2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Csemperagasztós a hajam :D

    Ma ismét Pécsen voltam megtalálható.

    Lefelé sikerült kifognom egy bácsit, a Magyar Tévénél dolgozó Farkas Krisztina édesapját, aki végig dumálta az utat.
    Elindultam felfelé az albérletbe, egészen gyorsan felértem, majd nagy nehezen be is jutottam :D
    Lakótársam épp a teraszt újítja fel, azaz a korlátot festi és helyrehozza a beton részeket, csemperagasztót használ... nekem kicsit fura, bár ott volt a zacsi a kezemben, de nem néztem meg, inkább mondanám valami cement féleségnek, de ez van :D
    Lényeg a lényeg, utcai ruhában nekiálltam neki segíteni, miközben beszélgettünk, s mivel a plafont javította óhatatlanul potyogott ránk a cucc, a hajam és a nadrágom se úszta meg a dolgot, de legalább kész van.
    Amiért lementem: egy kedves ismerős elvitte Pécsre a cuccomat és azért mentem le, hogy átvegyem tőle, illetve kulcsot másoltatni meg segíteni :D

    Ez mind megtörtént.
    Van már saját lakáskulcsom az albérlethez :D
    Vasárnap költözöm :D

    greenity 11 éve 9

  • Érdekes történet

    Aki nem szereti az ömlengős meséimet, arra kérem, hogy ne is olvassa tovább a bejegyzést.

    Mielőtt bárki kérdezi, igen, ez most teljes egészében rólam szól.

    Történetem valahol szeptember végén kezdődik. Andrissal egy társkereső oldalon kerültünk egymás szeme elé. Igen, ilyen is volt, tulajdonképpen én beszélgetni jártam fel ilyen helyekre aztán lett ami lett... Eltelt egy hónap míg újra felmentem az oldalra, Andris már várt, beszélgettünk, felhozta az ötletet, hogy találkozzunk. Csak hogy ő a héten délutános így nem tud eljönni hozzám. Sebaj mondtam, a szerdám szabad majd én megyek hozzád. Nem sok, 40 km a távolság, így felültem a buszra és alig egy óra alatt már ott is voltam Nála. Leszálltam a buszról, már virággal várt. (Mondjuk nem volt nehéz kitalálni a dolgot, hiszen kipuhatolta, hogy milyen virágot szeretek :) ) Elmentünk sétálni, jól éreztük magunkat, laza két órát sétálgattunk beszélgettünk, miegymás. Elérkezett a búcsú ideje ment a buszom, ő meg ment dolgozni. Búcsú közben eszembe jutott egy dal: Ákos: Ki helyett szeretsz ? Elnevettem magam, és inkább nem mondtam semmit.

    Folytatás...

    greenity 11 éve 47

  • Egy kis lökés a jókedv felé

    Ma lementem Pécsre, hogy a tutorommal megbeszéljem, hogy mit kell csináljak órán. Mindenki halál aranyos volt, kérdezgették, hogy milyen érzés PhD-snek lenni és gratuláltak, hogy felvettek :)

    Jól telt a nap ezen része, bár az utazástól elfáradtam.

    Mindenesetre ez a nap jól telt :)

    greenity 11 éve 34

  • Fuji Finepix S1600 Time Stamp

    Az istenért nem tudok a fent nevezett gépen időbélyeget beállítani. Egyszerűen nem találom a funkciót, lehet nincs is rajta?
    Húgom állítja, hogy ő egyszer véletlenül beállította....
    Ha valakinek van hasonló gépe és tudja a megoldást, megköszönném az információt.

    greenity 11 éve 6

  • T-mobile két év garancia

    A családban hullanak a Alcatel OT-990-nek, az enyém még tavaly, húgomé most. Valószínűleg boot hibás, meg tölteni sem lehet.
    A számla kiegyenlítésekor édesapám megjegyezte, hogy tök jó, hogy fizetjük rá a részletet (ami egyébként lebeszélhető, azt hiszem), de a telefon már halott. Mire a kiszolgáló hölgyemény elmondta, hogy csak a tartozékokra vonatkozik az 1 év garancia, magára a telefonra 2 év van. Néztünk mint a moziban.
    Másnap bevittük a telefont és tényleg, most garanciában megnézik, hogy mi van vele.

    greenity 11 éve 13

  • Savaria Történelmi Karnevál

    Történt egyszer, hogy hárman barátnők megbeszéltük, hogy találkozunk nyáron. Eddig, 5 év alatt, ez nem igen valósult meg ilyen-olyan okokból.

    Idén pedig szombathelyi barátnőm Verus meghívott minket magukhoz, hogy látogassunk el Szombathelyre, és nézzük meg a Karnevált.

    Tegnap reggel, augusztus 24-én szombaton indultunk útnak. Mivel Rose pécsi én meg kaposvári ezért úgy döntöttünk, hogy busszal megyünk, a vonatközlekedés most elég vicces egyébként is, így tudtunk együtt utazni, mindenféle átszállás nélkül. Rose 6:05-kor indult, én pedig negyed nyolckor csatlakoztam hozzá, majd 11 órakor meg is érkeztünk a célállomásra.

    Az út alatt beszélgettünk, az elmúlt majdnem két hónap eseményeit megtárgyaltuk, amikor már elfáradtunk, pihenésképpen pedig zenét hallgattunk. Valahol Zala megyében találkoztunk olyan táblával, ahol a település kezdetét jelző tábla egyik oszlopára a tábla föle egy 70-es táblát helyeztek el. Elgondolkodtam azon, hogy ha úgy nézném ezt a jelenséget, mint mondjuk egy c compiler, akkor bizony itt csak 50-el lehetne menni, hiszen a 70-es táblát felülbírálná a település kezdete tábla. Mindegy, vicces dolog.

    Körmenden már nagyon oda akartunk érni, írtam is egy sms-t Verusnak, hogy már a közelben vagyunk.

    Folytatás...

    greenity 11 éve 7

  • Irány Szombathely

    Hétvégén karnevál lesz Szombathelyen. Egyik barátnőm ott lakik, így másik barátnőmmel együtt holnap hajnalban buszra szállunk és meglátogatjuk.

    Remélem jól sikerül és jól elleszünk :) Mindhármunkra ráfér a kikapcsolódás nah meg egymást látni sem utolsó szempont :)
    Végül is a szombathelyi barátnőmet május 31-én, a pécsit pedig július 6-án láttam utoljára :)

    greenity 11 éve 18

  • Asztal mizéria

    Kicsit több mint fél éve tudni lehet, hogy hova fogok menni albérletbe szeptembertől. Két kedves barátommal fogok összeköltözni, ahol az egyik srác szüleié a lakás.
    Már május végén megbeszéltük, hogy az én íróasztalom kerül a szobámba, nem kis darab, régen a könyvtárakban voltak ilyenek. 140 cm*70 cm lapfelülettel rendelkezik két ajtós, fiókos régiség, de nekem meg fog felelni.
    Mindenem a nagy pakolófelület, mert noha laptopom van, de mindig ezerfelé írom a jegyzeteimet.

    Már hetek óta beszéljük, hogy mikor jönnek érte, végül ma lett belőle. Volt egy kis kitérő, majd szépen fogtuk magunkat és felpakoltuk a kocsi tetőcsomagtartójára. Megmondom őszintén féltem tőle, mert nem egy kis darab a cucc. Ketten megfordítottuk és hárman felraktuk, majd jött a kötözés. A leendő lakótársam felmászott a csomagtartóra és ott tekergette a gumipókot, míg mi hárman lent segítettünk neki.

    Remélhetőleg már Pécsen van az asztal, és nem lesz vele gond :)

    greenity 11 éve 23

  • Symphony of Science

    Egy kedves szaktárs osztotta meg, hátha érdekel valakit itt is :)

    greenity 11 éve 19

  • Fő az optimizmus!

    Hangzik el a fejemben a mondat elég sokszor. Bár alapvetően realista vagyok és próbálom racionálisan szemlélni a világot. Vannak helyzetek, amikor erre képtelen vagyok, ilyen a mostani is. Teljesen logikátlan dolgok történednek, jelen helyzetben talán az egyik legrosszabb, ami történhet.

    Nem szabad engednünk, hogy tönkretegyen minket teljesen a dolog, meg kell találni azt a pici jót, ami van, mert különben szétesünk.

    Kicsit kapcsolódik ide ez a dal, bár jelen hangulatomat most nem tükrözi.

    greenity 11 éve 8

  • VÉGEZTÜNK :)

    Írtam már, hogy pakolunk a régi házból. Jelentem, a mai nappal végeztünk, minden itt van nálunk, igaz még sokat kell pakolni itthon, de azt már lehet a mi ütemünkben és nem kell másokhoz igazodni.

    A mai nap nehéz volt, összesen 5 kocsival pakoltunk el a háztól, ebből csak 2 jött hozzánk. A kezem és a lábam tele van karcolásokkal, csaláncsípésekkel. Olyan koszos voltam, hogy a ruha alatt is fekete voltam a portól. Mégis megérte.
    Holnap még elpakoljuk a behozott fát a bejáróról és akkor kicsit pihi :)

    greenity 11 éve 26

  • Érezted már?

    Érezted már azt, hogy összeomlik az életed? Én azt hiszem nem, de most látom, ahogy 27 évnyi munka omlik össze, mindezt azért, mert valakinek nem tetszett valami.
    Amikor arra gondolok, hogy ez a 27 év hogy kellett volna folytatódjon, nem arra gondolok, hogy vége szakad mindennek, hogy nem tudni, hogyan lesz tovább. Nem lett az illető állástalan, van lehetősége dolgozni, ez a legnagyobb szerencse az egészben, mégis, amit eddig tett, dolgozott semmissé kezd válni.
    Szörnyű nézni, nem tudok másképp segíteni, mint mellette lenni, mert ez a helyes.
    Nem, még a bosszú sem marad afelé, aki ezt elkezdte, és afelé sem, akitől ezt kapjuk, mert egy arctalan mechanizmus vált belőle.
    Remélem soha-soha többé nem lesz ilyenben részem sem nekem, sem senkinek.

    greenity 11 éve 0

  • Kedvencnek nem nevezhető témám

    Kedvencnek nem nevezhető témám, a létezik-e férfi és nő között barátság személyemre levetítve. Azt gondolom igen, van rá példa, mondjuk helyből kettő, talán három esetleg négy. Több nincs? Nincs, hogy miért, azt nem tudom megmondani, egyszerűen úgy néz ki, hogy az, akit én barátomnak tekintek előrukkol azzal az ötlettel, hogy legyek már szíves ezt kiterjeszteni másra is. Úgy, hogy ismer és nem kenyerem az ilyesmi. Igen, egyedül vagyok, tehetek róla? Igen, tanultam belőle? Igen. Ez van ezt kell szeretni.
    Nem nyafogás, konstatálom, hogy nem nagyon létezik az a fajta kapcsolat, amit én néhány emberrel ápolok. Szeretném ha több ilyen lenne.

    Komolyan, én vagyok naiv, hogy nem feltételezem minden hozzám közeledő pasiról, hogy akar tőlem valamit?

    greenity 11 éve 112

  • Köszönet

    Ma elmentem tekerni, hosszú idő után először. Balszerencsémre az eleve foltozott gumim megadta magát az út kb. felénél, 9 km után, haza kellett sétáljak, mert hiába pumpáltam újra, fél perc múlva leeresztett.
    A hátsó kereket emelve sétáltam hazafelé, amikor egy kék kisautó megállt mellettem, és megkérdezték mi a helyzet. Elmeséltem, közölték, hogy akkor hazahoznak. Nem szoktam az ilyesmihez és nagyon meglepett. Hazafelé beszélgettünk :)
    Megkérdeztem, mivel tartozom, az volt a válasz, hogy segítsek másnak, neki ez pont elég.
    Ezúton szeretném megköszönni a házaspárnak, hogy hazahoztak :)

    greenity 11 éve 13

  • A mai napról

    A mai napon sok érdemleges nem történt, mégis

    - megtanultam újfent, hogy kell magammal könyvet cipelni
    ennek oka, hogy ma 1 órát vártam az autóban és valahogy a szókereső nem kötötte le a figyelmemet...

    - hülyeségem határtalan

    - amit meg akarunk csinálni, megcsináljuk
    Még mindig pakolunk a régi házból. Szerszámoknak egészen híján, sikerült szétbontani, amit szét akartunk... Mondjuk egy normális csavarhúzóval és egy kalapáccsal könnyebben ment volna

    Tulajdonképpen nem történt semmi rendkívüli :)

    greenity 11 éve 0

  • Laci és Kati 2. - vége

    Újabb hónap telt el, Kati visszatért a városba, ahol együtt tanultak Lacival, munkába állt. Még mindig a jó lenne újra találkozni kategóriájú beszélgetéseknél tartanak. Végül Kati közölte Lacival:
    - Nézd, benne vagyok a játékban, nem tetszik, de benne vagyok, mert ez nem egy ócska flört, legalábbis részemről. Tőled is tisztességes játékot várok. Nem akarok második lenni, döntsd el mit akarsz.
    Másnap Laci előállt azzal, hogy munka után elmegy Kati elé, és hazakíséri, megbeszélik a dolgaikat. Katinak nagyon furcsa volt a dolog, nem tudta eldönteni, hogy mi lesz ebből.
    Laci odaért, elindultak hazának. Meg akarta fogni a lány kezét, de az elhúzta, előbb beszéljük meg a dolgainkat felkiáltással.
    Laci bólintott. Csendben felsétáltak, majd bementek Kati szobájába. Kati leült az ágyra, várta, hogy Laci nekikezdjen.
    - Tetszel, és nem csak tetszel, ez annál több. - kezdett neki a férfi.
    - Hol van a de?
    - Nincs de, csak tudod, hogy van barátnőm..
    - Na éppen itt a de, csak éppen te csaknak hívod. Tudom, hogy van barátnőd, és azt is elmondtam, hogy nem akarok második lenni. Te is tetszel és vannak napok, amikor minden pici részem utánad vágyik, de nem akarom magam megalázni.
    - Értelek, akkor megyek.... - válaszolt a fiú
    - Tehát ennyi, kár, jók lettünk volna együtt - hajtotta le a fejét a lány. Ekkor a fiú odalépett hozzá, egy puszit adott a lány buksijára.
    - Jók lettünk volna, még lehetünk, kérlek segíts dönteni.

    Folytatás...

    greenity 11 éve 26

  • Erwin Schrödinger születésnapja

    A google, ma ezzel a képpel köszönti a látogatókat.

    Ennek, oka hogy Erwin Rudolf Josef Alexander Schrödinger 1887. augusztus 12-én született.
    Részemről sok minden köszönhetek az ő munkásságának és azt hiszem, hogy ezzel nagyon sokan így vagyunk :)

    greenity 11 éve 5

  • Kati és Laci

    Kati és Laci régóta ismerik egymást, volt közös sport kurzusuk ezen felül hasonló szakra jártak. Mindketten történelem szakosok. Míg Kati régésznek tanult, addig Laci történelem-német szakos tanárnak készült. Van köztük pár év, Laci akkor végzett, amikor Kati az alapképzéssel, Laci még a hagyományos képzésben indult.

    Kati kapcsolatai, mint tudjuk eléggé zavarosak. Egyszer összefutottak pár pillantás erejéig egy boltban. Megkeresték egymást az interneten és chatelni kezdtek. Egész jól elvoltak, amíg ki nem derült, hogy Lacinak párja van. Katit ez egy kicsit szíven ütötte, de nem tudott mit tenni, nem akarta abbahagyni a Lacival való beszélgetést, túl kedves volt neki a dolog. Ha mást lát ilyen helyzetben, akkor bizony közli, hogy nem kéne, de most nem tudott mit tenni, engedett a csábításnak.

    Egyik nap Laci felment teázni a lányhoz, ebből nem volt nagyobb gond, Kati kapott két puszit és egy ölelést, ha nem figyelnek magukra több is lett volna aznap délután, de nem így lett. Laci elment, megbeszélték, hogy nem.

    Teltek-múltak a hetek, lassan a hónapok, chatelésen kívül nem történt semmi. Laci néha felhozta, hogy találkozni kéne, meg is beszélték, valamiért mindig elmaradt.

    Kati továbbra sem értette a férfit, eltelt 3 hónap, ha akart volna valamit már lett volna valami. Viszont azt nem tudta elképzelni, hogy miért akar vele találkozni és teszi a célzásait.

    greenity 11 éve 7

  • Hazaértünk :)

    Szép volt, jó volt, elég volt.
    Hazaértünk a nyaralásból, bár az utolsó 3 teljes nap munkával is telt a család felnőtt(ebb) tagjainak. Tantárgyfelosztás, számolások és társai. Nekem is volt részem benne bőven.
    Ahol voltunk : Petneházy Club, 4 fős faháza, valahogy így néz ki:

    Ahol a napunk nagy részét töltöttük:

    A kilátás kedvenc teraszunkról:

    A medencéről elfelejtettem képet csinálni, tulajdonképpen lényegtelen, mi nagyrészt csak áztunk benne és élveztünk, hogy nem sülünk meg, pedig "hegyen" voltunk, nagynéném szerint érezhetően hűvösebb volt, mint lent a városban.

    Elmondhatom, hogy tulajdonképpen jó volt kicsit kiszakadni a közegünkből, még ha némi bosszúsággal is járt.

    Folytatás...

    greenity 11 éve 10

  • Ekkorát szívni 25 db szám miatt...

    Adott egy adatelemző program, név szerint Origin 7. Nagyon frankó, a suliban is ezt használjuk, egy a probléma vele: windows 7-tel nem kompatibilis.

    Hogy miért kell nekem windows 7, amikor egész eddig a debiant istenítettem? A magyarázat szintén egyszerű, illetve annyira talán nem az. A wine valamiért nem akar úgy feltelepülni, ahogy neki kéne, így a windowsos programokat nem tudom feltenni.

    Oké, legyen windows 7. Feltettem a kedves programot, nem indul... mi fene, kicsit szimatolok, bizony az Origin 8 települ csak fel ide, a 7 nem, nekem meg a 7-re van szükségem a kompatibilitási problémák elkerülése végett. Mi is legyen, mi is legyen....
    Lett belőle virtualbox és windows xp. Hatalmas mák, hogy találtam egy régi lemezt valamelyik laptoptáskában, feltettem, a program csak úgy mászott fel rá, szuper :)

    Akkor jön az a rész, ami nekem sosem ment.... valahogy el kéne érnem a normál gép adatait, hogy a projektfile-t megnyissam.
    Megvallom béna voltam, és nem is hagytak békén, végül rájöttem, csinálok a mappáról egy lemezképet és szépen onnan becsatolom.

    Mindennel együtt, családi látogatás, agyalás, ebéd, olyan 3-4 órám beletelt.

    Folytatás...

    greenity 11 éve 14

  • Gmail szűrők praktikussága

    Több gmail-es drótpostafiókra rálátok, bár ez talán manapság nem meglepő.
    Ebből van több, ami nem hozzám tartozik, de ilyen-olyan ügyek miatt nekem is van engedélyem belépni (értsd: tudom a jelszót és a címet használók tudják, hogy néha belekontárkodom).
    A saját címeimet egy helyre lekérem és címkékkel ellátom. Az egyetemi leveleimet oktatókra és egyéb irodákra lebontva szintén megcímkézem egy-egy filterrel :)
    Van egy postafiók, amit mostanában sokat nézegetek, mivel a családból nekem van ezen a héten a legstabilabban netem. Nézegettem, hatalmas káosz volt, olyan levelekkel tele, amik amúgy nem érdeklik az olvasót.
    Nosza akkor engedélyt kértem némi turkálásra, első lépésként beléptem az illető facebookjába és beállítottam, hogy nem kell minden hülyeségről e-mailt kapni. Utána a facebooknak és egyéb hasonlóknak csináltam egy szűrőt, hogy bizony ide tessék vándorolni, nem kell a kedves dolgozók szemét bántsa és a helyet foglalnia.
    A másik egy egyetemi hírlevél volt, aminek hasonló sorsa lett, akit érint majd megnézegeti ha úgy gondolja...

    Rögtön átláthatóbb lett a dolog, bár én még kicsit turkálnék :)

    greenity 11 éve 0

  • Ottó és Kati

    Ottó és Kati még egy táborozás alkalmával ismerkedtek meg, szomszédok voltak. Míg a legtöbben buliztak és pogóztak, ők beszélgettek, a rubik kockával szórakoztak. Telt múlt az idő a táborozás után, nem is nagyon találkoztak, talán csak köszönés szintjén.
    3 évvel a táborozás után egy kollégiumba kerültek, ahol megint beszélgettek, néha együtt néztek filmet. Volt viszont egy bökkenő, amiről Kati nem tudott, Ottónak, ha messze is, de barátnője volt, és így játszott a lánnyal. Egyszer csak eltűnt nem kereste, nem írt, nem ment le hozzá, Kati nem is értette.
    A lány élte az életét, tanult, dolgozott, izgult mindenen, nyáron Ottó újra felbukkant, igaz csak chateltek és főként Ottó, akkor már felvállalt barátnőjéről beszélgettek. Ottó nehezményezte, hogy barátnője, Kitti külföldön van, így egyedül hagyta őt. Kati kicsit ápolgatta a lelkét, mikor Ottó helyrejött, megint otthagyta a lányt.
    Újabb év telt el, megint sokat beszélgettek, elég extrém témákról, Ottó kiment dolgozni barátnője után, aki nem igazán foglalkozott vele, Kati próbálta helyrerakni a lelkét, amiből az lett, hogy Ottó elkezdte csapni neki a szelet. Hogyha hazajön és szakítanak, akkor megpróbálná Katival, és egyébként is Kati milyen jó csaj.
    Ez eddig mind szép és jó - gondolta Kati - de megint hoppon fogok maradni. Miért van az, hogy mindig ilyen balfék "kapcsolatokba" sikerül belefutni, mert ez még nem is kapcsolat, maximum egy laza flört...

    Folytatás...

    greenity 11 éve 38

  • Család

    Jó dolog tud lenni, ha a szűk család, apa, anya, gyerekek jól megvannak egymásközt. S hogy ez pont egy nyaralásnál jöjjön ki ennyire, azért vicces.
    Otthon a következő van: apa, anya konyha: munka, főzés ilyesmi. Húgom anyuék szobájában hasal a laptop előtt tv-t hallgatva, vagy tanul az érettségire, vagy az 1000 matekfeladat egyikét oldja meg, én meg bent ülök a szobámban és ülök a laptop előtt filmet nézek, tanulok, vagy épp csak próbálgatom az új szerzeményt. Esetenként elmegyek tekerni, de akkor sem velük, így a család gyakorlatilag nincs együtt.

    Most meg 3-4 órákat ülünk az asztal mellett és kártyázunk, mert van egy kétszobás faházunk... igaz van nálunk 3 laptop, amiből kettőn munka is folyik, meg persze játék és böngészés. Mégis itt vagyunk együtt és jó dolog együtt lenni és csak kacagni azon, hogy viselkedünk halál fáradtan, mikor éjfélig megy a kártyaparti, mert el kell érni azt az 1000 pontot :)

    greenity 11 éve 64

  • OFF Pocket by PRVCM

    Az oldalon azt írják, hogy ez milyen jó nekünk, hogy még a GSM jelet sem engedi át, így nem tudnak nyomon követni. Végül is csak a fő funkciója a telefonnak veszik el ezzel, nem is tudom... Jó ez nekünk?

    greenity 11 éve 7

  • Miért?

    Miért van az, hogy nem bírom elviselni azt az embert, akit szeretnem kéne. Rokonom, méghozzá elég közeli rokonom. Nem bírok ki mellette 1 óránál többet anélkül, hogy ne idegesítsen fel. Ezzel nem vagyok egyedül a családtagjaim szintén nehezen viselik el szegényt.

    Tudom, hogy rossz neki, hogy egyedül van, egész nap járja Budát, hogy ne kelljen otthon lennie. Amikor messze van és rágondolok, akkor sajnálom, hogy rossz neki, de abban a pillanatban, hogy találkozunk elkezd szurkálódni és olyan dolgokat mondani, amik nekem fájnak, vagy egyáltalán semmi köze hozzá.

    Pl.: fájó pont az életemben nagypapám halála, ő pedig folyton felemlegeti és közli, hogy neki milyen jó, mert ő már nem szenved.... vannak ennél cifrábbak is, de azok már nem ide valóak.

    Mikor elmegy, utána rossz embernek érzem magam, mert nem tudtam vele normális és türelmes lenni. Úgy érzem, mintha direkt utazna arra, hogy ha már neki rossz, akkor a körülötte levőknek is az legyen.

    Folytatás...

    greenity 11 éve 26

  • Amikor az ember megvilágosodik

    Kaptam egy feladatot, eddig igazán nem foglalkoztam vele, elvoltam foglalva a laptopommal meg a családdal, most viszont nekiláttam. Visszahallgattam a beszélgetést, amiben elmondták mit kell csinálni. Csak néztem ki a fejemből, nem jöttem rá mégis mi van, pedig ebből írtam a diplomamunkám. Aztán elindítottam a texmakert, elkezdtem pötyögni a preambulumot és mint a mesefilmekben, az én fejem fölött is megjelent a képzeletbeli villanykörte... Hihetetlen jó érzés volt, és most már nekiálltam bepötyögni, hogy mit kell csinálni, aztán átgondolom még egyszer és a végén fogom magam és nekiállok számolni :)

    Nagy munka lesz, de végre tudom mit kell csinálni :)

    greenity 11 éve 2

  • Lenovo Ideapad Y560 és a bios - segítséééég

    Édesapám laptopján át kéne állítsam a boot sorrendet, ehhez a bios azt írja hogy a +/- billentyűket kéne használni, ami nem igazán megy, mivel ilyen nincs, csak shift-tel tudom elérni, ami nem megy.
    Ha valakinek van valami hasonló tapasztalata és megoldása is, azt szívesen fogadnám.
    Köszönöm :)

    greenity 11 éve 9

  • Debian Wheezy vs. Win 7, wifi

    Wifit kéne szerezni... a telefonoknak gyenge a jel.. milyen jó hogy van nálunk 3 egészen hasonló laptop.
    2 acer (core i3, core i5) és egy lenovo (core i5) ebből az én gépemen (acer, core i5) debian, a másik kettőn win7. Én szépen leültem a teraszra befogtam a wifit és azóta is teljesen nyugodtan netezek, a másik két géppel meg jobbra balra kellett mászkálni, hogy legyen...

    greenity 11 éve 11

  • A Wine és én :)

    Nos itt megint nem a borra kell gondolni, hanem a linux alatt működő Windows emulátorra. Bizony bizony megvannak azok a programok, amiket használnom kell, viszont ennek ellenére csak Windows alatt elérhetőek, vagy legalábbis nálunk igen.
    Így hát ma eljött az ideje, hogy programjaim köré befogadjam kedvencemet az Origint, azt hittem nagyobb nehézségekkel fog járni, de nem :)
    Szóval most már majdnem tettre kész vagyok számolások terén :) Ami az elemzést illeti :D

    greenity 11 éve 2

  • Változás

    Kíváncsi voltam, hogy az előző és mostani gépem közt mekkora a teljesítménybeli különbség. Ezért elővettem egy olyan maxima file-t, amit még február végén írtam, és emlékeim szerint erősen leterhelte szegény gépet. Olyannyira, hogy használni sem lehetett.
    A helyzet most a következő, körülbelül 3 perce fut a program, igaz még nem végzett, viszont élvezhető mellette minden. Azaz megy mellette a tecső is pl. Ha ránézek a rendszerfigyelőre, akkor azt látom, hogy a negyedik thread-en megy 100%on a számolás, a másik három eldöngicsél a maga 10-12 %-ával.
    Úgy gondolom minőségi fejlődésen mentem keresztül.

    Persze azért egy Celeron 900 és egy core i5 között van különbség, de akkor is jó ezt így látni :)

    Csak a vicc kedvéért elindítottam még egy, talán ennél csúnyább számolást, oké, most kicsit már terhelt a rendszer, de még mindig használható :)

    greenity 11 éve 2

  • Debian Wheezy és az Nvidia Driver

    Nemrég írtam, hogy sikeresen beújítottam egy laptopot egy Nvidia Geforce 630-as grafikai kártyával.
    Eltökélt szándékom volt, hogy egy Debian Wheezy opsyst teszek fel linuxnak, és köszönet bambano és core2 kollégáknak a telepítésnél nyújtott segítségért és Jim-Y kollégának a gnome classic átszabásához nyújtott tippjeiért.

    Térjünk a lényegre, ahogy azt előre jósolni lehetett a debian és az Nvidia nem szerették egymást, használatba vettem hát kedves barátomat a Google-t, először a Bumblebee megoldással próbálkoztam, de ahogy később olvasgattam tovább és core2 is rám szólt, azért ez nem ennyire egyszerű és tovább keresgéltem.
    Megtaláltam ezt az oldalt, ahol az Nvidia driverek telepítését mutatják be nekünk :)

    Lebontva a Wheezy-re a dolgokat, a teendőnk a következő:
    Rendszergazdai jogosultságokkal a /etc/apt/sources.list file-ban a contrib és non-free szavakat oda kell biggyeszteni a sorok végére. Majd aptitude update parancs kiadása után telepítsük az Nvidia drivert a következő parancs kiadásával: # aptitude -r install linux-headers-$(uname -r|sed 's,[^-]*-[^-]*-,,') nvidia-kernel-dkms

    Folytatás...

    greenity 11 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.