2016. május 24., kedd

Gyorskeresés

GoodSpeed blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Fájlelőzmények használata Windows 8.1 rendszeren

  Miután sikeresen végére értem a BitLocker műveleteknek (erre majdnem egy napom ment el, igaz a felét átaludtam :-) ), megtaláltam az Acronis True Image HD utódját is méghozzá "házon" belül.

  Biztonsági mentést minél nagyobb meghajtóra érdemes végezni.

  A BitLocker egyik hozománya, hogy az Acronis True Image HD boot lemeze nem látja egyáltalán az ilyen védelemmel ellátott lemezeket, az SSD-ből például a lényegében csak a BitLocker miatt a Windows által automatikusan létrehozott 350 MB-os partíciót mutatja meg. A másik pedig az, hogy a Windows 8.x rendszerbe épített megoldás sem akar titkosított partíciókat titkosítatlanra menteni. Na most mint említettem volt, ilyen jellegű műveleteket nagy tárkapacitású meghajtóra érdemes végezni, tehát a két 640 GB-os HDD nem lett volna bölcs döntés. A 3 TB WD RED viszont elsősorban Backup céljából lett vásárolva.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 0

 • BitLocker használat Windows 8.1 PRO rendszeren (TPM nélkül)

  BitLocker használat Windows 8.1 PRO rendszeren (TPM nélkül)

  Csoportházirend szerkesztő -> Számítógép konfigurációja -> Felügyeleti sablonok -> Windows-összetevők -> A BitLocker meghajtótitkosítás -> Operációsrendszer-meghajtók
  Dupla katt a További hitelesítés megkövetelése indításkorra. Bitlocker engedélyezése kompatibilis TPM nélkül pipa elé.

  Innentől képek sorrendben:

  Mivel nincs TPM, így egyéb módszereket ajánl fel a Windows. A legkézenfekvőbb az USB kulcs használata, de mivel ez is elromolhat, így vannak még mentőernyők...

  A Pendrive szó szerint kulccsá válik innentől kezdve

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 33

 • Windows Internet Explorer 10 (RTM)

  A Microsoft vadonatúj (és egyelőre Windows 8 exkluzív) böngészőjének bemutatója.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 68

 • Google Chrome 22

  Összefoglaló jelentés a 21-es és a 22-es Google Chrome stabil verzióiról.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 37

 • Corsair Force GT 60GB SSD

  Sandforce-os Force GT SSD (CSSD-F60GBGT-BK) szinkron MLC NAND technológiával a Corsairtől.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Cikk 4 éve 99

 • PHENOM II-es gyári hűtő Socket 939-es X2-es procira? Igen!

  PHENOM II-es gyári hűtő Socket 939-es X2-es procira? Igen!

  Rögtön az elején leszögezem - de ezt nyilván mindenki tudhatja aki követi blogos tevékenységemet -, hogy nem szokásom a termékek gyári rendszerkövetelményeitől és szabványaitól eltérni és hajmeresztő a hardware szempontjából kockázatos teszteket sem csinálni... ez egy speciális eset, és első ízben fordult elő, hogy CPU-t hűtőventilátor nélkül passzívan vizsgáljak illetve olyan komplett hűtőt tegyek rá, mely gyárilag egyébként nem éppen hozzá készült.

  No de ne szaladjunk ennyire előre. A történet a következő. Jó pár hete vagy inkább hónapja a kisebbik gépemen - melynek az alaplapja decemberben lesz 7 éves, és a benne lévő X2-es processzor e hónapban ünnepli az ötödik születésnapját az AC hűtővel együtt - hőmérsékleti rendellenességet tapasztaltam ami a CPU magjait illeti.

  Az AMD64 X2 4200+ s939 -es (Toledo Core) CPU.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 2

 • Microsoft Security Essentials 4.0 cikk frissítés

  A mai naptól kezdve, ha frissítek egy cikket, azt a személyes bejegyzések szekcióban is közzéteszem. Korábban csak az adott cikk fórumában jeleztem, de psyho85 a logout korrektorra adta a kiváló ötletet, hogy ezt így is lehetne és ez egy remek dolog, szóval köszi Neki érte :K

  Tehát a Microsoft Security Essentials 4.0 című cikk harmadik oldala a Telepítés utáni frissítés és gyors keresés című lapja frissült ezzel a releváns résszel:

  "
  UPDATE:
  Ha pontosan szeretnénk tudni, hogy egy-egy frissítés pontosan hány kártevő ellen tartalmaz friss védelmi információkat, és milyen néven szerepelnek ezek a kártevők a Microsoft adatbázisában ezen a linken mindig informálódhatunk: Microsoft Malware Protection Center - Definition change log.

  Amennyiben, szeretnénk azonnal értesítést kapni amint egy frissítés megjelenik iratkozzunk fel az imént említett oldal RSS hírcsatornájára is!"

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • Microsoft Security Essentials 4.0

  Automatikus malware eltávolítás, megnövelt teljesítmény, egyszerűsített UI és továbbfejlesztett motor!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 144

 • Google Chrome 20

  Általános áttekintés a Chrome 18-on keresztül, a 19-esen át a 20-as verzióig.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 62

 • Norton Internet Security 2012

  Címszavakban: Letöltés Insight 2.0, Sonar 4, Norton Management, Chrome támogatás, Norton Control Center.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 22

 • Google Chrome 19

  Google Chrome 19

  Számos újdonsággal érkezett meg a 19-es Chrome verzió, átszabták a beállítások paneljét, kapott fül szinkronizálást és tovább is gyorsult.

  Így várhatóan a 20-as verzióról szóló cikkben összehasonlításra kerül majd a 19-es és a 20-as verziók közötti különbségek minden tekintetben.

  5-6 főverziónként szoktam kipróbálni a Standalone installert, de vagy nem megy egyáltalán, vagy nem rakja magát ki minden fiókra.

  Így a Google által favorizált Appdata-s verzió volt telepítve a gépen található 4 felhasználói fiókból háromra, ami egyrészt helypazarló, másrészt pedig kényelmetlen fiókonként updatelni.

  Most neki láttam megint. Remekül működik is

  Na most vagy a látásommal volt eddig baj ,vagy az utóbbi pár hónapban csináltak két féle standalone installert, az utóbbi szépen létrehozza minden fiókon a parancsikonját.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • CCleaner bemutató

  Ingyenes, roppant nagytudású takarító eszköz a Piriform-tól.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 165

 • Takarítás a Windows 7 Service Pack 1 telepítése után (is)

  Takarítás a Windows 7 Service Pack 1 telepítése után (is)

  A Vistás takarítás sikerén felbuzdulva - mely várakozáson felüli eredményt hozott -, úgy döntöttem, hogy ideje a Windows 7 -es rendszereket is megregulázni. Persze közbeiktattam a hajnali műszakot követően egy jó 10 órás alvást :-)

  Két Windows 7 -esem van, és egyből a fontosabbik példánnyal kezdtem, a fő gépen, az SSD-s rendszeren.

  Alapvetően két módszer van a felesleges szervízpakk biztonsági másolatok eltávolítására - Vista esetében még csak egy volt a parancssoros.

  1. Parancssoros eltávolítás. Ez lesz az a lehetőség, melyet röviden és csak elméletben ismertetek, mert végül is a kényelmesebbet választottam :) A Vistás parancsoros módszerben mindössze annyi közös van a Windows 7-esét tekintve, hogy a cmd-t ugyanúgy rendszergazdaként kell elindítani, és hogy elvileg ez is ugyanolyan tökéletes munkát végez, mint a Vistáe. Maga a parancs teljesen máshogy néz ki, ha valaki emellett döntene akkor ezt az utasítást kell kiadnia:

  dism /online /cleanup-image /spsuperseded
  vagy
  dism /online /cleanup-image /spsuperseded /hidesp

  Na de minek használjam a parancssort, ha a fejlettebb Windows 7 már egy sokkal komfortosabb megoldást is nyújt erre, ráadásul grafikusan?

  2. Használjuk a lemezkarbantartót!

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 13

 • Takarítás a Windows Vista Service Pack 1 & 2 telepítése után

  Takarítás a Windows Vista Service Pack 1 & 2 telepítése után

  A Microsoft Windows-okhoz kiadott külön álló szervízcsomagokkal több kényelmetlenség is jár. Először is ugye Vistától kezdődően megszűnt a kényelmes összefésülések ideje, így meglehetősen időigényes műveletnek néz elébe az aki egy Windows Vista RTM birtokában lát neki a telepítési műveletnek. Egy telepítés azonban ha szerencsénk van, és ápoljuk a Windows rendszerünket - magyarán ésszel használjuk - hosszú hónapokra, esetleg évekre szól. Ez esetben mire eljön a következő telepítés ideje, már régen elfelejtjük mennyi kellemetlenséggel is járt, és mennyi időnket emésztette fel. Van azonban egy olyan dolog ami a legtöbb felhasználót végigkíséri anélkül, hogy orvosolni tudná a problémát - hiszen jó esetben nem is tudja, hogy mi maga a betegség, és mi rá a gyógyír, csak a tüneteket ismeri. Ez nem más mint a Windows Vista hízékonysága, és itt nem a hónapok alatt bekövetkező helyigény többletre gondolok...

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • Google Chrome 17

  Új szinkronizációs opciók, megreformált előzmények lap, a letöltött állományok megbízhatósági minősítése

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 76

 • Gigabyte GV-R685OC-1GD 1GB GDDR5 DX11

  Gyárilag tuningolt AMD 6850-es, WindForce 2X Anti-turbulence 2 heat-pipes hűtőrendszerrel...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Cikk 4 éve 169

 • CHKDSK Log megnézése az eseménynaplóban rendszerpartíción történt vizsgálat után

  CHKDSK Log megnézése az eseménynaplóban rendszerpartíción történt vizsgálat után

  A Windows alapértelmezett lemez-hibakeresője a CHKDSK lett ismételten a Windows XP óta - előtte ugye a ScanDisk volt.

  A CHKDSK leghatékonyabban a parancssorból paraméterezhető be, de sokak számára kényelmetlen a használata mert rendszerpartíció vizsgálatakor újraindítja az operációs rendszert és a vizsgálat végén csak egy pillanatra jelenik meg az összegző ábra, amely pillanatot sokan nagyon könnyen elmulasztanak, hiszen a meglehetősen hosszú vizsgálat során lankad a figyelem, esetleg mint én is a vizsgálat folyamán mással vannak elfoglalva - másik gépen Internet, vagy TV nézés - és hát ilyenkor ugye kimarad a lényeg, nevezetesen hogy van e rossz szektor vagy nincs :-)

  Ilyenkor jön jól az eseménynapló!

  Indítsuk el az esemény naplót ,majd a jobb oldali menüben válasszuk ki a Windows Naplókat, majd kattintsunk az Alkalmazás elemre, és ezután a Művelet menüben válasszuk ki a keresést ahova írjuk be, hogy CHKDSK.

  Ezzel készen is vagyunk :)

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • Google Chrome 15

  Kulcsszavakban: finomgörgetés,megnyitott lapok szinkronizációja, megújult "új lap", és még sok más...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 83

 • IObit Smart Defrag 2.x

  100%-ig ingyenes, kiváló, népszerű töredezettségmentesítő az IObit-től...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 46

 • BitDefender Internet Security 2012

  Felhő és homokozó technológia, és egyedülálló módon minden böngészőbe beleintegráló eszköztár...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 36

 • Gigabyte GV-R685OC-1GD 1GB 11GDDR5

  Gigabyte GV-R685OC-1GD 1GB 11GDDR5

  Eljött a nagy nap! Megérkezett az új VGA :K

  A régi 4670-esem így átköltözött a kis gépbe a kis gépben lévő 3850-es pedig nyugállományba vonult a dobozába :-)

  E mellé a kártya mellé ajándékba adták a Deus Ex Human Revolution című játékot, melyet az AMD oldalán egészen pontosan itt:

  http://amd4u.com/deusexpromo/

  lehet ígényelni, küldök is a kulcsot, és már tölthetjük is Steam-ről! Mert, hogy Steam-es :K

  Emellé még amolyan bónuszként sikerült egy akciós Metro 2033-at is vásárolnom szintén a Steam-ről 2.5 €-os akciós áron :K

  Szóval a mai nap egész jól alakult :-)

  Blogbejegyzés 5 éve 19

 • MSN Mai Nap - Végre Magyarországnak is van magyar MSN híroldala

  MSN Mai Nap - Végre Magyarországnak is van magyar MSN híroldala

  Nem tudom mióta, talán pár napja lehet, de elindult az MSN Magyarországi aloldala is. Oly sok év után, ez az idő is eljött!

  A Címe pedig : http://msn.mainap.hu/ Fel is veszem a böngészőimben a kedvencek közé!

  Blogbejegyzés 5 éve 5

 • Google Chrome 14

  Peacekeeper teszt : Athlon X2

  A jövőben úgy érzem jobb átállni a három havonta egy Google cikk ciklusra, hiszen a friss főverziók alig alig tartalmaznak újdonságot. A 14-es PK eredményei a következőek: A döntés oka, hogy így sok hasznos szabad időt áldozhatok, érdekesebbnél érdekesebb szoftverek bemutatására.

  Blogbejegyzés 5 éve 18

 • McAfee SiteAdvisor LIVE

  Internet biztonsági csomagok kiegészítő védelméül, prémium kategóriás linkellenörző a McAfee-től

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 10

 • {E10F6C3A-F1AE-4ADC-AA9D-2FE65525666E} DCOM hiba Windows 7 rendszeren ID 10010

  {E10F6C3A-F1AE-4ADC-AA9D-2FE65525666E} DCOM hiba Windows 7 rendszeren ID 10010

  Tegnap sikeresen felszámoltam a 8 hónapos Windows 7 telepítést, mert úgy döntöttem, hogy a NAV2012-t Windows 7 rendszeren szeretném használni.

  Alig egy nappal később sikeresen begyűjtöttem egy Reset-et, és mivel én az ilyesmire allergiás vagyok ki is vizsgáltam az okát.

  A problémát a 11.4-esnél újabb Catalys-tek okozhatják többféle megoldás is van. A legegyszerűbbet választottam. Egyszerűen uninstalláltam a drivert. Értelme egyébként sem nagyon volt a felrakásának, mert ezen a rendszeren egy Radeon HD 3850 -es VGA van, ráadásul a Windows 7 alap drivere teljesen jó főleg úgy hogy azon a gépen nem is lesz egyáltalán semmilyen játék :-)

  Event ID 10010 error during shutdown only when using new video card driver.

  Megoldás lehet egy 11.4 -5 -6 -7 -8 -nál régebbi driver felpakolása is, de a legjobb a Windows 7 -ét használni koros VGA-k esetében. Ez a VGA januárban lesz négy éves, szóval kiszolgált darab :-)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 2

 • IObit Advanced SystemCare PRO 4.1.x

  Rendkívül nagy tudású karbantartó csomag az IObit műhelyéből.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Cikk 5 éve 42

 • Core Temp 1.0 RC1

  Megjelent a Core Temp 1.0 RC1

  Mióta leszoktam a Speedfan-ról, csak a Core Temp -et használom , már igen hosszú ideje. Elsősorban azért, mert támogatja a Logitech G15 Gaming Keyboardon való hőmérséklet kijelzést, másodsorban azért ,mert remek Windows Vista / Seven Gadget-je van, harmadsorban azért ,mert sokkal kevesebb erőforrással beéri mint a Speedfan.

  CoreTemp Change log

  A 0.99 még nem írta ki a TDP-t.

  Az 1.0 már kijelzi a processzor TDP-ét is.

  Persze régebbi modellek esetében nem mindig jelzi ki

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 8

 • Extra biztonságos Win. Vista/7 tűzfal

  Varázsoljunk az egy utas Windows tűzfalból két utas tűzfalat, ingyen és bérmentve :-)

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 67

 • Windows Vista stílusú oldalsáv Windows 7 -re is!

  Windows Vista stílusú oldalsáv Windows 7 -re is!

  Bizonyára nem vagyok egyedül azzal az igényemmel, hogy szeretném ha lenne Vista oldalsáv Windows 7 -re is. Azért mert tetszik, mert praktikus, különösen szélesvásznú monitoron (16:10).

  Amikor a Vista megjelent számos neves magazin videó-tesztjében lehetett látni, hogy az oldalsávot kikapcsolták, merthogy szerintük lassított. Szerintem meg nem, vagy nem olyan mértékben, hogy lemondjak erről a szolgáltatásról. Tény, hogy a Microsoft valamilyen okból kifolyólag a Windows7-ből száműzte az oldalsávot, de a Gadget rendszert meghagyta. Szerencsére. Mert ez az egész alapja.

  Bár tehát magában a Windows-ban nincs nyoma sem a sidebarnak - így elő sem bányászható ellentétben a Windows Mail -el azért akad egy egyszerű de nagyszerű megoldás az oldalsáv vissza hozatalára.

  Windows oldalsáv Windows 7 Home Premium operációs rendszeren.

  Csupán el kell látogatnunk a 7 sidebar gadget oldalára, majd onnan letölteni a Gadgetet, telepíteni, rákattintani, és készen is vagyunk.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 6

 • Windows Internet Explorer 7/8/9 kedvencek sávján nem megjelenő favicon korrekció

  Windows Internet Explorer 7/8/9 kedvencek sávján nem megjelenő favicon korrekció

  Gondolom nem csak velem fordult elő, hogy a Windows Internet Explorer a kedvencek sávon nem jeleníti meg minden oda felvett oldal könyvjelzőjét. Ilyenkor újra kell építettni az icon cache-t.

  Nem is csépelném a szót, a megoldás itt található :

  Kipróbáltam, és működik !

  Forrás : Wrong icons in address bar and favorites list in... Microsoft Forum

  Blogbejegyzés 5 éve 0

 • EasyBCD - Hatékony boot menüszerkesztés

  A Windows Vista és a Windows 7 oda vissza remekül megcsinálja egymásnak a dual-boot-ot de akadhatnak olyan esetek amikor szerkeszteni kellene.

  Itt van például az én esetem mindjárt :-)

  Windows 7 után feltelepítettem a Windows Vistát - eddig oké a dolog - de később két okból kifolyólag úgy döntöttem, hogy a Vista partícióját törlöm , és egy új partícióra ismételten feltelepítem.

  Az okok :

  Amikor a Vistát feltelepítettem kísérletik jelleggel tettem , kíváncsi voltam, hogy működik e az a módszer - nem hittem benne , de végig ott motoszkált a fejemben ... - miszerint a Szervízcsomagokat inkompatibilitás esetén fellehet telepíteni csökkentett módban is. Így hát a Windows Vista partíció a merevlemez végén helyezkedett el, egy több száz GB-os partíció után. Ez ugye azt jelenti , hogy az elérési idő rendesen megnő. Tehát az egyik ok az volt, hogy meg kellett cserélni a két partíciót.

  A másik ok. Eredetileg úgy terveztem, hogy a Vistán a Microsoft Security Essentials 2.1 lesz - ugyanúgy mint a Windows 7 -en, a Vista tűzfalával. Aztán kombináltam kicsit hogy a Vista fokozott biztonságú tűzfala legyen. Majd tovább finomítottam a dolgot, és az MSSE + Comodo Firewall védelem tűnt befutónak. Mígnem eljutottam arra a pontra, hogy az MSSE -et is lecseréljem - csak Vistán - Comodo AV -re, de akkor ez ugye azt jelenti, hogy Comodo Internet Security Premiumot célszerű felpakolni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 1

 • Windows Vista Service Pack 1 & 2 telepítése Nforce4-es alaplapra

  Windows Vista Service Pack 1 & 2 telepítése Nforce4-es alaplapra

  Az alap szituáció az, hogy Nforce4 -es alaplapra általános telepítési eljárás mellett nem települ fel a Windows Vista Service Pack 1 (sem). Azonban ha már fel is települne 2011 júliusától már nem hogy az SP1 nélküli Vista ,de az SP1 -es Vista sem támogatott, így a laikus felhasználók számára rögösen de egyébként járható út a Windows Update sem áll már rendelkezésre. Mert hogy az SP 1 és SP2 a WU-n kínkeservesen de felmászott az Nforce -os Chipsetekre. Azt halkan jegyzem meg, hogy az SP2 megjelenése előtti időkben sem volt életbiztosítás SP1 -nélküli Windows-al szaladgálni WU-ra, hiszen időközben megjelent a Conficker és annak variánsai, melyekhez jobban tettük ha még mielőtt a gépet kiengedtük volna a Netre telepítettük a legfrissebb önálló MS tapaszt.

  0x8007000D Internal Error Forrás : lacy.hu

  A probléma bizonyosan érinti az Nforce3 és az Nforce4 -es lapok tulajdonosait. Az ennél régebbiekkel és újabbakkal nincs tapasztalatom. Nforce3 -as lapja van az egyik ismerősömnek, és nála is ugyanez a hiba fordult elő. Nekem meg ugye Nforce4.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 19

 • Google Chrome 13

  Elérkezett a 13. verziónak a megjelenési ideje is a stabil ágon: Mountain View-ban nem babonások.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Cikk 5 éve 104

 • CPU Cooler retro :-)

  CPU Cooler retro :-)

  Emlékeztek meg 2003 - 2004 -re? Arra hogy mik voltak akkor a dizájnos és jó hatásfokú hűtők? Személy szerint nekem két ilyen ragadt meg annyira az emlékezetemben ,hogy mai napig emlékszem rájuk :)

  Cooler Master Aero7

  Cooler Master Aero7

  Akkoriban az egy magos 32 -bites AMD processzorok felsőkategóriája a 3200+ -os CPU -k voltak.

  Érdekes, hogy ma már a Turbine formájú hűtők szinte teljesen eltűntek.

  Igaz akkor még nem volthűtőcsöves CPU hűtő vagy legalábbis nem volt elterjedve, azok később jelentek meg :)

  Cooler Master Jet

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 14

 • A Google +

  Ilyen a Google új közösségi hálója. Vajon lesz e belőle Facebook verő?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Cikk 5 éve 477

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.