2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Külső-Belső hőmérőt, de milyet?

    Nem tudom hol tegyem fel a kérdést, ezért felteszem itt, saját blogban. Itt úgy sem zavar(hat) senkit sem.

    Szóval szeretnék egy digitális külső-belső hőmérőt venni. De fogalmam sincs, hogy milyet?
    Lehetőleg olyan kéne, ami relatíve nagy kijelzővel jelzi a külső és a belső hőmérsékletet is.

    Lehetőleg cerka elemmel működjön és ne hálózati tápegység segítségével. Ja és még annyit, hogy -20 foknál kevesebb értéket is mérjen. Ahogy elnéztem a többség -20 és + 50 fok között mér. 46 foknál többet még nem láttam itt a környéken, így az jó is lenne, de -20-nál sajnos már volt hidegebb (persze ez nagyon ritka).
    Nagyjából ennyi lenne a követelmény.

    Ahogy elnéztem a neten ilyesmi csak komplett időjárás állomásban van. Nagyjából 5-10 ezer forint környékén. Az még bele is férne. De fogalmam sincs milyet vegyek? Milyen típust? Melyik jó? Melyik gagyi. Nem akarok egy Tescos gagyiságért többezret kiadni... (mert láttam volt a Tescoban is ilyesmi meglehetősen drágán, de a Tescoban nem bízok meg ha műszaki cikkről van szó)

    Szal ha valakinek van ötlete tapasztalata akkor jöhet :)

    Edit :

    Asszem találtam egy jó oldalt, ahogy vannak megfelelő hőmérsékletmérők.
    Ha valakit netán érdekelne: [link]

    Dany007 14 éve 6

  • Mi lenne ha én is ezt csinálnám???

    Mostmár lassacskán komolyan kezdek kiakadni...
    Mitől? A világtól :)

    Egy digitális nyomdában dolgozom, én kezelem a 25 millás gépet, grafikai előkészítek meg néha grafikát is tervezek, meg persze én foglalkozom az ügyfelekkel, én adok árajánlatot én szervezem az anyagkészletet stb stb...
    Hozzánk bejön az ügyfél, megmondja mit szeretne, és akár a legnagyobb hajtás közepette is megmondom neki, hogy max 1-2 nap az átfutási (legyártási idő). És én ehhez az elmúlt 4-5 évben hozzá is szoktam.
    Természetes dolog az, hogyha jön egy megrendelés, akkor azzal foglalkozni kell, ha magánszemély ha cég az illető. És természetesen a lehető leggyorsabban elkészíteni a munkáját.
    Teljesen 7köznapi eset az, hogy bejön valaki, hoz 10m2 nyomtatnivalót és azt mondja mosolyogva, hogy tegnapra kell... :U Persze ilyenkor nézek csúnyán, de amit tudom megcsinálom. Ha kell akkor túlórával, ha kell hozzá más ember (partnercégek, egyéb kollegák), akkor lebeszélem velük, meggyőzöm őket, utánajárok, elintézem telefonálgatok stb...
    Szóval ez megszokott dolog, mi is így viszonyulunk máshoz és más partnercégünk is hozzánk. Természetesen amíg a gép fizikai korlátai engedik (~35m2/óra).

    Aztán eljött a nap, amikor én szeretnék vásárolni. Én, mint magánember felkeresek cégeket, boltokat, mert szeretnék 1-2 dolgot magamnak.

    Folytatás...

    Dany007 14 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.