2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Rebellion összevissza kamuzva letíltatott több ezer sniper elite 3 kulcsot a steam-en.

    Rebellion arra hivatkozva hogy az egyik pc kiskereskedelmi szolgáltató szólt nekik hogy lopott kulcsok kerültek ki letíltatott több ezer steam fiókról minden sniper elite 3-at.
    Egy két ember irta nekik hogy nem kellene ezt valamivel igazolni, rendőrségi papírok vagy egyebek. Erre felajánlottak mindenkinek egy kill hitlers dlc-t akik tudják igazolni hogy jóhiszeműen jártak el. [link]
    Közben elterjedt a hír hogy semmiféle lopásról nincs szó csak a rebellion túl alacsonynak találta az előrendelői árát és 60+ kiskereskedőtől visszavonta az összes kulcsot és csak a steam-röl megvett játékot tekinti eredetinek.

    [link]

    djculture 10 éve 17

  • Nav elkezdte letíltani a legnagyobb külföldi online fogadási oldalakat..

    [link]
    "Első lépésként a NAV hirdetményt jelentet meg a honlapján az illegális tevékenységet folytató oldal ellen indított eljárásban hozott határozatáról. Tizenöt nap elteltével a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) végrehajtja a blokkolást úgy, hogy valamennyi internetszolgáltatót felszólítja a fogadási oldal hozzáférhetetlenné tételére.
    blokkolási folyamat több lépcsőből áll. Most a bet-at-home.com, a betclic.com és a hu.sportingbet.com internetes oldalak esetében kezdődik meg, de további oldalak blokkolására is készül a felügyelet."

    Szerk közben tovább dolgozik a hatóság:

    mayplay.com és a betsson.com is megkapta a blokkolási határozatot a NAV-tól

    [link]

    djculture 10 éve 7

  • Betiltott szerekkel végzik a szúnyogírtást...

    A két civil szervezet szerint a szúnyogirtást olyan az Európai Unióban már betiltott szerrel végezték, illetve tervezik végezni, veszélyeztetve ezzel az emberek egészségét. Nem értik, hogy az ÁNTSZ miért engedélyezi a jogszabály által betiltott, mérgező anyagok alkalmazását, és miért nem az emberi szervezetre bizonyítottan nem káros szerekkel küzdenek a szúnyogok ellen.

    A Reslin Premium olajban esbiol (S-bioalletrin) és permetrin található, melyet tavaly uniós szinten kivontak a forgalomból - hívják fel a figyelmet, utalva arra, hogy a vonatkozó jogszabály szerint 2008. augusztus 22-től az EU területén ezek a szerek nem árusíthatók. Ezzel szemben az ÁNTSZ sajátos értelmezése szerint ezek a szerek a kiskereskedelemben a "szavatossági lejárati idejükig árusíthatók és felhasználhatók" - teszik hozzá a civil érdekvédők.

    A cucc adatlapja: [link]

    djculture 10 éve 78

  • Reklámadó a közösségi oldalakon is.

    A reklámadóról szóló hétfőn benyújtott törvénytervezet csak a nyitánya egy folyamatnak, a közösségi oldalakat is bevonnák az adózói körbe - mondta L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő, a reklámadóról szóló törvényjavaslat előterjesztője kedd reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormánypárti politikus úgy véli, hétfőn joggal vetették fel elemzők, hogy a beterjesztett javaslat alapján nehezen tudják bevonni az adózói körbe a közösségi szolgáltatókat, amelyek már a reklámbevételek nagyon nagy részét elviszik .

    Példaként említette, hogy rendszeresen hirdetnek a Facebookon, célzott hirdetések jelennek meg a Youtube-on, s látják, hogy "a Google-t milyen módon használják pénzért konkrét információk eljuttatására". Jelentős reklámbevételhez jutnak ezek a cégek, amely után sem áfa, sem társasági nyereségadó nem gazdagítja a magyar államkasszát - hangsúlyozta L. Simon László

    Adót kellene fizetnie a Magyarországon letelepedett médiaszolgáltatóknak, azoknak, akik nem Magyarországon telepedtek le, de napi műsoridejüknek legalább a felében magyar nyelven sugároznak, az interneten magyar nyelvű reklámok közzétételéért, de még a hirdetőoszlopok, ingatlanok, hirdetőtáblák és a járművek után is. Azaz a Mahírnak, de még a BKK-nak is kellene reklámadót fizetnie.

    djculture 10 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.