru, az írhatna pár nevet ami szerinte számomra ideális lehet, mert én már kifogytam az ötletekből. Filmeket/sorozatokat nem nagyon szeretem(kivétel Doctor Who), unalmasabb óráimat meg elütném.

  Írok pár nevet, hogy nagyjából be lehessen lőni, mi az ami érdekel.

  GTA4 - imádtam az elődeit, még az első részével kezdtem. Végigvittem ezt is, de nem mondanám, hogy olyan kiemelkedő. Az átlaghoz mérten jó volt.

  Far Cry 3 - Az egyik legjobb, amivel az elmúlt nem is tudom hány évben játszottam. A story is jó, a környezet is, illetve a missziók is. Tényleg élveztem ezt a játékot.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 28

 • Egy hülye európai Marokkóban IV

  2013. 11. 05-07

  2013. 11. 08.

  Egész nap a munkával telt, gyakorlatilag semmi érdekes nem történt.

  2013. 11. 09.

  Ma Day Off volt. Eredeti terv szerint holnap lett volna, de ma erős volt a szél, ezért előbbre hozták. Kollégákkal el is terveztük, hogy elmegyünk Laayoune-ba és jól bevásárolunk. Korábban voltak ott demonstrációk egy pár napja, de mostanra csillapodtak a kedélyek, ismét biztonságos volt arra menni. Hát akkor lóra. Én voltam a túravezető, mert hogy Én már voltam ott boltba. Mint kiderült ez semmit sem jelent, mert úgy eltévedtem, ahogy azt illik. Bekeveredtünk egy bazársorba, ahol tipikus helyi körülmények uralkodtak. Kosz, dzsuva, kaotikus közlekedés, meg miegymás. Dán kollégák mondták, mikor arra jártunk korábban, hogy Ők biza itt ki nem szállnának a kocsiból, mert jajj de rossz. Hát oszt? Mit nekünk veszély. Mi kiszálltunk. Járkálunk és láss csodát. Mindenki a maga dolgával foglalkozik, senki nem akar bántani, vagy ilyenek. Egyszerűen a helyén kell kezelni a dolgokat. Ha az ember úgy megy oda, hogy Ő a nagy európai, meg magas lovon ül, lekezelő, akkor ne is várjon csodát. Mi viszont csodát láttunk. Egy kincset. Tudni kell tiszteletben tartani a másikat, annak szokásait és minden rendben lesz.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 3

 • Egy hülye európai Marokkóban III

  2013. 11. 03-04

  2013. 11. 05.

  Mai nap nem történt semmi eget rengető. Csak a „szokásos” munkahelyi dolgokkal telt el a nap. Az viszont nagyon jó, hogy már volt Magyar kollégám. Eddig sem volt gond a kommunikációval, de azért az mégis csak jobb, hogy tudok magyarul is beszélni valakivel. Elterveztük például, hogy sütünk pizzát. Elkezdtük kitárgyalni, hogy milyen alapanyagok elengedhetetlenek egy jó pizzához. Sorra vettük. Tésztához nagyjából minden alapanyag adott, vagy beszerezhető. Ez idáig jó. A feltéthez használhatjuk azt a makarónis tésztaszószt, amim van. Nem éppen ideális, de a célnak megfelel. Van szalámi, otthonról. Ez is jó. Már csak valami sajt kell, oszt már elméletben kész is a remek pizzánk. Teljesen jó. Ott álltunk a képzeletbeli konyhánkban, a képzeletbeli nyers pizzánkkal, és akkor jöttünk rá, hogy bár ami kisebb gond, hogy a képzeletbeli konyhánkban nincs sütő, de az igazi gond, hogy a valós konyhánkban sincs. Hát akkor most sem eszünk pizzát.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 6

 • Egy hülye európai Marokkóban II

  2013.10.31-11.02.

  2013.11.03.

  Ma Day Off-om volt, tehát a mai napon nem kellett dolgoznom. Ettől függetlenül, nem telt el eseménytelenül a nap. Lekutyagoltam a helyi közértbe, ami konkrétabban fogalmazva egy lyuk. Egyetlen helységből áll az egész, a pult pedig a teljes bejáratot lefedi. Amit kérsz, azt adnak. Választék az van, bár a szegényesebb dolgok vannak többségben. Ami viszont nincs, az a higiénia. Konkrétan minden csak ki van rakva, 1000 éves ládák, 1000 éves kosz, 1000 éves eladónő ninjának öltözve. Számomra ami fontos volt innen, az valamiféle pékáru. Kenyérhez áll legközelebb, de lapos, mint a lángos. Igazából nem tudom miből van, meg a rajta hemzsegő legyek sem teszik éppen gusztusossá, de a célnak megfelel. Zsírosdeszkának megteszi.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 6

 • Egy hülye európai Marokkóban

  Először címlapra szántam az írást, de aztán meggondoltam magam. Ha folytatom a beszámolót, azt mindenképp blogban fogom megtenni, mert sanszos hogy csak pár soros/bekezdéses irományok lesznek. Akkor meg már az eleje is legyen blog.

  2013.10.31-11.02

  Nem terveztem beszámolót írni az utazásomról, de most mégis úgy döntöttem, hogy de terveztem. Vagyis nem, de mindegy. A sivatagból jelentkezem, mint megfáradt vándor, aki hatalmas élményekkel gazdagodott ezen három nap alatt. Voltak mély pontok, de összességében minden jól alakult. De kezdjük az elején.

  Nem nyaralni jöttem, hanem dolgozni. Ennek az oka az is, hogy az elkövetkező fél évet várhatóan itt töltöm – kisebb, nagyobb szünetekkel. Már nyáron szóltak, hogy akció lesz októberben, viszont ezt követően el is csendesült minden. Ezt úgy kell érteni, hogy semmi infó nem volt, hogy mi van a vízummal, mi van az oltásokkal, no és a szállás, utazás? Hónap, hónapot követett, mire nagy nehezen kezdtek körvonalazódni a részletek. Az oltást megkaptam, a vízum még folyamatban – vízum nélkül is lehet itt dolgozni 90 napot egy évben – szállás adott. Itt a repjegy, isten veled!

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 6

 • Neked szól...

  Neked, aki kitaláltad hogy a repülőkön a heringturistaosztályon is hátra lehessen dönteni az ülést...

  Meg neked is, aki hátra is döntöd...

  és Te, aki megállsz a zebránál nézelődni/cigizni/jótállni. Átmenni ugyan nem akarsz, aztán nézel bambán, hogy miért áll meg az autós... neked is szól...

  Rohadj meg.

  Napi események hatására kikívánkozott... köszcsá :D

  Blogbejegyzés 3 éve 3

 • Mooncowboys, avagy így ért véget az emberiség

  Avagy így ért véget az emberiség

  katt a kis képekre...

  2013.10.30.

  [link] [link]

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 5

 • Sajt

  Vettem sajtot ami úgy néz ki mint a trappista... elég rossz íze van. Legalábbis rohadtul nem trappista... most nem tudom, hogy romlott, vagy csak egy másfajta sajt... :O :DDD

  Köcsög sajtok...

  Blogbejegyzés 3 éve 8

 • PONG

  Csütörtök esti lazulásunk, egy régi klasszikussal :D

  Blogbejegyzés 3 éve 1

 • Amitől Obi-Wannak is elakad a szava...

  "neeeeee..." kategória :D

  Blogbejegyzés 5 éve 6

 • iPhone 16+

  Na ezen besírtam. III.Ed és Rummy megmondja a tutit. :D

  És még egy, csak most headsettel. :D

  Blogbejegyzés 5 éve 10

 • Arckép- és képszerkesztés - Linkgyűjtemény

  Azért írom ezt a bejegyzést, hogy az összes arckép- és képszerkesztős témát összegyűjtsem linkekként, majd 1-1 mondattal bemutassam őket(bővebb leírást a szabályok adnak). Ez későbbiekben jöhet jól.

  Egyéni arcképigényléssel kapcsolatos SZABÁLYOK - A neve magáért beszél. Az összes fontos szabály egy helyen.

  Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG - Itt tudod megkérdezni, hogy jogosult-e vagy egyéni arckép igénylésre(igénylés esetén kötelező!)

  Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ - Itt tudod megkérni az arcképgyáros kollégákat, hogy segítsenek neked arcképet készíteni. Figyelem! Itt csak azok kérhetnek segítséget, akik jogosultak, illetve ide csak az arcképgyárosok szerkeszthetnek képet. Ezt követően itt kerül beállításra a kép, ha azt megfelelőnek minősítették.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 0

 • Terrarisztika

  A bejegyzést azért hoztam létre, mert terrarisztikába vágtam a fejszém. Kezdetben gabonasiklót szerettem volna, de a család nem rajongott az ötletért. Késöbb sikerült kiegyeznem velük egy leopárd gekkóban.

  gabonasikló

  leopárd gekkó

  Hogy jelenleg hogy áll a helyzet, az a bejegyzés utolsó hozzászólásaiból kiderül.

  Hogy honnan jött az ötlet? Nógrádon jártam. Egy romos várban egyszer csak elém termett egy sikló. Jámbor jószág volt, sikerült a kezembe venni és lefotózni. Nagyon megtetszett, jófej kis krapek. Itt van 2 kép róla:

  Telefonnal készült képek(Blade)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 52

 • Logout Díj 2010 - Eredményhirdetés!

  A logout legjobb írásai, a 2010-es évben! A nyertes cikkek!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Cikk 5 éve 46

 • Logout Díj 2010

  A logout legjobb írásai, a 2010-es évben! Nevezz és szavazz!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Cikk 5 éve 399

 • Utazásom - tervezés (2. kérdés)

  Egy hosszabb utazást tervezgetek és eddigi fejlemények alapján, sok esetben több napig is távol leszek a civilizációtól. A részleteket nem fedném fel egyelőre, az indulás időpontja sincs még kitűzve, de ez nagyjából egy év múlva esedékes. Azért hozom létre ezt a bejegyzés, mert ha esetleg felmerülne egy kérdés, akkor itt is feltenném, hátha egy erre járó veterán vándor, frappáns válasszal tud nekem szolgálni.

  Tehát az első kérdés(amire már meg is találtatott a válasz: [link]): Létezik olyan kütyü, amivel esetleg napelem segítségével, vagy egy bicaj kerekének forgásából, áramot lehet nyerni, valamint azt barkácsolás nélkül használni is(tehát fel van szerelve valamilyen aljzattal)? Nem a puszta közepén akarom összeszerelni a konfigomat, hogy aztán GTA-zak egyet, mert elvonási tüneteim vannak, de ha viszek fényképezőt, akkor annak az aksiját jó lenne időnként megetetni, akár tekerés közben is.

  Második kérdés: Létezik AA-s elemmel működő vízforraló? Uton-útfélen necces lenne tüzet rakni, aztán mivel külföldön is tartózkodnék, nem szeretném azt, hogy esetleg az adott területen tilos legyen a tűzgyújtás. Még lelőnek a végén. :D

  Előre is köszi. :R

  Blogbejegyzés 6 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.