2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Milyen diódát vagy más lehetőséget ajánlotok?

    Az történt, hogy a motorkerékpár ami most az én tulajdonomban áll, korábban másé volt. Annak a szerelője pedig nem kötötte be az index visszajelző lámpát mert idézem "nem volt ideje kidiódázni".

    A motorkerékpár műszerfalán 1db kontroll lámpa hivatott az index visszajelzésére. Így én arra tudok következtetni, hogy ezt a kontroll lámpát kívánta 2db diódával párhuzamba kötni az eredeti kapcsolással.

    Ha ez így van, akkor a kapcsolás valahogy így kéne hogy kinézzen:

    Illetve még arra is gondoltam, hogy a kontroll lámpát lecserélhetném LED-re (2db) és akkor elhagyható a dióda? Csak mint ötlet... Mert van LED-es kontroll lámpám 4db és csak polaritás helyesen működnek.

    Köszönöm segítségeteket előre is.

    A végeredmény megszületett:

    Folytatás...

    creation 9 éve 7

  • Készülget a pc-m háza (tervben)...

    A napokban letöltöttem a google sketchup programját.

    Eleinte csak érdekelt, mint program, de hamar ráeszméltem, hogy tökéletes társ lesz a terveim vizuális elkészítéséhez. Hogy ne csak fejben legyenek.
    Az első pár óra a szentségelés és anyázás keretein belül zajlott és még azért bele-bele futok olyan dolgokba, amik nem úgy működnek mint más programban, de nagyon jól használható...

    Így hogy a tárgy is előkerüljön mondanivalómból, elkezdtem néhány dolgot megalkotni benne (csendes gépet project-emet továbbgondolva). De beszéljenek a képek helyettem:

    Első ház terv...

    Folytatás...

    creation 9 éve 14

  • Autós kamera, esemény rögzítésre....

    Történt az, hogy minap egy kedves barátom felhívott, mert olyan dologgal vádolták meg amit nem követett el.

    Úgy történt mindez, hogy állt az autójával a parkolóban és előtte elhajtott kis kerékpárjával egy kisgyerek. Azaz elhajtott volna, de mivel barátom pont akkor indította be járművét (Skoda Fabia kombi), az megijedt annak hangjától és első fékével(?) fékezve elesett. Erre a család összetrombitált mindenkit, hogy Ő bizony elütötte a csemetét, pedig a jármű meg sem mozdult (igen, körülnézett, de akkor még messze volt a gyerek és állítólag még a szülők mellett állt a bringával). A kiérkező rendőrség pedig az történést nem látó szülőktől felvette az egész menetét és a gyereket nem kérdezve, barátom lett a ludas. (Az incidens nem kicsiny hazánk területén történt).

    Nos ezen a vonalon elindulva nem csoda, ha azonnal arra gondolt barátom, hogy vásároljon egy olyan rögzítő eszközt, amivel az ehhez hasonló események könnyen bizonyíthatóak.

    Több ilyen eszközt is nézegettem PH-n és egyéb külföldi oldalakon is (ebay, dx, dhgate, banggood, Tinydeal és tsa...). De mivel nem vagyok szakavatott a témában (leszámítva a kis action kamerámat), így kérném a ti segítségeteket.

    Folytatás...

    creation 9 éve 12

  • Man down! Man Down! :D

    creation 9 éve 0

  • Számológép és a napelem...

    A mai napon reprezentatív ajándék gyanánt kaptam egy teljesen egyszerű "napelemes számológépet"...

    Első ránézésre teljesen hagyományosnak tűnt, azt a tényt leszámítva, hogy furcsa volt nekem kicsit a napelem kinézete.

    Beszéljenek a képek:

    Már nem is csodálkozok ;] :U

    creation 9 éve 3

  • Áradjon szét az ingyen energia...

    Ez volt az első gondolatom, amikor ezt láttam ma: [link]

    creation 9 éve 17

  • Intercom

    Szervusztok,

    DonElvis barátommal nekiláttunk egy kérdéskörnek, ám mégis a több szem többet lát alapon az ehhez értőknek is felteszem a kérdést...

    A cél:

    A szezon közeleg!

    Motoros vagyok és júliusra egy rövidebb túrára megyünk 6-an. 2 motorkerékpár és egy autó. Mindkét motoron lesz utas, így 2+2+1(2) a felállás.

    Mivel a neten talált és nézegetett jószágoknak szinte mindnek van valami hibája, így gondoltam, hogy a sokat olvasott közösséghez fordulok.

    A cél az lenne, hogy Mono készülékek alkalmazásával megoldott legyen motoros és utasa valamint a motoros és motoros(vagy autós) közti kommunikáció, akár 200-300m távolság esetén is, akár egymás szavába vágásával...

    Első körben amit találtam az a full duplex intercom... Az alábbi linken: Low cost intercom és Full duplex Intercom

    Low cost:

    Full duplex:

    Folytatás...

    creation 9 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.