2015. május 25., hétfő

Gyorskeresés

CactuS blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Guild Wars 2 Stress Test 2012.08.16.

  Kicsit aggódva figyelem a GW2 alakulását, s bár a 3. BWE után sokan nyugtattak, hogy javulni fog a helyzet, - CPU/GPU kihasználtság terén - én jelenleg nem így tapasztalom.

  A gépem fontosabb paraméterei:

  CPU: AMD Phenom II X6 1055T
  RAM: 4GB Geil DDR2
  VGA: Sapphire HD4850 Vapor-X
  MONITOR: Samsung 2233BW (1680x1050-es felbontás)

  BWE3: Itt még nem csináltam logokat, csak annyit láttam, hogy PvEben egész tűrhető volt a játék, WvW tömegjelenetnél pedig küzdött a gépem, mint malac a jégen...

  Azóta bekerült a gépbe egy új Vga, Sapphire HD7770 GHz OC edition személyében - illetve egy Alpenföhn Brocken is, ha esetleg majd húzni kéne a CPUt a későbbiek során -.

  A tegnapi teszt alatt csak egy rövid játékra volt időm ( ~ 22:00-től 22:40-ig), de ezalatt végig futott az AMD system monitor. A játék alatt végig WvW-ztem, kivéve, amikor kipróbálták a szerverek rangsorolását - pár perc volt csak a szünet -. A játék mellett csak a fent említett program, illetv a mumble futott.

  GPU terhelési adatok:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 8

 • Az új családtag megérkezett...

  Tegnap délután elérkezett a nagy nap: átvettük keresztanyum új Corsáját. Mégis, kicsit keserű szájízzel írom e sorokat. Félreértés ne essét, az autó remek, szép, a maga módján megy is, mégsem vegytiszta kellemes érzés. Miért?

  Már odafelé azon poénkodtunk, hogy folytatva a családi szerencse-hagyományt, most éppen mit felejtettek ki az autóból, mi nincsen benne, illetve milyen - néha már szánalmas - magyarázattal fognak szolgálni. De miért?

  Belépve az opel szalonba először azt hittem, hogy az amúgy nagyon csinos, és kedves hölgy éppen indulni készül, mivel kabátban fogadott. Sajnos később a kb egy órás várakozás alatt tudatosult bennem, hogy nem, ilyen hideg van náluk. Miért?

  Persze: türelmetlen vagyok, merülhet fel az olvasóban a kérdés, ugye? Hát nem. Eredetileg 1,5 héttel ezelőt kellett volna az autót átadni, csak csúsztak. Az időpont fixálva volt, hogy mikorra érkezünk, azt mondták, persze, addigra elvitelre kész állapotban lesz az autó. Csak ismételni tudom magam: hát nem. Miért?

  Közölték, hogy előbb érkeztünk, ( bocs, tényleg kb huszonx perccel,de az a 1,5 héthez képest még mindig istenes) ezért várni kell egy kicsit, mert még éppen lemossák, rendszámot tesznek rá, mert az is frissen érkezett, nemrég. Hát nem. Miért?

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 éve 3

 • My Dear ISP...

  Csak egy kis morgás:

  Lassan 2 hónapja, hogy gondom van a szolgáltatómmal, és nem hajlandóak/képesek érdemben foglalkozni a problémával. A képről: a DNS az az ő saját DNSük, tehát nem a vakvilágból vettem. Így a mai nap ment egy mail hozzájuk - remélem van humorérzékük -.

  "Hi!
  Tarr Kft presents: Domain Name resolve in 2008: [link]"

  Viszont ma Bashtól - még 1x köszönet érte - kaptam egy tippet (OpenDNS), így most - bár még szokni kell az érzést - minden gond nélkül netezek, s élek mint hal a vízben...

  Blogbejegyzés 7 éve 0

 • Poor old car...

  Előzmények:

  Mindig úgy terveztem, hogy az első blogom valami egyedi lesz - blogger kifejezéstől már eleve rosszul vagyok, szerintem a bloggerekből lesznek később a magukban beszélő öregemberek- , s végülis az lett, bár nem úgy, ahogy én azt terveztem. A történet dec.31-én kezdődik, az úr 2007ik évében. Aznap - is - nehezen lehetett csak közlekedni az utakon, mivel az egész várost - nevén nevezvén: Tolnát -tükörjég borította. De! ez nem szegte kedvét önjelölt Schumacherünknek, aki - saját bevallása szerint már legalább 1000x járt arrafelé és mindig le tudott fékezni időben - úgy döntött, hogy fittyet hányva az útviszonyokra, szokásos nyárias-tempós iramát felvéve kecsesen lecsússzon az "ívről", átszlisszoljon a saját sávján és belerepüljön a főúton szabályosan, lassan és békésen éppen hazafelé tartó családi Vectránkba. A balesetben jelen lévő családtagok jól vannak, kedvenc háziállatunk - aki már rutinos karambolozónak számít - azóta is nyugodtan tud aludni.

  Az érzés:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2015 PROHARDVER Informatikai Kft.