2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Minden tiltakozásom ellenére be kell lássam

    Be kell lássam, hogy kocka vagyok, tudom, ezen a fórumon ez egy vicces megnyilvánulás, de én mégis képes voltam azt gondolni, hogy nem vagyok kocka, egy kicsit jobban érdekel az informatika mint más lányokat, de hát mit lehet mit tenni.

    Nem azt mondom, hogy igazi keményvonalas kocka lennék, mert nem, nem vagyok az, egy enyhe fokú kockasággal rendelkezem.

    Az ok, ami miatt erre rájöttem: tegnap megérkezett az irodai gépem, csinos darab, bár RAM lehetne benne több, de sebaj, eddig is el voltam 4 GB RAM-mal, majd most is :)

    A történet lényege, hogy elkezdtük kiszedni a gépeket a dobozokból, összepakoltunk, kaptunk win7 cd-t hogy akkor telepítsük, már gondolkoztam, hogy hogyan kéne szétdarabolni a vinyót, hogy egy natív ubuntunak vagy más linuxnak legyen rajta hely... (még mindig vonz vissza magához a debian...) erre cd-be telepítsünk, és ott röhög rajta a win7. Noh nem baj, kicsit letörtem, mert szeretek az ilyesmivel játszani. Akkor nézzük körbe.
    A gépben egy Intel core i3-3240 mocorog + 4 GB RAM, ahogy látom dedikált videókártya nincs benne, mondjuk eddig sem használtam ki a laptopban. Ami még bánt, hogy nincs usb 3.0-ás csatlakozó rajta. De alapvetően úgy nézhettem ki tegnap program telepítgetés közben, mint mikor 3-4 évesen megtanultam biciklizni: boldog és elégedett a világ folyásával.

    Folytatás...

    greenity 10 éve 27

  • Napi wtf

    Apuka két gyerekkel. Egy 4-5 évesnek kinéző kislány és egy talán 2 éves kisfiú. Apuka ül a biciklin, mögötte ülésben a lány. A kisfiú pedig egy lábbal hajtós kismotoron. És így mennek át Pécs egyik forgalmas utcáján. A kétéves gyerek a lábbal hajtós kismotoron. Apuka elindul és nem is figyel a gyerekre. Majdnem szívrohamot kaptam mikor észrevettem.

    Lehet én vagyok maradi, és még nincs gyerekem, de én a húgommal 10 évesen nem játszottam el hasonlót. Ő akkor volt 3.

    Ez csak nekem gáz?

    greenity 10 éve 15

  • Belevágtam

    Egészen eddig ímmel ámmal jártam edzésekre és ezt így is gondoltam, ennyi is elég lesz. Lesz a fenét. Lélekápolás szempontjából munka és mozgásterápiára fogom magam, eldöntöttem.
    Megvettem az 1 éves hűségszerződéses bérletet, úgyhogy most rákényszerítettem magam arra, hogy tényleg edzem magam rendesen.
    Első körben egy deep work órán voltam, ami számomra még úgy is ,hogy jártam előtte zumbára igen igen megterhelő volt. Mire vége volt az órának nem volt olyan izomcsoportom, ami ne fájt volna.
    Ezek után barátnőm közölte, hogy ő megy cardio-zni, azaz ellipszis gépre egy órára. Nosza nekem sem kellett több, hát adaj neki 50 perc + 10 perc nyújtás. Elsőre azt hiszem elég volt. Ha holnap tudok létezni mindenféle sírás nélkül, akkor boldog leszek :D

    A mai ellipszises eredmény:

    greenity 10 éve 16

  • Napi mosoly

    Ma reggel bosszúsággal ébredtem. A cicánk lassan 2 hete minden nap 3-5 között ébreszt reggel és még legalább 1 órán keresztül szórakoztat, mielőtt hagyna visszaaludni.
    Ma ez hajnali háromkor jött el, és nagyjából reggel ötig tartott a civódásunk.

    Ezek után fél órával később ébredtem, mint szerettem volna... Majd miután nagy nehezen rendbe szedtem magam, elindultam dolgozni. Útközben eszembe jutott, hogy valami apróságot otthon hagytam, de gondoltam délutánig ráér.

    Beértem az irodába, szedtem elő a gépem, jééé lakótársam füzete nálam maradt, nem baj, este visszakapja, gondoltam. Aztán elkezdtem kutatni a hátizsákomban, nos nem csak apróságot hagytam otthon, hanem egyenesen a laptoptöltőm. Úgyhogy irány haza, hegynek fel vissza séta.

    Ahogy kiléptem az egyetem kapuján, 3 velem korú srác jött velem szembe, kettőnek a kezében virágok, a harmadiknak pedig fényképezőgép.
    Nos, mint kiderült a pécsi Rádió 1-nél dolgoznak és azt eszelték ki, hogy a napokban több hölgyet megköszöntenek nőnap alkalmából.
    Úgyhogy kaptam egy szép sárga tulipánt, egy barkával egybekötve. Aranyosak voltak. Köszönöm szépen. :)

    greenity 10 éve 10

  • Zöldike bevásárolt

    Már régóta terveztem, hogy veszek egy új pendrive-ot, mert csak 4 GB-os van és régi és egyébként is. Úgyhogy most vettem egy 16 GB-os USB3-as ADATA pendrive-ot, konkrétan ezt. A kipróbálás és a tesztelés nem történt meg, de talán ez a kisebbik dolog amit vettem.

    Mivel sokat számol a laptopom és elég melegedős fajta :( ezért vettem egy laptophűtőt, egy Cooler Master NOTEPAL I100-ast.

    Egyrészt kellett is, másrészt meg kíváncsi voltam, elindítottam hát egy számolást, 3 szálon párhuzamosítva. Tudni kell, hogy alapvetően nem melegszik a laptop, viszont ha számolok, akkor igen.
    Az ábra pedig a következő:

    Az adatokat a CPUID HWMonitorával néztem meg.

    Ha pedig nem számol szegény gépem, akkor alapvetően olyan 45-50 °C körül mozog, ami szerintem egészen tűrhető.

    Azt hiszem ez egy hasznos bevásárlás volt :)

    greenity 10 éve 14

  • Turn Away, megint

    És eljött az idő, amikor megint ez az a dal, ami leírja a hangulatom, az érzéseimet.

    S mi a legjobb az egészben? "túlságosan szenvedélyesen" tartok órát. Ezt ma kaptam meg. Mert túl sokat adok magamból és ebből a fiatalember szerint bajom lesz.
    Szerintem jobb egy teljes átéléssel, mosolyogva órát tartó greenity, mint egy sírós, magába fordulva órát tartó greenity. Bár lehet rosszul gondolom.

    Nos, majd ebből is kimászom, megint :)

    greenity 10 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.