2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • facebook

    facebook

    Eastman 12 éve

  • Kormányváltást szeretnék még ma!

    ...aztán majd egy rövidebb stucnit, hogy egy kicsit egyenesebben üljek a nyeregben, ha már három éve osztom az észt a gerinckíméletről.

    Eastman 12 éve 8

  • Halassy Olivér

    C+P

    Érdemes elolvasni! Egy történet a küzdeni akarásról és arról, hogy a lehetetlen nem létezik!

    "A képen 3-as számmal az 1932-es Los Angeles-i olimpia aranyérmes magyar vízilabda csapatát látjuk: Ivády, Bródy, Vértesy, Németh, Homonnai, Keserű és Halassy. Csak a második pillantásra vesszük észre, hogy a sor végén álló 23 éves Halassy Olivér bal lába térd alatt hiányzik. Kétszeres olimpiai bajnok, háromszoros Európa-bajnok vízilabdázó, Európa-bajnok gyorsúszó, mindkét sportágban többszörös magyar bajnok. Nem volt még paralimpia, mégis ő a világ első mozgássérült olimpikonja. Amerikában már filmet csináltak volna róla.

    103 éve, 1909. július 31-én született Újpesten. Mint sok helyi kisfiú ő is az UTE gyerekcsapatában kezdett focizni, igazi reménységnek tartották. Nyolc éves volt, amikor megpróbált felugrani egy mozgó villamosra, és lecsúszott a lépcsőről. Bal lábát amputálni kellett. Egy évvel később már úszó- és pólóedzésekre járt az UTE uszodájába. Kezdetben nehezen ment neki, de 17 évesen mindenki meglepetésére megnyerte a folyamúszó bajnokságot. Az úszók a szentendrei sziget csúcsától a

    Folytatás...

    Eastman 12 éve 1

  • A válság - Szendi Gábor írása

    Az egész világ zeng attól, hogy válság van. Reggeltől estig azt halljuk, hogyan zuhannak a részvényárfolyamok, minek megy fel éppen az ára, hány embert bocsátottak el, mekkora az államháztartás hiánya, és mennyit kell elvenni az emberektől, hogy a lyukakat betömjék. Szakértők azt jósolják, lesz ez még rosszabb is, ez még csak a kezdet. De tessék mondani, tulajdonképpen mi az a válság?

    Az egész világ zeng attól, hogy válság van. Reggeltől estig azt halljuk, hogyan zuhannak a részvényárfolyamok, minek megy fel éppen az ára, hány embert bocsátottak el, mekkora az államháztartás hiánya, és mennyit kell elvenni az emberektől, hogy a lyukakat betömjék. Szakértők azt jósolják, lesz ez még rosszabb is, ez még csak a kezdet. A média kedvenc olvasottság- és nézettségfokozó eszköze a félelemkeltés. Így aztán most mindent bele. Válság mindenütt.
    De tessék mondani, tulajdonképpen mi az a válság? Gyerekkoromban döbbenten tudtam meg, hogy a Nap 7.5 milliárd év múlva vörös óriássá változik, és a Föld porrá ég. Aztán ahogy nődögéltem, miután nem történt semmi, lassan megnyugodtam. Amikor kiderült, hogy tágul a világegyetem, az már alig viselt meg. Honnan ez a hidegvér? Onnan, hogy az idők során megtanultam, akármilyen katasztrófa-forgatókönyv is kerül nyilvánosságra, abból engem csak az aggasszon, ami a saját, vagy szeretteim sorsát érinti, és ami ellen tudok is valamit tenni. Tudom, sokan most felszisszennek, hogy ez cinizmus. De tévednek.

    Folytatás...

    Eastman 12 éve 5

  • Hé, te!

    Hé te, ott kint a hidegben
    magányosan és öregen
    hallassz engem?
    Hé te, aki ott állsz a folyosón
    remegő lábbal és bárgyú mosollyal,
    hallassz engem?
    Hé te, ne engedd, hogy eltemessék a fényt,
    harc nélkül ne add meg magad.
    Hé te, ott kint egymagadban,
    meztelenül a telefon mellett,
    szeretnél megérinteni?
    Hé te, füledet a falra tapasztva,
    arra várva, hogy valaki hívjon,
    szeretnél megérinteni?
    Hé te, segítenél elmozdítani a követ?
    Tárd ki a szíved, hazatérek.

    De mindez csak látomás volt.
    A fal túl magas,
    amint láthatod.
    Mindegy, mivel próbálkozott,
    de nem tudott kitörni.
    És a férgek ellepték az agyát.

    Hé te, aki ott állsz az úton,
    és mindig azt teszed amit mondanak,
    segítenél nekem?
    Hé te, ott túl a falon,
    aki üveget törsz a hallban,
    segítenél nekem?
    Hé te, ne mondd, hogy semmi remény,
    Együtt indultunk, külön ér el a vég.

    Van valaki odakint?

    Van valaki odakint?
    Van valaki odakint?
    Van valaki odakint?
    Van valaki odakint?

    Nincs otthon senki

    Folytatás...

    Eastman 12 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.