2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • LG OLED48CX TV mint monitor

    Az első „kis” méretű OLED TV, amire már monitorként is lehet tekinteni. De vajon mennyi kompromisszummal jár?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 3 éve 45

  • Arduino – digitális Lego nagyoknak

    Kedvcsináló bemutató az Arduino platform-hoz amivel saját perifériákat is készíthetsz számítógépedhez.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 141

  • MoDaCo ROM telepítése T-Mobile Pulse-ra

    Hosszú idő után végre beadtam a derekamat és feltettem a MoDaCo-n Paul által fejlesztett ROM-ot a Pulse-omra, amelyet oly sokan dícsérnek netszerte. Gondoltam összeszedem a tapasztalataimat, hátha más is fel szeretné tenni de még sosem csinált ilyet és szeretné redukálni a lehetséges hibákat amennyire lehet. A sebesség különbség ugyanis nagyon látványos (igaz én eddig csak a Vanilla ROM-ot telepítettem fel a telefonra), tehát van miért pedálozni.

    Előre le szeretném szögezni hogy az alábbi művelet elvégzése a garancia azonnali elvesztésével jár! Ha később szervizelni szeretnéd a telefont, az egyedi ROM nyomait szinte biztosan el kell majd tüntetned, vagy úgy hogy visszaflash-eled a gyári ROM-ot a T-Mobile oldaláról és megbizonyosodsz hogy eltűnt minden módosítás (recovery image is), vagy a hamarosan leírásra kerülő nandroid backup által készített biztonsági mentést állítod vissza. Nem vállalok felelősséget bármi nemű kárért ami a módosítás leírásom alapján történő telepítésével keletkezhet, csak saját felelősségedre folytasd! Az alábbi módosítást semmiféleképpen sem támogatja a T-Mobile! A ROM telepítésével nem válik függetlenné a telefon és ingyen telefonálni sem tudsz majd. Úgyhogy aki ezt várta volna, hoppon marad :U

    Folytatás...

    DarkByte 14 éve 79

  • T-Mobile Pulse: Android olcsón

    Ha Android-os telefon, akkor ronda és drága. Avagy mégsem? Itt a T-Mobile saját Google telefonja.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 14 éve 79

  • Woofer: A Twitter paródiája

    Napi híradagomat gyűjtögetvén akadtam rá a Woofer -re, ami leginkább a Twitter paródiájának fogható fel, a lap stílusa és elrendezése is gyakorlatilag egy az egyben ugyanaz. Ami viszont a paródia, hogy itt nem maximum 140, hanem minimum 1400 karaktert kell tartalmaznia egy hozzászólásnak. :))

    Elgondolkodtam rajta hogy ha egy napra bevezetnék itt a portálcsaládban hogy minden fórum hozzászólásnak minimum ilyen hosszúnak kellene lennie (rövidebbet nem is engedne a motor elküldeni), akkor mennyire elnémulna a társaság. Maximum a kemény mag lenne aktív. :U

    Forrás: [hwsw.hu]

    DarkByte 15 éve 3

  • Windows kompatibilis kernel Linux-hoz

    Rövid bemutató a Linux Unified Kernel project -ről.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 223

  • Avatar: nagy a hype körülötte, de mi is ez?

    Először is beszéljen inkább a trailer: [link] illetve a minőség mániásoknak irány az Apple oldala az 1080p verzióért :D [link]

    Mint látható egy sci-fi/fantasy mozifilmmel állunk szemben, amelyet James Cameron rendez (Terminator, Titanic, True Lies, stb.) és a Terminator 4 -es félig ember-félig robot Marcus -t alakító Sam Worthington lesz a főszereplő. A történet a Wikipedia alapján nagyjából a következő: főhősünk egy leszerelt rokkant tengerész gyalogos, akinek lehetőséget biztosítanak hogy részt vehessen az úgy nevezett Avatar programban. Jake Pandora -ra utazik, amely egy esőerdők által borított külső hold, meglehetősen gazdag és hihetetlen élővilággal és emberek számára belélegezhetetlen atmoszférával megáldva. Pandora a Na'vi nevű emberszerű faj otthona. Habár békés fajról van szó, jóval fejlettebbek mint az emberek. Egy Na'vi átlagosan három méter magas, hosszú hátsó farokkal és csillogó kék bőrrel rendelkezik. Talán a WarCraft -os night elf -ekhez lehetne hasonlítani őket valamelyest.

    Folytatás...

    DarkByte 15 éve 17

  • Linux és a cool faktor?

    Mielőtt bármit is írnék, le szeretném szögezni hogy nagyjából negyed éve szinte naponta dolgozom Linux -al a munkám végett, illetve most már lassan egy éve itthon is egy házilag buherált Linux ossza a mobilinternetet. Látom a rendszer előnyeit, hogy mennyire kezes bárány tud lenni ha az ember jól ismeri a bash nyelvet és a konzol használatától nem idegen (nekem még mondjuk bőven van mit megismerni, de egyre többet tanulok a kollégákon keresztül). Az is nyilvánvaló hogy a rendszer kiváló kiszolgáló feladatokra, a kernel vitathatatlanul az egyik legjobb kategóriájában, számos mindent építhetünk rá. Tisztában vagyok azzal is, hogy a rendszert Windows -ról jött emberként helyén kell kezelni, a két rendszer működési filozófiája egészen más. Ebben az írásban nem is erről szeretnék elmélkedni, hanem hogy milyen felhasználói élményt képes nyújtani egy Linux kezelő felület, főleg ha összevetjük egy mai erősen design irányultságú OS -el, amelyet nem a minimalista megjelenítési beállítások mellett használunk. Nem lesz nehéz kitalálni hogy sajnos közel sem vagyok megelégedve a Linux -beli grafikus felületekkel; az írást érdemes is szubjektív véleményként kezelni.


    RamboTux haragjától félek én, remélem megkíméli életem

    Folytatás...

    DarkByte 15 éve 21

  • Miniteszt: Lonsdale 15,4" laptop hátizsák

    Lassan egy hónapja hogy beléptem a saját notebook -al rendelkezők táborába egy Lenovo N500 -al, és úgy éreztem ideje beszerezni az amúgy is igencsak kopásban lévő középsuli óta használt táskám helyett valamilyen komolyabb szállító eszközt. Feltétel volt, hogy mindenképpen hátizsák legyen és ha lehet kívülről ne lehessen róla megmondani hogy notebook -ot hord benne az ember (egy Dell feliratú hord táska véleményem szerint felhívás a zsebesek szempontjából egy keringőre :D). Mindenképpen olyat szerettem volna amelyben a notebook saját fakkba kerül, és valamilyen párnázással is rendelkezik hogy ha járdára vagy valamilyen keményre teszem le, akkor ne koppanjon a noti éle. Nem árt továbbá ha a laposon túl kényelmesen tudok benne iratokat, egy kisebb üveg vizet, kisebb adag kaját, egy pulóvert, stb. hordani, szóval ne csak kimondottan notit hordani legyen jó.

    Munkatársam a Cora -ban talált egy igen kellemesre sikeredett Canyon hátitáskát, ami ráadásul egész korrekt négy ezer forintos áron kellette magát, és igazából a kitételeimnek is megfelelt. Sajnos azonban az egyetlen fellelhető darab az volt amelyet Ő elhozott. Próbálkoztam érdeklődni hogy terveznek-e még ilyet beszerezni, de nem tudtak semmi konkrétat mondani.

    Folytatás...

    DarkByte 15 éve 2

  • Úszni jó!

    Nem mondanám hogy az idők kezdete óta tudok úszni (vagyis hogy ez így nem helytálló, elvégre a magzat ösztönösen megtanul úszni, csak aztán valahogyan elfelejtjük gyakorlás nélkül). Nagyjából két évvel ezelőtt kezdtem el okító órákra járni az egyetemi tesi órák keretében és mit is mondhatnék, nagyon megszerettem mint sportot; ez nálam nagy szó. Az utóbbi időben azonban nélkülözni kényszerültem. Sajna kifogytam az elhasználható díjmentes félévekből, az egyes uszodák belépőit és bérleteit meglátva pedig sajnos csak elszomorodni tudtam. Alkalmankénti 600Ft -os jegyárért erősen húzom a számat, a bérletek pedig gyakorlatilag semmi kedvezményt nem jelentek. Ha már nekifogok szeretnék legalább hetente kétszer, de inkább háromszor elmenni egy órát úszni. Ez nagyjából 7200Ft havonta, és akkor még nem is beszéltünk arról hogy ez kedvezményes diákjeggyel számolva jön ki. Lassan végzek az egyetemmel, utána már másfélszer ennyi lesz a teljes árú jegy. Megértem én hogy az uszodát fenn kell tartani valamiből, de nem sok ez egy kicsit?

    Folytatás...

    DarkByte 15 éve 4

  • 1 hónapja

    Épp a ,,no name" -et érintő szájkaratét olvasgattam a Jogos moderálás topikban (Megmondom őszintén ilyen mélységében még nem érintett mint amit egyszerre kaptam cizoe blogjából, viszont akár csúnya, akár nem, könnyesre nevettem magam rajta. Ennyire nem lehetnek pihent agyúak az emberek. :D), máris arcon csapott egy másik mondat részlet: Vladimirt meg jogosan kiebrudaltátok.... bár nem volt rossz figura. Hogy mi van? :Y Ennyire nem lehet hőség. És tényleg nincs is, VladimirR kolléga pont egy hónapja nincs köreinkben. :( A sok munka mellett ez a dolog valahogyan teljesen elkerülte a figyelmemet, bár inkább csak nem vagyok kompetens ezekben a topic -okban.

    Bár azt én is elismerem hogy sokszor nagyon szókimondóan nyilvánult meg, mégis sajnálom hogy nem része a fórumnak, én személy szerint bírtam a módját annak ahogyan a sok okoskodót leoltotta (úgy ahogyan moonman -t is be lehetett állítani mindennek, mégis szerettem olvasni a mondandóit). Ezen felül a sok hasznos dologról se feledkezzünk meg amellyel hozzáadott a fórum fényéhez.

    Folytatás...

    DarkByte 15 éve 11

  • Saját avatár - juppíí!

    Végre elérkeztem ehhez a mérföldkőhöz is a PH! -s jelenlétemben. Hosszas variálgatás után a Plants vs. Zombies féle zombatar avatár készítőben dobtam össze magamnak egy baseball sapkás zombit (érdekes hogy pont most nyertem egy valószínűleg fehér Infopatika sapkát is a PH nyereményjátékon :) ), amit aztán Ndruu csinosított, illetve kaptam egy "I love PH" felíratot is a pólójára. Az avatár tükröz engem, legalább is kora reggel mindenképpen, napközben pedig mint igazi zombi gépfüggő. :D
    Itt is megköszönném Ndruu -nak a segítséget. Ez már a negyedik avatár ötletem volt, és mind a háromnál segítőkészek voltak az arckép készítő topic lakói. :R

    Nincs más hátra, mint elérni a PH Addikt szintet. :)

    DarkByte 15 éve 11

  • Koobe: Első hazai E-Book olvasó

    Maga az e-book olvasó mint eszköz nem biztos hogy mindenki számára egyértelműen beazonosítható. E-book olvasónak olyan könyvet imitáló hordozható megjelenítő eszközt nevezünk amely segítségével elektronikusan formátumú könyvek garmadáját cipelhetünk magunkkal kompakt helyen, megjelenítőként pedig általában az ezen funkcióhoz energia pazarló LCD helyett valamilyen elektronikus tinta alapú felületet használnak. Én nagyjából egy éve találkoztam az interneten az Amazon Kindle olvasójával (amely azóta a második generációnál tart), ez talán napjaink egyik legjobb ilyen eszköze. Az olyan extrák mint a 3G -n keresztüli könyvvásárlás és a webböngészési lehetőség igencsak kellemes olvasótársa teszik. Azonban egyrészt a hazai elérhetetlensége, másrészt a meglehetősen magas ára miatt csak tetszetős maradt mint reálisan elérhető eszköz.

    Folytatás...

    DarkByte 15 éve 6

  • Éledezik a Windows 7 upgrade oldala

    A Windows Vista -val csomagolt gépekhez egyes országokban már aktiválhatjuk is a frissítési kedvezményt.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 31

  • Android NDK gyorsteszt

    A tegnapi napon végre elérhetővé vált az Android platformhoz készült NDK (Native Development Kit) amely segítségével natív betéteket készíthetünk C/C++ nyelven programjainkhoz, ezzel felgyorsítva a lomha kódrészletek működését. Kicsit sajnálom hogy nem saját magam akadtam rá a hírre hanem csak a Mobilarenán olvastam először a mai napon az újdonságról.

    Gondoltam gyorsan ki is próbálom a dolgot. Nézzük mi is kell ahhoz hogy natív modulokat tudjunk készíteni és beágyazni a programjainkba. Először is kell egy feltelepített SDK amellyel majd a tényleges alkalmazásokat lefordíthatjuk és apk -ba csomagolhatjuk. Nálam e-mellé még párosult egy Eclipse Ganymede a hozzávaló Android plugin -el. Eddig semmi újdonság azoknak akik már legalább kipróbálás szintjén próbálkoztak a platformmal. A natív fordításhoz linux -os eszközökre van szükség, amely valószínűleg nem meglepő senkinek aki tudja hogy az operációs rendszer a linux kernelre épül.

    Folytatás...

    DarkByte 15 éve 1

  • Transformers 2: színes robotorgia 150 percben

    (Az írásból egy ideig kint volt egy befejezetlen verzió, tegnap pont akkor tűnt el a kábeles netünk amikor a végleges verziót másoltam volna be. Utána már vissza sem jött úgyhogy inkább léptem aludni.)

    Frissen estem haza a Transformers 2 vetítéséről amikor ezeket a sorokat írom. Azt kell mondanom hogy egészen meggyőző volt a film. Az a fajta néző vagyok akit már az első rész sem azért érdekelt mert kiskoromban megvesztem a Transformers rajzfilm vagy játék franchise -ért (sőt egy YouTube -on látható rajzfilm kezdőcímet leszámítva egyet sem láttam), hanem egyszerűen csak vonzott a filmes megvalósítás. Az a fajta mozi ez amelyet vétek nem vásznon, de legalább is valamilyen HD felbontásban megnézni.

    Az első részt két éve leginkább azért érte kritika, hogy mire a tényleges akció rész kibontakozhatott volna, már vége is a filmnek. Egy-két bunyónak és tömérdek törmeléknek (ouch) lehetünk szemtanúi, majd már azon is kapjuk magunkat hogy Optimus monológjával és a Linkin Park - What I've Done -jával zárul a film.

    Folytatás...

    DarkByte 15 éve 22

  • Három hét múlva itt a Windows 7 RTM

    Legalább is a magyar Windows 7 blog szerint július 13. -ára készül el a kód végleges, kiadásra jelölt változata. Ez után durván 3 hónappal fog megjelenni a boltok polcain a kézzel fogható termék. A hosszú köztes időszak miatt már korábban köztudottá vált hogy a magyar változat azonnal elérhetővé lesz a megjelenés napján (bár akik szemfülesek voltak a nem hivatalos magyarosítást már eddig is beszerezhették a net egyes szegleteiből).

    A Windows 7 roadmapje:
    - Június 19-ig a jelöltek (7260,7261,7262, stb.) közül a megfelelő(ek) kiválasztása (megtörtént).
    - Június 20 - Július 7 között a kiválasztott build(ek) visszamigrálása a winmain-be (most zajlik).
    - Július 10-én a Windows 7 hivatalos leválása a winmain ágról, onnantól kezdve a háttérben megindul a Windows 8 fejlesztése.
    - Július 13-án a 7300-as build hivatalos kiadása.

    DarkByte 15 éve 0

  • goosh - Shell a Google -höz

    A minap keresgéltem a neten SVN -el kapcsolatban és az egyik blogban akadtam rá erre az érdekes oldalra. A goosh egy parancssori felület a Google -hoz, olyasmi mint a Linux -hoz a bash. Néhány szavas parancsok segítségével komplett műveleteket végezhetünk el az egyes webszolgáltatásokkal. Az igazán poén hogy mindezt AJAX -al vitte végbe a készítő így nincs szükség semmilyen kiegészítőre.

    Ha például a kereső motort akarjuk igénybe venni, használjuk a web vagy search parancsok valamelyikét. Kedvenc oldalunkra például így lehet rákeresni:

    De pl. megnézhetjük azt is hogy a wiki mit talál az SVN -re :)

    DarkByte 15 éve 0

  • Restart?

    Gondoltam megpróbálom kicsit aktívabbá tenni a blogomat. Töröltem a régi felesleges dolgokat amelyeket már úgy sem fogok befejezni vagy már nincs hozzájuk kép (a DotA -s írást azért meghagytam, csak kiemelt; illetve megvannak még az asztali gépemen a képei (mod: tévedtem, mégsem :(), ha lesz egy kis türelmem visszakovácsolom őket). Mostantól ide próbálom csoportosítani a dolgaimat amiket egyébként email -ben küldök szét az ismerőseimnek :)

    DarkByte 15 éve

  • Mi is az a DotA?

    Manapság már egyáltalán nem számít újdonságnak az, ha egy játékhoz készült módosítás legalább annyira sikeres...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 96

  • In medias res

    Hmm, itt ülök az egyik egyetemi gyakorlaton és szokás szerint semmi olyat nem mutatnak amit nem ismernék. Így hát gondoltam kezdek valamit magammal, mondjuk boldogítom a hatalmas blog olvasói közönségemet egy agymenéssel. :D

    Épp azon tűnődöm, hogy elég fura milyen idióta helyzetekben jön rám a blogolhatnék. Általában mindig akkor támad kedvem vagy ötletem valamit írni ide, ha valami más fontosabbat kellene csinálnom de a kitartásom egyre csak elhalóban. Ez egyébként a fórumozással is így van, ha valaki megnézi az SZTE Infós topikot a tavaszi vizsgaidőszak intervallumában, láthatja hogy eléggé aktívak voltunk ott páran pont a vizsganapok környékén. :D

    Ez egyébként a programozással is így van nálam, mindig ilyenkor tervezem el hogy majd nekifogok valami nagyobb projektnek (legutóbb Total Commander alternatíván meg rádió automatizálós progin gondolkodtam sőt van egy P2P alapú radio streaming ötletem is) de végül sosem fogok neki semminek. Pedig nem volna rossz valami komolyabb cuccost összeütni amit esetleg akár a szakdogámnak tudnék választani vagy mondjuk egy későbbi állásra pályázásnál mint referencia anyag fel tudnák mutatni. Meg egyébként is, gyakorolni sosem árt. Valószínűleg velem is van a gond, mert kis dolgokra nem adok, a túl nagyokra meg nem vagyok elég szorgalmas. Így inkább minden dologba belecsipegetek csak kicsit (a nyáron pl.

    Folytatás...

    DarkByte 15 éve 1

  • Armin Van Buuren feat. Sharon den Adel

    Akik a közvetlen közelemben tartózkodnak tudják hogy eléggé rá vagyok kattanva az elektronikus zenére. Ha pedig nem ilyet hallgatok akkor valamilyen rock zene szól. Nagy hibám hogy mostanság főleg klippek alapján jut tudomásomra hogy ha van olyan új zene amit ezeddig nem ismertem pedig nagyon is nekem való. Így történt a mostani eset is.

    Vajon mi történik akkor ha két különböző irányzatból két kedvencem összeáll zenélni? Armin van Buuren készített ugyanis egy közös számot a Withtin Temptation gyönyörű (és hangja tekintetében is csodaszép) vokalistájával, Sharon den Adel -el. A címe In And Out Of Love. Bár a YouTube alapján ez a klipp már majd két hónapos, én eddig sajnos nem futottam össze vele (nagy kár). Gyönyörű, megnyugtat és nem tudok betelni vele. Aki szereti Armin zenéit, ebben sem fog csalódni. A klipp alapján úgy tűnik Sharon -nak is kedvére volt az együtt zenélés; imádom amikor mosolyog. :) A dal szövegét egyébként Ő írta.

    Folytatás...

    DarkByte 15 éve 6

  • Én, a gyilkos

    Hihetetlen hogyan vagyok ennyire bolond. Imént öltem meg a letöltőgépembeli 80GB-os Seagate vinyómat. És egyáltalán nem mondhatom hogy csak kis százalékban múlott rajtam.

    Mert:
    • nekem mindenféleképpen ki kellett próbálni hogy ha az IDE-to-USB külső adapteremet egy rack fiókra dugom rá és oda teszem bele a vinyót hogy akkor vajon működik-e (hogyne működne, havernál is próbáltuk már). :(((
    • mindezt képes voltam annak ellenére megtenni hogy az a fiók már régebben sem működött, ha a nagygépben benne volt a gép vagy nem kapcsolt be vagy nem ismerte fel a vinyót (védelmemre szóljon hogy azt hittem a tápommal volt gond már ekkor is). :(((
    • mert abba nem gondoltam bele, hogy a 4 ezer forintos USB átalakító tápegységében esetleg nincs zárlat elleni védelem. :Y (remélem aki erre jár tanul a káromból) :(((

    Szörnyen utálom magamat, még nem látom át, de remélem hogy semmi fontos adatom nem követte az örök vinyómezőkre (emlékeim szerint nem, vagy csak nagyon nagyon minimális), és még az is szerencse hogy pénteken másoltam fel minden egyéb dolgot róla a nagygépre (ugyanezzel a kábellel).

    Folytatás...

    DarkByte 16 éve 9

  • Építsünk saját Linux-ot! - HOWTO gyüjtemény

    Úgy döntöttem ebbe a kis saját blogbejegyzésbe összegyüjtögetem azokat a doksikat, amelyeket saját linux rendszer építgetése esetén hasznosnak vélek (avagy azoknak is hasznos lehet, akik hozzám hasonlóan úgy érzik hogy a bottom-up módszer a legjobb megközelítés a linux működésének megismerésére). Az egész apropója az a kis VXL thin client amiből 3G router-t szeretnék faragni. Figyelem, newbee linux-os vagyok, de nagy az önbizalmam. :DDD Haladási sorrendben rakosgatom ide a doksikat. Mod: idő közben buildroot -al megoldottam az elképzeléseimet. Érdemes kicsi játszani vele ha az embernek ilyesmire van szüksége.

    Folytatás...

    DarkByte 16 éve 1

  • Elalvási technikák

    Érdekes egy dolog az alvás, mint folyamat. Talán a legérdekesebb mégis az, hogy bár a...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 84

  • Takarítsuk-e a gépet, vagy ne

    A minap ismét keserves sóhajtással nyugtáztam, hogy bizony piciny gépemre megint ráférne...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 92

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.