2016. május 31., kedd

Gyorskeresés

CactuS blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Mennyit ér az ember munkája?

  Hülye cím, hülye helyzet.

  Egy rövid kis bevezető, hogy hogyan is sikerült eljutnom ebbe az állapotba: ha mondjuk 10 évvel ezelőtt azt mondja nekem valaki, hogy napokat/heteken fogok azon gondolkozni, hogy mennyit ér az ember munkája, kiröhögöm. És lám, 30 felett az élet nem pont olyan, ahogy gyerekként elképzeltem. Én azt láttam otthon, hogy ha az ember akar, akkor tud dolgozni, szép lassan lesz lakás, ház, autó, család, gyerekek, lesz mindenre elég pénz. Középiskola után megérezve a "szabadságot" sikerült a főiskola elvégzését egy életpálya modellé alakítanom. Voltak bulik, nők, diákhitel, minden, ami a szabad élethez és vidámsághoz kell. Aztán persze jöttek a felnőtté válás kevésbé jó dolgai is: munka, fizetős főiskola, hitel visszafizetése... Most, majd 33 évesen abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van egy szerető feleségem, aki egy tündér lélek, imádom, és hamarosan világra hozza első gyermekünket. És igazából el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ami miatt én elkezdtem ezt kiírni magamból: eddig élveztem az életet, elvoltam, úsztam az árral. Alapjában véve inkább az élj a mának híve voltam, mintsem a jövőbe tekintettem. A fizetésemből megéltem, megéltünk. Bár alapvetően mindig volt mire spórolni, nem mondanám, hogy bármiben is hiányt szenvedtünk volna.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 35

 • Guild Wars 2 Stress Test 2012.08.16.

  Kicsit aggódva figyelem a GW2 alakulását, s bár a 3. BWE után sokan nyugtattak, hogy javulni fog a helyzet, - CPU/GPU kihasználtság terén - én jelenleg nem így tapasztalom.

  A gépem fontosabb paraméterei:

  CPU: AMD Phenom II X6 1055T
  RAM: 4GB Geil DDR2
  VGA: Sapphire HD4850 Vapor-X
  MONITOR: Samsung 2233BW (1680x1050-es felbontás)

  BWE3: Itt még nem csináltam logokat, csak annyit láttam, hogy PvEben egész tűrhető volt a játék, WvW tömegjelenetnél pedig küzdött a gépem, mint malac a jégen...

  Azóta bekerült a gépbe egy új Vga, Sapphire HD7770 GHz OC edition személyében - illetve egy Alpenföhn Brocken is, ha esetleg majd húzni kéne a CPUt a későbbiek során -.

  A tegnapi teszt alatt csak egy rövid játékra volt időm ( ~ 22:00-től 22:40-ig), de ezalatt végig futott az AMD system monitor. A játék alatt végig WvW-ztem, kivéve, amikor kipróbálták a szerverek rangsorolását - pár perc volt csak a szünet -. A játék mellett csak a fent említett program, illetv a mumble futott.

  GPU terhelési adatok:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.