2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szellős ház és annak evolúciója!

    Megtetszett az Antec Skeleton, de zseton híján inkább megcsináltam magam!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 37

  • Szellős ház és annak evolúciója!

    Sziasztok!

    Az ok amiért az egészet csináltam nem más mint a pénzhiány! :DD Történt ugyanis, hogy anno megláttam az antec skeleton nevű gépházát amibe rögtön bele is szerettem. Mivel ára akkor is és ma is nagyon magas, így elhatároztam, hogy építek valami hasonlót, minimál költségre korlátozva a hozzávalókat. A legolcsóbb megoldás a fa volt. A koncepció hasonló volt a skeletonéhoz, valami kis alapterületű, jól szellőző, és adott esetben könnyen hurcibálható megoldást akartam építeni.

    Rev. 1.0

    Végül úgy döntöttem, hogy az alaplapot Én is fektetett állásba helyezem, sőt, annak a mérete fogja majd az egész "ház" méretét meghatározni! Így hát az akkori alaplapom, egy Asrock ConRoe1333-DVI/H lett az alap méret. Mivel a táp, hdd, odd, stb. alkatrészeknek is kellett helyet biztosítani, de a hosszúságát ill. szélességét nem akartam megváltoztatni ,logikus lépésnek tűnt az emeletes kialakítás gondolata.

    Folytatás...

    Gaabbaa 12 éve 7

  • SSD beüzemelése a gyakorlatban!

    Nos, rövid előszóval kezdem és utána a lényeg....

    Biztos sokan olvastátok már az "Átfogó elemzés az SSD-k természetéről" cikket (azok biztos, akik ilyesmiben gondolkoznak). Kis kutakodás után összeszedtem, hogy mit és hol lehet beállítani, hogy igazán ssd kímélő legyen a windows 7 rendszerünk! :C Nem magyarázom meg mit miért csinálok, arra ott a cikk! :K

    1. Működik a TRIM?? (mi az a trim??)

    Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk.

    Folytatás...

    Gaabbaa 13 éve 459

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.