2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 2019-es Samsung TV vásárlási/használati tapasztalat

    Szia kedves olvasó!

    Sikerült TV-t vennem, leírom a tapasztalataim, hátha segít valakinek.
    Az előző tv-m egy Hyundai 42" volt ami sokmindent nem tudott, tv-zésre és ps4-re használtam. Az ok amiért új kellett, a 42" kezdett kevés lenni már erőlködnie kellett a szememnek amikor fáradt voltam, hogy jól lássam a képet, illetve a 7-9mp-es bekapcsolási idő is kezdett zavaróvá válni így 5 év után...
    Nem vagyok szaki, sem szőrszálhasogató, ebből a tv-ből indultam ki az új készülékek használatbavételekor.

    VA vs IPS téma: Megnéztem MM-ben a Samu 8002-est és egy LG 8200-ast mivel egymás mellé voltak kiállítva. Szemből a Samu kicsit élénkebb volt az LG-vel szemben. Elkezdtem oldalazni is. A Samu (VA) fehérdett/fakult, az LG (IPS) kontrasztosabb lett és sötétebb. Kinek mi jön be, nyilván nem 70-80 fokos szögből TV-zik az ember.

    Az rtings-en töltött 3 hétben és a fórum olvasását követően vettem egy Samsung 55RU8002-t.
    Elolvastam egy csomó tesztet, már hányok tőlük....
    MM-ben kb 2m-2,2m-ről néztem és tök jó volt! Kell! Örültem neki nagyon, otthon szembesültem 1 nagy problémával:

    Folytatás...

    Energie X 4 éve 26

  • Soundblaster X-FI MB/MB2

    Szia kedves olvasó!

    Vágjunk a közepébe! Mi is az az X-FI MB? Az a jó drága alaplapokhoz adott Realtek hang codec szoftveres feljavítása! Ha ilyenünk van, kapunk EAX 5-öt THX TruStudiot stb.

    Vajon ennek mi értelme van? Nem lenne egyszerűbb venni egy hangkártyát? De lehet! Ellenben nem biztos, hogy szeretne az ember 20-30 ezer forintot egy hangkártyáért kiadni, pláne ha létezik szoftveres feljavítás!

    Jó ez egyáltalán? A válasz egy határozott nem tudom! Sajnos nekem ilyenem nincs, de szeretnék! Azon emberek véleményére vagyok kíváncsi, akik használják/használták. Jó lenne tudni mennyire hallható/érezhető a különbség általános felhasználás alatt (zene, film, játék).

    Prológus:
    Anno még sokkal régebben amikor elkezdtem az Athlon processzorokkal foglalkozni volt egy elég jó hírű lap, nevezetesen az nForce2 chipkészletes Abit NF7! Az integrált codec egy Realtek ALC650-es volt rajta. Mikor az ember elkezdte használni az összerakott gépet és zenét kezdett el hallgatni valahogy erősebbnek érezte a basszust és mintha jobban is hallhatóak lettek volna a magasabb hangok is. Akkortájt volt még pár alaplap ugyanilyen codeccel szerelve amik nem nForce chipkészletesek voltak de azok valahogy gyengébben szóltak.

    Folytatás...

    Energie X 12 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.