2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ez a piac sztem emelkedni akar... 090530

    A korrekció (konszolidáció) ezen a héten folytatódott, az indexek még mindig egy sávon belül vannak, az SP500 880-930 között, a DJIA 8200-8600 között, a Nasdaq pedig 1650-1775 között. A három közül ezutóbbi tűnik a legerősebbnek, a naposon van egy "mini" duplaalj (nézőpont kérdése, bele lehet látni egy triplatetőt is) és tegnap gyakorlatilag ha 1 pont híján is, de új csúcsra ment (ez mondjuk még nem jelent semmit).

    Ami az indexeken nem látszik az az, hogy rengeteg bullish setupot lehet látni a piacon, nem úgy tűnik, mintha esni akarnának a részvények. A pénzügyi szektor most elég semlegesnek tűnik, "kitört" egy csökkenő háromszögből, de ez még kevés. A REIT szektor egy szimmetrikus háromszögből jött ki, ez már jobb. Az energiaszektor kb. úgy néz ki mint a Nasdaq, az olaj felfelé húzta, a félvezetőgyártókon pedig duplatető-szerűség van. A lényeg, hogy még semmi sem dőlt el.

    Az EURUSD egy kis korrekció után folytatta menetelését az 1,45-ös célár felé, az olaj pedig egy csak most észrevett nagy triplaalj célárát érte el tegnap, de nem vagyok benne biztos, hogy itt az emelkedés vége, mert ha a zászló alakzatot vesszük alapul, akkor kb. 70-72 USD-ig kéne mennie.

    SP500

    Nasdaq

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 15

  • Egy vélemény a rallyról

    The Stock Report
    by Mike Turner

    If the oil supply is steady and the demand is low, why do you suppose that the price of oil continues to move higher?

    If employment has yet to recover and housing has yet to begin to recover, why do you suppose that real estate ETFs and REITs are moving higher?

    If banks are, basically, using smoke-and-mirrors (aka, removal of mark-to-market) to make believe that they are actually more solvent today than they were 6 months ago, when many of us know that they are no better off... Why is it that the Financial Sector is moving higher in share price?

    If Bernanke is wearing out printing presses by printing trillions and trillions of dollars out of thin air, why do you suppose the price of gold is not skyrocketing under the specter of massively growing inflation? The current US debt is $11.3 trillion and some estimate that the total obligation promised by the current administration is another $10 trillion, when you count all planned budgets and bail-outs. This is a staggering number!

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 20

  • Lehetséges szcenáriók a távolabbi jövőre nézve - 090524

    Csak most néztem meg jobban az indexeket távolabbról és ez azonnal feltűnt. A Stan Weinstein könyv pontosan erről beszél. Egy szép nagy fordított fej-váll a grafikonon, ~930 a nyakvonal (Nasdaqon 1800), a 200SMA is közel, lassan kisimul. A Nasdaqon van egy kisebb duplaalj is.

    SP500

    KATT

    Nasdaq

    KATT

    fLeSs 15 éve 3

  • Ami történik... - 090522

    A korrekció nem feltétlenül jelent esést. Lehet szimpla oldalazás is.

    Pénzügyi szektor

    REIT szektor

    Félvezetőgyártók

    Energiaszektor

    SP500

    DJIA

    Nasdaq

    EURUSD

    Az amcsi dollár össze fog omlani? A FED pumpálja a pénzt, a hitelezők félnek a hitelbesorolástól, szabadulnak az államkötvényektől, már csak az kell, hogy Kína is eladóvá váljon. Akkor vége...

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 0

  • Feljegyzés - 090521

    A korrekció kicsit lassúcska, de türelem rózsát terem. :D
    Tegnap az SP500 nem tudta elérni a korábbi csúcsot 930-nál, a DJIA pedig pont az előző csúcsnál fordult vissza. Ezeket felfoghatjuk egy rövidtávú duplatetőnek is, a grafikon most azt mondja, hogy add el amid van. Tegnap rávettem az SDS-emre és a FAZ-omra, mint később kiderült egész jó időpontban, olcsóért, csak a FAZ-on bejött intraday 13%. De ezt most pár napig tartani szeretném, úgyhogy még megvan.
    A 20EMA támasz volt a rallyban, ez most 889-nél található, illetve ugye a múltheti alj 880 környékén, ha ezek leszakadnak, akkor a következő az 50SMA ami megfoghatja az esést, right now ez 844-nél van de jön felfelé.

    Tegnapi FAZ vételem indoka a duplacsúcson kívül az volt, hogy a FAZ grafikonján egy higher low alakult ki (tehát az XLF-en lower-high), illetve pozitív divergencia van az MACD-vel és a money flow indexszel. Az XLF és a FAS grafikonján pont fordítva. Tehát miközben a FAZ esett, egyre több pénz áramlott beléje. Amíg az XLF és a FAS emelkedett, egyre több pénz áramlott ki belőlük, ez jellemzője a dumb moneynak.

    Majd meglássuk.

    Az EURUSD és az olaj nem korrigált akkorát mint amire számítottam, egyelőre.

    ja és van UNG-m (United States Natural Gas Fund).

    fLeSs 15 éve 4

  • Néhány setup - 090517

    Jóideje már csak egy adott részvénycsoportból szemezgetem a setupokat (nem nagyon nézegetek új cégek után, nincs rá idő), és ha meglátok vmi jót, akkor veszek. Most átnézve a dolgokat, az egyes szektorokat nemigen látni jó setupokat, oldalazás vagy esés van mindenhol. Ha vki mégis rábukkan egy jónak tűnő részvényre, szóljon! :D

    A múltkori pontokban felsorolt tapasztalatokhoz még 1-2:

    1. minél kevesebb gyertyából épül fel egy alakzat, annál megbízhatatlanabb
    2. minél meredekebb egy trendvonal, annál lényegtelenebb annak az áttörése

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 0

  • Tapasztalataim az amcsi részvénypiacon 090513

    Biztos, hogy nem mindenki fog egyetérteni azokkal a dolgokkal amiket most leírok, de ez lényegtelen... :D Én ezt tapasztaltam és ebből indulok ki. Csak néhány, ami most eszembe jut.

    1. rövidtávon, swingelésre a technikai elemzés nagyonis beválik még ezen a piacon is.

    2. az alakzatokat nagyon jó le lehet kereskedni, a célárfolyamok 99%-ban bejönnek, a legtöbbször centre pontosan, persze nem érdemes kicentizni a profitot, jobb ha kicsivel lejjebb zárom a longot/feljebb a shortot. természetesen léteznek false kitörések/letörések, erre való a stoploss.

    3. a Fibonacci-szintekkel nem érdemes foglalkozni, ha bejön, akkor az a véletlen műve

    4. a mozgóátlagok közül a 20SMA egy semmi. nemistom miért foglalkoznak vele olyan soxor. az 50SMA is olyan, hogy vagy bejön, vagy nem. nagyon erős trendnek kell lennie, hogy az 50SMA-ból támasz váljon. a 100SMA dettó egy semmi. a 150 és a 200SMA soxor meghatározza a hosszútávú trendet, a 200SMA többször (vissza kell nézni a historikus chartot, hogy korábban melyiket vették figyelembe és azt kell figyelni).

    5. mielőtt pozit veszek fel, felteszem magamban a kérdést, hogy merre van nagyobb tere az árfolyamnak, felfelé vagy lefelé

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 9

  • Feljegyzés 090509 - komoly ellenállások előtt az USA piac

    Az amcsi piac hamarosan komoly ellenállásokba ütközik. Ami azt illeti a Nasdaq már el is akadt.

    [link]

    A Nasdaq belefutott a korábbi igen hosszútávú, korábban letört trendcsatorna aljába, ráadásul itt találjuk a 200SMA-t is, ami a medve piacokon jó ok szokott lenni az eladásra, shortolásra. Kérdés, hogy ezen túltud-e jutni, ha az 1800 pontot kiütni nagy forgalommal, az akár hosszútávú befektetésre is jó lenne. Én jobban örülnék, ha előtte visszakorrigálna legalább 1580-1600-ig, hogy ledolgozza a túlvettséget, és onnan indulna el újra fel.

    [link]

    A két fő indexnél is hasonló a helyzet, az SP500 gondban van, ugyanis közel került a januári csúcshoz és itt van a 200SMA. A lefelé trendelő trendcsatorna még feljebb van, az egyelőre nem gond, valszeg később sem lesz, mert sztem ezt a DJIA-n kell nézni.

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 1

  • Feljegyzés 090503 - Figyelem! Könnyen lehet, hogy vége a mókának...

    Jóideje nem írtam, nem volt hozzá kedvem, meg pofám sem.

    Előző bejegyzésemben gyakorlatilag beletrafáltam a piac aljába és tökéletesen "megjósoltam", hogy a Dow Jones pillanatok alatt visszapattan 8000-ig, ami be is jött (mintahogy az is, hogy az olcsóbb bankok tripláztak/négyszereztek, a drágábbak meg dupláztak pár hét alatt). A probléma, hogy én kicsit későn eszméltem, és gyakorlatilag 03.23-ig shortban ültem.
    Óriási hibát vétettem és azt is tudom, hogy miért.

    Az előző hetekben a shortolásom olyan szinten jól sikerült, hogy túlságosan elbíztam magamat, és úgy gondoltam, hogy ha akkor bejött, akkor most is be fog jönni. Nem is néztem a grafikonokat, csak egyszerűen úgy voltam vele, hogy úgyis jön az esés szal nem kell izgulni. Hát így jártam. Stoploss? Nuku, WFC shortomból 61%-os bukóval szálltam ki amikor meguntam a dolgot. :D :W (még szerencse, hogy egy pozira csak a tőkém 10%-át áldozom fel)

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.