2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Utolsó pécsi hétvégém

    A cím kicsit átverős, mert kollégistaként az utolsó pécsi hétvégém ez.
    Nincs értelme kollégistának lennem, mert nincs órám, lassan leadhatom a diplomamunkát, tanulni a záróvizsgára itthon is tudok.
    Tavaly ez a szituáció sokkal jobban megviselt. Most szerencsére nem.
    A tegnapom jó volt :) Megünnepeltünk egy névnapot és főztünk :) Rakott káposztát csináltunk, s bár a hús és a káposzta arányait nem találtuk el tökéletesen, nagyon jól sikerült :)
    Az ünnepi tiramisu is fenséges lett :)
    A napot megkoronázva pedig hármasban(2 lány, 1 fiú) leültünk heroes 3-at játszani, azt hiszem 2 hónap után sikerült abbahagynunk, én 2x vesztettem el a váramat, de még visszanyerhetem :) A többiek is folyton csatáztak :)
    Kicsit mérges is lettem :) most nem fogom tudni megállni, hogy ne játsszak vele, pedig inkább tanulni kéne...

    Röviden és tömören: jó volt a tegnapi nap :) nagyokat és jókat ettünk, játszottunk, hoztuk a formánkat :)

    greenity 11 éve 8

  • Ákos koncert 2013.04.24. PEN

    Szülinapomra a barátaimtól Ákos koncertre kaptam belépőjegyet :) Itt is nagyon szépen köszönöm Nekik ezt az élményt.

    Maga a koncert a Pécsi Egyetemi Napok (PEN) 0. napjának , illetve az idei Ákos koncertturné nyitó koncertje volt. Fél nyolc körül érkeztünk barátnőmmel a helyszínre, a pécsi Bőrgyárba jó hosszú sor volt, szerencsére nem mindenki ugyanoda várt. Volt akinek volt papír alapú jegye, volt akinek volt neten vásárolt jegye és volt aki ott vette meg, az utóbbiak pénzügyileg nem jártak túlságosan jól.
    2009-ben voltam utoljára itt, akkor is az Egyetemi Napokon, bármennyire is jó hangulata volt a dolgoknak nekem Auschwitz jutott eszembe a sínekről és a sötétről, így már annyira nem is tudtam élvezni a dolgokat. Azóta parkosítva lett a dolog és a legtöbb helyen murvakővel le lett szórva, kicsit barátságosabb lett a hely. Megkerestük a sátrat, körülbelül fél órát csúszott a műsor, volt időm körbenézni a közönség között. Először megdöbbenve láttam, hogy nem volt ismerős a környéken, pedig sokan mondták hogy jönnek. A közönség nagy részét az egyetemisták tették ki, rajtunk kívül persze volt más korosztály is. Számomra a legaranyosabbak az idősebb házaspárok férfi tagjai voltak. A feleségeik nagyon élvezték a koncertet tapsoltak, táncoltak, néha még sikongattak is, ők meg álltak és néztek, mégis ott voltak, mert a párjuk el akart menni és vigyáztak rájuk.

    Folytatás...

    greenity 11 éve 1

  • Köszönetnyilvánítás?

    A dolgozatom végén szeretném megköszönni annak a tanáromnak a segítséget, aki nem témavezetőm, mégis nagyon sokat segített a számolásaim során.Ehhez szeretnék ötletet kérni Tőletek, pontosabban ahhoz, hogy milyen formában tegyem ezt meg. Ennek van valamilyen hagyománya, hogy ez hogyan néz ki?

    greenity 11 éve 38

  • Amilyen szépen indult ez a nap...

    A napom nagyon jól indult, a suliban minden rendben ment, sőt.. egész nap mosolyogtam, idáig.
    A volt szembe szomszéd srác írta ki az fb-s üzenőfalra, hogy mikor lesz az édesapja temetése. Egyből kaptam a telefonom és hívtam anyuékat és hatalmas bőgésben törtem ki.

    Egész piciként 5-6 évesen rendszeres aludtam el nálunk, a tv előtt, hozzábújva. Engem is, mint a saját gyerekeit elvitt traktorozni. A húgomat dajkálta, kicsit összenőtt a két család. Ahogy felnőttünk, elszakadtunk, mégis hatalmas mosollyal üdvözöltük egymást és bármi kellett a másiknak segítettünk.
    Hihetetlen tartom, hogy elment, noha évek óta nem igazán beszéltünk, csak integettünk.
    Nekem mindig az a Laci bácsi marad, aki vigyázott rám, míg apa bevitte anyut a kórházba, mikor a tesóm született.
    Nyugodjék békében.

    greenity 11 éve 3

  • Újrakezdés

    Már annyiszor döntöttem el, hogy újrakezdem az egészet. Hogy elhagyom az érzelmeimet és hagyok mindent és mindenkit a fenébe. Sosem működött, így most ilyet nem ígérek sem másnak, sem magamnak.
    Azt az egyet ígérem, hogy igyekszem úgy élni az életem, hogy az jó legyen, hogy arra figyeljek amire kell.
    Az elmúlt időszakban annyi érzelem és érzés kavargott bennem, hogy nem tudtam dönteni, mit merre és ezzel olyan embereket bántottam meg, akiknek sosem akartam fájdalmat okozni.
    Ehhez sok erő kell majd, ami nem mindig van meg, ahhoz is erő kellett, hogy bevalljam magamnak: iszonyat gáz van körülöttem, nem tudom merre és mit csinálok és ezt most a szakmai életemen kívül mindenre igaz.
    Remélem ez az erő meglesz és fogok tudni úgy élni, ahogy kell és ahogy szeretnék.
    Addig is szeretném a lapomat szép halványzölden látni :) :P

    greenity 11 éve 36

  • Nyár van nyár :)

    Itt a nyár és ezt Kaposváron sok helyen látni.
    A Desedára vezető bicikli út tele bringásokkal, a parton pecások, napozók, van aki a vízbe is bemerészkedett.
    A Fő utca (Sétáló utca) tele emberekkel, a legtöbben fagyival, hókristállyal a kezükben sétálnak, ücsörögnek a padon.
    Szülők és gyerekek, testvérek, barátok, szerelmes párok, stb., mind kint a szabadban :) Jó ilyenkor végigmenni a városon :)

    Én meg enyhén megpirultam tekerés közben, ezért nem kell az ember lányának délután 1 körül bringázni mindenféle napvédő cuccos nélkül :D

    greenity 11 éve 40

  • Baleset a 6-os úton

    Itt ülünk a buszban Bicsérd után, lezárták az utat...
    Semmit nem tudunk.

    greenity 11 éve 8

  • Hülyeségeim

    Az eheti viselkedésem jellemzése: hülyeség hülyeség hátán. Ebben van rossz és jó hülyeség. Volt benne olyan, amiről első pillanatban tudtam, hogy nem kellett volna és egyfolytában ellenkezett az agyam de megtettem, mert úgy éreztem jónak.
    Volt jóféle hülyeség kocsmázás, beszélgetés régi emberkékkel, akik már régóta hiányoztak az életemből, elsősök, akiket jó volt kicsit hallgatni és elneveztük őket "Twilight generáció"-nak. Főzés... lasagne saját tésztából és olyan ökörködésekkel, amik fájtak :D
    "Jól van nah, ne szúrj le!"
    "Ezt pont te mondod?? Te folyton piszkálsz..., nah jó néha jogosan :D" mindezt főzés közben nevetve késsel a kezünkben :D és igen jó volt. Jó volt az erkélyen ülve pipázni és nevetni, buborékot fújni.

    Egyik hülyeségem se csinálnám vissza még azt sem, amiről mindig is tudtam, hogy nem szabad.
    Mert az életet élni kell és nem keseregni :) :C

    greenity 11 éve 12

  • Egy régi történet

    Számítógép-hálózat órán szóba kerültek a token-ringek, eszembe jutott, hogy mit műveltünk a Balatonon :)

    Tavaly három kocka sráccal mentem nyaralni és token-ringest játszottunk. Volt egy kisebb labdánk és egy vízzel megtöltött literes műanyag sörösüvegünk. A labda volt a token.. hogy mi mit össze nem ökörködtünk :)

    greenity 11 éve 0

  • Vannak dolgok

    Vannak dolgok, amiket mindig meg kéne találjak, s máris jó kedvem lehetne. Nem akadnék ki úgy, mint pl. tegnap és a hp jelző sem lenne rám ragasztható :)

    Ma az egyik bevásárló központ udvarán (milyen jó, hogy egy 70k-s városban kettő is van..., illetve.. inkább 3) két ismerősöm bandája lépett fel. Nincs konkrét stílusuk, inkább esküvőkre bálokra való zenekar, akik játszanak mindent :) Egyik ismerősöm a dobos, a másik a szintetizátoros, rajtuk kívül még 3 gitáros és egy énekes van a bandában jók voltak. Az viszont megdöbbentett, hogy a 70k-s városban, ha hatvanan voltunk ott és abból szerintem nagy része azért mert ismerős lépett fel... de nem ez a lényeg

    A lényeg az, hogy még mindig nőből vagyok, nem átlagos, de nő :) És szépen felöltöztem , inkább csinosan, és minden bajom bánatom eltűnt :) Igaz ebbe beletartozik az is, hogy estéig háromszor gondoltam át azt, hogy mit miért és a kedves fórumtagoknak adok igazat, nem kellett volna felhúzni magam, le kellett volna ejteni és lazára venni. Igyekszem erre. Azt is átgondoltam, hogy ott vagyok ahol akarok, azt fogom csinálni amit akarok nagyrészt, ami azért sok emberről nem mondható el, így azt is mondhatjuk, hogy szerencsés vagyok és én itt nyavalygok azon, hogy el lett felejtve szólni, hogy jöhetek haza.

    Folytatás...

    greenity 11 éve 7

  • Dühroham

    Eldöntöttem, hogy a nemes cél érdekében mindent elviselek, most mégis kezd betelni a pohár.

    A diplomamunkám úgy áll ahogy volt egy elsődleges valami, ami az én szavaimmal és úgynevezett tőmondataimmal készült el. Írásban valahogy nem vagyok olyan nagy szájú, mint szóban, nem tudom, magam jól kifejezni. Oké, a témavezetőm, hazaküldött azzal a mondattal, hogy elmondta, hogy kéne dolgozni tovább, elolvassa, amit írtam, és majd visszahív, hogy ha kész van vele (ez fél 2-kor volt). Ez rendben is van, bevásárlás, rohantam haza, hogy ne legyen az, hogy nem tudok dolgozni mert elszórakoztam az időt.
    Fél ötkor felhívom, hogy mi legyen, közli, hogy értekezleten van.. oké... erre most, kb. 20 perce visszahív, hogy ma már nem kell bemennem, a hétvégén dolgozzak rajta, majd a hétvégén elolvassa amit írtam.

    Legszívesebben elbőgném magam mérgemben.. úgyhogy most fogom magam és az utolsó, fél kilences busszal hazamegyek, nem bírok itt ülni... persze jó lenne a barátaimmal, de nem, ezt most nem bírom elviselni :( Apa kijön értem a buszmegállóba, legalább otthon alszom.. az is előny, ha már este nem lehettem otthon.

    Kicsit keserédessé kezd válni ez a nap ....

    greenity 11 éve 32

  • Boldogság 2.

    Mostanában sokat nyekeregtem a diplomamunkám miatt. Jelentem kész az első változat :D hatalmas mosollyal a fejemen mászkálok. Még elküldöm, hogy nézzék meg a kedves tanáraim, meg én is átolvasom, de van egy kerek egész diplomamunkám :D még egy oldal hiányzik, de az forrás hiányában :D szupeeer :D

    greenity 11 éve 5

  • Csapongok

    Az életem érzelmi része fellángolásokból áll: fellángol egy "szerelem" vagy inkább csak némi vonzódás, fellángolnak a barátságaim aztán szépen kialszik minden, mégsem maradok teljesen egyedül mert megvannak azok a konstans barátságaim, amikre mindig számíthatok. Nagy meglepetés, mikor felhívnak a barátaim, hogy elindultak elém az állomásra vasárnap este, vagy hogy az egyik legjobb barátnőm itt ül velem szemben minden nap a koliszobában...Persze ezek külsőségek, mégis itt vagyunk egymásnak és ez jó.

    A fellángolások jó vagy rossz megnevezése szerintem kvázi hülyeség. Amikor fellángol, akkor nagyon jó, jó hogy van akinek kell az ember akár baráti akár "szerelem" szintjén, amikor szépen lassan, vagy néha gyorsan elmúlik, akkor tud fájni ezt viszont meg lehet tanulni kezelni. Meg lehet tanulni azt is, hogy ne engedjünk az ilyen fellángolásoknak. Van értelme? Szerintem nincs, mert ezek a dolgok is tudnak némi örömöt hozni a piciny lelkünkbe még akkor is, ha utána elmúlik még talán egy icipicit fáj is. Egyelőre nem összehasonlítható számomra a kettő.

    "Szerelem" szintjén persze jobb lenne egy nem fellángolás szerű valami, ami tartós és kitart, most okosan azt is lehet mondani, hogy mindennek eljön az ideje, és azt is, hogy tenni kéne érte. S valóban mindkettő igaz.

    Ezek megint olyan gondolatok, amik egy pihenésnél pattantak ki amúgy szanaszét mászkáló agyamból.

    greenity 11 éve 3

  • Megerőszakoltam a LaTeX-et :)

    "Megerőszakoltam a LaTeX-et :)" közöltem mosolyogva a szobatársammal. Nem, nem bántottam senkit, csak éppen a LaTeX nevű szövegszerkesztő szereti odapakolni az ábrákat ahova ő gondolja, ez bizony nem mindig egyezik az én ízlésemmel, így kicsit összevesztem vele és most minden ott van, ahol én szeretném, kicsit kevesebb ,mint fél óra próbálkozás után :)

    greenity 11 éve 20

  • Turn away

    A sokat emlegetett fehér lapomhoz egy kis erő : Icethunder: Turn away.A dalt egyik legjobb barátnőm írta, sajnos a csapat már felbomlott.

    Nem konkrét személyhez kötve, egyszerűen a nyűgjeimhez, amiket el kéne felejteni, amikkel mostanában gondom volt. Nem egyszerű a feladat, de talán nem megoldhatatlan.

    greenity 11 éve 3

  • Álom

    Munka közben kell egy kis szünet az agyamnak. Egy olyan álmot írok le, ami kicsit sarkított, kicsit kiszínezett, de még mindig az enyém

    Az őrült hét után, amikor minden nap dolgoztam a dolgozaton, amit leadtam olvasásra a témavezetőnek, hétfőn délután kaptam egy e-mailt:

    A holnap esti órám után gyere be, beszélni akarok veled.

    Elég rémisztően hatott így mindenféle üdvözlés és aláírás nélkül. Egy olyan oktatótól kaptam, aki cikket írt, aminek volt némi közös része a dolgozatommal. Lassan akart eljönni a kedd este. Gondoltam nem az irodánál várok, nem szeretem, mikor az intézeten fürkészik, hogy mégis miért is vagyok ott. Eleve a számítógép központba mentem, ott volt órája. Az összes hallgató nagy mosollyal köszöntött, ez valami hagyomány. Aztán kijött Ő, mosolygott, köszönt, kérte hogy menjünk fel, mert itt kényelmetlen. Bólintottam, és felmentünk, 2 emelet..

    Bementünk, a két segédmunkatárs oktató épp indult haza, köszöntek és mentek. Ketten maradtunk, már kirázott a hideg, hogy mi van, nem adhatom le a dolgozatot, vagy mifene?
    Megkínált teával, először fogadtam el, eddig sosem. Elment vizet forralni, addig megvártam, mikor visszaért már teljesen idegbeteg voltam, nem tudom mennyire látszott ez kívülről. Valószínűleg sok, mert próbált nyugtatni:

    Folytatás...

    greenity 11 éve 17

  • Futárszolgálat

    Történt egyszer, hogy egy megbízónk azt az opciót választotta, hogy ő küld futárt hozzánk nem kell nekünk elvinni egyik felvevőhelyre sem...

    Mivel itthon vagyok, én vagyok az átadó ember, annak rendje és módja szerint meg lett beszélve, hogy 9 és 13 óra között jönnek, hogy ha netántán lesz elintézni valóm, akkor menjek utána nyugodtan. Egyébként nem nagyon van, hiszen szinte ide vagyok láncolva a géphez "munka"-ügyben. Oké, lassan 13 óra, hív a megbízó, át tudtam-e adni a csomagot, nem... már agyon izgultam a fejem, mert ha nem ér oda időben a csomag nem kevés kárral zárjuk az üzletet...
    Felhívta a központot, ő adta a megrendelést, visszahívott, nincs ilyen opció, hogy meg lehet adni intervallumot, néha sikerül néha nem.. menjek el itthonról nyugodtan, majd 15-18 óra között jönnek... Egyik szemem sír a másik nevet: egész nap ezen izgultam, hogy elmenjen a csomag, másrészt nem úszik a megrendelést.

    Így jártam, legközelebb tanulunk belőle :)

    greenity 11 éve 3

  • BibTeX + TeXMaker én így szeretlek

    A diplomamunkába kell irodalomjegyzék. Gondolom ez senkit nem lepett meg. Eddigi LaTeX-es pályafutásom alatt valahogy nem volt szükségem ezen gyönyörűségre... hát most kell, körülbelül 11 óta szórakoztam vele kisebb megszakításokkal... végül is Google a legjobb barátom és néhány fórum megoldotta a problémát. Mert természetesen nem írok a tanáromnak, hogy légy szíves segíts már benne, minek.. egyszerűbb volt végigszenvedni ezt a pár órát. De meg van. Amik segítettek :D csak azért hogy később is meglegyen :D

    fórum, manual, latex-community

    További szép napot Mindenkinek :)

    Mielőtt elfelejtem :D a BibTeX-hez JabRef-et használtam :D

    Update: Multiple Citation

    greenity 11 éve 5

  • Mi vagyok én?

    A válasz egyszerű. Egyszerűbb mint 3-4 hónapja, amikor feltettem ezt a kérdést magamnak. Akkor azt az egyszerű választ találtam: szörnyeteg, aki nem tud szeretni és nem is hagyja hogy szeressék.

    Nos, ez nem így van. A legegyszerűbb válasz erre: ember. Ember hibákkal, ahogy mindenkinek vannak. Nehezen engedem magamhoz közel azokat, akik eleve azzal a szándékkal élnek, hogy szeretni akarnak, s hogy ez miért van? A csuda tudja. Ennek ellenére van, akinek sikerül közel kerülnie hozzám, még akkor is, ha ő ezt nem tudja, vagy nem akarja. S vannak olyan emberek, akikkel ez kölcsönös, őket úgy hívják: barátok. Barátok, akik nélkül lehet élni, de nem érdemes. igen, ezt leginkább a szerelmes párokra mondják, de szerintem itt is így van.

    Oké, tisztáztuk, ember, mégpedig egy hibás darab. Ezen belül??

    Ezen belül, sokféleképpen lehet az embert típusokba sorolni. A legkézenfekvőbb: nőből vagyok. S hogy ez mit jelent mindenki és senki sem tudja. Vannak dolgok amiket ismerünk, és vannak amiket nem.

    Másképpen? Másképpen nincs.

    Ezen belül adott egy nagyszájú, mosolygós, néha ellenszenves, néha okoskodó teremtés, akinek vannak céljai az életben, az egyik az, hogy egyszer egy "Dr." kerüljön a neve elé, ez a cél nem könnyű, mégis, ezt tűztem ki magam elé, még 2007 decemberében egy nyílt napon. Ez van :D

    Folytatás...

    greenity 11 éve 15

  • Desedai bicikliút veszélyei

    Újfent ellátogattam a Desedára, ma pontosan kétszer. Egyszer pecázni, eredménytelenül, másodszor bringával.
    Meg kell állapítanom, hogy még mindig jó ha figyelünk a bringa úton.

    Bicajosként a gyalogosok (azon belül is a gyerekek), robogósok, kutyák, macskák, és azok a gyerekek akik szeretnek botokkal játszani, fittyet hányva arra, hogy éppen egy emberke közelít feléjük. Erre rájön a kertvárosi részen az autók hada, tulajdonképpen ők okozzák a legkisebb problémát.

    Gyalogosként az autók és bicajosok zavarhatják közlekedésünket. Főleg, ha valaki ijedős és nem feltételezi, hogy egy bicikli úton bicajosok is közlekednek.

    Még egyszer boldog nyulat :D

    greenity 11 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.