2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Véletlenek: vannak, vagy nincsenek?

    Erre a kérdésre alapvetően 2-féle válasz létezik (pontosan! :K igen és nem :DDD ), attól függően, hogy milyen beállítottságú az, akit kérdezünk.
    Aki fél a bizonytalanságtól és nem tudja elfogadni, hogy „csak úgy lézengünk a világban cél nélkül”, valószínűleg nemmel szavaz, mint ahogy azok is, akik ezt a választ alá tudják támasztani valamiféle ideológiával.
    A másik fajta válaszolónak viszont feláll a szőr a hátán attól a gondolattól, hogy minden eleve elrendeltetett és valójában nincs szabad akaratunk, vagy csak korlátozottan. Az ilyenek természetesen igennel válaszolnak.

    Jogosan merül fel a kérdés, hogy melyik verzió az igaz? Na, ez pontosan az a válasz, amit valószínűleg sosem fogunk megkapni! ;]
    Természetesen lehet jönni egyrészről a különböző vallásokkal és egyéb olyan nézetekkel, amik az eleve elrendelést fogadják el, de az nem bizonyít semmit.
    Másrészről pedig jöhet a tudományos válasz, a kvantumfizikával és Heisenberg-el, de ez nem ad választ a hétköznapi tapasztalatokra.

    Vannak azért olyan emberek is, akik számára nem minden fekete, vagy fehér és próbálnak valami középutat találni. Ez persze legtöbb esetben egyik oldalnak sem felel meg ( :P ), de én most mégis megpróbálkozom valami ilyesmivel.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 11 éve 146

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.