2016. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

bodrik11 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Elhunyt Farkas Linda, a Magma Tűzszínház világhírű előadóművésze. :(

  Bár sokan bíztunk a felépülésében, sajnos itthagyott bennünket!
  Egy minden tekintetben egyedülálló ember távozott személyében. Mind a munkájában, mind a magánéletében a maximumra törekedett.

  Őszinte részvétünk a családnak!

  Blogbejegyzés 4 hete 1

 • A nagy LTE frekvencia vadászat

  A végcél egy nyilvános, bárki által elérhető, országos, frekvenciabontásos lefedettségi térkép, segíts te is! Nyeremény is van!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 3 hónapja 464

 • Megkerestem az első hozzászólásomat..Miért? Mert ráértem...

  Ma megint munka, így van időm egy keveset böngészni, olvasgatni a PH-n. Kettő kávé között az jutott eszembe, hogy vajon mi lehetett az első hozzászólásom, amivel debütáltam az oldalon. könnyű helyzetben voltam, mert emlékszem, mi miatt regisztráltam ide. Ez pedig egy ZTE Blade telefon volt, még 2011-ben. Nem tartott sokáig, meg is találtam.
  :D
  Az én első hozzászólásom.

  Ha van kedvetek felkutatni és megosztani a többiekkel a Ti elsőtöket, hát rajta! Itt a helye :C

  Blogbejegyzés 3 hónapja 92

 • Ezt is megértem...egyszerre kettő írásom van kint a címlaposok között.

  Olyan jó látni...apró örömök ezek. Egy kiemelt és egy sima. Rádásul keretként a két szélen. :B
  Rájöttem, hogy szeretek írni. Egy olyan felület a blog, ahol az ember maga lehet. Megmutathatja magát, adhat magából egy szeletet.

  Blogbejegyzés 4 hónapja 4

 • Téli útállapotok és közlekedés – a sötét oldalról...

  Sajnos a reggeli fagyok ellenére még nem tudatosult a közlekedőkben, hogy megváltoztak az útviszonyok.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 4 hónapja 125

 • Kávéra fel! A Dolce Gusto Piccolo

  Lassan kettő hónapja használok egy kapszulás kávéfőzőt, amely bőven beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Cikk 4 hónapja 242

 • Nagy LTE frekvencia vadászat!

  Nem újkeletű a dolog, már tavaly is törtük ezen a fejünket Somatom kollégával.
  A terv a következő:

  A 4G szolgáltatás elindulásával kimozdult a mobilnet egy bizonyos állóvízből. Tavaly tovább lendült a dolog, új pályázatokat írtak ki, melyeket aztán a szolgáltatól elnyertek, vállalva, hogy kiépítik az ország teljes lefedettségét szolgáló hálózatot. Itt került képbe az a bizonyos B20 LTE frekvencia, ami a 800Mhz-es sávot jelenti.
  Ez nyílván a szolgáltatónál készüléket vásárlókat nem érinti, viszont az EU-ból, és a távolkeletről rendelő leendő tulajokat annál inkább. Az android dual sim topikban egyre sűrübben merül fel a kérdés, kérés, hogy az ezzel rendelkező készülékeket ajánlják, ugyanis főleg vidéken, ahol esetleg a 3G sem elérhető, ott a 4G szolgáltatást fejlesztik, azt is inkább a már említett B20 sávval.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 244

 • Eljött az idő, hogy leporoljam a mostoha gyermekem....

  Mivel nem volt kitörő lelkesedés, így kicsit leporoltam az első bejegyzésem. Mi késztetett erre? Egyszerű, anno próbaképp vetettem merevlemezre első soraim. Aztán olyannyira belemelegedtem, hogy írtam egy telefon bemutató cikket, majd hosszabb kihagyás után elkezdtem megint, ha nem is kőbevésni, de leírni a gondolataim. Nyílván nem vagyok lángelme, inkább a zseni és az idióta közötti elválasztó, sokak által paraszthajszálnak nevezett valamin egyensúlyozom.
  Szóval, az alábbi linken olvasható agymenést folytatni szándékozom. Hol komolyabb, hogy vidámabb, hol értelmetlenebb sorokkal kiegészítve a már régiségnek számító kezdetet.

  Tudatomra ébredtem...! Valójában riadva ébredtem a kádban. Csapó 2.0

  Blogbejegyzés 5 hónapja 2

 • Sensolite, avagy töltekezzünk fel..

  Ezt az írásom most épp fényterápia közben követem el.
  Nem újkeletü elfoglaltság ez nálam. Immáron lassan egy éve, hogy kisebb nagyobb kihagyásokkal eljárok havonta kétszer 20-20 percre. Az elején még csak a páromat vittem. Jó magam szkeptikus vagyok az ilyen kezelésekkel kapcsolatban, de kipróbáltam, és tényleg jó. Nem, nem fiatalít meg, viszont utána mégis jobb közérzettel szállok ki. Az év végén is becsípődött derékkal feküdtem be. Épp elég volt bemászni, viszont a végén úgy "ugrottam" ki, amin magam is meglepődtem.
  Azt ne várjuk, hogy 1 alkalom meggyógyít, de a rendszeresség itt is meghozza a gyümölcsét.
  Később tervezek egy cikket is írni róla, meglátjuk milyen érdeklődésre tarthat számot.

  Blogbejegyzés 5 hónapja 21

 • Huawei Mate 8....hamarosan itthon is kapható.

  "Nagy örömünkre szolgál, hogy végre elárulhatjuk: hamarosan nálunk is elérhető lesz a Huawei Mate 8. Innovatív hardverrel felszerelve ez az első okostelefon, amelyet az új Kirin 950 chipset futtat. Ez a korábbi Kirin 925-ös verzióhoz képest 100 százalékkal magasabb CPU-teljesítményt, 125 százalékkal megnövelt grafikus gyorsítást, és 70 százalékkal magasabb energiahatékonyságot kínál."

  Ezzel a bejelentéssel támadta a márka rajongóit a hazai forgalmazó a Facebook-on.
  Átnézve a készülék tulajdonságait, melyet itt olvashattok el, azt kell mondjam, éppen a fogamra való darab lesz. Egyedül az ára lehet visszatartó, a számomra is befutónak számító 4/64-es változat kinti ára 690 dollár körül mozog. Ez már most nem jelent jót, ha rászámoljuk az Áfá-t, Béfá-t, meg a felcsúti kisvasút egy főre eső hozzájárulását, hát bőven 200 ezer jó magyar forint felett lehet az ára. :W

  Hát nem gyönyörű?

  Blogbejegyzés 5 hónapja 20

 • Az új év teljesen agymosottá tette az embereket?

  A cÍmben szereplő kérdés nem véletlenül hangzik el.
  Pár napja átléptünk a 2016-os évbe. Ez a váltás néhány ember agyműködésést jelentősen befolyásolta. Mitől lehet, hogy ami eddig világos volt, és csinálták is, azt pár nap leforgása alatt elfelejtették?
  Meglett felnőtt embereknek miért kell újra és újra elmondani, amit eddig rendesen, normálisan tudtak csinálni?
  Nem vagyok maximalista, pedig kellene, hogy az legyek. Egyszerű dolgokat kérek a kollégáktól, de mintha a falnak beszélnék. :F
  Ti is tapasztaltok hasonlót a környezetetekben?
  Nem vagyok egyszerű eset, de csak olyat kérek, amit meg lehet csinálni. Tudom hogy igen, mert én is megcsináltam anno.
  És nem, nem volt kettő hét szabaság. folyamatosan ment a melódia.

  Blogbejegyzés 5 hónapja 86

 • Féléves hittan beadandóm. Estin járok érettségire, az alábbi rövid dolgozatot küldtem be. Talán valakinek hasznára válik! :)

  Invesztitúra harc 1070-1122

  Az invesztitúra harc nem más volt, mint a világi uralkodók harca egyházi méltóságok kinevezési és beiktatási jogáért, mely az évtizedek alatt a középkori Európa legnagyobb világi-egyházi konfliktusává nőtte ki magát. Gyökerei egészen Nagy Károlyig nyúlnak vissza.

  III. Leo Pápa a 800-as év küzdelmes decemberében, mikor is a nemesség hamis esküvel, hivatali visszaélésekkel és fajtalankodással vádolta, de a főpapok testülete és az uralkodó – egy ősi kánonjogi rendelkezésre hivatkozva- felmentette, a Szent Péter-bazilikában ünnepelte a karácsonyt. A szentmise után Leó a Német-római birodalom császárává koronázta Nagy Károlyt. A koronázás ténye nem váltott ki osztatlan sikert, nézeteltéréshez vezetett az egyházi és a világi nagyhatalom között. Nagy Károly a hatalmát Istentől származtatta, és ennek megfelelően gyakorolta a püspökök kinevezési jogát, az Invesztitúrát. Az elkövetkező századok invesztitúra harcai innen indultak, a konfliktus az 1070-es évek közepére csúcsosodott ki, és 1122-ig tartott, és különböző stációi voltak.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 29

 • Az újév margójára...

  Értem én, hogy a kutyáknak milyen rossz lesz a petárdázás. Nem is vonom kétségbe.
  Az viszont feletébb furcsa, hogy a csecsemőkre, munka után pihenni próbálókra, betegekre, stb... senki nem gondol a petárdázás kapcsán.
  Mintha ők fele annyira sem lennének fontosak, mint a házi kedvenceink. Mondjuk ilyen a világ, sokan inkább állatot tartanak mintsem gyereket nevelnének. Sőt, sokan többre becsülik az állatokat. Hány poszt szól a kóbor kedvencek befogadásáról, az elesett, sintértelepen sinylődő állítokról? Szinte az összes. Érdekes, a cicákkal nem foglalkozik senki.
  És hány olyan posztot látok, ahol az utcára került emberek megsegítésére hívják fel a figyelmet a tél kapcsán? Egyetlen egyet sem. Ezen kellene elgondolkodni.
  Valljuk be, álszentek vagyunk.
  Én azt kívánom mindenkinek, hogy az előttünk álló évben a legnagyobb gondjuk a kóbor kutyák megmentése legyen.

  Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok minden kedves felhasználónak!!

  Blogbejegyzés 5 hónapja 48

 • Hihetetlen, de tél van.

  Az elkövezkezö napokra havazast igérnek a meteorológusok. Ezen nagyon nem szabadna meglepődni, elvégre tél van, vagy mifene. De a média már elkezdte a hisztéria keltést, az erre fogékony emberek pedig minden egyes ilyen cikknél kölcsönösen hergelik egymást. A sok fotelhuszárnak innen üzenem, vigyék ki inkább a gyermeküket, lássák meg, milyen a tél valójában, mintsem hogy a szülőktől ellesett módon a tv és a számítógép előtt tespedjenek.

  Blogbejegyzés 4 hónapja 41

 • Kevin Costner újratöltve. Jobb mint eddig bármikor.

  Spoiler mentes írás!

  Egy újabb film élménnyel lettem gazdagabb.
  Régóta rabja vagyok a True story típusú filmeknek. Valahogy mindig felüdülés szembesülni a történelemmel, legyen bármiről is szó. Az alább következő film is hozta a számomra elvárt kötelezőt.

  A főszereplő sokakat megosztott már eddig is. A Farkasokkal táncoló Kevin Costner, aki az említett film óta hosszú és gyötrelmes utat járt be. Sokan a Waterworld című eposz után örökre kitörölték volna emlékezetükből. Pedig utána is rengeteg klassz filmben szerepelt. Nem sorolom fel az összes, számomra felejthetetlen filmjét, de jó néhányban alkotott kiemelkedőt.

  McFarland, USA

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 4

 • Ifjúság- Egy film , amely legalább annyira elgondolkodtató, mint karácsonykor a Mcdonald's hamburgerét tömni kétpofára.

  Spoiler mentes írás! :K

  Tegnap este a karácsonyi ételdömpinget lefojtandó, beültünk egy mozira. Bevallom, nem olvastam utána a filmnek, pusztán a szereplők nevére hagyatkozva vettem meg a jegyeket. Erre a momentumra többen is felkapják a fejüket, de én ritkán olvasok előre a tartalomról, még ritkábban nézek előzetest. Különösen akkor, ha az általam kedvet színészek nevét olvasom.

  Nem fogok kitérni sem a rendezőre és a korábbi filmjeire, sem egyéb, más filmkritátákban olvasható klisékre. Nemes egyszerűséggel a véleményemet írom le.

  A két főszereplő, Michael Caine és Harvey Keitel voltak azok, akik miatt elmentünk a moziba.
  Mivel abszolút nem tájékozódtam előre, fogalamam sem volt, hogy szinkronizált vagy feliratos a film, de a bevezető dal után, mely feliratozva ment le, megkönnyebbülés volt magyar hangot hallani.
  A film cselekménye senkit nem fog lázba hozni. Egy szállodában játszódik, mely számomra inkább tünt szanatóriumnak, mint egy Alpokbéli pihenőhelynek. A történetről szintén nem sokat beszélnék, mert szerintem úgy érdekes a film, ha megnézzük és magunk jövünk rá bizonyos összefüggésekre.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 4

 • Hogy lettem rádiós, avagy műsorvezetői stációim.

  Az élet számomra mindig érdekes felállásokat produkált, melyekkel nem szeretnék untatni különösebben senkit. Viszont volt egy olyan pillanat, mikor kész tények elé állított, majd egyengette eme kényszer szülte pályámat.

  Történt egyszer, már magam sem tudom, hogy az Úr melyik évében, de egy akkoriban divatos jelleggel bíró interneten elérhető oldal tulaja elhatározta, megtesz engem rádiósnak. Mikor ezt a tervét szavakba öntötte és elküldte nyomtatott formában, valósággal sokkolt. Szerettem a zenét akkor is és korábban is.

  Már középiskolában is voltak hajlamaim, melyeket a lejátszókon vezettem le. Ezt nevezhetnénk több emberen, csoporton elkövetett zenei igényeket kielégítő szolgáltatásnak, ami kimerült a kollégiumi bulikon kazettáról lejátszott zenei egyvelegben, amit kedves iskolatársaim szerettek megspékelni sajátságos stílust feltételező kérésekkel. A korszak fontos, mert az akkori zenei divat éles kontrasztban állt az általuk preferált stílussal. Konkrétan a 90' évek elejéről beszélünk, amikor is olyan együttesek dübörögtek, mint a Snap, Technotronic, a teljesség igénye nélkül.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 16

 • Asus Zenpad C 7.0..egy gyors tapi, aminek a végén elengedem a kezét.

  Úgy esett, hogy a mai nap folyamán kezembe vehettem egy Asus Zenpad C 7.0-ás készüléket.
  Egyik kollégám hozta el hozzám, hogy okosítsam fel egy jó, offline is használható navigációval, plusz tegyek rá pár alkalmazást, melyek segíthetik a boldogulást a mindennapokban.

  A történet náluk azzal kezdődöt, hogy a gyermeknek szerettek volna egy olyan készüléket, melyet alkalomadtán a szülők is birtokolhatnak. Innen egyenes út vezetett egy komolyabb, de mégsem táskát igénylő készülékhez.
  A következő igények merültek fel a keresés kapcsán:
  - GPS képesség
  - SD kártyával bővíthetőség
  - Lehetőség szerint SIM kártyafoglalattal rendelkezzen
  - Méretben korlátozottak voltak a lehetőségek. Autóban kényelmesen elférjen a szélvédő mögött, és a leendő igazi tulajnak se forduljon ki a kezéből a mérete valamint a súlya miatt.
  - Negyvenezer jó magyar forint környékén szerették volna megvenni.

  Megfontolt emberek lévén elkezdték felderíteni a terepet. Végül az egyik Webáruház fekete péntek akciójában kapták meg 36 ezer forintért.

  A készülékről bővebben Itt olvashattok

  A legfontosabb paraméterei:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.