2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Isten, mint fogalom eredete?

    Azon gondolkozom - már elég régóta - hogy vajon mi lehet az eredete az Istennek, mint valamilyen felsőbbrendű lénynek?

    A legtöbb vallásban létezik egy - vagy több - emberfeletti képességekkel rendelkező lény, aki - a legtöbb esetben - az egész világot és az embert is teremtette. És szerintem ez az, ami a legtöbb vallás alapját adja, a felsőbbrendű lény létezése, aki mindig figyel.
    Ami szintén biztos az az, hogy bizonyíthatóan ilyen lénnyel még soha, senki nem találkozott.

    De ha tényleg soha senki nem találkozott ilyen lénnyel, akkor mégis, hogyan, miből és miért alakult ki az a szó / fogalom, hogy Isten? Mármint nem maga a név, hanem a jelentés, miszerint egy felsőbbrendű, mindenható lény.
    Ki volt a legelső aki azt mondta, hogy létezik egyfajta mindenható lény!?

    Minden okozatnak oka van. Most tekintsünk el az oksági huroktól, és hasonló elméletektől :) Tehát kellett lennie valaminek valamikor a múltban, minek hatására az ókori - vagy talán őskori - ember azt mondta, hogy bizony létezik egy felsőbbrendű lény. Utána már szájról-szájra terjedhet és alakulhat bármilyen legenda, mítosz vagy hasonló elgondolás. De a kérdés az első. Az első ok.

    Folytatás...

    Dany007 13 éve 16

  • Remélem még az én életemben "megtalálják"...

    Az egyesített elméletet! Ami egyesíti a négy alapvető erőt, ami alapján működik a világunk.

    Felőlem nevezhetik
    - egyesített elméletnek
    - a mindenség elméletének
    - a tudomány Szent Gráljának
    - Einstein álmának

    Csak találják meg még az én életemben! :DD

    Dany007 13 éve 11

  • Megint az a fránya TV-Tuner...

    Valamit megint elcsesztem... :)

    Nemrég észrevettem, hogy amióta Win7-et használok nem tudok TV-ről felvenni semmit.
    Kiírja, hogy "Videófolyam nem rögzíthető".

    Ja igen, és egy Leadtek Winfast TV2000XP Expert kártyáról van szó...

    Gondoltam felrakom a legújabb drivert, meg a legújabb PVR2-es progit hozzá, hátha.
    De nem.

    Cserébe kaptam egy újabb fejtörőt. A beállításoknál - amint a képen is látszik - az audio vezérlés Realtek HD audio Output, vagyis a rendszerhang. És ki van "fakítva", vagyis nincs állítási lehetőség.
    Eddig volt több opció is, CD-hang, hangszóró, line-in stb... Most nincs. Most csak ez az egy van.
    Ezzel az a legnagyobb gond, hogy amikor a TV hangerejét állítom, akkor a rendszerhangerő is vele együtt állítódik. Ergo, ha felhangosítom, akkor minden más is hangosodik vele együtt. Vagyis tévézés után mindig vissza kell állítanom a rendszerhangot ha csak nem akarom, hogy a legközelebbi - mondjuk - winamp hallgatásnál ne szakadjon ki a dobhártyám.

    Szóval vajon mitől lehet ez? Kipróbáltam már ezer meg egy drivert és programot, de semmi. Raktam fel régit és újat. Nem változott semmi. Természetesen u.a. a Win7 van fenn, ami 3 napja is volt. A géphez nem nyúltam, semmi nem változott.

    Folytatás...

    Dany007 13 éve 6

  • Mi van a kávéban amitől elmúlik a fejfájás?

    Furcsa egy helyzet állt elő a fenti címmel kapcsolatban.
    A lényeg, hogy barátnőm igencsak fejfájós. Időről időre rátör egy igen erős migrénes fejfájás.
    Ilyenkor van, hogy órákon át, de többször volt már, hogy napokon át folyamatosan fájt a feje. És ezesetben nem holmi kis átlagos fejfájásra kell gondolni, hanem arra az igazi brutális migrénes fejfájásra. Ilyenkor dolgozni szinte képtelen, feküdni is nehéz, valójában semmit sem lehet így csinálni. Sokszor a hányinger határára került miatta.
    A dolog már évek óta tart. Volt már nagy kivizsgáláson is, nincs semmiféle daganat, vagy extrém jelenség ami okozhatná ezeket a fejfájásokat.
    Természetesen kipróbáltunk már mindenféle gyógyszert, az algopirintől a cataflamon át a flektorig mindent. Az esetek 90%-ban nem segít egy picit sem. Hiába vesz be akár 2 adag Cataflam-ot is semmit nem használ. És itt szó szerint úgy értem, hogy egy picit se javul tőle a fejfájás. A fejmasszírozás sem segít, se a fekvés, se a fürdő, se különböző illatanyagok, meg próbáltunk valami speckó spry-t is fejfájás ellen, de semmi.
    Az esetek nagy részében a kialvás segít. Ilyenkor másnapra elmúlik. De volt már olyan is, amikor 2 napon át tartott folyamatosan.

    Folytatás...

    Dany007 13 éve 141

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.