2016. május 30., hétfő

Gyorskeresés

Cucuska2 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Mérnöki problémamegoldás

  Üdvözlöm a fórum lakóit!
  Történt a napokban, hogy meguntam, hogy az albérletemben, hogy ha a szobán kívül hallgatok zenét, akkor két lehetőségem van:

  - telefonról hallgatni, ekkor azért a minőséget éri egy nagy pofon

  - hangosítani a zenét a gépen, ekkor viszont a szomszéd haragudhat meg, mert 11-kor nem feltétlen Johnny Cash basszus-bariton hangján szeretné végighallgatni azt a történetet, hogy a férj lelőtte a feleségét és most bűntudata van (Delia's Gone, ha valakit érdekel)

  Tudni kell rólam, hogy nem vagyok valami nagy audiofil, így kézenfekvő megoldásnak tűnt egy BT hangszóró beszerzése, és akkor a telefonról játszott zenét élvezhető minőségben tudom hallgatni. Rossz tapasztalatom nem volt, egy (lehet kettő volt már, öregszem) éve rendeltem egy rokonnak HMDX Jamet, meglepően erősen és jól szólt, sokáig gondolkodtam, hogy magamnak ne rendeljek-e, de mindig úgy voltam vele, hogy minek. Viszont a pillanat közeledett, amikor nagyobb helyre költözöm, így úgy voltam vele, hogy megéri a beruházást egy használható darab. Az elvárásaim csupán annyiak voltak, hogy legyen hordozható, legyen BT-s, de igény esetén jack-jack kábellel is lehessen használni. És jól nézzen ki, ne legyen túl nagy, és vagy piros vagy narancssárga.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 5

 • Vers

  Kútágasra szállott a sas
  Engem babám ne csalogassál
  Mert ha engem csalogatol
  Meghalok a búbánatból kifolyólag

  Blogbejegyzés 10 hónapja 12

 • Gépfejlesztési tervek

  Üdvözlet mindenkinek!

  Lassan gépfejlesztésen töröm újra a fejemet, körülbelül 3 éves a jelenlegi konfigurációm. Haladni kell a korral, a 7850-em nem lesz már fiatalabb.
  Annó egy i3 530 és egy 5770 kezdett az mITX házban, három éve ezt lecseréltem egy i5 3470-re és egy 7850-re. Silverstone SG05 házam van, a fekete verzió. (Remek vétel volt, nagyon pici ház, nem akkora batár állat, mint sok mITX ház...)
  Az alaplap és a processzor marad, nem érzem szükségét platformot váltani.
  Jelenleg így állunk:


  Gyönyörű kábelmenedzsment...

  Látható, hogy a 7850 nagyon jól kitölti a rendelkezésre álló helyet, ugyanis maximum 10" hosszú kártya fér be. Latolgattam, hogy milyen kártyák férnek be és mikkel érhetek el jelentős teljesítménybeli ugrást. Kettő maradt:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 12 hónapja 16

 • Imádom az Ubuntut, és mégjobban a fordításokat, de...

  Remek rendszer az Ubuntu 14.04, már egy hónapja használom, az első hét után már minden flottul ment. A francia nyelvi csomaggal használtam, mert miért ne.
  És akkor itt térjünk ki az Ubuntu egy tényleg nagyon jól eltalált ötletére.
  A nyelvek preferenciáját sorrendbe lehet szedni. Tehát ha egy felirat nem érhető el a legelső nyelven, akkor kiírja a második nyelven, és így megy tovább, angolul meg már a végén csak elérhető lesz.
  Gondoltam végül egy merészet, és akkor telepítettem spanyol és orosz nyelvi pakkot. :DDD
  És az OS pedig nem elítélendő módon spanyol > francia > oroszra állította be a preferenciát. Eredmény:

  Blogbejegyzés 2 éve 1

 • Nem tudok már jó dolgomban mihez kezdeni...

  Üdvözlöm a fórum népét!

  Nem az enyém.

  Vettem magamnak egy remek Dell notebookot, a Latitude szériának az E5430-as tagját, remek gép! HD+ 14" kijelző, i5, 60 Wh-s akku, 4 USB, masszív váz, jó zsanérok etc..
  Na most, én már alapból minden gépemet azzal kezdem, hogy SSD-t a rendszernek, ezután HDD, ha van neki hely.
  Van egy asztali gépem, mITX alapon, azon tárolom az adataimat, a notebookomon szinte csak a sulihoz tartozó dolgok vannak. Na most, az előző laposon nem is futott át az agyamon, hogy az SSD mellé a HDD-t is berakjam, mert nem volt, beosztottam a 120GB helyet, és ami azt illeti, jól elfértem.
  Na most, megvettem a Dell gépet, abban volt egy 500 GB-s merevlemez, amit azzal a lendülettel kicseréltem
  az SSD-re. Így volt egy gépem SSD-vel, de még a gép vásárlásakor vettem egy beépítőkeretet, mivel úgy voltam vele, hogy élek a lehetőséggel. Viszont egy hétig HDD nélkül használtam, és fantasztikus volt a csönd, ami a gépből áradt, amikor a venti leállt.
  Két nap kemény keresgélés után rájöttem, hogy egy belső merevlemezt nem lehet szoftveresen kikapcsolni, csak standby jelet kiküldeni neki, de reméltem, hogy legalább csöndben lesz a merevlemez.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 9

 • Android

  Óóóóóóóóóóó, te csodás Android!

  Fekszem a Balaton partján, egyszer csak hallom, hogy SMS érkezett, és írta, hogy a kvóta 80%-át elhasználtam. A képen látható adatforgalom (~800 MB) eltűnt 10 perc alatt, úgy, hogy a telefonmemóriában nincs annyi szabad hely, csak a memóriakártyán. És látható, hogy az Android OS és az Opera Mobile használta el az egészet.

  Jó, értem, jó a nyíltság, csak fene tudja ezt mi okozza, ráadásul amint wi-fire léptem, eltűnt a probléma. Mobilnetre vissza -> 100 MB-t lenyalt abban a pillanatban. Hirtelen zavaromban megnyitottam a telefonon lévő Root Firewall nevű appot, letiltottam a Linux kernel és az Opera mobile 3G használatát. 1 hétig minimális adatot használva, de elnavigáltam. Fene tudja miért, de hazaértem, wi-fin volt, azt hittem, hogy valamit szinkronizál, úgy hagytam, levettem a tiltást az Operáról, erre a maradék adat elpárolgott a zsebemben.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 29

 • Gyönge vagyok

  Üdvözlöm a hölgyeket/urakat.
  Tegnap előtt este a notebookom merevlemeze úgy döntött, hogy többet nem fog működni. Amikor bekapcsoltam a gépet vagy hibernálásból felébresztettem, akkor mindig egy 5-10 percet kellett várnom, hogy használható legyen a Windows, de úgy voltam vele, hogy be van lakva, majd újrarakom, stb... A gép az egy teljesen átlagos ASUS K53TA, Sabine platformú, 2 mag, 1900 MHz, 8 GB RAM, HD 6650, és egy 500 GB-os WD Scorpio Blue (WD5000BPVT).
  A helyzet az volt, hogy Skype-on beszélgettem, közben netezni próbáltam, de minden ablak 10 másodpercenként tért magához. Szokott ilyen lenni, ezt 5 perc után meguntam, rátehénkedtem a bekapcsolás gombra. Kikapcsolt, kapcsolnám be a gépet, és a vinyó hármat kattan. Utána még a Windows boot képernyőéig eljutottam, azután pedig már csak Disk Read Errort dobált.
  Most raktam egy USB3-mas ADATA pendrive-ra egy Ubuntu 13.10-et, és Whoah!
  Eleinte voltak bajaim a sebességgel, de most nagyon jól megy. Nagyon szép ez a felület, a betűk gyönyörűek, lesimított élek... Nagyon bejön. És a Skype nem egy sz*rkupac látszatát kelti. Ez az alkalmazásközpont jópofa. Az előretelepített alkalmazások nagyon jónak tűnnek.
  Az egész rendszernek elfogadható sebessége van, és felismerte minden hardverelemet.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 13

 • Ping

  Szeretem, ha mindig megy egy ping kérelem a bix.hu felé, rögtön tudom ellenőrizni, hogy rendben van az internetem.

  ~34 nap 15 órának felel meg. :K

  Blogbejegyzés 3 éve 3

 • Parancsnoki híd

  Na végre, ezt is megértük:

  Blogbejegyzés 3 éve 2

 • Elhunyt a tápegységem

  Üdvözlöm az urakat!
  A mai napon sajnos tápegységem elhasználódottságát tekintve eltávozott az örök bitmezőkre. 2010 augusztusában vettem, akkor egy i3 530 + 5770-et hajtott. Aztán alákerült egy erősebb páros: i5 3470 + 7850.

  A 7850 eléggé ciripelt, garanciába küldtem, addig egy 4670 átvette a helyét.
  Ma visszaért garanciából a 7850, összedugom, hadd szóljon. A BL2-t kipróbáltam, nagyon siralmasan ment. Indítottam volna a Furmarkot, megnézni hogy ez tényleg a BL2 hibája-e, de nem tudtam elindítani. (126-os hibakód).
  Keresgéltem megoldás ügyileg, csonttá fagyott. Egy picit zörgött valami a gépemben, azt hittem a venti hangja. Újraindítottam -> fagyás. Ismét. Utána nem adott képet. Elkezdtem kihallgatni az alkatrészeket, melyik csörög-pattog. Hát a tápegység lett a bűnös.

  Még egyszer megpróbáltam elindítani, 3 másodperc után leállt a gép, mintha elfogyott volna a szufla.

  Kész, ennyi volt. Cserének lesz egy Be Quiet 350W-os SFX táp.

  A tápom típusa amúgy pedig FSP300-60GHS.

  Blogbejegyzés 4 éve 18

 • Star Trek: Atlantis

  Blogbejegyzés 4 éve 6

 • Gépfejlesztés

  Üdvözlöm az urakat, hölgyeket!

  Azon gondolkodtam, lesz egy kis pénzem, fejlesztek a gépemen. Amit tudni kell róla, hogy miniITX ház, miniITX alaplap, 300W-os minőségi FSP táp.
  Jelenlegi konfigomat az adatlapomnál tudjátok megnézni.
  Na, amit tervezek:

  Alaplap:
  Gigabyte GA-H61N, SB-re, IB-re tökéletes, nem kell a H67 funkcionalitása, megleszek 2 satával amik csak 3 gbps-t tudnak, nem kell 6 sata, 6 gbps-sel.

  Processzor:
  i5 3470 - Ivy Bridge, 22 nm, 77W TDP, tömör gyönyör, szánsájn.

  Videokártya:
  Ez a legkritikusabb pont. AMD fanboy vagyok videokártya téren, ne próbáljatok nV-re rábeszélni. Fogyasztás, és fizikai méret szerint 7850 az ideális. Annak a TDP-je 130W, 22 wattal több mint a mostani 5770. 300 W még bőven elég.

  Memória:
  Marad a 8 GB Kingmax, a RAM sebessége nem befolyásolja érezhető mértékben a játékokat, OS-t.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 3

 • Sorozatlistám

  Üdv!
  Eme bejegyzésben összesítem a sci-fi naptáramat, továbbá azt, hogy mennyi időt szántam rá az életemből. Szépen, sorban fogok haladni.

  X-Akták [8/10] - 202 epizód, 44 perc epizódonként + 2 mozifilm, azaz ~151 óra
  Eureka [7/10] - 43 epizód, 44 perc epizódonként, azaz ~32 óra
  Babylon 5 [8/10] - 110 epizód, 43 perc epizódonként + 6 mozifilm, azaz ~88 óra
  Knight Rider [6/10] - 90 epizód, 45 perc epizódonként + 1 mozifilm, azaz ~69 óra
  Csillagkapu: SG-1 [9/10] - 214 epizód, 43 perc epizódonként + 2 mozifilm, azaz ~157 óra
  Csillagkapu: Atlantisz [9/10] - 100 epizód, 43 perc epizódonként, azaz ~72 óra
  Battlestar Galactica [7/10] - 75 epizód, 44 perc epizódonként, azaz ~55 óra
  Stargate: Universe [10/10] - 40 epizód, 43 perc epizódonként, azaz ~29 óra
  Firefly [10/10] - 14 epizód, 42 perc epizódonként + 1 mozifilm, azaz ~11 óra
  Farscape [8/10] - 88 epizód, 45 perc epizódonként + 1 mozifilm, azaz ~69 óra
  Frères d'armes (Elit Alakulat) [9/10] - 10 epizód, ~ 1 óra epizódonként, azaz ~12 óra

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 57

 • Asztal

  Valahogy sosem volt érzékem ehhez (:DDD), de szeretem a Csillagkaput.

  (Jobb gomb, kép megjelenítése)

  Blogbejegyzés 4 éve 23

 • Csillagkapu: Atlantisz

  Üdvözlöm a logout népét!

  Nemrég néztem végig a címben említett sorozatot, rettentően tetszett, így gondoltam megajándékozom magam egy poszterrel. Ez lett belőle:

  100x75 cm, a postershop.hu-tól.

  (A korsóval a poszter méretét szemléltettem.)

  Blogbejegyzés 4 éve 90

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.