2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tengerész malacok

    Ma délelőtt megszülettek a tengerész malackáink :) körülbelül 10 hétig volt velük vemhes a mamájuk.

    Valahol azt olvastuk,hogy kell nekik egy ól, vagy hasonló, ahova el tudnak bújni a mamájukkal. A család viszont kíváncsi... de annyira gyors mind a három, hogy képtelenek vagyunk róluk képet csinálni, mert amit meghallják, hogy közeledünk, elbújnak.

    Édesapámmal kitaláltuk,hogy szerelünk oda egy webkamerát, így majd mindenki csodálhatja őket a saját gépén. Csak kicsit kocka az egész család :D

    A megvalósítás várat magára a munka miatt.

    Boldog nyulat :)

    greenity 11 éve 2

  • Talány

    Drága rokonságom megint kiakasztott a következő szövegekkel:

    "Én azt hittem, hogy össze fogtok jönni xy-nal", xy egyébként az egyik legjobb barátom, és most nem a változók szorzatára gondolok.

    "Úgy hallottam z tetszik Neked"... erről annyit, hogy z a szomszédunk, akivel kb. köszönőviszonyban vagyok.

    Belátom, hogy itt vagyok majd 24 éves fejjel, és elég sok ilyen korú lányzónak/nőnek van párja. Nekem éppen nincs. Volt, hogy alakult valami, volt hogy nem. Az az érzésem, hogy ezek a dolgok mégsem a rokonságomra tartoznak, maximum rám.
    Másrészt attól, hogy nekem tetszik valaki, nem feltétlenül kölcsönös ez, hiszen egy elég fura, összetett személyiség vagyok.

    Ennyit Húsvét Napjára.

    Kellemes Húsvétot Mindenkinek :)

    greenity 11 éve 6

  • Segítséééég!

    Segítséget kérnék a következő probléma megoldásához.

    Adott két 3D-s adatbázis. Elméletileg, sőt gyakorlatilag ugyanazt írja le. A különbség a kiszámolási módjában van. Az egyik adatbázis mérete 530 sor (elvileg ez a pontosabb) míg a másik adatbázis mérete 23000 sor. A probléma a következő, össze kéne hasonlítani, hogy valóban ugyanazok-e vagy csak mi gondoljuk úgy. Van rá módszerünk, de már múlt péntek óta fut, így kicsit lassú.

    Találtam megoldásokat, de ezek mind ugyanolyan méretű adatbázisokra, adatsorokra vonatkozik. De itt nem ez áll fent.

    Volt egy olyan ötletem, hogy a kevesebb adatpontból álló, azon kívül pontosabb adatsorra illesszünk felületet leíró függvényt és ahhoz hasonlítsuk a másik, nagyobb adatsort.
    Ennek a megvalósításához kérnék ötleteket.

    Bármiféle ötletet nagyon megköszönök. :C

    greenity 11 éve 11

  • Nyelem a könnyeimet.

    Vannak olyan helyzetek (de ismerős ez a kezdés), bizony vannak olyan helyzetek, amikor az ember nem tud hazudni önmagának. Nem tudja megtagadni azt, amit a szívében érez. El lehet nyomni egy darabig, de akkor a robot és az ember között ingadozik. Melyik jobb? Ki tudja? Jelentkezzen legyen szíves, mert én például nem tudom megmondani.
    Ez akkor a legnehezebb, hogy ha nap mint nap szembesül a "problémával", nap mint nap ott van az orra előtt és piszkálja a dolog a szívét, lelkét. Mit lehet ilyenkor tenni? Tűrni, tűrni lehet, mert mást nem tehetünk.
    Tulajdonképpen lehet mást is, megoldani, de az biztos hogy jó? Biztos hogy az egy jó megoldás, vagy hagyjuk és nyeljük a könnyeinket úgymond? Természetesen a körülmények döntik el.
    Részemről, nyelem a könnyeimet, mert nem kockáztatok, nem kísérletezek, nem akarom, hogy az adott helyzet rosszabb legyen, még ha tudom, hogy ha nem lépek valamilyen irányba, még rosszabb lesz, mert az adott helyzet, még egy elviselhető rossz. Persze meglenne az esélye, hogy jobb legyen, jobb legyen, és megoldódjon. Ennek általában kicsi az esélye. Érdemes azért a kicsiért kockáztatni? Érdemes ?? Talán igen, nem tudom.

    Egyszer lehet felnövök és merek kockáztatni, addig nyelem a könnyeimet, néha robottá válok.

    greenity 11 éve 30

  • Miért érdemes élni?

    A válasz egyszerű: az életért.

    S mi az élet? Minden. Minden ami körülvesz. Körülvesznek az emberek, a természet, körülvesz minden.
    Számomra ez a lényeg, szeretni, nem konkrétan személyt vagy tárgyat, mindent.

    Hihetetlen dolog, de szerintem ez az ami értelmet ad az életünknek.
    Nagy általánosságban lehet nyavalyogni sok minden miatt, amit én is megteszek, de próbálok örülni annak aminek lehet. Örülni azon pici dolgoknak, amik megmosolyogtatnak. Akár annak, hogy nem aludtam el, hogy a beszélgetés egy mosollyal zárult, hogy nem rontottam el valamit, hogy már közel a cél, hogy együtt vagyok azon emberekkel, akiket szeretek, hogy lehet egy jót beszélgetni, jót főzni, hogy a főztöm ízlik a társaságnak. Egy szóval az életnek.

    Szeretem azt hinni, hogy azon rossz dolgok ellenére, amiket az emberek átélnek, mégis van annyi öröm és boldogság, mosolyogni való, ami miatt érdemes élni. Érdemes minden nap felkelni, még ha épp nem is mosollyal az arcunkon kelünk.

    greenity 11 éve 13

  • Origin Te csodás!

    Az elmúlt, lassan 5 évben sok mindent tanultam az egyetemen, néha csak próbáltak tanítani. A már említett komputeralgebra rendszereken kívül a másik kedvenc szoftverem, az OriginLab Origin nevű alkalmazása. Ebből is a 7-es verziót használom, ahogy az egyetemen sokan mások.

    Mondhatni, ahogy öregszem, úgy tudok egyre több mindent csinálni vele, egészen kellemes funkciókkal van ellátva. Természetesen mindig akkor tanulok újat, amikor épp szükség van rá, ami nagy könnyebbség.
    Pl.: nem kell több száz sort kézzel kimásolgatnom :) szűrő szolgáltatása is van :) és egész egyszerűen létrehoz egy másik Worksheet-et, így könnyebb is dolgozni vele. A réteges ábrakészítésről ne is beszéljünk :)

    Sok minden okos dolgot tud, épp a minap lelkendeztünk ezen egy nagyot az egyik tanárommal :)

    greenity 11 éve 0

  • Boldogság

    Ma bent dolgoztam témavezető(i)m irodájában. Épp a görbéket pakolgattam, hogy lássam hasonlóak-e más görbéihez. Amikor a témavezetőm megkérdezte, mit tervezek a következőkben, mesterképzés után. Doktori iskolát? Azt válaszoltam, hogy azt beszéltük, hogy ha teljesítem a feltételeit, akkor mennék.
    Azt válaszolta, hogy ha a diplomamunkám jól írom meg, nem nagyon kell beleszólnia, akkor igen. Majd elmondta, hogy mindegy, akárhogy is, meghív magához doktorandusznak.

    Körülbelül madarat lehetett volna fogatni velem, nagyon nagyon örültem.
    Köszönöm a lehetőséget, és remélem tudok vele élni :)

    greenity 11 éve 22

  • Sum 41 - Pieces

    Valahogy a szemem elé került ez a dal. Szeretem, bár leginkább keserédes emlékek fűznek hozzá.

    greenity 11 éve 0

  • Érdemes erősnek lenni?

    Ez egy jó kérdés.

    Az egyetemen a témavezetőmön, egy munkatárson és 3 közeli barátomon kívül senki nem tudja, hogy "beteg" vagyok. Ugyanis az arcidegzsábát nem érzem igazi betegségnek. Tulajdonképp nem akadályoz semmiben, tudok tőle jönni menni.

    Két évvel ezelőtt, hasonlóan szenvedtem. Akkor a tanáraim igen nagy része tudta, hogy beteg vagyok, és figyelembe vették ezt a vizsgáimon. Most pont ezért nem szóltam senkinek. Nem akarom, hogy másként nézzenek rám, másként ítéljenek meg. Esetleg könnyebben kapjak jó jegyet.

    Nem vagyok más ember, mint a fájdalom előtt. Éppen csak fáj, gyógyszert szedek rá, ami néha hat, néha nem. Tudok uralkodni rajta amíg kell. Legalábbis próbálkozom.

    Sokan nyafogásnak veszik azt, hogy sajnálom, hogy nem ihatok alkoholt. Igen, sajnálom, mert amikor a társaság akikkel vagyok iszik, kívülállónak érzem magam, mintha csak egy külső szemlélő lennék. Ettől még érezhetem jól magam, és igyekszem.
    Ami miatt mégis rossz, hogy nem ihatok, hogy ha ez lenne az ára annak, hogy ne, akkor örömmel, tapsikolva tenném meg. Most szenvedek.

    Folytatás...

    greenity 11 éve 78

  • Kiborítom a környezetem, most kéne abbahagyni!

    Az egyik előre csomagolt hús 0.314 kg volt. Nagy mosolyogva közöltem itthon: Jééé a hús kb. Pi/10 kg.
    Édesapám értette, édesanyám pedig a következőképpen reagált:
    Azt hiszem most kéne abbahagynod! Elég volt.
    Húgom: G. ez fááááj!

    greenity 11 éve 44

  • Zene //Elmaradt

    A kishúgom egy csoda. Jövő héten lesz a sulijukban egy tavasz köszöntő művészeti est. Énekkaros, mindig is szépen énekelt.

    Ezen felül vállalt egy szóló éneklést is. A dal önmagában is gyönyörű, ahogy ő előadja, szinte elolvadtam. Remélem haza tudok érni meghallgatni.

    greenity 11 éve 9

  • Még szülinapomkor sem ihatok, még egy kortyot sem :(

    Megkaptam az MR eredményét: 0, nem találtak semmit, tehát nem tudják, mi a bánatért fáj. Megemelték a gyógyszer adagomat kétszeresére... és ha még el is múlik a fájdalom, akkor még pár hónapig szedjem ezt a sz@rt... örvendek neki.

    Remélem ez használ, mert kezdem unni, hogy néha megőrülök a fájdalomtól.

    szerk: A könnyebb érthetőség kedvéért : a gyógyszer szedése mellett tiltott az alkohol fogyasztás, a dupla adag miatt esetleges siker esetén, tovább tart a leszokás, a szülinapom meg májusban van.

    greenity 11 éve 8

  • Az érzések jönnek mennek

    Valamikor régen, amikor az égen...
    Szóval egyszer volt hol nem volt, volt egy fiú és egy lány. Ugyanabba a suliba jártak, szerették egymást. Történt egyszer, hogy a lány gondolt egyet, azt mondta elég. Nem akarlak többet, legyünk csak barátok.

    Hosszú idő után a fiú és a lány találkoztak. Most már tudtak egymásra barátként tekinteni, elbeszélgettek mindenről.

    Jött a búcsú ideje, valami történt. A tavaszi hideg ellenére hirtelen melege lett mindkettőjüknek. Ha ez egy randi lett volna, egy csókkal is végződhetett volna. Helyette ezek a szavak hangzottak el:

    F: Te most flörtölsz velem?
    L: Ezt egyszer már kérdezted.
    F: Mikor?
    L: Mikor összejöttünk annak idején.
    F: Pont ezért kérdeztem.

    A lány elköszönt mosolyogva, elindult haza. Azóta mindketten azon törik a fejüket, hogy most mi a helyzet.

    greenity 11 éve 39

  • Köszönet

    Azt hiszem itt az ideje, hogy megköszönjem az iránymutatást. Azt, hogy ide kerültem, hogy köztetek lehetek, és hogy Vakegérke elmondása alapján befogadtatok.

    Köszönöm annak az embernek, hogy mesélt a PH-ról, hogy megmutatta. Köszönöm, hogy itt lehetek. Akkor is, ha Vele a kapcsolat, az én hibámból megszakadt.

    greenity 11 éve 6

  • Félig angol szavak

    Épp jegyzetet gyártok egy holnapi órára.
    Belegondolva a jegyzet körülbelül 90%-a olyan kifejezésekből áll, aminek az egyik fele angol, másik magyar. Mindezt azért, mert könnyebb nem lefordítani, vagy éppen nem is olyan egyszerű a dolog. Nem biztos, hogy ez a legjobb út :F

    greenity 11 éve 1

  • Megrendelés

    Egy grafikáról van szó:

    Ugyanolyan legyen mint tavaly, de:
    - a háttér legyen más színű
    - az embléma más színű
    - a szöveg más színű

    ezen kívül minden ugyanolyan....az elrendezésen kívül mindent változtat :)

    greenity 11 éve 8

  • Bringa!

    Eljött a tavasz, és eljött az ideje, hogy elmenjek egyet bringázni. Nem sikerült túl jól, ennek több oka is van:
    1. 5 hónapja nem ültem biciklin
    2. Az utat amerre menni készültem félúton feltúrták

    Kezdetnek így is jó, sikerült egy ilyen "kört" tenni. Holnap meggondolom merre megyek, valószínűleg nem erre.
    Próbakörnek jó volt, legalább már tudom, hogy ülést és kormányt kell állítanom, mert így kényelmetlen. Hátsó féket kell húzni. És a rövid bringás nadrág fölé farmert húzni, hogy ne fázzak, nem nyerő.

    Szép napot :)

    greenity 11 éve 11

  • Kettős időszámítás

    Mindig elfelejtem, hogy ha hazajövök, akkor más időszámítás lép életbe.

    A kollégiumban este 11-kor még csak gondolkodunk rajta, hogy zuhany, lefekvés, és ez olyan éjfél-hajnali 1 körül meg is történik. Esetenként még csak bóklászunk haza vagy még azt sem... Nem hogy ágyban lenni.

    Itthon, meg.... valahogy nem kívánkozik későig fent lenni.

    greenity 11 éve 0

  • Felesleges munka -> dühöngés

    Tegnap délután egész végig egy kódon szórakoztunk egy tanárommal. Este 7re végzett is a számolás.
    Az előző bejegyzésben látható, mennyire fáradtunk le agyilag tőle.

    Erre ma bemegyek, megkérdeztem a tanárt, hogy mi van : Hát a témavezetőm azt mondta az a számolás mégse kell, helyette más... Hát rohadt élet, azt hittem felrobbanok a dühtől. Azt a 4-5 óra munkát lehetett volna ezek szerint értékesebb munkával eltölteni.

    Annyi előnye van a dolognak, hogy az önbecsülésem nőtt. Akivel számoltunk, egyenrangúnak tekint, és ez jól esik a pici lelkemnek.

    greenity 11 éve 0

  • A fáradtságunkat jelző "poénok"

    "A union olyan mint az onion, csak u-val"

    1: "Hol van Csaba?"
    2: "Most ment ki"
    2: "Ki ment ki???"
    2: "Hát Csaba"

    "Az anti szőr, az nem szőr...." , "Az anti szőr az olyan szőr, ami az anti macskán van, és ha a macska és az anti macska találkozik, akkor abból lesz a nagy bumm"

    1: "Amíg van agyunk és tea, addig dolgozunk"
    2: "de agyunk már nincs :/"
    1: "nem baj, tea van, szóval dolgozunk...."

    greenity 11 éve 7

  • Kéne egy kéz

    Kéne egy kéz, akibe kapaszkodhatok, mikor fáj. Ma annyira fájt, hogy le kellett feküdnöm pihenni.
    Kéne egy kéz, amit szoríthatok, érezhetem, hogy van mellettem valaki.
    Mindenkit elhajtottam magam mellől, aki fogná a kezem, hogy jobb legyen. :O

    Ez van, ezt kell szeretnem. Szomorú, hogy ilyen buta voltam, majd mond valamit az orvos. A következő másfél hetet csak kibírom valahogy.

    Úgy érzem egyedül vagyok, egyedül vagyok, mert senki nem érzi át, hogy mi van velem. Nem lelkileg fáj, azt elviselem, de dolgozni sem tudok ettől... (dolgozni = diplomadolgozatot írni) Össze kéne hoznom minél előbb, mert ha ez így folytatódik, nem végzek vele sosem.

    greenity 11 éve 10

  • Fizikus Induló

    Hát azt tudjátok-é, hogy kik vagyunk mink?

    Mi vagyunk mindenki közt a legeslegszebbek,
    Mi vagyunk mindenki közt a legügyesebbek,
    Mi vagyunk mindenki közt a legokosabbak,
    És a legszerényebbek.

    Bújj át a tű fokán hétszer,
    Fontosabb légy mint az óvszer,
    De olyan mint a fizikus még akkor sem lehetsz,
    Mert a fizikus a FEJ, FEJ, FEJ!

    Hát a szinguláris magvú parciális integro-differenciálegyenleteket tudjátok-é integrálni?

    (Mi) Integrálni nem tudunk, csak perturbálni még,
    És az se mindig konvergens, habár ez illenék.
    De új világ, mi kibukkan a ceruzánk hegyén
    Ez a legszebb mesterség.

    Részecske vagyok, vagy hullám,
    Élek-e vagy ez a hullám?
    Megmondanám, hogyha tudnám,
    De mindent én sem tudhatok.

    Ismeritek-é a legegyszerűbb fizikai rendszereket?

    Harmonikus oszcillátor, hidrogénatom,
    Van-e más is a világon, én nem tudhatom.
    De ha netán volna más is, rúgja meg a ló,
    Az csak perturbáció.

    Részecske vagyok...

    Mit tudtok a Schrödinger-egyenletnek az ő teljesítőképességéről?

    Lett légyen az gólyatúra, joghurt vagy kefir,
    Schrödingernek egyenlete az mindent leír.
    Bár Feynman szerint kimaradt az erkölcs és a ló,
    De az csak perturbáció.

    Részecske vagyok...

    Folytatás...

    greenity 11 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.