2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Samsung FAIL

    Aki megtalálja a bibit a képen, az kap egy virtuális pacsit:

    Katt a képre a nagyításért!

    Cucuska2 14 éve 9

  • Boldog Karácsonyt és boldog újévet kívánok mindenkinek!

    Boldog Karácsonyt és boldog újévet kívánok mindenkinek

    Cucuska2 14 éve 1

  • Lelkes újonc vagyok!!

    Lelkes újonc vagyok :) :) :) :) ;] :DDD :D :DD :)) :P :Y :C
    (ki a kicsit nem becsüli...)

    Cucuska2 14 éve 42

  • HELP!

    Olyan problémám van, hogy először feltettem az XP-t. Utána a Windows 7-et. Most formázni kéne a Windows 7-es partíciót, mert külön partíciót szeretnék neki csinálni, meg egy Ubuntunak is szeretnék partíciót létrehozni.
    Na, most olyan kérdésem van, ha lehúzom a Win 7-et, a bootmanagerrel mi lesz? (mert a win 7-é van benne, azt látom minden indításnál)
    És ha fel rakom az Ubuntu-t, attól függetlenül még működni fog-e a bootmanager?
    Előre is köszi!

    Nem akartam külön fórumtémát nyitni emiatt az apróság miatt :))

    Cucuska2 14 éve 3

  • Mikulásbuli FAIL

    Én még "csak" 8.-os vagyok. Nem tudom később hogy lesz, de általánosban még van Mikulásbuli.
    Na most, a többi osztályban dec. 11-ig lezajlott minden, nálunk nem. Na, nem ez a baj. Eljött a péntek, nyugdíjas találkozó, szombat, 6-an nem lesznek, hétfő, nem lesznek a néptáncosok.

    Így a mikulásbuli JÖVŐRE lesz! ;]

    ÁPDÉT: 16.-a, és még semmi.
    Egy érdekes párbeszéd a tanárral:

    - Csókolom, mikor lesz a Mikulásbuli?
    tikk-takk-tikk-takk
    - Nem tudom. :DDD

    Cucuska2 14 éve 5

  • Vannak ilyen emberek...

    Tegnap voltam egy helyen, mert már régóta keresek oldschool (egybe?) konfigot.
    Elmentem a helyre, azt hittem nem lesz ennyire régi, na de vágjunk bele. Olyan asztalba volt betéve, amibe a kábeleket nem lehet betenni. Kihúztam, na de ilyet még nem láttam. Egyik oldala hiányzott, a másik be volt állítva a gép mellé, a tápot 1 (!) csavar tartotta. Lényeg a lényeg, a tetejét tartotta 2 csavar, egyik ki, segítettem a tápnak. Ok! Na bele a tápkábel, VGA-kábel, a két PS/2-es portba az egér és a bill..

    Bekapcsoltam, de mielőtt bootolt volna, kiírta "wrong CPU type". :(( Ok, go BIOS, volt egy CPU-s menü, belementem. Volt egy "CPU Speed" felirat, mellette 300 mhz. Volt azon kívül még egy állása, 333 mhz, beállítottam, többet nem vagdalózott azzal hogy rossz CPU típus. Megoldva!

    Következő probléma akkor jött, amikor kiírta, hogy "No boot partition". Kösz, BIOS, Boot management. Na, de nem olyan volt hogy jelöljem ki, ki az 1., 2., 3., hanem plusszal minusszal kellett neki adagolni , végül találtam egy olyat D C Ext. Üsse kő, hajrá! Bootolt szépen. Megoldva!

    Folytatás...

    Cucuska2 14 éve 3

  • Stalker filmösszefoglaló

    Stalker

    Rendező: Andrei Tarkovski
    Főszereplők:
    · Alexander Kaidanovsky mint Stalker
    · Anatoli Solonitsyn mint az Író
    · Nikolai Grinko mint a Professzor

    Díjai:
    1983 – jelölve a legjobb nemzetközi fantázia filmre
    1983 – megnyerte a közönségi zsűri speciális említési díját

    Történet:

    1979-ben járunk, a ’Zóna’ peremén lévő egyik faluban. A kormány elkerítette a Zónát hogy senki se tudjon ki-be menni. A film fő karakterének, a Stalkernek a munkája hogy ki-be vigye az embereket a Zónából. Azt mondják, hogy van egy hely a Zónában, egy szoba, ahol a legelvetemültebb kívánságok is teljesülnek, egy kívánságteljesítő kő.
    A film úgy kezdődik, hogy a Stalker a falujában van a lányával és a feleségével. A felesége mondja neki, hogy mégegyszer ne menjen be a Zónába, mert veszélyes. A Stalker bemegy a bárba, ahol találkozik az Íróval és a Professzorral, akikkel legközelebb megy be a Zónába. A Stalker jobban szereti őket Írónak és Professzornak nevezni. Hármuknak sikerül átjutni a kordonon, majd felszállnak egy vasúti karbantartó kocsira. A táj érdekes, mindenhol lepusztult romok, nagy fű, sok gyom.

    Folytatás...

    Cucuska2 14 éve 11

  • Első szerelések...

    Péntek este (Nov 20) bátyám asztali PC-jét szédszedtem. Ismerkedtem az összetevőkkel... CPU, RAM, alaplap, VGA, táp, HDD, floppy-meghajtó, optikai meghajtó. Életemben először szedtem szét egy gépet. A processzorról a hűtést nem nagyon sikerült leszednem, szerintem már 'összeszoktak' rendesen. :D
    Már épp szedtem volna ki az alaplapot, anyám bejött. Meglátta mi van ott (25 csavar az asztalomon, az alkatrészek mérnöki pontossággal a kanapéban voltak dobva. Anyám azt mondta szereljem össze. (nem ilyen tömören, jól lecseszett, mert az annó egy 90k-s konfig volt, de erről később...)
    Összeraktam, be voltam sz*rva hogy valamit elcseszek, de nem! Először is, 5 csavar kimaradt ;] és a VGA-t egy jó idő volt visszatenni mire rájöttem arra a kis 'pöcökre'.
    A puding próbája az evés. Bedugtam a DVI bemenetbe a monitort, és nem volt kép. Jolvan, ház szét, a WiFi modul nem volt normálisan benne. Beletettem. Újra az egészet, ház össze, be a DVI, konnektur bedug, hajrá!
    Semmi.
    Oké, megint megfordítottam a gépet, kicsit meglökdöstem a kis 'G-erő'-t, semmi. Már kezdtem elkeseredni, hogy béna vagyok, akkor odaállt bátyám, összeszedte gondolatait és mondta:
    ,,Ne az alaplapba dugd a kábelt hanem a videokártyába!" :W :W
    Leesett, mert 2 bemenet volt benne, egyik az alaplapba, másik a VGA-ba.

    Folytatás...

    Cucuska2 14 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.