2016. május 25., szerda

Gyorskeresés

creation blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • 30W-os fejlámpa újra-töltve!

  Szervusztok,

  Nos nem is olyan régen nagy felindulással létrehoztam egy eredetileg zseblámpa célokat szolgáló, majd továbbfejlődött fejlámpát. Ez volt a v0.9 és a v1.0... Mivel idő közben több dolog is megfogalmazódott bennem ennek kapcsán, elsőként az akkumlátorok cseréje, így miután sikerült beszereznem megfelelő mennyiségű 18650-es cellát, nekiláthattam az átépítésnek.

  Alapanyagok:
  - 8*18650 (3,7V 2200mAh)
  - Némi bontott vezeték
  - 1*7805 stab IC
  - Valami kis fém lemez hővezetőnek és kapcsoló tartónak
  - 1*2 állású kapcsoló (én kávéfőzőből vagy valami hasonlóból bontottam)
  - 1*nagy méretű hűtőborda ---|
  - 1*hűtőventilátor -----------------|----> AMD A6 CPU hűtő (pont ez volt itthon)
  - Valami távtartó a LED szögének beállításához
  - 1db bukósisak (lehetőség szerint roham bili)
  - 1*30W COB LED (30V 1A, amit én jelenleg ~28W körül hajtok)
  - 1*DC-DC step up booster

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 2

 • 30W-os "Zseblámpa" / "Fejlámpa" favágáshoz...

  Szervusztok...

  Az történt, hogy munkámból és lustaságomból adódóan a favágás minden nap estére marad, sajnos sötétben, amikor haza érek. Múlt héten elromlott a kis LED-es zseblámpám és ma este fát kellett vágnom, így ki kellett valamit találnom erre a célra...

  30W-os COB LED, 100W DC-DC booster, 5A DC-DC step down modul feszültség és áramerősség állítással és 3db táblagép akku, egy bontott kapcsoló talán kávéfőzőből, némi PC-ből bontott vezeték és molex csatlakozó, molex to 4pin 7V átalakító, AMD A6 CPU hűtő...

  A többiről beszélnek a képek:

  A 3db táblagép akku 2*3950mAh 1*3450mAh sorba lett kötve. Így a kimeneti feszültség nyugalmi állapotban 11,87V, terhelve ~10V. Ezt alakítom 36V-ra az első modullal, majd ezt ejtem vissza 31,2V-ra 0,87A-es áramkorláttal.

  Lehet hogy nem szép megoldás, de láttam vele favágáskor. Célját ellátta. :R

  Jut eszembe, egyben powerbank is, mert a step down modulon van fixált 1A-es 5V USB kimenet :DDD

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 18

 • Buszmegállót... Valaki?

  Ez már valami... vagy semmi?...

  [link]

  Blogbejegyzés 8 hónapja 4

 • Real FPS by Chatroulette

  Blogbejegyzés 8 hónapja 1

 • Innentől csak ilyen feltétellel vásárolok...

  "Packaging Option
  Frustration-Free Packaging  Frustration-Free Packaging"

  By amazon...

  Akarom tudni, hogy miért az? :DDD

  Blogbejegyzés 8 hónapja 3

 • Ennyire szeretik az embereket a multik?! HR Level 999...

  Szervusztok,

  Egy ideje járok állásinterjúkra, mert szeretnék egyrészt anyagilag előbbre jutni, másrészt meg szívesen ismerek meg új technológiákat és szívesen szerzek új tapasztalatokat, szeretek tanulni.

  Ellenben elkeserítőnek tartom, hogy manapság divat lett, hogy nem közli a HR-es kollegina, hogy mennyi is lesz a várható annyi, hanem csak rébuszokban beszél egy interjúztatás előtt. Még arra sem hajlandó, hogy a kafetériáról nyilatkozzon egyértelműen. Az utóbbi kb fél évben egy jó három tucat cégnél jártam már. Ezek közül érdekes módon a kisebbek képesek voltak érdemben nyilatkozni, az más kérdés, hogy ott a vezetés anyagi okokból az olcsóbb mellett döntött általában. Ellenben a nagy cégek (GE, Knorr-Bremse, Siemens, IBM, Delphi) HR osztálya kritikán aluli viselkedést produkált és erőszakkal próbált rávenni, arra, hogy menjek és mutassam meg magam.

  Baráti körökben értetlenül állnak az én elképzeléseim előtt, mert "mit képzelek én magamról?! Nekem el kéne adnom magam, a cégnek és ebben az esetben akkor nekem bizony mennem kell, majd ráérek ott megtudni."...

  Nekem erről teljesen más a véleményem. Leszögezem, van munkám. Tehát nem azért keresek másikat, mert nem élek meg, vagy mert nincs. Van és rosszul sem keresek, de érdekel az új irány, az új fejlesztések és eljárások, a tudás. Így az én szemszögemből, nem én akarom eladni magam, engem kérem akarjanak.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 8 hónapja 37

 • PCX kupon

  Nos én nem tervezek Aug 20-ig kiszállítással rendelni tőlük semmit, ámde hátha valaki igen...

  :R

  Blogbejegyzés 10 hónapja 86

 • Vadi új hazugság, vagy marketing, vagy tényleg Win10?

  A mai napon kaptam egy levelet az A4Team csapatától, melyben az alábbi közlendő áll:

  "

  Kedves Attila,

  Mint testet a lélek, úgy működteti a hardvert a szoftver. Önmagában a számítógép nem fog elindulni, kell egy rendszer, ami működteti és megadja a lényegét. Ez az operációs rendszer… ezen fut el minden, ez által tudunk egy élettelen tárgyat életre kelteni.

  Fontos a jogtiszta operációs rendszer… miért? Végtelen előnyei között olyanok szerepelnek, mint hogy sajátunkként birtokolhatjuk, rendszeres frissítéseket kapunk, probléma mentesen használhatjuk, stb.… Azonban sokan még mindig inkább letöltik torrent oldalakról, megvásárolják a legálisnak vélt olcsóbb változatokat, vagy használtat alkalmaznak, pedig ezek hatására akár számítógépünk létét fenyegetjük.

  Tudod, miért nem érdemes illegális operációs rendszert használni?

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 9 hónapja 16

 • Én menten széjjelrobbanok - Google térkép kontra navigáció

  Szóval... A holnapi napon elindul kicsiny baráti körünk a horvátországi Pulára.

  Gondoltam akkor szépen megtervezem az útvonalat asztali gépen és naivan azt hittem, hogy utána azt meg tudom osztani úgy az "okos" telefonommal, hogy utána azt a google offline navigációja is értelmezni tudja...

  És nem... Vagy én vagyok nagyon low level, vagy ez tényleg nem lehetséges?!

  Van valakinek valami ötlete rá?

  https://goo.gl/maps/IZZS0

  Ez lenne az útvonal (Igen, direkt kerteknek megyünk, Igen direkt megyünk be Ajkára és Padragkútra és Igen direkt Letenye a köztes cél!)...

  Help Me Please... :O :((( :R

  Blogbejegyzés 11 hónapja 12

 • Nem, kész, én mára kiégtem... Diesel - Elektromos fűnyíró...

  Szóval kis fejemből kipattant az ötlet, hogy távirányítóssá tegyem a fűnyíróm, de amit a hasonló dolgokat keresgélve találtam, az ledobta nálam az ékszíjat... :Y

  Blogbejegyzés 11 hónapja 23

 • Eneos motorolaj

  Srácok... az van, hogy motoromban olajcsere vált esedékessé.

  VTR 250 MC33

  A gépkönyv szerint 10W40 kell bele... Amit eddig találtam motorkerékpárokhoz való olajak és értelmes áron is vannak, azok a MOTUL és az ENEOS.

  Az utóbbiból (ENEOS) kaptam egy nagyon jó árajánlatot az egyik cégtől. Viszont nem tudom, hogy mennyire jó maga a márka és az olaja. Annyit tudok csupán, hogy elvileg ez Japán első számú olaj cége és ezzel töltik fel első körben a járműveiket.

  Valakinek van tapasztalata? Véleménye? Megvehetem? (1800HUF/l)

  Blogbejegyzés 12 hónapja 27

 • A hét kedvenc rajza...

  :U

  Blogbejegyzés 1 éve 4

 • Ennek sose voltak otthon!

  Műugrás... Motorozás a bob pályán...

  [link]

  Blogbejegyzés 1 éve 1

 • Hát... Ez fáj...

  Szóval már évek óta...

  Hagyományos esetben a gerincnek oldalról rátekintve S alakot kellene öltsön. Nos az enyém inkább kérdőjel.

  ?

  A felső ív még oké, de sajnos az alsó az inkább egyenes. Ennek következtében az emelés és sajnos az utóbbi időben gyakorlatilag már minden... Időnként fáj.

  Ami miatt írom ezt, az nem más, mint a tény, hogy este párom kedvességből kicsit megmasszírozta a hátam, s kb azóta folyamatosan olyan szinten fáj, hogy nagyon... (Ez a pontos szint.)
  Anno, gyermek koromban erősen javasolták, hogy ússzak. De mivel az úszó technikám erősen hasonlít a nyél nélküli fejszééhez, így ez a rész kilőve.
  Érzem, hogy (és párom is érezte) be van állva az összes "izmom" az alsó S résznél, gyakorlatilag olyan merev, hogy klopfolóval sem lehetne fellazítani.

  Gondolkodok egy ideje csontkovácson, gyógymasszőrön...

  Van tapasztalatotok? Akár jó, akár rossz? Valami megoldás?

  ui.: Lehet mondjuk a motorozás sem segít ezen kifejezetten ;]

  Blogbejegyzés 1 éve 24

 • This is the end... End of the Internet...

  "Húsvét kedden", párommal kicsit kirándultunk Dunakeszire a decathlonba és ha már ott voltam, gondoltam beugrok a helyi T-pontba és rendelek otthonra netet.

  A személyes ügyintézés hamar lezongorázódott, majd közölték, hogy 14 munkanap a várható idő, de ez sokkal kevesebb lesz.

  Szerdán be is jelentkezett a szerelő péntek délutánra, majd péntek reggel (azaz ma 20150410) ismét, hogy azonnal jönne. Szóval jött, elkezdtek kötni, előbb oszlopozni, majd hívtak telefonon, hogy gáz van... Nincs több lyuk!

  Kicsiny falunkban elfogyott az Internet. Nincs több hely ahova kábelt lehetne dugni, nem tudják bekötni. A beruházás sokba van, így nem lesz netem. Tőlük most nem és pont. Szerződés bontva, örüljek és kész.

  Előbb a kocsma zért be a faluba, most a net fogyott el, kérem, Nógrádkövesd holnaptóla térképen sem lesz rajta!

  [link]

  Blogbejegyzés 1 éve 12

 • Jégre szállt őrület :)

  Blogbejegyzés 1 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.