2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Alma Retro: Apple Extended Keyboard II

    Az Apple nem is olyan régen még képes igazán jó billentyűket gyártani.

    Több olyan újságíróra is rábukkanni a neten, akik 14(!) éve nyúzzák ezt a billentyűt és még mindig tökéletesen működnek.

    Az én történetem valahol ott kezdődik, hogy kis guberálás után, sikerült rátalálnom egy original, bontatlan csomagolású, eredeti Apple Extended Keyboard II -re.

    A változás az eredeti Extended Keyboard-hoz képest annyi, hogy a billentyű hangja kicsit más lett (mikrókapcsoló), picit kényelmesebb az írásnál a megemelt magasssága miatt. A billentyű íve is kicsit más lett, illetve az Alma logó (ami akkor még szép színes volt) a bal alsó sarokról a jobb felső sarokra került.

    Továbbá az Extended Keyboard II power gombja laposabb és szélesebb lett az eredetihez képest.

    Az Extended Keyboard II billentyűzetet 1990-től kezdték el gyárilag csomagolni az Apple Professzionális Asztali gépeihez. A legelső ilyen gépük volt a Macintosh IIsi 1990 októberében.

    A cuccos eredeti ára 163 dollár volt, ami már akkoriban is soknak számított. Pár hete láttam egy ugyanolyan bontatlant, mint az enyémet az Ebayen, valahol 470-500 dollár között adták el. Lehet eladom én is az enyémet :)

    Folytatás...

    blunt 13 éve 0

  • Update: Nyugati ország kontra Magyarország, egy amerikai állampolgár szemszögéből

    Revízió 1: 2010. Nov. 30.

    Úgy fogom csinálni, hogy az updatet ide írom felülre, és a régi post lesz alul. Csak, hogy ne kelljen alulról felfelé olvasni. Nem kínaiak vagyunk, vaze.

    Én most két embert fogok alapul venni, kisbaba végül nem lett, de ez nem ide tartozik, de majd lesz:)

    Íme a havi kiadások, utána majd a bevételeket is vesszük.

    Kezdjük a (számunkra) legfontosabbal, a Property Tax-el.
    Ezt úgy kell elképzelni, mint az ingatlanadót. Kötelező. Nincs mese. Az ingatlan négyzetmétere után kerül kiszámításra!
    Hogy ebben mi van benne?
    - Tükörsima tiszta utak, kb a hambit megeheted az utcáról olyan tiszta.
    - Nyírják a füvedet.
    - A gyerek a legjobb iskolába jár (nyilván körzetenként más és más sulik vannak, de ahol mi vettünk házat, ott a legjobb sulik vannak) és mindezt ingyen!
    - Nem tudom ismerős-e nektek a Gold Gym magyarországon. Ha igen, akkor ok. Ha nem, akkor nézzetek utána. No, a Gold Gym színvonala a béka segge alatt van ahhoz képest, hogy ingyenesen(!) ebben a property taxben a környéken lévő 3 konditeremhez kulcsot kapsz, ingyenesen látogathatod, ingyenesen használhatod. Uszodával együtt! (Ez önmagában éves szinten pesten 180-200e ft. Mármint BP-n egy bérlet mondjuk a Gold-ba).
    - Szemétszállítás

    Folytatás...

    blunt 16 éve 179

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.