2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Americans....

    Ismét rá kell jönnöm, hogy ezek az emberek nem normálisak...

    h3lios 12 éve 9

  • A hobbit !

    Nos, mint már írtam az egyik, ha nem a legnagyobb kedvenc filmem a Gyűrűk ura trilógia. Készül hozzá az előzményfilm: A hobbit. A trailert nagyon érdemes megnézni, minden fannak és olyanoknak is akik csak 1 jó filmet akarnak megnézni. Ez a film és a 2. része, (mert két részre bontják), az utóbbi 10 év legjobban várt filmje, ezen nincs mit magyarázni. Magával ragad a történet világa. A tájak, a szereplők és azok a csodás zenék. A trailerben hallható törp kórustól pedig a hideg ráz és a sírás kerülget, mert akárhogy is nézzük 10 év telt el az első film bemutatása óta, ezalatt felnőttem, de ez a világ még mindig elbűvöl.
    Volt szerencsém moziban látni az előzetest ott ha szégyen szégyen, ha nem nem legördült 1 könnycsepp. Ajánlom mindenkinek !

    h3lios 12 éve 30

  • Emlékek

    Kattintásra nagyobb kép

    Az ilyen képek után feltörnek az érzések...
    A képen látható helyeket olyan barátokkal jártam be, akikkel mára nem állok kapcsolatban. Ma 18 éves vagyok és ez ugyan nem sok, de a küszöbön itt a nagy betűs élet és a munka szele. A múlt pedig ezen a képen elevenedik meg, az a sok gyerekkori játék és móka, a sok nyári szórakozás és gondtalan élet. Néha jó visszatekinteni a mai rohanó életben. Ugyan ez az érzés kerít hatalmába amikor felpillantok a nyári csillagos égre. A sok nyári beszélgetés és esti bizalmas séták megelevenednek és ez az érzés nagyon hiányzik, az ilyen pillanatokban összeszorul a szívem. De zárnám is a postot, mert nagyon mély érzés törtek most felszínre. Remélem más is örömét leli ebben a képben.

    h3lios 12 éve 0

  • Érettségi 2. nap

    Eljött ez a nap is a rettegett szóbeli érettségi vizsga.
    Fél 8 ra kellett a suliba menni és ott vártuk a továbbiakat.
    Én 8:45 re voltam beírva én voltam a 4. aki bement. Addig is a kedves infó tanárunk (nagy humorHerold) vicceit hallgattuk. Az egyik ezüstköpése (az aranyat nem szereti): Ne célozgass a koromra. Nem vagy te kéményseprő. Ezzel megalapozta a napot és megvolt a napi agyzsibbadás.
    El is repült az idő és mennem kellett.
    Ahogy beléptem a terembe már mehettem is angolozni. A tanárom féri és nagyon rendes mindig kisegített ha valami gond volt (nem kellett sokszor) és érthető nem agyoncifrázott kérdéseket tett fel.
    Az angol tehát éreztem, hogy jól sikerült. (Itt megjegyezném, hogy a jó nekem nem 5-öst jelent, soha nem voltam és nem is leszek jeles tanuló de a továbbtanuláshoz nem is kell sok pont).
    Szóval végeztem az angollal, magyartétel húzás. Na itt összeszorult a gyomrom, mert magyarból 1 azaz 1 tételt néztem át a 40-ből így jó eséllyel mást húzok. Végül Ady szerelmi költészete és a Szövegkohéziót húztam. Ennek örültem, mert Ady az egyik olyan magyar költő akiről nem nehéz beszélni: Iszik, drogozik, kurvázik.
    Végül egy kicsit finomabban fogalmaztam, de nagy segítségemre volt az irodalomtörténeti atlasz és a szöveggyűjtemény. A feleletem során nem izgultam és meg is lett az eredménye, mindkét magyar tanárom megdicsért (9-10 / 11-12). Aztán következett a töri.

    Folytatás...

    h3lios 12 éve 12

  • HELP! Hard core androidos kerestetik !

    Most tervezem először lecserélni a gyári 2.3.3-as romot a T-mobil-os telefonomon, ami egy SGS+ (I9001)
    Rengeteg leírás olvastam már, a csere alanya 1 friss Hivatalos Samsung által kiadott 2.3.6-os Value pack.
    A cserét Odinnal kívánom végrehajtani.

    1. Ha Odin -nal való flash-elés közben megáll a telepítés mit tudok csinálni, gondolok itt arra, ha nem akar befejeződni a folyamat mert megáll valahol. Olvastam, hogy húzzam ki a telót és dugjam át másik USB portra, ez segít, vagy más lehetőségek is vannak ?

    2. Mivel még a gyári rom van van a telómon (T-mobile-os), ez a folyamat járhat garancia vesztéssel? Vagy ha a Hivatalos Samsung szervizbe viszem nem köthetnek bele ?

    3. Hogyan tudok Factory resetet csinálni, ha kész a telepítés illetve muszáj-e megcsinálni ?

    4. Az új Baltic Rom-ban, nincs baj a Wifi -vel, illetve a Bluetooth-al ?

    5. Olyan furcsaság fordult elő, hogy amikor a fel, home és bekapcs kombinációt használom, nem a Recovery mode ugrik elő, hanem valami rom dump mode. Ezzel mit lehet csinálni ?

    Ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni. :B

    h3lios 12 éve 3

  • Érettségi 1. nap

    Nos, mint a cím is jól mutatja elindultak a szóbeli érettségik.
    Reggel fél 8-ra kellett bemenni a suliba, mivel mostanában 10 óra felé ébredezek kénytelen voltam kicsit korábban vízszintbe helyzeni magam, mert ugye az érettségiről nem kellene késni. Reggel 6-kor már fent is voltam, így volt időm bőven összekészülni (20 percre van gyalog a suli, szóval hamar odaérek).
    Amikor beértem rajtam kívül csak 4-en voltak bent, így segítettünk az érettségi büfét bepakolni, kajákat felhordani az emeletre. Itt már kezdett alakulni a napom, ugyanis néhány bárányfelhő úgy döntött, hogy átáll a sötét oldalra és szép kis zivatar formájában lecsap ránk. Szerencsére már csak akkor kezdett el igazán esni, amikor már itthon voltam.
    Bent a suliban az érkező emberekkel konstatáltuk, hogy bizony itt Fortuna asszony kegyeire bízzuk magunkat, mert tudásanyagunk nem volt túl bőséges. Amikor mindenki beért felmentünk a büfébe, enni, inni és itt az osztályfőnök tartott egy kis eligazítást, hogy mi hogy lesz.
    Nem sokat időzhettünk, menni kellett a kivégző osztag khhmmm a tanári kar elé. 1 terem benne 4 pad a felkészülő diákoknak és persze a tanárok asztala és előtte egy szem pad, ez olyan hatást keltett, mint a mészárszék. Itt az igazgató tartott egy rögtönzött beszédet és bemutatta az érettségi elnökünket.

    Folytatás...

    h3lios 12 éve 43

  • Trollolo !

    [link]
    Most már jó. :)

    h3lios 12 éve 1

  • Filmforgatás, bakik !

    Star Wars: A sithek bakija :D


    [link]

    Gyűrűk ura: A baki visszatér


    [link]

    Szerintem érdemes megnézni, én hatalmasakat nevettem rajtuk. :))

    h3lios 12 éve 1

  • Kedvenc filmjeim :)

    Mint azt a cím is jól mutatja az általam favorizált filmekről szeretnék beszélni !
    Vágjunk is a lecsóba !

    Star Wars:
    Az első emlékem az űr eposzról 5 éves koromra datálható, amikor is 1 nyári napon unatkoztam és a régi szüleim által gyűjtött és felvett VHS kazetták között kotorásztam. Amikor beraktam a lejátszóba már tudtam hogy különleges film ugyanis már a bevezető képsorok magukkal ragadtak. Amint megláttam a csillagrombolót és a lövöldézést rögtön tudtam, hogy ez bizony nekem való film. Azóta eltelt 12 év de még mindig élének él annak a napnak az emléke amikor megismerkedtem ezzel a trilógiával, annak is az 1. részével az Új reménnyel (akkor első volt :DD). Ezután következett a Birodalom visszavág, majd a Jedi visszatér amelyeket VHS kölcsönzőből vettünk ki és néztünk meg. Mondanom sem kell, hogy egy 6 éves gyerek még nem érti a film mondani valóját, de a látványvilág már akkor is magával ragadó volt, hiába is Lucas bácsi bizony érti a dolgát.
    Az első mozis filmem na találjátok ki mi volt... Na persze, hogy a Baljós árnyak. Erről is szép emlékeim vannak, ugyanis áramszünet volt a moziban és ott rohangáltuk nem kevés kis lurkóval. :))
    Még akkor is nagyon kicsi voltam, de ahogy jöttek ki a filmek a Klónok támadása és a Sithek bosszúja.

    Folytatás...

    h3lios 12 éve 17

  • Facepalm álá Schumi


    A mai időmérő után nem csodálom. :))

    h3lios 12 éve 0

  • Telefon... Méghozzá az okos fajtából !

    Mint azt már megemlítettem nem rég vettem új telefont. Név szerint 1 SGS+-t.
    Tesztelgettem a különböző launchereket, eddig a jobbak: Go launcher, TSF Shell, Launcher 7, Espier (iOS) Launcher.
    Ezek közül jelenleg is a Go launcher futkározik méghozzá villámgyorsan. Akit érdekel jelenleg ilyen témát használok:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gau.go.launcherex.theme.MyXperiaAV&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5nYXUuZ28ubGF1bmNoZXJleC50aGVtZS5NeVhwZXJpYUFWIl0.

    Kicsit furi 1 Samsungon Sony UI-t használni, de ezért szép az android. :D

    Ma szerencsém volt letesztelni a Launcher 7-est, ami nem más, mint 1 Windows Phone téma.
    Meglepődtem, hogy mennyire hasonló és, hogy lényegében 1 teljesen azonos kezelő felületet kapok az én androidos kis telefonomra.

    Ami azért érdekes, hogy ilyenkor merül fel bennem a kérdés, hogy miért vegyek WP-t ha itt is meg tudom oldani azokat a dolgokat, amiket azokon a platformon. A Launcher nagyon keveset eszik (konkrétan 30 mega rammal kevesebbet), mint a Go launcher, ugyanakkor a telefonban vannak tartalékok (500 mega ram, 1,4-es proci). A kezelőfelület villámgyors összehasonlítva a mellé rakott Lumia 800-al nem tudok különbséget tenni sebességben, ugyanakkor itt vigyorog rám a Superamoled kijelző.

    Folytatás...

    h3lios 12 éve 0

  • Hobbi

    Mint azt már az első postban megemlítettem szeretnék beszélni a hobbijaimról.
    10 éves koromban elkezdtem játszani egy kártyajátékot aminek a neve Magic the Gathering.

    Ez egy gyűjtögetős játék amiről azt érdemes tudni, hogy drága, méghozzá nem is kicsit néhány lap a 10000 ft-os kategória, de ennél is vannak jóval ritkábbak azoknak az ára pedig a csillagos ég.
    Ezért sajnos kénytelen voltam felhagyni vele, pedig helyi körökben viszonylag nagy tapasztalattal rendelkeztem és már versenyt is nyertem (Kecskeméti közösségben).

    A másik hobbim a LEGO. Amióta az eszemet tudom mindig sok ilyen játékom volt, egészen a kis készletektől a nagyobb darabokig. Mivel sajnos ez is egy elég drága hobbi ezt csak a meglévő elemek segítségével tudom űzni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy van 1 nagy doboz alkatrész és innentől csak a kreativitás szab határt. Most 2 munkámra igen büszke vagyok. Az egyik egy meglévő készlet kibővítése ez az első 2 képen lesz látható, a másik teljes mértékben saját alkotás.

    Az alap valami ilyesmi volt azonban én egy kicsit módosítottam rajta.

    Az én verzióm:

    Folytatás...

    h3lios 12 éve 0

  • Energiás lötty

    Az elmúlt pár év termése, ráadásul mind saját fogyasztású. :DDD

    h3lios 12 éve 33

  • Mert dolgozni jó !

    Ugyan itt sokan rengeteg tapasztalattal rendelkeztek, de én kis 18 éves létemre még mos tanulom a dolgot és bizony vicces és kellemetlen esetek egyaránt történnek velem. A mostani írásomban az első tapasztalataimat osztom meg veletek.

    Történt, hogy új telefon vásárlásra került sor, azonban ezt, hogy felelősséget tanuljak saját keresetemből kellett / kell finanszírozom, ugyanis az előfizetéses vásárlás mellett döntöttem.
    Első dolgom volt bemenni a helyi diákszövetkezethez intézni a melót. Ez nem lenne olyan bonyolult művelet azonban az emberi butaság és oda nem figyelés ezt rendesen megnehezíti. Közölték, hogy szükségem lesz 3000 ropogós magyar forintra a tagsági díjhoz, rendben. Másnap mint a vadalma beállítok, hogy szeretnék fizetni.Ekkor a csinos titkárkisasszony közli, hogy a szavait idézve: " jaaa bocsikaa kell ám a tüdőszűrős papír meg az iskola látogatási papír is." Lenyeltem a gombócot és mosolyogva elballagtam (nem, nem engedtek fizetni sem :F ) Mikor végül pár napi szaladgálás és a tüdőszűrő felemelő légkörével megérkeztem sikerült lezavarni a papírmunkát és meg is kaptam a munkához szükséges orvosi engedélyt. Gondoltam én, hogy majd jelzik ha van szabad állás, ám itt is rá kellett jönnöm, hogy ne várjak sokat a helyi csapattól. 2 hét után megelégeltem a várakozást és személyesen is jelentkeztem, hogy mégis mi a helyzet. Ezzel elértem a célom munkát is kaptam, Tesco, árufeltöltő...

    Folytatás...

    h3lios 12 éve 7

  • Első írásom itt a Logout-on.

    Indoklással kezdeném. :)
    Szeretem leírni amit gondolok a nagyvilágról és a benne történő eseményekről. Fontosnak tartom, hogy gondolataimat meg tudjam osztani másokkal és ne hagyjam magamban elhervadni azokat, mert néha elég érdekes dolgokon agyalok és nagyon is érdekel a többi ember véleménye. Első sorban, hogy tudjam, hogy minden oké velem és ilyenen mások is gondolkoznak.

    Első posztom témája az érettségi lenne.
    Igen eljött az idő, be kell számolnom 4 éves tudásomról. Ez alapjáraton kemény feladat és oda kell tenni magát az embernek, ha el akar érni valamit. Sajnos a nagyon lusta fajta emberből vagyok aminek vannak előnyei (meglepő milyen ötletes dolgokat kitalálni ilyenkor :DDD) de inkább a hátrányok azok ami miatt féltem az érettségitől. Vannak területek amik érdekelnek pl. Történelem (főleg 2. Világháború, szeretem elemezni mélyebbre ásni, hogy megértsem ki mit miért tett), ugyanakkor vannak olyan tárgyak amelyeknek nem látom hasznát, ilyen a Matematika. Aki mérnök fizikus szeretne lenne annak nyilván ez alapvető, de egy átlagember mindennapi életében nem égető kérdés, hogy meg tudjon oldani trigonometrikus egyenleteket. Én is így vagyok ezzel, ennek meg is lett az eredménye a középsulit végigszenvedtem minden év végén a bukás miatt aggódtam. Végül is a 4 év alatt semmiből nem buktam meg ami azért szerintem elvárható, ha valamit el akarok érni az életben.

    Folytatás...

    h3lios 12 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.