2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Cica, téged választalak!

    Valószínűsíthető, hogy az idei nyári uborkaszezon egyik legfrissítőbb és legaranyosabb címe a Stray.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 1 éve 26

  • Cica, téged választalak! - Stray vélemény

    Thee, mighty concrete, shielding me in it's womb
    Shall you also be my tomb?

    Bevezető
    Valószínűsíthető, hogy az idei nyári uborkaszezon egyik legfrissítőbb és legaranyosabb címe a Stray. Már az első trailer levetítésénél felkeltette az érdeklődésemet, majd amikor mutattak belőle gameplay-t is, tudtam, hogy ezzel játszani fogok. No nem azért, mert macskás lennék, egyszerűen érdekes koncepciónak tűnt, aminek mindenképp a részese akartam lenni.
    PC-n akartam játszani, de végül PS5-n sikerült, ugyanis az Extra előfizetés mellé automatikusan járt a játék, így mondhatni „ingyen” volt. Nem fogok hazudni, ez volt az első alkalom, hogy játszottam a PS5-n. Erről sokat elmond, hogy a játék közben kerestem a fotómódot, de csak a vége felé találtam meg (igen, nem nyomtam végig az összes létező gombot a kontrolleren). Hamar letöltötte, amit le kell és indult is a játék.

    A kezdet
    A menü hót szerény, sok mindent nem igazán tudsz állítani, ha valaki pedig magyar feliratra áhítozna, az sincs. Cserébe az angol nyelv se túl nehéz. Ha valakinek van egy középfokú tudása, szerintem szinte mindent megért (ha jól láttam, PC-n már lehet magyar felirat is).

    Folytatás...

    elektrotank 2 éve 8

  • Pókember zöld ruhában - Halo Infinite vélemény

    A Halo. Sose játszottam vele, de néhány gameplay videót már láttam róla. A világa sosem húzott be igazán és ami azt illeti, talán még most sem. De mindenképpen ki akartam próbálni, kezdve az ingyenes multiplayer-el, majd előfizetve a gamepass-re a kampánymódot is kipróbáltam.

    [L:https://www.somosxbox.com/wp-content/uploads/2022/01/Halo-Infinite-2.jpg][link][/L]

    A kezdetek itt is nehezek voltak. Emlékszem a régebbi, felújított részekre, amikről nézegettem gameplay-eket, majd jött az Xbox konferencián a nagy leleplezés. Sok különbség nem volt a régi és az új között. El is tolták, jó messzire, de úgy gondolom megérte.

    Mielőtt a lényegi részre rátérnénk, néhány megjegyzésem hadd legyen:
    Az Xbox alkalmazást és Store-t felesleges nézni értékelésnek, ugyanis a legtöbb 1 csillag azért született, mert az egész funkcióilag egy fos. Nálam is megtörtént, hogy a játékon belül leszedtem a kampányt, aztán 1-2 nap múlva úgy döntött, hogy a játék helyett a Store-t indítja el... a kommentek között szerencsére volt egy segítőkész ember, annak az írását követtem. Töröltem a játékot és simán leszedtem... de ahogy láttam, a Forza-nál is előfordult már ez, nem csak a Halo „betegsége”.

    Folytatás...

    elektrotank 2 éve 5

  • Az otthon odakint van! - Mass Effect Andromeda vélemény

    Mass Effect szűz voltam ezidáig. Az Andromeda már régóta a célkeresztemben volt, így egy leárazás keretében sikerült rá szert tennem (Steam-es verzió). Nem tudtam mibe fogok csöppenni, minimális gameplay-t láttam csak róla (leginkább az elejéről), no meg, 2016-ban, amikor a játék megjelent, csak az folyt a csapból, hogy milyen szarul sikerült az animáció. Még talán az is felmerült, hogy a Bioware-nek annyi.
    De az évek múltak és gondolom patch-ek is érkeztek bőven a játékhoz. Szóval milyen lett a játék egy ME szűz szemével 5 év távlatából?

    Nem kritikaként szánom ezt a bejegyzést, csupán az élményeimet szeretném megosztani veletek.

    SPOILERES TARTALOM! Ha végig akarod játszani, hagyjad a cikket!

    Történet
    A történet valahol 2185 körül kezdődik, amikor – hátrahagyva sok mindent – egy csillagközi utazásra indulunk az Androméda galaxisba, azon belül a Habitat-7-re, amihez nagy reménységet fűzött az emberiség. Mint kiderül, semmi se úgy alakul, ahogy előzőleg terveztük. Egy idegen civilizációba botlunk, akik nem a vendégszeretetükről híresek, apánk pedig feláldozza magát a saját érdekünkben. Ezek után a nyakunkba hullik a Pathfinder (Úttörő?

    Folytatás...

    elektrotank 2 éve 12

  • Az első balesetem

    Csupán pár éve van meg a jogsim, de nem régiben (július) megtörtént az első balesetem az autómmal. Leginkább az ezt követő hercehurcák, ügyintézések tapasztalatairól szeretnék mesélni.

    Egy reggelen hazafele tartottam, amikor is egy kereszteződéshez érve kihajtottak elém. Mondanom sem kell, hogy satu fékeztem és igyekeztem mindent megtenni az ütközés elkerülése érdekében, mindhiába. Mindezt természetesen rá lehet fogni a tapasztalatlanságomra vagy az autóm gyengébb felszereltségére (se abs, se légzsák, se szervó stb... igaz, nem is mai darab), de ez a baleset bekövetkezésének tényén nem változtat. Az autóm bal eleje megsérült: az index lerepült a kocsiról, a sárvédőnek annyi, a lökhárító megrepedt, a motorháztető minimálisan sérült, a fényszóró picivel beljebb ment és voltak fém alkatrészek, amik bizony deformálódtak. A vétkes autójánál a hátsó lökhárító lepattant (ennyiről tudok).
    Bosszantó vagy épp szerencsés, de a karambol elől majdnem sikerült kitérni, talán ennek köszönhetően nem történt személyi sérülés sem és az autók is a saját "lábukon" hagyták el a helyszínt.
    Nyilván, alapból is dolgozik az emberben egy ilyen nemű koccanás után némi nyugtalanság, de a frusztrációmat tovább erősítette, hogy aznap reggel vásároltam az autómhoz néhány cuccot azzal a céllal, hogy gondozásba vegyem a leállásom során, nem beszélve arról, hogy tankoltam bele bőséggel (nem tele).

    Folytatás...

    elektrotank 3 éve 14

  • LEGO® NASA Apollo Saturn V 92176

    A Holdra szállás talán az emberi történelem egyik legambiciózusabb projektje, amire azóta se volt példa.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 3 éve 15

  • A V12-es duruzsolása – Lamborghini Sián FPK 37

    Nem csak az egyik legnagyobb Technic autót kaphatjuk meg, hanem ékes díszévé is válik a lakásunknak.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 3 éve 104

  • Létezik e túlvilág?

    Mi vár ránk a halál után? Van e hely számunkra bárhol is, ha az itteni életünk véget ér? A kérdés már csak azért is érdekes, mivel nem tudunk rá egyértelmű választ adni.

    Nem feledhetjük el a rengeteg beszámolót sem, melyeknek egy része arról szól, hogy azok az emberek, aki részesei voltak valamilyen halálközeli eseménynek (gondolok itt a klinikai halálra), a fény felé sétálnak, majd egy hihetetlenül gyönyörű helyen találják magukat, de hallottam olyan történetet is (ezt pl. nagyapámtól), aki állítólag lefele sétált és sikolyokat hallott.
    Vagy azok, akik visszatérnek az életbe és valami megmagyarázhatatlan jelenségről tesznek tanúbizonyságot. Gondolok például arra, amikor valaki (ezt a sztorit szintén nagyapámtól hallottam, ha minden igaz, de inkább csak a lényeget tudom leírni, mert az emlékeim már pontatlanok) visszatért, majd a kórházban mondta az orvosnak, hogy a másik kórterembe fekvő beteg kórlapjára pontosan tudja mi volt írva. Vagy valami ilyesmi. És így történt.
    És mi van azokkal, akik valamifajta különleges képességet kaptak?

    Folytatás...

    elektrotank 4 éve 72

  • KRESZ vs Valóság

    Ki mit nem úgy csinál, mint ahogy a "nagy" könyvben meg van írva?
    Jól tudjuk, hogy a vezetés alatt illik mindent tökéletesen betartani, de kikerülvén a valóságba teljesen másképp működnek a dolgok és onnantól azt a morált kell követni, amit kialakított a közlekedő közösség, függetlenül attól, hogy a KRESZ szerint az mennyire szabályos vagy sem.

    Hadd mondjak egy példát: Itt a közeli városban lévő Tesco-nál, ahogy beérsz a parkolóhoz, egy tábla jelzi a jobbkéz szabály jelenlétét... kettőt találhattok, hogy ki tartja be. :K A közösség hozzá van szokva ahhoz, hogy van egy hosszú egyenes út, ahonnét parkolókhoz lehet lekanyarodni és onnét az az út elsőbbséget élvez az onnét kikanyaródokkal szemben. Innentől az embertől és a helyzettől függ, hogy ki mikor, hogy és miképp alkalmazza a szabályt.

    De én pl. hogy az első kérdésemre válaszoljak, az indexet nem szoktam 100%-ban rendeltetésszerűen használni. Ha jól tudom, a Kresz kimondja, hogy minden irányváltoztatásnál alkalmazni kell, így elvileg, ha kikerülsz valamit akkor is. Legalábbis tudtommal vizsgán így van valahogy.

    Folytatás...

    elektrotank 4 éve 100

  • NZXT H440 - Vélemény

    Egy gyönyörű, letisztult külsejű gépház, mely ékesen mutat az asztalunkon, miközben védelmezi az alkatrészeinket a nem kívánatos dolgoktól!

    Előszó

    A cikk elolvasása előtt érdemes figyelembe venni, hogy a gépházat használtan vásároltam és egy ideje már én is használom, így a fényképeken feltűnő esetleges hibákért (pl. festékkopás) előre is elnézést kérek. Mivel ez egy nem újonnan kicsomagolt példány, ezért igyekeztem a szétszedésnél a legapróbb részletekig elmenni és abba az eredeti állapotba hozni, amilyen a dobozból való kivétel után lehetett.
    A fényképek egy Huawei P10 Lite-al készültek.

    A ház külseje

    Előlap: Teljes mértékben egyszerű, feltűnés,- és 5,25" férőhelymentes, alul középen egy süllyesztett NZXT logóval. Kialakításának köszönhetően könnyedén lepattintható egy mozdulattal. A belsejét szinte teljes egészében hangszigetelés borítja A jobb oldali részén feketére festett műanyag szellőző helyezkedik el, mely a ventilátoroknak segít levegőhöz jutni.

    Folytatás...

    elektrotank 4 éve 2

  • Ki szereti a legót? Mini nosztalgia...

    Nagyon régen legóztam már, így kapóra jött, hogy viszonylag olcsón hozzájutottam egy új, még bontatlan Lego Technic 42090-hez. Az árukereső alapján az ára 5000-6000 forint körül mozog, én mindössze 4000 forintért vásároltam.
    Ennél már raktam össze sokkal bonyolultabbat is, de az a kis idő, míg ezt összeállítottam, az is kellemesen telt. Régen minden alkalomra, amire kaphattam valamit (szülinap, karácsony stb...) legót kértem. Nagy legó mániás voltam, ami mostanra sem változott sokat, csupán anyagiak más-más lehetőséget adtak: vagy másra gyűjtöttem, vagy másra kellett vagy az is előfordult, hogy jobb volt inkább hasznosabb, ellenkező esetben haszontalanabb termékre költeni, mintsem legóra.

    Igaz, az utóbbi időben többször szemezgettem Lego Technic-el, amikor olyan üzletben jártam, ahol árultak olyat, de nem hittem volna, hogy hosszú idő után valóban veszek egyet.
    Szerintem a legó tipikusan egy fertőző játék, mert bármikor, amikor videót néztem egyes darabokról vagy arról, hogy ki hogyan rak össze egy-egy típust, azt mindig meghozta a kedvemet a legózáshoz, igaz, hogy nem feltétlen álltam neki (nem tudom volt e már rá példa, hogy mégis), de ha a pénztárcám engedte volna, biztosan kikötött volna 1-2 ezer darabos szett az én szobámba is! :)

    Folytatás...

    elektrotank 5 éve 12

  • Láthatósági mellény és kapubejárat?!

    Amióta rendszeresen autózok, többször belefutottam már olyan emberekbe lakott területen kívül, akik vagy nem hordtak láthatósági mellényt vagy nem használtak fényjelzést vagy egyiket sem alkalmazták, mindezt sötétben. A héten találkoztam pl. olyan emberrel, aki nem messze volt a benzinkúttól, de sötét volt, persze semmi láthatósági mellény nem volt rajta és ott dekkolt az út szélén, ott ahol az autók 80-90 km/h-al közlekednek (ha csak nem többel)... engem is meglepett, de szerencsére nem kellett félrerántanom a kormányt.
    Olyat is láttam, aki használt lámpát a kapaszkodósávban, bár elég halovány volt (vagy csak annak tűnt), de láthatósági mellény nem volt rajta, így aki kicsit figyelmetlen, nem biztos rögvest észrevette volna.

    Én reménykedem benne, hogy ez a helyzet előbb-útóbb javul, és legalább egy láthatósági mellényt vesznek majd fel az emberek, mert a közlekedés szempontjából szerintem ez veszélyes. És akár nappal is. Nem egy embert láttam már bicajozni lakott területen kívül az úton, ahol az autók legalább 90-el mennek és két sávos útszakasznál, ha a szembejövő kanyarodásnál megközelíti a felezővonalat adott sebességgel, míg te közeledsz a biciklis fele... vagy pont arra készülsz, hogy kikerüld... volt múltkor ilyen esetem is.

    Nem akarom hibáztatni a bicikliseket sem, hiszen nincs ezen a szakaszon semmiféle bicikliút, így kénytelenek így közlekedni.

    Nektek volt hasonló tapasztalatotok?

    Folytatás...

    elektrotank 5 éve 35

  • Az első kutyánk, akit el kellett altatni...

    … legalábbis az én életembe az első.

    Sajnos a mai nap alkalmával szeretett kutyánkat kénytelenek voltunk elaltatni rákos megbetegedés miatt. Több, mint 11 éves volt, nőstény keverék. A Dolly nevet kapta (én y-l szoktam írni), hűséges, jó kutya volt.

    Története
    2007 környékén került hozzánk kölyök kutyaként. Általában szófogadó volt, hűséges típus, ha nyitva volt a kapu, sosem szökött el, maximum, ha a felfedező vágyának nem bírt ellenállni és kijjebb merészkedett, mint kellett volna, akkor is elég volt a nevét kicsit hangosabban mondani és egyből tudta hol a helye.
    Sosem volt láncra kötve, sem verve, ritkább esetekben max. fegyelmezve, rákiabálva, ha olyat csinált épp, amit nem szabad.

    Betegsége
    A betegsége nem is tudom mikor alakult ki. Csak azt láttuk, hogy a szája szélén van egy dudor. Semmi komolyra nem gyanakodtunk, azt hittük, hogy volt valami civakodása a másik kutyánkkal, vagy valami drótba, vasba akadhatott fent, ami sérülést okozhatott neki a száján belül (ez miatt át lett nézve az udvarban az összes olyan hely, helység, rész, ahol a sérülést esetlegesen szerezhette... vérnyomok után kutakodtunk leginkább).

    Folytatás...

    elektrotank 5 éve 16

  • Ti mit sportoltok? - Egy egészségesebb életmód!

    A napokban (tegnap előtt óta) elkezdtem futni, egyelőre csak itt az udvarban, rövid távon.

    Történet
    Mióta csak az eszemet tudom, sosem voltam sportember, most se tervezek az lenni, egyszerűen megelégeltem a sok ülést a gép előtt, némi mozgásra vágytam, csak annyira ami jól esik és viszonylag karbantart.

    Ok
    Két okom is volt rá, az első az unalom, bár futni inkább a reggeli órákban szoktam, hűs van és a körülményekhez képest még friss az ember (bár én most éjszakás vagyok, szóval amint hazaértem, átvedlek és kiszoktam menni kicsit kocogni és fürdés, aztán fekvés).
    A második ok, hogy születésem óta van egy szívérszűkületem, ami szerencsére jelenleg mást nem igényel, csak évenkénti kontrollt. Az orvos megjegyezte, hogy nem ártana egy kis sport, úgy döntöttem, hogy idén teszek valamit.

    A szívérszűkület annyiban érint, hogy nem szabad túlterhelnem magam, hamarabb kifulladok, mint az egészségesebb kollégáim és ha esetlegesen mégis túlterhelném magam (volt már ilyen) a szívem is sokkal tovább ver. Gondolom ez az érszűkület miatt van, nem juthat át az éren annyi oxigén stb..., amennyi kell az izmoknak vagy valami.

    Folytatás...

    elektrotank 7 éve 22

  • AMD Zen vagy Kaby Lake?

    Már nem kell sokat várni és lassan megérkezik az új generáció az asztali gépekbe is. Mindkét gyártó 2016 végére ígérte az első darabokat, bár azóta annyira sok új információt nem olvastam róluk.
    Amit tudok: a Zennek vannak kecsegtető tulajdonságai, megvillanásai különféle tesztekben és egyes eredmények szerint az egymagos teljesítményben is sokat javult. Itt teljesen új architektúra lesz, míg az Intelnél rátértek az optimalizálásra, aminek eredményeképp a processzoruk is gyorsult valamennyit.

    Elméletileg azok, akik rendelkeznek Skylake alapokkal, de újítani szeretnének, azok megtehetik egy bioszfrissítés után. Viszont azt nem értem, hogy aki nem rendelkezik vele, de szeretne újítani mondjuk Kaby Lake-re és vesz egy Z170 lapot, a kettő komálni fogja egymást, vagy addig nem, amíg a bioszfrissítés meg nem történik? Vagy alapból új alaplapok kerülnek ki a piacra már az új chipsettel? Főleg, ha ebből indulunk ki: [link]

    Folytatás...

    elektrotank 7 éve 26

  • A foghúzás már csak ilyen

    Egy évvel ezelőtt kb. letört a fogamból egy darab, amire az előző fogorvosom (sokan dicsérték) azt mondta, hogy nem kell vele foglalkoznom. Hát mondtam, hogy jó. Elméletileg a külső zománc réteg szakadt le.
    Nem sokkal ezek után, valamikor 2016 tavaszán egy müzli szeletet habzsolva, letört belőle egy nagyobb darab, hátulról. Eleinte nem fájt, néha viszont éreztem a "jótékony" hatásait. Kértem a fogdokitól egy időpontot, rá egy hónapra adott is. Ekkor már nem ahhoz jártam, akit feljebb megemlítettem.

    Megkaptam az érzéstelenítőmet. Nem zsibbadtam el annyira, mint hittem, de szerencsére az érzéstelenítés tökéletes volt, az egész beavatkozás alatt semmit sem éreztem. Volt egy bökője is, amivel még a húzás előtt megnyomkodta a foginam, hogy biztos jól sikerült e.
    Persze ez nem egy átlagos foghúzás volt. Elég gázos volt, bár nálam minden foghúzás ilyen, egyszerűen azért, mert elég mélyen vannak a fogaim gyökerei, ráadásul a végei még görbék is kicsit, így férfi, nő megszenved vele egyaránt (jelen esetben egy huszonéves, csinos hölgy volt az illető :)) ). Meg is jegyezte, hogy az én fogaimat szar húzni (azelőtt sajnos voltak, amiket már el kellett távolítani), én pedig megköszöntem ezt.

    Folytatás...

    elektrotank 8 éve 27

  • Warcaft: A kezdetek élménybeszámoló

    /Az írás maga SPOILERMENTES, de a kommentben a SPOILER jelzővel nyugodtan írhatsz olyat, csupán jelezd a társaid felé/

    Ezt az írást elég fáradtam közlöm, ugyanis most jövök a moziból és reggel pedig meló. Ugyanakkor muszáj időt szakítani erre, hogy mit is láttam az imént.

    Nos, nem is tudom mennyi játékadaptációt láttam ( a perzsia hercegét igen), de ez a legkiemelkedőbb alkotás eddig és igen, ha úgy vesszük ez egy kiváló, új kezdet a játékok vászonra viteléhez. Kívülállóként (értsd: nem játszottam még a játékkal, csupán egy Warcaft: Legendák képregényem van, ha jól tudom) azt mondom nagyon jó mozi volt. Nem hiszem, hogy teljes mértékben értettem mindent, de azért a film érezhetően ügyelt arra, hogy az olyan buta nézők is, mint én, követni tudják az eseményeket.
    De kezdjünk is bele. Milyen a látvány? Nyilván nem mondok meglepő tényt, de lehengerlő. Talán az idén a legszebb film eddig és lehet az is marad. A CGI nagyon király, az orkok elég élethűen néznek ki, a környezetet gyönyörűen ábrázolták. Magyarán, aki látvány moziként ugrik be meglesni, nem fog csalódni.
    (persze volt, hogy szidták a trailer-ben lévő csecsemőt, hogy milyen ormótlanul nézett ki, én nem találtam benne hibát, sem az előzetesben, sem a film alatt)

    Folytatás...

    elektrotank 8 éve 4

  • Létezik fiú és lány barátság?

    Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Szerintem létezik, nekem is vannak. Nem is egy :D Bár sokszor látom erre a kérdésre azt a választ, hogy az egyik fél úgyis többet akar és az rámegy a barátságukra, amit nem igazán értek, mert akkor nem is igazán voltak barátok. Tény és való, nekem például úgy van egy jó lány barátom, hogy nagy szerelemnek indult, aztán maradtunk a barátságnál. Egyik baráttól pl. hallottam, hogy ő már nem is barátkozna többet vele stb... én meg úgy voltam vele, ha a szerelmét nem is, de a barátságát megtartanám. : )

    Ti mit gondoltok?

    elektrotank 8 éve 66

  • Ez a fránya zsivány - Rogue One

    Kijött a trailer. Olá. Igazság szerint az animációk filmeket, a könyveket, és a képregényeket se követtem SW-től, szóval kiváncsian vártam mi fog kisülni ebből a Rogue One-ból.

    Az előzetes alapján izgalmasabbnak tűnik, mint JJ. Abrams SW filmje. A trailer alatti zene nagyon beindította a fantáziámat, sokat hozzáadott a hangulathoz, van egy csengése, valami új, de mégis a szokásos SW hangulatot hozza. Nyilván a látvány szép, mint azt megszokhattuk. Remélhetőleg ebbe már nem lesz szinkronbaki illetve nem lesz olyan elcsépelt, mint a tavalyi társa. És reménykedem benne, hogy nem lőnek le minden "poént" a marketinggel, mint a BvS esetében. Decemberbe megint érdemes lesz beülni egy mozira...

    Teóirák:
    Mivel megjött a trailer, ezért a teóiragyártók is megérkeztek. Az egyik legnagyobb talán, hogy Jyn Erso igazából Rey anyja. Hát, hasonlítanak! :) Meglátjuk mi lesz.

    elektrotank 8 éve 0

  • Talán ezért ennyire elbutult a mai generáció?!

    Nos, nem akarok semmi okfejtésbe belekezdeni, egyszerűen leírom azokat, amiket tapasztaltam, vagy ahogy én látom a dolgokat.

    Az első és legnyilvánvalóbb, hogy a gyerekek nem igazán tanulnak, majd csak később jönnek rá arra, hogy kellett volna. Nagyon sok ilyennel találkoztam az iskolás éveim során. Balhéztak, meg tették magukat, megbuktak stb... persze, előfordul, hogy ő a 8 általánosával ugyanoda kerül, mint én az érettségimmel és a szakmámmal, de ettől én még többnek érzem magam, hiába ugyanazt a fizetést kapjuk és a lehetőségem is megvan arra, hogy tovább tanuljak.
    Aminap megjelent egy poszt FB-n, Einstein képével, mellé írva a következőt: „Csak a ZSENIK tudják a választ?" Az egyszerű képlet a következő volt: 3-3x6+2=?
    Nézzük milyen válaszokat sikerült kicsiholni a csöpp kis eszükből: 2; 4; 8; a legtöbb választ a 17 vagy a -17 nyerte, de akadt néhány jó megoldás is: -13.
    Voltak akik így vezették le: 3-18+2=(-11) ; 3X6-3+2=17
    Egy idősebb ismerős mondta, hogy anno nekik még nem úgy tanították, hogy szorzás, osztás, összevonás majd kivonás, hanem mindent sorba. De nem az akkori korról kell beszélnünk, hiszen az akkori oktatás nagyban eltér a maitól.

    Folytatás...

    elektrotank 8 éve 20

  • Ilyen volt: Superman és Batman kalandjai - SPOILERMENTESEN!

    Röviden: Túl sok hype, túl sok ígéret, túl sok wtf!

    [link]

    Látvány:

    A látvány nyilván szép, ezzel sok újdonságot nem árultam el. A CGI fröcsög. A 3D nagyjából működik, elég jók az erre épülő effektek is. Jobb, mint a SW 3D-je volt, vagy csak a mi mozink ennyire gyér.
    2D-ben is valószínűleg ugyanolyan gyönyörű, részletes, ebben nem talál hibát az ember.
    Viszont néhány helyen, amikor néztem a filmet, annyi villódzás volt, mint annak a rendje. Lehet egy erre érzékeny epilepsziás ember rohamot is kapna, főleg a vége felé. Néha az járt a fejembe, hogy mi az ördög folyik itt.

    Történet:
    Oké... az nulla. Tényleg nem tudom elmondani miről szólt ez a film. Nem akarok spoilerkedni, épp ezért nem fejtem ki, de... a film után olyan érzésem volt, mintha nagyobb jeleneteket leforgattak volna és csak úgy egymás mellé rakták volna, hogy na tessék, ez már úgy néz ki, mint egy film. Néhány jelenet annyira értelmetlen volt, hogy wtf reakciók futottak át az agyamon. Főleg a film első pár percében volt az, amikor összenéztünk haverral és röhögtünk mind a ketten egy jót.

    Folytatás...

    elektrotank 8 éve 4

  • Ilyen volt: Ravasz, mint a nyúl... Zootropolis vélemény

    [link]

    Üdv, mindenki! Friss élménnyel jelentkezek, ugyanis nem rég jöttünk moziból egy kedves ismerőssel, és mint kitalálható, a Zootropolist lestük meg... milyen is volt?
    Kis lázadóként a film alá vásároltam egy Kung Fu Panda-s filmes menüt.

    [link]

    Ha röviden, egy szóval akarom kifejezni, akkor: F@sza. No, de persze ez a kis animációs film többet érdemel, mint egy szó.
    Nem akarom spoilerezni, ezért rövid leszek. A látvány első osztályú, nem tudom mekkora büdzséből készült a film, de minden képkockát élveztem. Az állatok tényleg szuper aranyosak, főleg a nyuszi és róka páros. A párbeszédek nem unalmasak, nincsenek benne klisék és bizonyos mondatoknak nagy súlya van. A szinkronnal szerintem semmi baj nincs, de ugye aki utálja, az itt is utálni fogja. Az animáció elég részletes, jók az arc mimikák.

    Folytatás...

    elektrotank 8 éve 7

  • Kocka vagy? Nincs életed!

    Megjegyzés: kissé szedett-vetett lehet a poszt, mert egy csomó gondolatomat leírtam, ami jelenleg a fejemben kavargott. Ezért bocsi.

    Nem is tudom, hányszor meg hányszor hallottam már ezeket és ezek alternatíváit. Érdekes, hogy egy társadalomban bizonyos csoportok milyen mértékben viszonyulnak egymáshoz és azt miképpen teszik. Furcsa az is, hogy „átlagos” emberek szemébe esetleges informatikai szakirányok miféle vegyes érzelmeket váltanak ki, amikor szóba kerülnek.
    A legáltalánosabb megítélés nyilván az, hogy ha többet ülsz a gépnél, mint pár perc, vagy 1, max. 2 óra, akkor bizony neked már semmi életed nincs. Törődj bele! Legalábbis ez a következtetés vonódik le állandóan, amikor egy olyan személlyel keveredek szóba, aki vagy alig használ számítógépet, vagy nem is tartozik az érdeklődési körébe. Az utóbbival semmi probléma sincsen, egészen addig, amíg meg nem próbálja magyarázni, hogy az a dolog – amihez egyáltalán semmi köze sincs – miért is rossz. Ezt nemcsak az idősebb generációnál veszem észre, hanem az 1-2 évvel nálam idősebbeknél is, vagy fiatalabbaknál. Nem vagyok szent, így én is előre – néha – elszoktam néhány dolgot mondani minden szépnek és jónak, ugyanakkor később nem voltam rest bevallani a hibáimat és meglátni esetleges lehetőségeket ezekben az opciókban, termékekben.

    Folytatás...

    elektrotank 8 éve 39

  • Ilyen volt: Deadpool

    Sok mindenkinél az év legjobban várt filmje van terítéken, méghozzá a Deadpool. Tegnap sikerült megnézni és mit mondjak, nekem tetszett. Nem akarok spoilerkedni, ezért rövid leszek.
    Szóval a film jól össze van rakva, még így is, hogy kivágtak belőle, ha nem is jó pár, de több részletet és így 18 besorolás helyett, kapott 16-osat. Gondolom a több pénz vezérelte a döntést, valahogy próbálhatták ellensúlyozni a bevételt Kína kiesésével (ha jól tudom, itt betiltották a filmet). A 16 besorolás ellenére vannak durvább jelenetek és a csúnya beszéd helyett se a „macska rúgja meg” van. Persze, nem megy az anyázás folyamatosan, illetve több mondat is kaphatott kissé visszafogottabb szót, szavakat. De ha eltekintesz ezektől, egy egészen jól összerakott filmet kapsz, aminek a végén mosollyal jössz ki a moziajtón, mert néhol sírtunk a röhögéstől és bizonyos beszólásokon. Voltak idősebbek is, középkorúak, nekik is kiváló szórakozást nyújtott, nem csak a fiatalabbaknak, így bátran ajánlom bárkinek. Na igen, van benne vér, nem kell aggódni, nem úgy cenzúrázott, mint pl. a Kingsman volt, viszont nem is mutatnak mindent, de itt nem is az a lényeg.

    Folytatás...

    elektrotank 8 éve 15

  • Hogyan kell szakszerűen kiszárítani a billentyűzetet?

    Biztos számos módja létezik, de az is biztos, hogy ez nem a legjobb. :))
    Elvileg kávé ömlött a gombok közé, onnét ki lett öntve, már csak meg kellett volna... de valaki feljebb csavarta a konvektoron a fűtést... biztos megérezték ;] ;]

    [link]

    Remélem Ti is szakszerűen csináljátok!

    elektrotank 8 éve 9

  • Én és a Mutáns Lóhere

    Szóval lett egy növényem. Igazából fogalmam sincs milyen fajta, de az jól látszik rajta, hogy zöld :DDD Anyám ki akarta dobni, én meg úgy döntöttem befogadom. Kb. 1 méteres szára van, ami tök üres, anyám pont emiatt akarta kidobni, mert nem hajtott levelet. Úgy, hogy bekerült hozzám és hát meglátjuk, hogyan bírja a kiképzést. Fényt azért kap, víze van. Néha még az ablakot is kinyítom :K És elvileg a zene jót tesz a növényeknek is, ami nem rossz, mert én nagy zenemániás vagyok, most épp szól. Mióta bent van a szobámba, azóta kezd hajtani rajta az új levél, így hamarosan 5 levélű helyett, már 6 levelű lesz. Mint írtam, nem tudom mi ez a növényi lény, szóval én Mutáns Lóherének neveztem el.

    Itt van pár kép! :)

    a kezdetek kezdetén

    az új hajtás

    Amúgy a növény 2015. dec. 25-től van meg, ha minden igaz. :)

    elektrotank 8 éve 2

  • 300 alatt...

    Váó, meglepett, hogy jó éve nem voltunk 300 alatt... üzemanyagárban legalábbis, ugyanis 300 alá esett a diesel üzemanyag ára. Olyan 298, 299 Ft literje. A benzin ára is csökkent valamennyit, 311 Ft kb. Mondjuk nem tudom más régiókban mi a helyzet, errefele a Mol kutaknál és egy OIL kutnál tapasztaltam ilyet.
    Arra mindenesetre kíváncsi leszek, hogy a benzin eléri e ezt a határt.
    (230 ft/l, ez még el is fogadható)

    elektrotank 8 éve 5

  • Meghalt Alan Rickman...

    Nem sokkal David Bowie halálta után, egy újabb nagy veszteséget könyvelhet el a világ Alan Rickman alias Piton professzor halálával. Sokak inkább így ismerhetik, a Harry Potter széria egyik sztárja. Azonban többek között ismerős lehet a Drágán add az életed! (Die Hard) c. filmből is, ahol Bruce Willis-el mókázott.
    Egyesek ismerhetik Batman Tanár úrként is, Radics Peti paródia sorozatából.
    David Bowie-hoz hasonlóan, 69 évesen hunyt el. Nagy kár, hogy több filmet már nem láthatunk tőle.

    Nyugodjék békében!

    elektrotank 8 éve 5

  • Jég? Félig fagyott hó? Vagy valami más? - Időjárás jelentés...

    Be kell vallanom, hogy sok mindent láttam már, de ehhez hasonlót még nem. Elég bolond mostanában az időjárás... esik 30 centi hó, majd a következő napokban teljesen elolvad, mert jó erős felmelegedés, illetve eső vette kezdetét. Ugyanakkor ma valami egészen fura. Rögtön azután írom ezt, mielőtt véget ért. Egyfajta jég, de mégse. Nem kopog annyira, puhább, olyan, mint egy félig megfagyott hópehely, vagy nem is tudom. Valószínű, hogy érkezhetett valamerről egy melegfront, mert az éjszaka fél 11 fele is (melóból hazafele) láttam, hogy villámlik a távolban s ma is volt rá példa, de dörgésre is. Kicsit meglepő volt, hasonlót még nem igen láttam. Nálatok is volt ehhez hasonlatos, vagy tapasztaltatok már ilyet? :D

    Friss: Jelenleg is csöpörög, de inkább már esőcseppek formájában, dörgés hallható, szürkébb felhők láthatóak, de olyan nyárias szürke felhők, amikor villámlik és dörög. Fura ez így tél közepén :O Vagy csak én vagyok szemtelenül fiatal ehhez :K ;]

    Itt van néhány kép:

    [link]

    Folytatás...

    elektrotank 8 éve 5

  • Irány a mozi...

    Ha valamikor érdemes moziba menni, még azoknak is, akik amúgy se szoktak, akkor az idén biztosan. Rengeteg jó film lesz, én összeszedtem párat a magam részéről, amit várok. Van köztük kérdéses is, vagyis nem biztos, hogy mozi lesz belőle, de majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Meg kell venni ismét a klubkártyát! :)

    [link]

    1.A visszatérő

    A visszatérő előzetesét meglátva – főleg a 2.-t – azt éreztem, hogy ezt látnom kell. A bíró (Judge) meg a Hajsza a győzelemért (Rush) óta érdekelnek a komolyabb filmek. Egy szóval erre is kíváncsi leszek, már csak azért is, mert két nem is kis nevű szereplő Tom Hardy, illetve Leonardo DiCaprio játssza a szerepet. Vajon Leo kap idén oscárt?

    [link]

    2.Aljas nyolcas

    Folytatás...

    elektrotank 8 éve 26

  • El se hiszem, itt a hó! Irány lapátolni...

    Úgy tűnik a 2016-al megjött a hó is. Végre... Persze szebb lett volna, ha mindez 1-2 héttel ezelőtt jön, karácsony tájékán, meg lett volna az az idilli hangulat, de legalább még van. Buékot már kívántam, úgy hogy mindenkinek kellemes hólapátolást, aki hasonló helyzetben van :D

    Jelenleg is esik (max 2-5 cm lehet), enyhe szellő fúj, hideg van (google szerint -4 fok), az utakon ott a hó, de a lejjebb belinkelt képeken már áthaladt rajta egy hótoló, szóval durvább volt az útfelület még a fényképek elkészülése előtt. Ha már volt hólapátolást, akkor ezúton is kívánok minden sofőrnek, utasnak balesetmentes közlekedést! :)

    [link]

    [link]

    [link]

    Folytatás...

    elektrotank 8 éve 32

  • Földönkívűliek: Azok vagy sem? - BUÉK :)

    Üdv mindenkinek! Ez az írás különösebben nem tartalmaz semmi újat, a már ismert jelenségeken kívül, szerintem a legtöbben hallottatok róluk. Nekem nincsen semmilyen elméletem ezekkel kapcsolatban, mert tapasztalatom sincs. Csupán az évek alatt felhalmozott tudást írom le, amik nem biztos, hogy igazak. Ennek tudatában olvasd végig ezt a kis "cikket"! Köszönöm! :)

    Földönkívüliek. Manapság egyre többen vélik azt, hogy már láttak, találkoztak velük, vagy elrabolták őket. A legtöbb eset logikus, tudományosan bizonyított, viszont a maradék azonosítatlan. Vajon ezek az azonosítatlan repülő objektumok a földönkívüliek létét bizonyítják, avagy van rá más magyarázat is?
    Történnek a világon bizarr, hihetetlen, számunkra ismeretlen jelenségek, amikről mit sem tudunk. Ilyen volt például Norvégiában a spirális jelenség. Az esetet sok ezren látták és videóra is vették. Az oroszok szerint épp egy rakétát teszteltek, aminek elment az egyik hajtóműve és emiatt keletkezett ilyen spirális képződmény az égen. Ettől függetlenül máig sokan hiszik, hogy amit láttak, az nem földi dolog volt.

    Folytatás...

    elektrotank 8 éve 26

  • Egyszer régen egy messzi-messzi galaxisban... újra - Vélemény

    Üdv, tegnap láttam az Ébredő erőt és megosztom veletek a gondolataimat, viszont erősen SPOILER-es lesz az írás, így aki még nem látta a filmet és tervezi megnézni, az ne is olvassa tovább!

    Hm... ez a kép epic, maga a film nem!

    Előzmények

    A húgommal és néhány jó baráttal vágtunk neki ennek a kalandnak. Már egy órával ott voltunk a kezdés előtt, viszont meg volt az előnye, az elsők között léptünk be a moziterembe és bőven válogathattunk az ülőhelyek között. Ha félórával később érkezünk, hatalmas, hosszú sorba ütköztünk volna, és már háromnegyed öt fele azt kiáltozták, hogy már csak x jegy maradt. Jó szokásomhoz híven vásároltam egy újabb darabot a gyűjteményembe, amiért már „megérte” elmenni.

    [link]

    Folytatás...

    elektrotank 8 éve 93

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.