2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A csodálatos szociális ösztöndíj...

    Sikerült megint kicsit felkapnom a vizet a tavalyi év után. Hogy miért?

    Tehát, ugye augusztusban töltöttem be a 25. életévemet. Namármost, ugye szeptemberben indult a tanév, hát úgy voltam vele, idén is beadom a szoctám igénylésemet, igaz a tavalyi év után nem sok reménnyel, de hátha.. Erre, az alábbi dolog fogadott:

    félárva hallgató: az a 25 évnél fiatalabb hallgató, akinek egy szülője elhunyt és nem fogadták örökbe (igazolása: halotti anyakönyvi kivonattal, vagy ha az anyakönyvi kivonat elveszett, a NYUFIG által kiállított igazolással. A másik szülőt teljesen igazolni kell)

    És, ami számomra kicsit durvább, az ez:

    árva: az a 25 évnél fiatalabb hallgató, akinek mindkét szülője, illetve vele egy háztartásban élt hajadon, nőtlen, elvált vagy házastársától külön élt szülője elhunyt és nem fogadták örökbe; Igazolása: a) halotti anyakönyvi kivonatokkal vagy b) halotti anyakönyvi kivonattal és válási határozattal/nyilatkozattal, vagy c) ha az anyakönyvi kivonatok elvesztek, a NYUFIG által kiállított igazolással (az árvaellátás összegét tartalmazó szelvénnyel).

    Sztem ez egy vicc, megmondjam miért? Azért...... Mert az, aki szeptemberben, vagy eleve csak a tanév megkezdése után tölti be a 25. életévét, az igényelhet, akik pedig ez előtt, akik csak 1 nappal is, az már nem adhatja be.

    Folytatás...

    hackeeeee 14 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.