2016. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

enginev3.0 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Xiaomi Wi-Fi+

  Három darab Wi-Fi eszköz teljesítménye a házban, és az udvaron, különböző mérési pontokon
  -TP-link WRN841n v8 (Kocsicsalad)
  -Xiaomi Wi-Fi+ (Kocsicsalad PLUS)
  -Xiaomi Mini USB Wi-Fi router (Xiaomi LLLac)

  Mind a három eszköz egymás mellett volt fent a szobámban, kertes emeletes tégla házban lakunk, ami azért fontos tényező.

  Első mérés, lent a teraszon, egy emelettel lejjebb mint a szobám


  (Lent a teraszon)

  Második, kint a kisházban, itt már egyszer van az én szobám fala, plusz jóval alacsonyabban van az épület a szobámnál, és a közben van még egy cserepes tető a kisházon is. Itt sok okostelefon már nem fogta be a Tplink routert


  (Kint a kisházban)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 hónapja 6

 • Xiaomi Mi4c - Összefoglaló

  Összefoglaló
  Mivel elég sokan írtatok a készülékkel kapcsolatban, ezért gondoltam írok a telefonról, amíg nincs róla rendes teszt, így segítve a vásárlást, remélem megtudom vele könnyíteni a döntést

  Doboz
  Végre megérkezett a várva várt készülék, 1 hónap Xperia mini után, már maga a doboz látványa nagy örömöt okozott, pedig idén jó pár okostelefon dobozt fogtam és kibontottam, de ekkora újdonságérzetet egyik sem nyújtott.
  Egy gyönyörű narancssárga elég méretes dobozt kapunk kézbe a vásárlás után. Elöl Mi felirat, hátul pedig a telefon specifikációja, imei, SN és egyéb infók a készülékről.


  (Kicsit meglepett a nagy doboz a Xiaomi Piston szerény összehajtogatott dobozkája után)

  A dobozban találunk egy készüléket, egy töltőt, egy USB-c kábelt, és néhány papírt, és leírást. Fülhallgató nincs.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 12

 • Xiaomi Mi4c - Érdeklődők

  Mivel nagyon sokan írtatok a telefonnal kapcsolatban, ezért tervezem hogy hétvégén írok egy összefoglalót róla ide logout-ra, viszont akinek gyors infó kellene, az hozzászólásokba nyugodtan írhatja a kérdéseit :K

  Xiaomi Mi4c - 3/32Gb

  Blogbejegyzés 7 hónapja 18

 • Mátra motorokkal? Hétköznapi

  Vasárnap délben mi más is juthat az ember eszébe mint felmenni motorral a Mátrába. Motorral, de nekünk az nincs.

  Már korábban terveztük, hogy felmegyünk robogókkal és kismotorokkal a Mátrába, de munka meg egyéb elfoglaltságok voltak, így egészen most vasárnapra tolódott. Előtte persze egy hétig esett, ezért reméltük hogy most nem fog.

  Délben kaptam a levelet kelet felől, hogy Mátra? Hát mondom időben, de oké, akit tudunk szedjünk össze, de épp hogy csak hárman lettünk.

  1kor indultunk, előtte még kis kaja vásárlás, meg tankolás, és a kellékek, gyertya, néhány csavarhúzó, és kulcs, hogy biztosra menjünk (na meg volt itthon egy 3.5T autó, ami azért biztos háttér ha gond van) és egészen pontosan 13:55kor el is hagytuk a Nagykáta vége táblát


  (Üres a tank, 123.4km-nél az állás, kezdjük a feltankolást, az első 10km városon belül még otthon.)

  Nem tudtuk merre menjünk, ezért arra mentünk amerre nem tudtuk merre menjünk. Van egy egyszerű de unalmas út, kevés város, sok hosszú egyenes, ami azért 50-55km/h sebességgel nem túl vad.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 9 hónapja 18

 • A Piston család

  Mi vagyunk azok

  A Piston 2 nincs egy éves, de a hármat mindenképp ki akartam próbálni ennyi pénzért, ezért megrendeltem, véletlen a Youth edition-t, ami az olcsóbb verzió, elvileg csak a borítása olcsóbb belül ugyan az, hozzátenném, hogy ez is szebben szól mint a kettő. Majd még aznap megrendeltem a hármat, ami megjött ma :))

  Blogbejegyzés 10 hónapja 20

 • Szerk.: HTC Sense, Sense mindenhol

  Találtam néhány ügyes megoldást, így aki szeretne egy érzéki készüléket varázsolni telefonjából, annak most itt a lehetőség :)

  Először is, itt vannak a HTC-s appok
  http://www.apkmirror.com/?s=HTC&post_type=apps_post&searchtype=apk

  Ami biztosan működik:
  Galéria, képszerkesztéssel együtt :P
  Böngésző, képes szövegtördelésre, és nagyon gördülékeny :P
  Kamera, bár itt kevesebb a beállítási lehetőség, működik benne a kettős fényképezés, de pl a panoráma nem megy, iso értéket sem sikerült állítani
  Időjárás, szép igényes, helymeghatározással, egy újraindítás, vagy a HTC szervizcsomag szükséges lehet hozzá
  Naptár, widgettel együtt :P
  Óra, itt is szükséges lehet a szervizcsomag, és egy újraindítás
  Levelezés, email kliens, talán a legjobb :P

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 11 hónapja 28

 • Szerencsétlen Suzuki-nk befejezése

  Tavaly írtam, egy cikket, vagy is egy bejegyzést, hogy milyen remek évünk volt, és mi minden történt rövid időn belül szerencsétlen kis autónkkal.

  Bár már ez a dolog tavaly lezárult, még is csak most írom le a befejezést, kicsit megkésve.

  A biztosító úgy döntött, hogy ezt az autót mi már ne akarjuk használni, kaptunk tőlük 600.000Ft-ot, illetve a "roncsért" kaptunk egy bontótól még 200.000-at.

  Így másik autó után néztünk, és megvettünk egy Opel Meriva-t


  Illusztráció

  Kicsit még fizetni kellett rá, de megérte, szeretjük. 1.6 benzin, szóval szeret enni, de legalább élvezetes vezetni, nem úgy mint az Ignist :)

  Blogbejegyzés 1 éve 37

 • Telefonvásárlásom története

  Nem tudom miért írom le, vagy miért csak most, de azt hiszem a mostani túlzott szabadidő, és az esetleges segítségnyújtás, ha valaki telefonvásárláson gondolkodik.

  Hogy közben szóljon valami:

  Másfél éve vettem meg az egyik legszeretettebb készülékemet, egy HTC One-t, az m7-es verziót.
  Ez volt az első telefonom ami androidos, és sosem lassult be, itt kezdtem el igazán szeretni az androidot, az előtt mindig csak bosszúság volt, hogy kevés a ram, gyenge a proci, akár hogy használom, mindig belassul bármely készüléket veszem kézbe.

  Na de. Tavaly már úgy döntöttem, hogy idén mindenképp cserélem, leszoktam a telefonok cserélgetéséről, mint azelőtt, havonta, vagy x havonta másik, új telefon, hogy kipróbáljak minél többet.

  Tehát gondoltam idén cserélem
  Mindenképp HTC volt a cél, méghozzá az idei csúcsmodell, ami nem meglepő módon a One nevet, és egy m9-es számot kapott. De számomra az idei év csalódása volt, a sok felesleges kávával, a közel sem felsőkategóriás kamerával, és a szinte nulla újítással, így hát mivel ezeket már 1-2 hónapja tudni lehetett róla, tudtam, hogy más felé kell nézegetnem

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 26

 • 2014 - Suzuki A mi autónk

  Ez lehet, hogy nem a mi évünk?

  Bár elsősorban az autóról lesz szó eme rövid cikkben, de lesz benne más földi jó is

  Év első negyedében, még tavasszal vinni szerettük volna az autót vizsgáztatni, mert az kell, és az jó.
  Édesanyám elindult ...volna vele, de mivel az akksi elég rossz volt, így nem sikerült, mert lemerült éjszaka, ezért lett bele véve egy másik akksi. Nos ez a gond szépen megoldódott.

  Másnap édesanyám ismét elindult az autóval, hogy neki vágjon a jó 2-3 km-es útnak, viszont 2-3 méterig jutott, és defektet kapott, amit nem teljesen értettünk, mivel nincs igazán szög széthagyva az udvaron, sem a garázsban, de hát na, az ember nem válogathatja meg az ilyen dolgokat, hogy az autó defektet kapjon-e vagy sem. Így fel lett téve a pótkerék, és -ekkor már sógorjelölt- elvitte a gumishoz a sérültet. Az akksi jó volt, a pótkerék nem lett defektes, sikeresen eljutott a kijelölt célhoz.

  Deviszont, kifelé tolatva (félsötétben) nekitolatott egy terasz "darabnak", valami kiálló izének, egy olyan valaminek, így meg lett nyomva picit a hátulja, pár centis részen, illetve a bal hátsó lámpabúra szintén egy kis részen betört.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 27

 • Gyors Mantle Teszt

  Az AMD kiadta legújabb, jelenleg még Beta fázisban lévő Mantle támogató driverjét 14.1-es verziószámmal

  Gyorsan letöltöttem, majd lefuttattam egy Star Swarm tesztet

  Hardver:
  AMD Phenom II x4 B55 3.20Ghz
  2× 2GB Kingston DDR3 1333MHZ
  Samsung 840 EVO 120GB SSD
  Sapphire Radeon R9 270X Vapor-X 2GB
  Többi az adatlapomon, de azok nem befolyásolták a tesztet

  DirectX teszt még a régebbi 13.11-es driverrel futott, az újabb pedig egyértelműen már a 14.1-gyel


  (Katt a képre)

  Blogbejegyzés 2 éve 1

 • HTC One - Szálcsiszolt "Fém" Matrica

  Sziasztok

  Szeretném egy Ebay-es vásárlásom bemutatni nektek, hátha másoknak is megtetszik a dolog, és beruháznak egy ilyenre

  Nos, már ahogy sokan mások, én is teljes mértékben megszerettem az okostelefonokat, próbálgatom, cserélgetem őket. Viszont az első és legfontosabb dolog, hogy tetsszen a telefon, ez az elsődleges, majd ezután jöhet a többi, hardver stb...

  Volt már Samsung Omnia 7-em, ezzel kezdtem, aztán jött a HTC HD2, Desire HD, Sensation, One x, 8x, Xperia ion, és jelenleg egy HTC One-t használok
  Szeretem ha anyagból van a telefonom, tehát nálam egy mostani Samsung szóba se jöhetne, de ne legyen most ez vita tárgya, nem ez a lényeg. Tehát szeretem ha a telefonom anyagból van, szépen össze van rakva, és elegáns a megjelenése, és imádom hogy vékony, ezért nem is pártolom azokat akik azt mondják, hogy adjunk fel a vékony telefonokkal, és legyen 2 centiméter vastag okostelefonja mindenkinek +1 óra üzemidőt nyerve (A gyártók úgy is megoldanák, hogy lemerüljön minden nap, és tölteni keljen éjszakánként)

  Na, picit eltértem a témától, vagyis annyira nem is, tehát, egy telefon legyen szép, elegáns, vékony, és legyen anyagból, ne mű-anyagból.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 29

 • Peter Kürten - A rém Düsseldorfból

  !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!! !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!!

  !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!! !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!!

  A németországi Düsseldorf felett a halál köröz. A hangszórók minden nap óvintézkedésre figyelmeztetnek. A nők csoportosan és városi rendőrök kíséretében járnak munkába. Senki nem tudja, hogy a sorozatgyilkos rém mikor támad újra

  Düsseldorfot 1929-ben, közel 10 hónapon át, egy Peter Kürten nevű szörnyeteg terrorizálja. A pszichiáterek is csak tanulhatnának, mivel az összes addig létező ferde hajlamban szenved. A szexuális agresszión és szadizmuson túl, a pedofílián, zoofílián át a nekrofíliáig.

  A tízéves Ptere és két barátja, egy fából készült tutajra szállnak. 1893 tavaszán járunk, és egy fiúcsapat a Rajna átúszására készül. "Fiúk én félek, ússzunk vissza" - kiabálja ijedten a legkisebb. Peter egy kis ideig figyeli, jót tesz neki, hogy siránkozni hallja. Majd feláll és a fiúba lök. A tengerésztrikós fiú a mélybe zuhan. A legidősebb Hans, azonnal a barátja után ugrik, nem sejti, hogy ez az utolsó dolog amit csinál. Peter a fejét a tutaj alá nyomja, és erősen fogja. Amikor már biztos benne, hogy mind a két barát halott, nagy ricsajt csap. "Segítség, megfulladnak"

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Gilles De Rais - Őrült báró

  !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!! !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!!

  !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!! !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!!

  Nehéz kampóval szétfejtettem a hasát, a belsőségek kifordultak és én élvezettem nyúlkáltam benne, ezután még egyszer megerőszakoltam. Éreztem, hogy új életenergia áramlik szét bennem" - Tesz vallomást a báró, míg a közönség soraiból két hölgy is elájult, a fekete öltönyös férfiak zsebkendőt fognak a szájuk elé, hogy legyőzzék az undort.

  A báró állítólag 200 gyereket ölt meg

  A francia Gilles de Rais báró (1400-as évek) pere meglehetősen gyors. A vádtól pszichésen is összeomlik és mindent bevall. Az ítélőbíróság felháborodott. Nem ám annyira a Raid várban rendezett orgiákon, vagy a fiatal fiúk vére kivégzésén, amit már képtelenek megemészteni az az, követője és gyakorlója. Az eredmény világos, de Raist ki kell végezni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 2

 • Hasfelmetsző Jack - A világ egyik legismertebb sorozatgyilkosa

  !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!! !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!! !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!!

  !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!! !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!! !!!CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!!

  A világtörténelem egyik legismertebb sorozatgyilkosa. Még akkor is ha "csak" öt nőt ölt meg. Hasfelmetsző Jack már 122 éve menekül az igazságszolgáltatás elől

  1888-ban az utolsó augusztusi napon a londoni éjszaka szoktalanul hideg. A sötét utcákon hideg szél söpör végig. A negyvenhárom éves Mary Ann Nicholson akit csak Pollynak neveznek, nem trődik a hideggel. Egy londoni kórház közelében, csak egy begombolt fűzőben és könnyű sálban sétál. Már csak egy ügyfélre lenne szüksége, különben holnap nem ihat egy cseppet sem kedvenc pálinkájából.

  Közelben cipősarka kopogását egy férfihang szakítja félbe: "Elnézést kérek" - Hallja Polly a háta mögött. Elegánsan megfordul, hogy a férfit megnézze, de az utolsó amit lát, egy csillogó éles kés. A hosszú kabátos alak Polly holttestét a legközelebbi utcába húzza. Ez a kórháztól mintegy 200 méterre található Bucks Row, ahol egy istálló bejárata elé helyezi és munkához lát. Pollynak már a nyakát is elvágta, amikor a gyilkos a testéhez is hozzáfog. A számos szúrt sebet, amelyből vörös vér folyik egy nagy vágással összeköti.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 7

 • Android böngészők tesztje [adatforgalom / akkumulátor] -Frissítve-

  Tegnapi tesztem szerettem volna picit bővíteni amihez tőletek is kaptam ötleteket és plusz böngésző tippeket
  Így új weboldal mellett új böngészők is kerültek a mostani cikkbe, illetve beszereztem egy 3G watchdog pro-t is

  Először is. Aki tegnap nem olvasta volna: Ez a teszt most nem a böngészők sebességéről, vagy kezelhetőségéről szól hanem az adatforgalomról és most már az akkumulátorhasználatról

  A teszt készítése közben végig a Router mellett voltam, egyhuzamra készült, semmilyen le vagy feltöltés nem ment egyik gépen sem, így a jelerősség és az internet sebessége nem befolyásolhatta a versenyzőket

  Minden böngésző ugyan azokat a weboldalakat látogatta meg

  Google.hu, időkép.hu, hardverapro.hu, teveclub.hu, demotivalo.net, classfm.hu

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 80

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.