2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Életmódváltás

    Életmódváltás az egészség jegyében. Én is abba a hibába estem, mint sokan mások elhanyagoljuk a testünk, és ennek bizony túlsúly lesz a következménye. Hiszen a napi meló előtt, vagy után az embernek nincs kedve mozogni, inkább némi kikapcsolódásra vágyik. Ezt tetőzi az egészségtelen táplálkozással. Hát eljött az az idő, amikor meg kell hoznom komoly döntéseket.

    Hogyan is kezdjünk bele? Én két részre bontottam a dolgot az első a táplálkozás. A mai rohanó világunkban nem igazán szakítunk erre időt, kevésszer eszünk, de akkor sokat. Ez így nem jó! Napi 2-3 táplálkozást felviszem 5-re, de alkalmanként csak keveset. Reggeli (legfontosabb), tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora.
    Persze nem csak az a lényeg, hányszor, ha nem hogy mit, ez nagyon lényeges szempont. Először is meg kell vizsgálnunk mi hizlal, vagy egészségtelen. Cukor, szénhidrátok, transz-zsírok (nem mindegyik!) Ezeket próbálnám elhagyni, vagy minimalizálni a bevitelét. Édességek, cukrozott üdítőitalok (még a gyümölcslevek is), tésztafélék, fehér kenyér, egyes tejtermékek, mint a vaj, margarin. Vörös húsok. Na igen ez egy érdekes történet. Ugye sokan fújtak ezekre a húsokra, mondván egészségtelenek, de a legújabb kutatások szerint ez nem egészen van így, nyilván a zsírban tocsogó rész annyira nem jó. Ennek ellenére mivel általában ezek nehezebben emészthetőek részben elhagynám a fogyasztásukat. És inkább a szárnyas félék szálkásabb mellhúsa, meg hal ami kitenné a húsigényemet.

    Folytatás...

    Cyberpunk 10 éve 23

  • Megvédhetem e a tulajdonom halált okozó eszközzel?

    A címben szereplő kérdést szeretném vitára bocsájtani. A Vácszentlászlói boros, fagyállós eset után elindulva a témán.

    Sokan érvelnek a mellett, hogy mindenkinek joga van azt csinálni a portáján, és azzal "ízesíteni" a borát, amivel csak akarja. Nos szerintem, ez nem egészen van így. Ti mit gondoltok erről?

    Cyberpunk 10 éve 163

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.