2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A parlagfű a „botanikai rasszizmus” céltábláján

    A parlagfű a „botanikai rasszizmus” céltábláján

    Nem akarok tudományos eszmefuttatásba kezdeni a témában, nem igazán érdekel, meg nem is vagyok kompetens a területen inkább csak leírnám az érdekességeket amiket olvastam, hallottam egyesektől, illetve a saját rokoni, haveri köröm tapasztalatait is beleszőném a leírásba a parlagfűről hátha érdekel „valakit”.

    Kezdjük talán a legérdekesebb résszel. Maga a növény ha jól tudom észak-amerikából származik. Az ottani indiánok rengeteg gyógykészítményükbe beletették, mert (ami sajna nincs benne a köztudatban) az egyik legerősebb antioxidáns növény. Pont ezért nem hogy irtani, hanem termelni, sőt nemesíteni kellene és felhasználni az emberiség érdekében, beépíteni a táplálkozási szokásainkba. Gyógyteákat, táplálék kiegészítőket lenne jó belőle készíteni, egyébként többen készítenek is, méghozzá nem is olcsón ami annak tükrében hogy az út mellett nő és ingyen leszedhető elég érdekes. Van ismerősöm aki eszi, levest csinál belőle, teába belerakja tehát ilyen szempontból is hasznosítható növény, pláne, hogy ingyen van csak le kell szedni, és megszárítani. Maga a növény kicsit olyan nekem mint a csalán, amit (szerintem az átlag városi ember a jellemző formája ellenére fel se ismer már) gyomnövénynek tartanak, mégis különböző dolgok gyógyítására használható, és ehető is. Az egyik haverom kedvence a banán turmix csalánnal, imádja, és egyébként nem is rossz az íze.

    Folytatás...

    caprine 11 éve

  • PC upgrade 2013

    Jó néhány számítógépet építettem már át életemben, sajátomat, öcsémét, haverok, kollégák gépeit de még sose írtam róluk, ezt most pótolom, legalábbis 1 leírás elejéig. Nem csak magáról az átépítésről írnák, hanem a körülményekről is, az elképzelésekről, a piacról, a beszerzésről, egy kisebb esettanulmány amelyben leírom töviről-hegyire a kiválasztástól, a vásárláson és az összeszerelésen át a végeredményig az átépítést, kicsit hosszú lesz de tanulságos is egyben.

    Első kérdés, ki miért kéri az átépítést:
    - van olyan ismerősöm aki vállalkozó és leírja mindig az adójából a gépet, így neki mindig számla kell, bár neki gyakorlatilag régebbi nettes gép is elég lenne
    - van aki nem bízik a régiben, félti a cuccait, nincs gond a teljesítménnyel mert nincsenek akkora igényei, de tart az elromlástól, az adatainak elvesztésétől és az újban - érthetően - jobban megbízik mint a régiben ezért 2-3 évente (többnyire egyben) lecseréli az alkatrészeket

    Folytatás...

    caprine 11 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.