2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Fűtés, és minden ami vele kapcsolatos.

    Nézegettem, de nem találtam mostanában aktív, és olyan összefoglaló jellegű írásokat, amelyekre én gondolok.
    Érdekel minden olyan fűtési technika, amit jelenleg is lehet használni, illetve a jövőben jó, hatékony fűtési technikát képezhet.

    Most viszont ugranék egy nagyot és bemutatnék egy kis keresés eredménye ként kapott adatot:

    Fák és azok fűtőértéke:
    Cserfa: (18-19 MJ/kg) ami azt jelenti,hogy 1200 kg/köbméter (1mx1mx1,7m) átlagos fajsúlyát figyelembe véve,egy köbméter cserfa vásárlásával 21600 MJ fűtőértéket vásárolhat meg,aki ezt választja. Jelenleg ez a fafajta ár-érték arányban a leggazdaságosabb választás. Nincs ennél jobb!
    Tölgyfa: (16-17 MJ/kg) ami azt jelenti,hogy 1050 kg/köbméter (1mx1mx1,7m)átlagos fajsúlyát figyelembe véve,egy köbméter tölgyfa vásárlásával 16800-17850MJ fűtőértéket vásárolhat meg.
    Bükkfa: (15-16 MJ/kg) ami azt jelenti,hogy 1000-1100 kg/ köbméter (1mx1mx1,7m) átlagos fajsúlyát figyelembe véve, egy köbméter bükkfa vásárlásával 15000-17600MJ fűtőértéket vásárolhat meg.
    Akácfa: (15MJ/kg) ami azt jelenti,hogy 700-900 kg/köbméter (1mx1mx1,7m) átlagos fajsúlyát figyelembe véve,egy köbméter akácfa vásárlásával 10500-13500MJ fűtőértéket vásárolhat meg.

    Folytatás...

    DJ WOKKY 12 éve 47

  • Tetőtér beépítés sajátkezűleg

    Üdvözlök mindenkit, aki ide látogat és elolvassa ezen bejegyzésem.

    Mit, miért, mikor?:

    A nyáron immár 2 éve együtt voltunk barátnőmmel és arra az elhatározásra jutottunk, hogy az addig félre tett, és a nyáron összespórolt pénzünket a tetőtér beépítésébe fektetjük.
    2011. szeptember elejével el is kezdődtek a munkálatok.

    Betonozás:

    Adott 4 helyiség, amelyet ki kellett betonozni, mivel csak a betonkefni volt meg.
    Egy 4x4m-es nagyszoba, egy 4x2m-es előszoba, 2x2m-es fürdőhelyiség, valamint egy kisszoba, amely 3,8x2,5m-es.

    A nagyszoba betonozása egy szombati nappal kezdődött meg, amiben -természetesen- több nehézségünk is támadt. Reggel ugye fel kellett szerelnünk a csigát, amivel felhúzzuk a vödörben a bekevert anyagot (betont). Ezt elég gyorsan és ügyesen meg is valósítottuk, egy 4m-es gerenda segítségével, amit alulról és oldalról egy-egy másik méretre vágott gerenda tartott, valamint a házba eső részét betoltuk a kéményjárat takarítóajtaján.
    Meg is kezdődött a betonozás az anyag megfelelő, mehet fel...

    Folytatás...

    DJ WOKKY 12 éve 29

  • Mit tegyek, ha az udavaron a telefon oszlop, de nem kértek rá engedélyt.

    Sziasztok.

    Ráérős kedvemben érdeklődöm, hogy mit gondoltok róla.

    Barátnőméknél 10 évvel ezelőtt a telefonvonalat kiépítő cég az udvarukra tette a fa tartóoszlopot, akkor úgy mentek bele a szülei, hogy 2 hétig ideiglenesen ott marad. Azóta is ott áll ez az oszlop. Kérdésem, lehetne valamilyen kártérítést követelni a telefontársaságtól ?? Mert semmi papír nem született róla, csak ott van és áll, mind a mai napig azon megy a telefon vezeték.

    Válaszotokat, gondolataitokat előre is köszönöm :R

    DJ WOKKY 13 éve 106

  • 4-es főút és a vele járó VESZÉLYEK!

    Kedves sofőr-, utas-, útitársak!

    Ki mit szól a 4-es számú főútvonalhoz ?? Valamint annak legújabb át nem vett elkerülőjéhez, ami éppen a lakóhelyemet kerülné ki. Igen, igen, ez az új elkerülő Kisújszállást szeretné elkerülni, ha ezt a "gonosz" Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. átvenné. De sajnos nem tudják mert van egy pár hiba: aszfalt, szalagkorlát sérült (építés alatti baleseteknek köszönhetően), vízelvezető árkok rosszak, útfelfestések lekoptak, útpadka laza, sárrázók rossz kiépítése, tereprendezés elmulasztása. Vége, csak ennyi a hiba :)
    Aki nem hiszi, nézze meg ITT.
    fő cikk, egy későbbi cikk, képgaléria

    Ki mit szól hozzá ???

    DJ WOKKY 13 éve 47

  • Mit csináljon az, aki otthon van, és pénzt szeretne ???

    Kedves barátaim, fórum társaim, olvasók!
    A téma adott...
    Biztosan vagyunk páran, akik vagy dolgozunk, vagy otthon vagyunk és pénzt szeretnénk, természetesen nem az 5-ösre várunk.
    Várom az emberek gondolatait, észrevételeit, kitalációit, hátha tudnunk segíteni egymásnak ebben-abban.

    DJ WOKKY 13 éve 43

  • Eladás - Vétel, tisztesség, becsületesség!

    Tisztelet fórumtársak, kollégák!

    Ezúton kívánom megosztani veletek, hogy a termékek eladásával, megvételével kapcsolatosan mindenkinek megadom a kellő tiszteletet és "betyár" becsületet, azonban ugyan ezt várom el mindenkitől.
    Amit eladok, arra természetesen garanciát vállalok. Van olyan termékem is néha, hogy nem a saját tulajdonomat képezi, de erről tájékoztatom az érdeklődőt.
    Ezért cserében elvárom én is ugyan ezt. Sajnos vannak mindig mindenhol olyan emberek, akikben megbízik az ember, és utólag jön rá, hogy nem kellett volna.
    Le kell szögeznem, hogy itt az oldalon még nem fordult elő ilyen, azonban az életben már volt rá példa, mint talán sokunknak, akik ezt olvassák...

    Akiben nincs annyi tisztesség és becsület, ami egy üzletkötéshez kell, az kerüljön el, mert én nem az a fajta ember vagyok, aki nem teszi meg a szükséges lépéseket azért, hogy megtaláljam az illetőt.
    A mai világban ez már nem olyan nehéz dolog szerintem :K

    Jó üzletelést kívánok mindenkinek !

    DJ WOKKY :R

    DJ WOKKY 13 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.