2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Első szerelések...

    Péntek este (Nov 20) bátyám asztali PC-jét szédszedtem. Ismerkedtem az összetevőkkel... CPU, RAM, alaplap, VGA, táp, HDD, floppy-meghajtó, optikai meghajtó. Életemben először szedtem szét egy gépet. A processzorról a hűtést nem nagyon sikerült leszednem, szerintem már 'összeszoktak' rendesen. :D
    Már épp szedtem volna ki az alaplapot, anyám bejött. Meglátta mi van ott (25 csavar az asztalomon, az alkatrészek mérnöki pontossággal a kanapéban voltak dobva. Anyám azt mondta szereljem össze. (nem ilyen tömören, jól lecseszett, mert az annó egy 90k-s konfig volt, de erről később...)
    Összeraktam, be voltam sz*rva hogy valamit elcseszek, de nem! Először is, 5 csavar kimaradt ;] és a VGA-t egy jó idő volt visszatenni mire rájöttem arra a kis 'pöcökre'.
    A puding próbája az evés. Bedugtam a DVI bemenetbe a monitort, és nem volt kép. Jolvan, ház szét, a WiFi modul nem volt normálisan benne. Beletettem. Újra az egészet, ház össze, be a DVI, konnektur bedug, hajrá!
    Semmi.
    Oké, megint megfordítottam a gépet, kicsit meglökdöstem a kis 'G-erő'-t, semmi. Már kezdtem elkeseredni, hogy béna vagyok, akkor odaállt bátyám, összeszedte gondolatait és mondta:
    ,,Ne az alaplapba dugd a kábelt hanem a videokártyába!" :W :W
    Leesett, mert 2 bemenet volt benne, egyik az alaplapba, másik a VGA-ba.

    Folytatás...

    Cucuska2 14 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.