2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kandalló, kiskályha felturbózása

    Sok pénz helyett egy kis leleményesség: hődobbal jobb hatásfokú lesz a fűtés, kevés meleg fog kiáramolni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 10 éve 168

  • Hangcsillapítás házilag

    Egy mai átlag asztali számítógép a melegedő alkatrászeinek (CPU,GPU,Chipset stb) hűtését ventillátorokkal oldják meg amik sokszor igen hangosak. Sokan ezzel nem foglalkoznak,mert ha például filmet néznek rajta vagy játszanak akkor a képi élmény vagy a játékra való koncentrálás elvonja erről a figyelmüket.
    Azért sokan vannak rajtam kivül akiket ez igen csak zavar,főleg ha neteznek a géppel és az aztalon melettük pár centire dolgoznak a süvítő ventillátorok. Ki ne halott volna már egy VGA-ból kilépő hangorkánt amit a gyári stock hűtők ki tudnak adni vagy a winchesterek kerregö hangját amik hosszutávon igen edegesítöek lehetnek.
    Sokan néma gépre törekednek,de ezt elérni nem is olyan egyszerű.
    Megoldás lehet ha már eleve olyan gépet veszünk ami hangtalan,ilyenek például a mostanában egyre divatosabb integrált CPU-s ITXes alaplapok amik nagyon sokmindenre megfelelők,de komolyabb játékokra vagy egyálltalán nem lehet bőviteni,vagy annyiba kerülne az egész amennyivel nem sokunk rendelkezik :(
    Másik megoldás lehet a vízhűtés föleg ha teljesen passzív radiátorral rendelkezünk és a winchestert is hangcsillapítós hűtődobozba tesszük.Ezzel elérhetjük a szinte teljesen hangtalan müködést de egy ilyen rendszer ár is elérheti egy kisebbkategóriás gép árát,ezért olcsóbb PCkhez ez sem költséghatékony megoldás.

    Folytatás...

    Ghandi 13 éve 13

  • Ki a fontosabb? Az ember az állat vagy a bulvárhír?

    Ma az egyik kereskedelmi csatorna magazinját néztem és az egyik riport nagyon elgondolkoztatott.Mivel nem akarom se a csatornát,se a műsort reklámozni inkább belinkelem a müsort,EZT nézzétek meg!
    A riport bemutatja az úgynevezett Budapesti Sherwoodi erdőt.Ez az erdö a ferihegyre vezető út melett van a Határ út és Köbányi-Kispest között valahol.Azért hívják Sherwoodi erdőnek mert ez is a szegények lakhelye,hajléktalanok élnek ott nyomoruságos körülmények közt.Bemutatják a nyomort,a koszt és a káosz,beszélnek az ottlakókkal.Tényleg szomorú ha valaki ilyen sorsra kényszerül,nem kívánnám az ellenségemnek sem.A TV stábbal tartott egy celeb is,személyesen Nick Árpád testépítő,erőember és álatvédő.
    Na de itt jön a csavar a sztoriban! Mint kiderült ez a szép csapat azon kívűl hogy bemutatja az itt élők nyomoruságos mindennapjait le is tudja őket.A figyelem ezekután az ittlakók kutyáira szegeződik! Ugyanis szegény jószágok akaratukon kivül élnek ilyen körülmények közöztt,nem tehetnek róla meg ejnye-bejnye.Ezért állatvédő barátaink hamar azon tanakodnak hogy hogyan kellene beoltani őket kiemelik az egyik kutyát akinek el van törve a lába.Elviszik a kutyákat egy orvoshoz ahol huha milyen dolgok derülnek ki szegény kutyákról,gyorsan el is látja az orvos.

    Folytatás...

    Ghandi 14 éve 20

  • HTPC kicsit másképp

    Én is régóta szerettem volna egy HTPC-t de én valami kicsi,szolid kinézetü házat akartam,ami nem feltünő a TV melett. Elöször is belegondoltam hogy mire is kellene nekem a HTPC.Mivel csak egy laptopom volt és szerettem volna játszani is igy az ITX-es alaplapok a PCI Express x16 hiánya és a max 1PCI csati miatt ki is estek,így maradt a sima MATX alaplap. A játékok miatt rendes magasságú VGA melett maradtam mivel nem találtam jobb teljesítményű félmagas PCIex x16-os VGA-t( Sparkle 9800GT-t nem is említse senki!). Az elözö gépemből megmaradt a vizhűtés igy a hangtalan müködéshez azt is fel akartam használni.
    Sikerült szereznem egy Denon micro HIFI rendszer egy kazettás deckjét.Most nyugottam csesszen le bárki mivel ez a deck teljesen működöképes volt! Na de ez csak egy deck,az erősítője bekrepált.Bármilyen más erősítőtvel tökéletes lett volna,na de ki használ még kazettát?

    Szóval fogtam a dremmelemet,egy kis acéllemezt pár ilyet,pár olyat és rengeteg munkát aztán tádám itt a végeredmény :

    Amit tartalmaz : Asrock G41M-S MATX alplap
    Gainward 9800GT VGA
    Audigy 2 AUDIO
    4GB G.Skill RAM
    Teljes vízhűtés
    2x12cm ventillátoros radiátor
    DVD író
    Kártyaolvasó
    Közelebről :

    Folytatás...

    Ghandi 14 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.