2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Fejhallgató erősítő és DAC topik

    Kedves Érdeklődő!

    Ez a téma első sorban a fejhallgatók kiszolgálásához szükséges lánc elemeivel foglalkozik, legyenek azok gyárilag összeszerelt berendezések, vagy csináldmagad (DIY - do it yourself) eszközök.
    A témához szorosan kapcsolódik a FEJhallgatós topik is, amennyiben fejhallgatóra van szükséged, itt kérhetsz segítséget a választásban.

    Milyen eszközökről lesz szó?

    Transzport:
    Digitális - digitális átalakítást végez. Akkor szükséges, ha például a számítógépünk USB portját olyan DAC-val szeretnénk összekötni, melyen csak koaxiális bemenet van. A két csatoló közti átalakítást ez a kis kütyü oldja meg. Amennyiben a forrásunk és a DAC-t végző eszközünk kompatibilis kimenet-bemenet párral rendelkezik, nincs rá szükség.

    DAC:
    A digitális-analóg konvertálást végző kütyü.
    Léteznek célhardverek (ezeket nevezzük egyszerűen DAC-knak általában), melyek csak erre a speciális feladatra vannak kihegyezve, és léteznek hangkártyák is, melyek minden esetben tartalmaznak egy DAC áramkört, azonban ezek mellett más funkciókat is képesek ellátni (például köthetünk rájuk mikrofont is).
    Tehát minden hangkártya DAC, de nem minden DAC hangkártya.

    Folytatás...

    dudika10 10 éve 47

  • Aktív hangrendszerek (2.0, 2.1, 5.1)

    Kedves Érdeklődők!

    Ez a topik azokkal a beépített erősítőt tartalmazó hangrendszerekkel foglalkozik, amelyekkel megteremthetjük otthonunkban a kellemes hangélményt.
    Amennyiben komponens rendszer iránt érdeklődik valaki, tehát az erősítőt és a hangdobozokat külön szeretné megvásárolni, a hifi topikban segítenek 2.0 és 2.1 rendszert összeállítani, az 5.1-es és 7.1-es rendszerekről pedig a házimozis topikban lehet érdeklődni.

    A témához szorosan kapcsolódnak ezen kívül az alábbi topikok:
    Milyen hangkártyát vegyek?
    Fejhallgató erősítők (DAC, headamp, headphone amplifier)

    Folytatás...

    dudika10 10 éve 34

  • Fej- és fülhallgatók javítása, egyedi audio kábelek és hasonlók

    Segítséget szeretnék nyújtani azoknak, akiknek fejhallgatójuk, fülhallgatójuk, vagy más audiotechnikához kapcsolódó (akár csak áttételesen is) felszerelésük elromlott, nem találnak megfelelő kábelt, vagy egyedit szeretnének.

    -----------------------------

    Elérhetőség

    Kulturált formában (ezt külön hangsúlyoznám, mert mindig akad valaki, aki nem tudja eltalálni a megfelelő hangnemet), privátban lehet megkeresni. Részemről maradhatunk nyugodtan a tegeződésnél.
    A privátok átfutási ideje szabadidőmtől függően, normális esetben <16 óra.
    Az adatlapomon a bejelentkezések időpontja rendszerint nem azt jelenti, hogy ténylegesen aktívan tevékenykedtem, mindenkinek a türelmét kérném.

    -----------------------------

    Átvétel

    Személyes találkozó feltétele a telefonszám csere!
    Nem várok senkire, aki nem ad telefonszámot, vagy nem veszi fel!

    A Kőbánya-Kispest - Corvin negyed - Petőfi híd budai hídfő útvonalon lehetséges személyes átvétel rendszerint reggelente előre egyeztetve. Ezen kívül néha szintén előre egyeztetve délutánonként/esténként a 17. kerületben is elérhető vagyok, valamint előre egyeztetve postán is lehetséges az üzlet lebonyolítása.

    Folytatás...

    dudika10 11 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.