2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A legjobb képnézegető

    Az ACDSee 3.0. Legalábbis számomra.
    Pontosan 1999-óta használom. És talán ez az egyetlen egy olyan program van, amit azóta is változatlan formában használok. Az oka pofon egyszer: egyszerű. Az egyik legegyszerűbb program mégis az alap funkcionalitása tökéletesen megfelelő és csak annyi amennyi szükséges.
    Azt hiszem még az infraview egyes változatai is hasonlóak de én ezt szoktam meg.

    A történet a következő volt. Most, hogy nemrégiben APU-ra váltottam új Win7-et is raktam fel. Gondoltam ha már ott vagyok, próbáljunk ki valami újat. Az elmúlt években kb 2x tettem kísérletet arra, hogy lecseréljem az ACDSee 3-at valami újabb verzióra vagy másik programra. Teljes kudarccal a végén.
    Na mondom most, sok sok év után hátha. Kipróbáltam az ACDSee 6-ot.

    Szép, letisztult modern felület. Kellemes fekete-szürke árnyalatokkal. Tetszetős. Ugye a 6-os verzióban már külön van a képnézegető funkció meg egy ilyen manager funkció vagy minfene... Lényegtelen, nekem a sima képnézegető kellett, azt használom csak. Amúgy munkából adódóan is rendszeresen használok PS-t, így a 6-os verzió extra funkcióira semmi szükségem sincsen.
    Szóval egy rövid ideig meg is voltunk szépen egymás mellett... Egészen addig, amíg elő nem jöttek a hétköznapi igényeim. Csupán apróságok, olyan dolgok, amiket eddig is használtam az elmúlt 13 évben... tényleg nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen egy ~ 14 éves programról beszélünk...

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 12

  • Minőségit vagy olcsót?

    A minap hallottam az m1 híradóban, hogy a magyarok még mindig inkább a minőségi termékeket veszik, ellenben az olcsó, de alacsonyabb minőségű termékekkel.

    Hát, biztos jó okuk van ezt mondani, de az én személyes és több éves tapasztalatom ennek pont ellenkezőjét mutatja. Amiről a múltkor sikerült is egy képet készíteni, ami jól szemlélteti a lényeget:

    Persze, tudom, lehet csak a legolcsóbb akciós párizsit nem töltötték újra. Biztos az fogyott ki a leghamarabb és nincs utánpótlás stb stb... Bármi lehet, tudom. Viszont a gyakorlati tapasztalatom az, hogy a valóság az amit ez a kép első ránézésére mutat.
    Mégpedig azt, hogy az olcsó cuccot viszik az emberek, mint a cukrot, a drágább minőségibb pedig nem annyira. Ez nem azt jelenti, hogy az emberek csak az olcsót veszik, de hogy abból többet az 100%. Ugyan ez a jelenség megfigyelhető a többi polcon is. Az akciós ill. olcsóbb termékek villámgyorsan kiürülnek és alig bírják tölteni utána a polcokat. Ellenben a drágább de minőségibb áruból csak pár darab fogy.

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 85

  • Rántotta felturbózva

    Másként nevezhetnénk parasztreggelinek is, de ezt valamiért nem szeretem.
    Talán ez az egyetlen "főt" étel, amit gond nélkül és mindenféle komolyabb supporttól mentesen eltudok végezni egymagam. :)

    Túl gyakran persze turbózott tojást se csinálok. Kell hozzá egyfajta hangulat, meg persze egy doboz sör. Úgy szeretek "főzni". Közben kortyolgatok és mire elkészülök a kajával, addigra kellemesen meghozza az étvágyamat is. Ja igen, azt tudni kell, hogy nekem egy ilyen pofonegyszerű kaja elkészítése is minimum 45 perc! Mert mindent szépen komótosan előveszek, felvágok / előkészítek... és mikor minden kész, na akkor kezdem el sütni / főzni. Közben meg elkortyolgatom a sörömet...

    Tehát akkor nézzük a hozzávalókat:

    - tojás (jelen esetben 8db)
    - hagyma (2 egész fej apróra vágva)
    - zöldpaprika
    - krumpli (2 egész darab)
    - kolbász (lehetőleg valami finom csípős házi)

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.