2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A klubkártyák haszna

    "Manapság már az ember minden boltban használhat valamiféle klubkártyát, ami különböző előnyökhöz juttat. Olcsóbb lesz a következő vásárlás, kupont kapsz ha összegyűl valamennyi pont, vagy éppen levásárolhatod a pontokat. A Decathlon nevű egységben is lehet efajta kártyát kapni (Hűségkártya), pontosabban csinálni magunknak, hiszen egy kihelyezett zebra kártyanyomtatóval magunk készíthetjük el a kártyát. Hogy ennek mi az előnye? Főként az, hogy minden vásárlási adata tárolódik rajta, így elméletben nem kell a blokk, de álljon itt az oldalukon közölt információk"

    http://i4s.hu/2011/11/klubkartyak-haszna.html

    Blue@X 12 éve 11

  • Villámcsapva

    Blue@X 13 éve 8

  • Windows Live Messenger 2009 - Aktív linkek átmeneti kikapcsolása biztonsági okokból

    "Egy különösen kártékony féreg (önmagát másolni képes vírus) jelenleg is próbálja magát terjeszteni a világ legnagyobb azonnali üzenetküldő szolgálgatásain és közösségi hálózatain, így beleértve a Windows Live Messenger 2009-t is. A Microsoft komolyan veszi a felhasználók védelmét, így számos módon próbál meg megálljt parancsolni a fertőzésnek."

    A teljes írásért kattints ide

    Blue@X 13 éve 0

  • HTC Hero/T-Mobile G2 Touch - Goldcard

    "Ha szeretnénk HTC Hero/T-Mobile G2 Touch készülékünkre egyedi főzött ROM-ot rakni, akkor ahhoz pár módosítást elkell végeznünk a készüléken. Ennek első lépése a Goldcard metódus, melyet az alábbi leírásból ismerhettek meg."

    A teljes leírásért kattints ide

    Blue@X 14 éve 0

  • Acer Aspire 5315 hardveres virtualizáció engedélyezése

    "Ha Acer Aspire 5315 tulajdonosok vagyunk, és olyan processzort tettünk a gépbe, ami támogatja a hardveres virtualizációt (Intel VT-x), akkor azt vehetjük észre, hogy minden próbálkozás ellenére nem tudjuk engedélyezni ezt a funkciót. Ezt a gyártó a BIOS-on keresztül korlátozza, de az alábbi leírás segítségével ez kikerülhető, és a hardveres virtualizáció bekapcsolhatóvá válik."

    A leírásért kattints ide

    Blue@X 14 éve 0

  • HTC felhasználói felület kikapcsolása

    "A legnépszerűbb mobilgyártók között szerepel a HTC is, mely cégre jellemző, hogy saját felülettel látja el eszközeit, ezzel is egyedibbé, könnyebben kezelhetővé teszi azokat. Android alapú eszközökre a HTC Sense felület, Windows Mobile alapú eszközökre pedig a TouchFLO felhasználó felület érhető el. Aki viszont ezt valamilyen megfontolásból nem szeretné használni, az az alábbi módon kapcsolhatja ki."

    A teljes leírásért kattints ide

    Blue@X 14 éve 0

  • Android tippek és trükkök - 1. rész

    Ebben a részben az Android rendszerben elérhető általános tippekkel és trükkökkel ismerkedhettek meg, amik hasznosnak lehetnek a mindennapi használatkor, illetve felgyorsíthatnak bizonyos műveleteket. A továbbiakban leírtak minden Androidot futtató készüléken elérhetőek.

    A teljes írásért kattints ide

    Blue@X 14 éve 0

  • Traktor GTI

    Na egy ilyen traktort szeretnék otthonra...

    Blue@X 14 éve 8

  • 2. PH! Desktop verseny eredménye

    Lezárult a 2. PH! Desktop verseny az alábbi eredményekkel

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 167

  • Pale Moon - Firefox Windows-ra optimalizálva

    "Az egyik legnépszerűbb böngésző a Mozilla által készített Firefox. Sikere köszönhető a teljeskörű testreszabhatóságnak a kiegészítések segítségével, illetve a fokozott biztonságnak. A sebessége a rivális böngészőktől manapság elmarad (Safari, Chrome), de a Pale Moon projekt ezen hivatott segíteni."
    A teljes írásért kattints ide

    Blue@X 14 éve 0

  • BlueScreenView - Kék halál esetére

    "Sok Windows felhasználónak ismerős lehet a "kék halál" kifejezés, hiszen a Windows rendszerek így adják a felhasználó tudtára, hogy súlyos hibát észlelt és nem tudja helyreállítani azt. Ilyenkor a gépet újraindítjuk, és ha nem volt komoly a hiba, akkor el is indul a rendszer. Viszont többszöri kék halál esetén valamilyen ismétlődő hiba lehet, aminek a felfedésére a BlueScreenView nevű alkalmazás lehet a segítségünkre."
    A programért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • GMABooster - Intel videokártya tuning

    "Az Intel integrált videokártyái igen elterjedtek, főképp a notebookok körében. Keveset fogyaszt a különálló videokártyákhoz képest, viszont teljesítménye bőven elmarad az akkori belépőszintű különálló videokártyáktól. Ezen próbál meg javítani a GMABooster nevű alkalmazás Intel GMA típusú videokártya esetén."
    A programért kattints ide

    Blue@X 15 éve 3

  • Windows Live Családbiztonság

    "Egy korábbi írásban már szemrevételeztük hogy a Windows 7 milyen felügyeleti lehetőséget ad a kezünkbe. A korlátozási lehetőségek köre igen széles, de mindegyik a lokális gépre vonatkozik, és egyikkel sincs lehetőség a mára már szinte minden háztartásban jelenlévő internet korlátozására. Ennek az az oka, hogy átkerült a Windows Live programcsomagba ez a funkció Családbiztonság néven. Nézzük akkor meg, hogy a Családbiztonsági program segítségével milyen remek webes korlátozási lehetőségek vannak a kezünkben."
    A teljes írásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Windows 7 RTM - DreamScene bekapcsolása

    "Az oldalon korábban megjelent DreamScene bekapcsolási trükk sajnálatos módon az RTM (build 7600) változaton már nem működik. Az interneten való keresgélés során rábukkantam egy hasznos programra, amivel többek között a DreamScene funkció is bekapcsolható a Windows 7 RTM-n."
    A programért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Lockhunter - Melyik folyamat használja az adott meghajtót?

    "Bizonyára sokan találkoztak már azzal a helyzettel, mikor megpróbáljuk lecsatlakoztatni a külső meghajtónkat, de a Windows kiírja hogy a lecsatlakoztatás nem lehetséges, hiszen még az eszköz használatban van. Pedig mi nem futtattunk róla semmit, és nem is tudunk olyan folyamatról ami őt használná. Ilyenkor lehet hasznos a számunkra a Lockhunter nevű ingyenes segédprogram."
    A programért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Windows Live Messenger 2009 - Több ID használata egyidőben

    "Napjaink talán egyik legnépszerűbb azonnali üzenetküldő szolgáltatása a Microsoft által fejlesztett Windows Live Messenger. Mivel egyre többen használják, így előfordulhat az az eset, amikor több felhasználói fiókunk van hozzá, illetve egy gépen többen is használják. Az alábbi leírás segítségével lehetőség lesz egyidőben több felhasználónak a bejelentkeztetésére."
    A leírásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 1

  • Windows 7 - Könyvtárak eltüntetése Intéző alatt

    "A Windows 7 egyik újdonsága a Könyvtárak (Libraries). Ennek lényege hogy itt fogja össze a Windows 7 a zenéket, videókat, képeket és a dokumentumokat, vagy azok hivatkozását. Aki elszeretné tüntetni az Intézőből, vagy visszaállítani, az az alábbi módon könnyen megteheti azt."
    A leírásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 1

  • Windows 7 - Lomtár a tálcára

    "A Lomtár ikonja megtalálható az asztalon, de mi van akkor ha a tálcán szeretnénk rögzíteni? Hiába próbáljuk meg, csak az intéző ikonját rakja fel. De erre is van megoldás, az alábbi leírás segítségével könnyen létrehozhatjuk a Lomtárat a tálcán."
    A leírásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Bing aktuális háttere a számítógépünk asztalára

    "Aki már használta a Microsoft Bing nevű keresőjét annak bizonyára feltűnt hogy mindig más háttérképe van a keresőnek. Ha szeretnénk az éppen aktuális hátteret a mi asztalunk hátterének, akkor az alábbi leírás segítségével pillanatok alatt meg is tehetjük ezt."
    A leírásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Windows 7 RTM benchmark

    "Kai Schmerer a német ZDNet csapatából a megjelenő Windows 7 RTM verzióját tesztelte a már régóta piacon lévő XP/Vista ellen. 3 különböző konfiguráción futtatta a teszteket, hogy minél jobb képet kapjunk a Windows 7 RTM sebességéről."
    A teljes teszthez kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Windows 7 - Szülői felügyelet

    "A Windows Vistaban jelent meg először a Szülői felügyeletre keresztelt szabályozási lehetőség, amit a Windows 7-ben is továbbvittek a fejlesztők némi változtatás végrehajtásával. Ezt a hasznos funkciót vesszük szemügyre, hogyan is tudjuk megvédeni a gyermekeinket a számukra még káros tartalmaktól."
    A folytatásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Frissítsük a Windows 7 BETA/RC verzióját RTM-re

    "Akik még a Windows 7 BETA/RC változatát használják, azok közül sokan szeretnék majd frissíteni rendszerüket a Windows 7 RTM-re. Nekik lehetőségük van az alábbi leírás segítségével könnyen frissíteni a már meglévő rendszerüket."
    A leírásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Windows 7 - Videólejátszó programok

    "A Windows 7 alatt alapértelmezetten lévő videólejátszó a Windows Media Player 12. Elődjéhez képest sok újdonságot hozott, a lejátszott médiák terén támogatja az Xvid, DivX és H.264 kódolású videóanyagot és az AAC hangformátumot is. De mi van akkor, ha más formátumú videót hozunk, és nem játssza le? Lehetőség van codecet telepíteni, vagy különálló videólejátszót hívunk segítségül. Nézzük akkor hát a lehetséges alternatívákat."
    Az teljes írásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Windows 7 - Klasszikus Start menü

    "Sokak számára talán könnyeben kezelhető, jobban átlátható volt a Windows 95-el bevezetett, és a Vistaban is még bekapcsolható klasszikus Start menü. Aki ezt a klasszikus Start menüt szeretné beállítani Windows 7-re, annak az alábbi rövid, videós leírással könnyű dolga lesz."
    A programért kattints ide

    Blue@X 15 éve 2

  • Windows 7 - Képmetsző

    "Bizonyára sokan vagyunk úgy, hogy néha jó lenne a képernyő egész, vagy bizonyos részeit lementeni egy képfájlba, hogy megosszuk azt másokkal. Mindenki biztos ismeri a Print Screen -> Paint lehetőség, de már Vista alatt is elérhető volt egy fejlett eszköz, ami a képernyőkép mentését hivatott elősegíteni. Ennek a kis programnak fantáziadúsan a Képmetsző (Snipping Tool) nevet adták. Nézzük akkor hát meg, hogy milyen lehetőségeket tartogat Windows 7 alatt."
    A program leírásáért kattints ide

    Blue@X 15 éve 1

  • A Windows 7 beépített töredezettség-mentesítője

    "A mostani írásban a Windows 7 beépített töredezettségmentesítőjéről lesz szó. Többek között kiderül milyen újítások találhatóak benne, milyen változások történtek a Vista alatt működő változathoz képest. Illetve megnézzük, hogy milyen lehetőségeket tartogat számunkra, hogyan is legyen a lemezünk töredezettségmentes."
    Az írásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Microsoft Security Essentials áttekintés

    "Kedden a Microsoft közétette a Microsoft Security Essentials BETA-ját, de a mai napon már le is zárta a letöltési lehetőséget, mivel elérték a kívánt tesztelői létszámot. Ezt a nagy érdeklődés övezte programot kívánom bemutatni részletesen azok számára, akik nem tudták letölteni, illetve akik kíváncsiak a programra."
    Az írásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Gyorsbillentyűk a Windows Media Player 12-ben

    "Bizonyára sokan használjátok a Windows Media Playert. Lehetőség van vele filmek, zenék lejátszására, rendezésére. Ennek a programnak a legújabb változatához találtok gyorsbillentyű kombinációkat, a még gyorsabb és könnyebb használhatóság érdekében."
    A kombinációkért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Elérhető a Microsoft ingyenes virus/malware/spyware írtó programja, a Morro

    "Egyelőre még nem a Microsoft hivatalos forrásaiból tölthető le, de már elérhető a Morro (build 1.0.2140.0). Akit érdekel egy ingyenes virus/malware/spyware irtó program, és szeretné kipróbálni, az az alul lévő link segítségével le is töltheti. Továbbá láthattok egy kisebb tesztet, és képeket a Morro-ról."
    A teljes írásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 1

  • Gladinet - Online fájlelérés Windowson

    "Biztos vagyunk páran, akik rendelkeznek online tárhellyel. Ezek használatához szükséges egy böngésző is, amivel végretudjuk hajtani a kívánt műveleteket (feltöltés, letöltés). Ezt a Gladinet segítségével még egyszerűbbé tehetjük, mivel a program becsatolja nekünk a Windows Sajátgépbe az online tárhelyünket, mint egy sima meghajtót."
    A programért kattints ide

    Blue@X 15 éve 3

  • HashTab - Ellenőrzőösszeg készítő

    "A HashTab program segítségével megnézhetjük a fájljaink ellenőrzőösszegét. Ez akkor jöhet jól, mikor kétes eredetű egy program, és megszeretnénk vizsgálni a különböző hash függvények segítségével, hogy az-e. A program beépül a Windows Shell-jébe, így a helyi menüből is elérhetjük."
    A programért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.