2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • TVcalculator.com

    Kijelzőből van sokféle: ha nem is olyan sokféle, mint csokiból, például a mogyorós és a likőrös hiánya komoly probléma, de van jópár különböző méretarány: 5:4, 4:3, 16:10, 16:9, sőt, 21:9. Ezek aztán persze trükkössé teszik az összehasonlítást, mert az ezekhez tartozó képátmérőket egyáltalán nem triviális összehasonlítani, ahogy azt sem, hogy melyiken mekkorák a pixelek.

    Természetesen az Interneten, mint minden más problémára, erre is van megoldás, sőt, egy egész halomnyi különféle képernyőméret-számoló oldal van, de mind közül a leghasznosabbnak a tvcalculator.com bizonyult. Szabadon megadható képarány és felbontás, realtime méretarányos ábra, demokép különböző méretarányokban a fekete csíkok szemléltetéséhez, max 4 kijelző összehasonlítása... mi kell még?

    dabadab 14 éve 1

  • Font konzolhoz és kódoláshoz

    Az új monitor miatt a régebbi Terminus font eléggé szemkiverőssé vált, így kénytelen voltam körbenézni, hogy ezentúl mit használjak az xtermekben: kellett valami jól olvasható monospace, enyhén condensed font. Sikerült is rátalálnom az Inconsolatara, ami egyrészt lelkesen merít a Win7-es Consolata fontból, másrészt meg igényesen megcsinálták és free.

    apt-get install ttf-inconsolata
    xterm -fa inconsolata-12

    :)

    (A képen subpixelAA van, ami vagy jól működik a te monitorodon, vagy nem.)

    dabadab 14 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.