2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ez nyár?

    Most nézem az időkép.hu előrejelzéseit és június 29-re délutáni 7°C-ot és hajnali 1°C-ot ír. Remélem elírás, mert nyár közepén kicsit ciki a fagypont közeli hőmérséklet. Ráadásul egész hónapra 20°C alatti "kánikulát" ígér. Nem tetszik ez nekem. Amúgy is már elegem van a rengeteg esőből. Tiszta lehangoló, hogy minden második nap esik. Nem tudom, hogy milyen nyarunk lesz, de sejtem, hogy nem kifogástalan.
    :W

    UPDATE: Idő közben igen sokat változott az előrejelzés. Úgy tűnik mégis lesz nyarunk? ;]

    CséZé 14 éve 54

  • Szombaton Csík koncert

    Május 29-én este 8 órától a III. BAKI Underground Fesztivál keretében Csík zenekar koncert lesz itthon.
    A rendezvény teljesen ingyenes, így ott kell, hogy legyek.

    CséZé 14 éve 0

  • E-book olvasót a suliba!

    Valahányszor gondolkodóba esek mindig eszembe jut ez az ötlet.

    Miért is ne?

    Hiszen van már a világ olyan fejlett, hogy ezt a lehetőséget ki tudja használni. Gondoljunk csak bele, hogy ha ez a készülék tömegtermékké válna - az iskola révén - sokkal olcsóbban hozzá lehetne jutni. Így a sok tanulmányi évek alatt felgyülemlett könyv árak jelentékeny részét meg lehetne spórolni.

    Továbbá; a kisiskolás gyermekeknek nem kellene több kilós táskával járkálniuk az iskolájuk és otthonuk között. A nagy súlyt sok könyv okozza, ebben az esetben az is előfordul elég gyakran, hogy a diák otthonhagyja, felcseréli néhány könyvét, ezáltal órán nem tud teljes mértékben az anyagra figyelni.

    Gyakran előforduló eset az is, hogy az év elején megvett könyveket a tanuló csak aznap látja mikor kiadja érte a pénz, mivel a tanárok igen nagy része nem a könyvekből, hanem az órán általa lediktált jegyzetből kér számon. Íme pénzkidobás leggyakoribb esete. Másrészt máris könnyebb lett a táska, hiszen egy e-book olvasót és néhány füzetet tartalmaz.

    Öko szempontból is lényeges a tankönyvek cseréje. Rengeteg fa életébe kerül a több száz millió diák számára gyártott könyvek halma. Hagyjuk meg a papírt a szépirodalomnak.

    Folytatás...

    CséZé 14 éve 6

  • Programozás HF

    A félév elején adtak feladatokat, hogy most szerdára be kéne adni.
    Azóta semmit nem foglalkoztam vele. Ráadásul az egész programozás baromira nem érdekel. Valahogy túl kellene esnem rajta, tehát aki nagyon unatkozik az belevethené magát, nem hiszem, hogy túl bonyolultak lennének. :)
    Visual Studio programot használunk, íme a feladatok:

    - Tervezzünk egy olyan programot, amely milliméterben beolvasott távolságot átalakítja m, cm és mm-re!
    - Készítsünk egy olyan programot, amely beolvassa egy gyümölcs nevét és megállapítja, hogy az magánhangzóval vagy mássalhangzóval kezdődik-e!
    - Írjunk egy olyan programot, amely kiírja a 15-255 közötti karaktereket és a kódjukat!

    Előre is köszi, ha valaki rászánja magát nagy unalmában! :R

    Nem kérek olyan hsz-eket, hogy magamtól nem tudom-e megcsinálni és de rohadt lusta vagyok. Köszi!

    CséZé 14 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.