2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Sátor és elősátor szőnyegek, alátétek, menedék ponyvák

    A korábbi cikkeket kiegészítve összedobtam egy kis összefoglalót szőnyegek és alátétek, ponyvák témában, megkönnyítve a tudatos választást a kényelem érdekében. A többi kempingfelszereléshez hasonlóan itt is fontos tisztázni, hová és milyen céllal vásároljuk a terméket (párszor nekem is sikerült lyukra futni), valamint mennyi helyünk van az összecsomagolt szállításra, mennyire fontos a tömeg.
    Amennyiben nem olvastad a megelőző cikket és érdekel, itt találod:
    Kempingezés és sátrazás cikk >>

    Sátorszőnyegek
    Szőnyegek esetén alapvető tisztázni, hogy erre a célra a hagyományos szőnyegek, pléd vagy műfű nem alkalmas tömegük/térfogatuk és anyag összetételük miatt, ezért ezeket a megoldásokat kerüljétek.

    A képekre kattintva megtalálod a forgalmazót. Igyekeztem olyat választani, ahol az ár mellett értékelik is a termékeket a könnyebb kiválasztás érdekében.

    Folytatás...

    Csabroncka 10 hónapja 0

  • Coleman MacKenzie cabin 6 blackout sátor teszt

    Nézzük mit tud a 2019-es év legjobb családi sátra és hogyan álja meg a helyét a Coleman innováció 2022-ben.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 2 éve 52

  • OUTDOOR tavaszváró 2022

    Mielőtt a forintunk túl sokat zuhan és akit érdekel a nagy tavaszvárásban, pár igen jó áron kapható, jó minőségű termék a szabadtéri szórakozásokhoz, kempingezéshez, túrázáshoz (jöhet a hozzátartozó hozzászólásokhoz is)

    Kempingezés és sátrazás cikk >>

    Gázfőző (Decatlon)

    Kempingszék (Decatlon) nagyon kényelmes, ár/érték 5*

    Kempingszekrény (Decatlon) nagyon jó a térfogat és tömeg arány, masszív, ár/érték 4*

    Napvitorla (Kempingvilág) 50+faktor, nagy méret, 2db 200cm-es acél oszlop, ár/érték 5*

    Folytatás...

    Csabroncka 2 éve 10

  • Kempingezés és sátrazás

    Tippek és trükkök a sikeres sátras kempingezéshez, hogy ne legyen gond az eső, a nap, a szél vagy a rovarok.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 4 éve 112

  • Mérgező víz folyik a csapból?

    A cikk egy olyan problémát feszeget, amire sajnos rengetegen Magyarországon is ráugrottak a csodavizesek. Igazából olyan cikket senki nem ír, hogy az ország közel 50%-án ásványvíz minőségű víz folyik a csapból.

    Szóval aki fel akar világosulni annak tudnia kell, hogy az alföldi régiókban az arzén nem szennyezés eredménye, hanem geológiai eredetű (ettől persze nem lesz egészséges). A jelenlegi határérték 10 ug/liter azért szigorú, mert az uniós országok többsége tengerparti fekvésű, és sok tengeri halat fogyaszt. A határértékeket a maximális napi bevitel alapján számolják, függetlenül attól ,hogy egy borsodi kis faluról vagy valamelyik nagy tengerparti halász városról beszélünk (sajnos a tengeri hallal sokkal több kerül a szervezetbe).

    Az ivóvíztisztítás (arzén mentesítés) elég költséges dolog, és nem feltétlen éri meg kiépíteni pár ezres településeknek.

    Folytatás...

    Csabroncka 5 éve 37

  • Rohad az Északi-sark!

    Csak 2 képet mutatok!

    GFS modellek (http://www.wetterzentrale.de)

    északi pólus nov 23

    déli pólus nov 23

    Annak ellenére, hogy északon nincsen poláris kontinens ami fokozza a hűtő hatást, siralmas a csipkés szélű hideg levegő áramlás északon (ilyenkor), hellyel közel, de a déli pólusra "kellene" már hasonlítania a téli napfordulóhoz közeledve a hőmérsékleteknek és a nagynyomású (anticiklon) levegő áramlásának.

    Nincsen más mint előre, ezt a részét közösen "elb@sztuk" itt egy videó felgyorsítva, ez 2010-től kezdve már a haláltánc, itt most a kérdés, hogy a nyári abszolút jégmentesség mikor íródik be történelembe, gyanítom 2025 előtt.

    Folytatás...

    Csabroncka 5 éve 83

  • Na ezen kiakadtam!

    Rávettem magam és elolvastam ezt a cikket, és a végére eléggé elkeseredtem!

    Mivel a PH! inkább apukásabb tartalom, kíváncsian várom apuka társaim véleményét.

    Pár dolog, ami nagyon megütött és érdekes számomra milyen gondolatok fogalmazódnak meg részben kortársaimban:

    - ha elolvassátok a véleményeket, mindenhol első helyen szerepel az anyagi javak és a pénz

    - fontosabb neki, hogy 5 év múlva legyen munkája, minthogy egészsége legyen felnevelni a gyerekét

    - anyagi javak, anyagi javak, hét számjegyű anyagi javak

    - talán 3 helyen említik meg, hogy legyen egy szerető és gondoskodó apa

    Emberek tényleg ennyire el van torzulva a világ :F (lehet én vagyok naiv)

    32 éves vagyok, feleségem 28, idősebbik lányom 2 éves, kisfiam 4 hónapos - az igaz, hogy nem első célként az államnak vállaltuk a gyereket, de amit kapunk +-t emiatt jó esetben a gyerekére költi rá az ember, nem magára és a megélhetésre - ha innen nézem, akkor a gyerekek járnak jól - ennyi.

    Csabroncka 6 éve 233

  • Lakástakarék = ha valami nem jó, akkor csak te szívhatsz!

    Aki hozzám hasonlóan aktívan lakástakarékozik, az valószínűleg már pár szerződésénél szembesült azzal a dologgal, hogy valami nem mindig stimmel.
    Sokszor az ügyintézők rontanak el dolgokat, sokszor részben az ügyfél, de a lényeg, hogy a pénztár nem, de te szívni fogsz: vagy időben, vagy pénzben, vagy mind a kettőben.

    Jelenleg két fundás lakástakarékot tartunk fenn, ebből feleségemé most lett egy éves. Meglepődve tapasztaltam, hogy az elszámolás során az 1 év alatt befizetett 240e forintra az állami támogatás 63435 Ft-ra jött ki a pénztárnak.

    Az ügyintéző a következőt válaszolta:

    A lakástakarékot 2017. április 28.án nyitottam meg, (29.én le is vonta a befizetett díjból a 150 forint számlavezetési díjat), de májusban, csak május 16.-án vont le ismét 150 forintot, a megtakarítási összeget nem!

    Ez azért így történt mert én hiába adtam meghatalmazást a bankomnak május 2.án csoportos beszedésre, a szerződésben 15.-ét jelöltem meg mind fordulónapot és Ők 6 nappal előtte :F próbálkoznak megindítani a levételt, ami az én bankomon akkor még nem futott át.

    A funda havonta kizárólag egyszer próbálja meg leszedni a megtakarítást, viszont a számlevezetési díjat kétszer :DDD (ez a röhej teteje).

    Így aztán májusban csak számlavezetési díjat fizettem (persze csoportos beszedéssel).

    Folytatás...

    Csabroncka 6 éve 13

  • HÁZTARTÁSI GÉPEK TOPIK - KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK


    Valamennyi olyan hozzászólás, mely értékes tapasztalati információkat szolgál egy termékről (legyen az pozitív vagy negatív) bekerül a topikgazda segítségével a listába. A hozzászólásokban található vélemények minden topik lakó egyedi véleményét türközik, arra sem a gyártó, sem a Porhardver, sem a topikgazda garanciát és felelősséget nem vállal!

    ● A háztartási gépek topikot itt találod >>

    ● A topikgazdával itt tudod felvenni a kapcsolatot >>

    Folytatás...

    Csabroncka 7 éve

  • LOGITECH TVCAM HD - RESURRECTION

    in English

    [P:C][/P]

    A történet nagyjából ott kezdődik, hogy bő 5 évvel ezelőtt vásároltam ezt a számomra fontos és nagyszerű ugyanakkor cseppet sem olcsó kamerát. Idén tavasszal villámcsapásként ért a Microsoft és a Logitech hozzáállása a terméktámogatás teljes felszámolásához. Annak rendje és módja szerint júniusban a kamera képtelen volt a Skype szolgáltatáshoz kapcsolódni, és gyakorlatilag használhatatlanná vált.

    A logitech support oldalát felkeresve ez az üzenet fogad minket:

    "As you may be aware, Microsoft is ending all support for Skype on TV in June 2016. As we understand it, Microsoft’s decision affects all Skype for TV users, including owners of the Logitech TV Cam HD.

    Folytatás...

    Csabroncka 8 éve 3

  • Így üzletelj velem!

    HA TŐLEM VÁSÁROLSZ

    1, A meghirdetett termékeimről igyekszem a lehető legtöbb információt biztosítani a vevőim számára.
    2, Csak saját képeket töltök fel a termékekről.
    3, Garanciát minden esetben vállalok (ennek időtartamát jelzem a hirdetésben), ha az nem a nem megfelelő használatból ered.
    4, Csomagküldés csak előreutalással lehetséges! A termék árképzésében alapesetben a postázási költség nincsen benne, kivéve ha erre a hirdetésben külön felhívom a figyelmet és extraakciót hirdetek.
    5, Vevőim számára minden esetben biztosítom a személyes kipróbálást, megtekintést egy előre egyeztetett időpontban.
    6, Nagyértékű (>50.000 Ft) termékek esetén a személyes átvételt preferálom.
    7, Előreutalás esetén, amennyiben a pénz beérkezik a számlámra, azonnal (legkésőbb 24 órán belül) értesítelek.
    8, Ha postázásra kerül a csomag, akkor a feladás napján privát üzenetben értesítelek róla, és küldöm a csomagfeladási igazolás képét.
    9, Termékeimet minden esetben tisztán, a hirdetésben bemutatott állapotban kapod meg.

    HA ÉN VÁSÁROLOK

    Folytatás...

    Csabroncka 8 éve

  • Háztartási gépek karbantartása - Vízkő, Penész, Szag eltávolítása és megelőzése

    KÉRDÉSEIDET A RENDSZERESEN LÁTOGATOTT HÁZTARTÁSI GÉPEK TOPIKBAN TEDD FEL!

    A cikkben szereplő és linkelt termékek nem reklámnak minősülnek, csupán a szerző tapasztalatából eredő tanácsok kiegészítésére szolgálnak!

    Upgrade: 2020.04.19.

    Hazánk jelentős részén, geológiai adottságoknál fogva kemény a víz. Mit is jelent ez, miért kell odafigyelni a háztartási kisgépek karbantartására, egyáltalán mit használhatunk bátran a vízkő eltávolítására, és mi az, amivel érdemesebb óvatosabban bánni. Hol és hogyan tudjuk megelőzni a vízkő képződést.

    Bevezetés

    Magyarország jelentős nagyságú területeit borítja kalcium és magnézium sók alkotta üledékes kőzet. A mészkő és dolomit hegyek, karsztok fantasztikus kirándulási, sportolási lehetőséget biztosítanak számunkra amellett, hogy a hegyek szívéből kristálytiszta és jéghideg ásványvizek törnek elő.
    A hegyekre hulló széndioxidban gazdag esővíz mállasztja ezeket az üledékes kőzeteket, oldatba viszi a kalciumot és a magnéziumot sok más értékes ásványi anyaggal együtt, majd éltető, rendkívül finom forrásként törnek fel a karsztos hegyek lábánál.

    Folytatás...

    Csabroncka 9 éve 104

  • Dell Inspiron Mini 1018: Hardver és Win 8.1 upgrade

    Azt hiszem, nem kell senkinek sem bemutatnom ezt a kis gépet. A téma sem erősségeit, sem gyengeségeit nem firtatná, a felhasználók többsége nagyon is tudja, mit mire kell használni. A gép gyorsítása érdekében mindenképpen érdemes egy 2GB-os memóriamodul és SSD beszerelése. Teljesen más kérdés, hogy az atom processzor gyengeségeit bizonyos feladatok esetén nem tudjuk gyorsítani. További gyorsulást és kényelmet jelent Windows 8 operációs rendszerre történő váltás a korábbi Starter verziókról.

    HARDVER UPGRADE

    A memória bővítés és tárolócsere az alábbi videó és leírás lépéseit követve könnyedén és barmolásmentesen kivitelezhető!

    -RAM típus: DDR3, SO-DIMM
    -sebesség: 1333 Mhz
    -ajánlott gyártó: Samsung

    -SSD típus: Sata2, normál foglalattal

    WIN 8.1 UPGRADE

    Folytatás...

    Csabroncka 9 éve 8

  • Fogápolás és jótanácsok - nem fogorvostól!

    Mire való az internet?
    Persze amit lehet megnézünk, megveszünk a neten. A sok jó dolog mellett rengeteg marhaság van fent pl.: foghúzás után csoda, hogy életben maradok...stb. Átlagos emberként szeretnék egy-két embernek tanácsot adni, mielőtt kétségbe esne, vagy temetné magát.

    Mivel azon embercsoportba tartozok, akiknek a fogszuvasodás elkerüléséhez különösen oda kell figyelni a szájhigiéniára, ezért az átlagosnál többet ülök fogorvosi székbe.

    A jó fogorvos titka
    Egy igazán jó fogorvos nem csak a kezelésben kiváló. Nagyon fontos, hogy "típustól" függően tanácsot adjon a szakszerű megelőzésre. Ezek közé tartozik a fogkefe típus kiválasztásától a megfelelő mosástechnika megtanulásán át a megfelelő szájvíz és fogselyem használatáig.
    Persze aki jó géneket örökölt, annak tök mindegy. Napi egyszeri alapos fogmosással is simán meg tudja előzni a szuvasodást.
    Aki hozzám hasonlóan kevésbé volt "szerencsés", annak bizony költenie kell rá - nem keveset - de megéri!

    Milyen gyakran és mikor kell mennem fogorvoshoz?
    Legtöbbször nem menne senki ;] ! Nekem évente többször kell mennem a fogkő miatt, de minden egyes alkalommal rettegek. Jellemzően egyébként minél többször és minél hamarabb megy az ember, annál fájdalommentesebb és kíméletesebb a beavatkozás.

    Folytatás...

    Csabroncka 9 éve 14

  • PC takarítás - kicsit másképp

    Átlagosan közel 25 évet alszunk, nagyjából 1 évet takarítunk egész életünk során.
    Ki mennyi időt tölt gépe tisztán tartásával ebből az egy évből?

    A cikk abban próbál segítségetekre lenni, hogy milyen eszközökkel lehet egyszerűen, hatékonyan kitakarítani, és tisztán tartani a számítógép alkatrészeit és a perifériákat.

    Mint minden takarítás esetén kicsit mérlegeljük, hogy mennyire gázos a helyzet! Az egyszerű szálló por könnyen eltávolítható, a ragadós évtizedes retek kicsit makacsabb, de itt sem kell kétségbe esnünk. A takarítás során fontos a piszok eltávolítása, ugyanakkor az alkatrészek működőképességét is meg kell őriznünk. A takarítás szükségességének gyakorisága országosan eltérő, jellemzően a nagyvárosok környékén a kormos szállópor megkeserítheti az életünket, ami szükségessé teheti a havi egyszeri porszívózást.

    A takarítást kizárólag áramtalanított készüléken végezzük (nem csak a mi testi épségünk a tét, a gépben is kárt tehetünk)

    Folytatás...

    Csabroncka 9 éve 33

  • IKEA bútor átalakítása hifi célra

    Sokak által közkedvelt lassan "nép" bútornak nevezhetők a gyártó által forgalmazott lakberendezési termékek. Feleségemmel a BESTA családot választottuk leendő nappalink berendezéséhez.
    Az összeállítás egyszerű, a termékek igényesen fóliázott farost bútorlapokból vannak. Személyre szabhatod mit hova mennyire, meddig, milyen ajtóval, milyen színben szeretné a ház ura ;] , miután mindent kiválasztott párunk, feltesszük magunkban kérdést a pénztárnál: Úr, Isten, mi lesz a hifi-vel, hova és hogyan fogom rakni!?

    Vannak, akik a valóban jól bevált hifi állványra esküsznek, ugyanakkor számtalan esetben számunkra egy hely van kijelölve a szekrény bizonyos részén különböző okokból. Nem firtatnám a hifi állvány jótékony hatását, és nem is az összehasonlítás a cikk célja!

    Nézzük mi is a helyzet hifi-s szemmel a BESTA családban

    + a polcok belső szélessége 56,0 cm ami szélességre elegendő a legtöbb lejátszó, erősítő elhelyezéséhez
    + a fa polcok terhelhetősége 25 kg-ig (külső vastagabb részek természetesen nagyobb teherbírásúak)
    + vitrines üvegajtó több méretben feltehető (az üveg átengedi az infra jelet)

    Folytatás...

    Csabroncka 9 éve 3

  • A gép dolgozik, az alkotó pihen - I. rész (2012)

    I. rész A cikk 2012-ben jelent meg a *818* Clan oldalán.

    Előszó 818 módra

    A cikk során néhány gondolatban kifejteném azt a tortúrát, aminek a vége ez a számítógép lett. Sokak számára gondolom nem volt teljesen érthető, miért is maradtam távol a BF3 megjelenésétől, melynek okai részben a krónikus géphiányra vezethetők vissza. Az új gép körüli tortúra teljesen elvette a kedvem mindentől, és kezdtem besokallni a kifizetett összegek és az eredmény láttán.

    1.0 Ahol a történet kezdődik

    A sikeres Core széria után továbbra is az Intel pártján maradtam, és egy Sandy Bridge alapú számítógép összerakása mellett döntöttem 2011 nyarán. A Core2 processzorommal (E6750) nagyon meg voltam elégedve, tuning potenciáljának köszönhetően 5 éven keresztül kiszolgált, talán még a BC2 alatt is hellyel közzel.

    Azt szoktam mondani, “videókátyák jönnek mennek (főleg az áruk)” ennek ellenére mindenki jellemzően alaplapjára és processzorára a legbüszkébb, igyekszik jó teljesítményű, hosszabb távon használható termékeket vásárolni.
    Az új gép összeállításánál is erre törekedtem, lássuk mit is váltottam le tulajdonképpen 2011 nyarán:

    Folytatás...

    Csabroncka 10 éve 1

  • "in medias res" Nincs végzet, csak ha bevégzed!


    Blogindítás éve: 2014 (az elhatározás kicsit korábbi :) )

    Tervezek pár teszt-"cikket" illetve magán jelegű élménybeszámolót (korábbiakat is), és közösségi bejegyzést írni. Nem gondolom, hogy én fogom feltalálni a spanyol viaszt.

    Akit érdekel és szívesen veszi, olvassa akár kritikus szemmel, de nem kötelező!

    "a jövő nem végleges" (John Connor voltam az ellenállás szervezője)

    Tamoo kollégának köszönöm az egyéni arcképet

    Csabroncka 10 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.